Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

- - - - -

Ceny iPhone 3G w Orange

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
849 odpowiedzi w tym temacie

#176 MichoS

MichoS
  • 31 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 12:16

Coś chyba źle sprawdzasz. Najtańszy abo w Orange jest 75zł. Czytaj dokładnie;)

iPhone 3G dostępny jest także w standardowej ofercie Orange abonament

miesięczny abonament 75 100 200

cena telefonu w Orange.pl 849 zł 249 zł 1 zł

cena telefonu w salonach 999 zł 549 zł 149 zł

czas trwania umowy 30 miesięcy 30 miesięcy 30 miesięcy

iPhone 8GB 8GB 8GB

pablooo88 czytaj uwazniej i dokladniej bo iphone 3g w orange na karte ma kosztowac 1799zl 8GB lub 2099zl 16GB pozdro

#177 Pablooo88

Pablooo88
  • 60 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 12:20

Ale o co Ci chodzi MichoS? Ja napisałem o najtańszym abonamencie, a karta nie jest abonamentem;)

#178 SweepeRpl

SweepeRpl
  • 196 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 12:31

Tak, wszyscy wszedzie pisza o tych iPhone'ach pre-paid w Orange i bez simlocka w Erze, tylko sam Orange i Era nic na ten temat nie wiedza...

#179 MichoS

MichoS
  • 31 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 12:46

Ale o co Ci chodzi MichoS? Ja napisałem o najtańszym abonamencie, a karta nie jest abonamentem;)

to sorki zwracam honor:D zle przeczytalem pozdro

#180 Bartch

Bartch
  • 438 postów
  • SkądWarsaw, PL

Napisano 19 sierpnia 2008 - 13:31

zostaje przy nokii.. 6600 :)

#181 effe11

effe11
  • 167 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 13:38

zostaje przy nokii.. 6600 :)

współczuje:)

#182 Edytka

Edytka
  • 56 postów
  • SkądB'ham

Napisano 19 sierpnia 2008 - 13:44

chyba niektórzy przesadzają mówiąc, że przedłużając umowę nie można wziąć iP. przecież przedłużenie umowy to tyle co podpisanie nowej, wybór nowego abo i telefonu. ręki sobie nie dam uciąć, ale podejrzewam, że iP będzie tak samo dostępny dla obecnych abonentów, ewentualnie bez jakiś bonusów czy fajerwerków. zresztą wszytko będzie jasne za 3 dni ;) nic tylko trzymać kciuki, no i więcej optymizmu.

#183 Blac_ks

Blac_ks
  • 300 postów
  • SkądKatowice

Napisano 19 sierpnia 2008 - 14:06

Dzwoniłem przed chwią do pani z biura obsługi klienta biznesowego Orange. Rozmawiając z panią o procedurach przenoszenia nr, o planie taryfowym itd zadałem pytanie czym się różni Busines Everywhere Standart od Premium. odpowiedz pani: " Standart ma limit 1GB natomiast premium 6GB. Przy czym wykupienie standart to koszt 57 zl miesiecznie i 6zl aktywacji a premium to 130 zl miesiecznie" Ja zdziwiony pytam: "Zaraz, zaraz - ale to powinno byc w cenie!!" Na co odpowiedz: Szczerze? to ja nie wiem. na komputerze widnieje to jako opcja. oficjalnie wszystko bedzie pewne 22. Nowego klienta narazac na zawal serca??????

#184 Solusar

Solusar
  • 8 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 14:14

W biznes HotSpoty są tylko w wersji za 390 miesięcznie z Buissnes Everywhere Premium ... Zresztą tych HotSpotów Orange ma naprawdę śmieszną ilość ... Era pod tym względem wygrywa ...

A tak po za tym ... to czy ktoś się orientuje czy Orange będzie sprzedawać białe od piątku czy tak jak Era póki co nie będą mieli ?

Wczoraj zarezerwowałem w Erze bielusieńką szesnastkę :)

#185 qzim

qzim
  • 116 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 14:40

powiedzcie mi czy tu gdzies jest jakis haczyk?!? oferta 110 dla biznesu jest wypasna...jest duzo lepsza niz oferta dla klienta indywidualnego (juz nie mowiac o erze). Moze czegos w tym wszystkim nie dotyczalem? Jesli to wszystko prawda to zaraz sie z ery przenosze... ps. czy ktos wie jak wyglada zerwanie umowy z era (ile kosztuje, ile to trwa) i przeniesienie numeru?

#186 PiotrS

PiotrS
  • 4 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 14:44

ja już nie wiem w u kogo mam brać tego Iphona. intersuje mnie niski abonament i zastanawiam się czy brać w Erze czy w Orange. płacę teraz jakieś 50 PLN za telefon, jak myślicie, u kogo lepiej wziąć Iphona i kto bardziej dba o klienta? jakie są jeszcze przyczyny, że wybieracie Orange a nie Erę na przykład (oprócz cen?) pozdr, Piotrek

#187 denis

denis
  • 589 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 19 sierpnia 2008 - 14:54

Wczoraj zarezerwowałem w Erze bielusieńką szesnastkę :)

no nareszcie jakieś dobre wieści. :D

#188 SweepeRpl

SweepeRpl
  • 196 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 14:55

Wlasnie sobie bylem w salonie Orange i pytalem sie wlasnie o przenoszenie numeru z Ery (tylko ze z Tak Taka). Operacja zaczyna sie w momencie podpisania umowy z Orange (czyli gosc zaprosil mnie w czwartek na 24:00 ;P), dostaje sie wtedy nowa karte SIM i tymczasowy numer Orange. Wypelnia sie papierek, ktory daje Orange pelnomocnictwo w sprawie przeniesienia numeru i rozmowy w Twoim imieniu z Era. Operacja trwa maksymalnie 4-5 tygodni, ale w rzeczywistosci okolo 1,5-2 tygodni (z Tak Taka szybciej niz z abonamentu). Era sciagnie za to jeszcze ok. 70zl (wiec trzeba miec tylko na koncie Tak Tak, albo zostanie doliczone do ostatniej faktury). Z racji tego ze jest sie nowym klientem Orange z migracji, pierwsze trzy miesiace abonamentu sa za darmo ;) Do tego trzeba zaplacic standardowa oplate 50zl za aktywacje i przylaczenie do sieci, ale cala ta kwota zasila potem nasze konto, tzn. mozna sobie np ja od abonamentu odliczyc. W momencie kiedy Era zwolni Twoj numer karta SIM ktora masz automatycznie sie powinna zaktualizowac i przelaczyc na Twoj wlasciwy numer (przynajmniej tak zrozumialem, ze wszystko automatycznie).

#189 adrian-name

adrian-name
  • 172 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 14:59

SweepeRpl mi wytlumaczono dokladnie tak samo proces przenoszenia numeru, ale z Orange GO do abo w Erze

#190 rEaLaPpLeFaN

rEaLaPpLeFaN
  • 708 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 15:03

Czyli nie tylko apple wa switchers'ów ;D

#191 PiotrS

PiotrS
  • 4 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 15:09

wyróżnia się jakoś oferta któregokolwiek z operatorów? czy Orange ma tańszy dostęp do internetu?

#192 Blac_ks

Blac_ks
  • 300 postów
  • SkądKatowice

Napisano 19 sierpnia 2008 - 15:10

powiedzcie mi czy tu gdzies jest jakis haczyk?!? oferta 110 dla biznesu jest wypasna...jest duzo lepsza niz oferta dla klienta indywidualnego (juz nie mowiac o erze). Moze czegos w tym wszystkim nie dotyczalem? Jesli to wszystko prawda to zaraz sie z ery przenosze...

ps. czy ktos wie jak wyglada zerwanie umowy z era (ile kosztuje, ile to trwa) i przeniesienie numeru?

Ja wybrałem tą samą opcje. Dla mnie jest najlepsza bo w plusie mam teraz Biznes 100 wiec stawka taka sama a orange mam wiecej minut, net, hot spoty i tanie rozmowy na stacjonarne.

Jedyne na co sie naciąłem to wypowiedz pani z obslugi klienta (kilka postow wyzej).
Ale podejzewam ze wynika to z braku wiedzy obslugi. 22 musi sie okazac ze wszystko jest w cenie.

Teraz trzeba się zarejestrowac na stronie orange.pl i 22 dokonać internetowego zakupu iPhona.
Wszysko płatne przy odbiorze kurierowi.

Co do przeniesienia numeru to z tego co wiem trzeba sie pomęczyć:
Należy odebrać od swojego obecnego operatora "formularz P1", udać się z nim do orange gdzie wydadzą "formularz T2" z którym ponownie trzeba powrócic do poprzedniego operatora.

Poki co nie wiem jak pogodzic ta procedure z zakupem iP w promocyjnej cenie na stronie orange.pl

#193 futurista

futurista
  • 25 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 15:15

powiedzcie mi czy tu gdzies jest jakis haczyk?!? oferta 110 dla biznesu jest wypasna...jest duzo lepsza niz oferta dla klienta indywidualnego (juz nie mowiac o erze). Moze czegos w tym wszystkim nie dotyczalem? Jesli to wszystko prawda to zaraz sie z ery przenosze...

ps. czy ktos wie jak wyglada zerwanie umowy z era (ile kosztuje, ile to trwa) i przeniesienie numeru?

Jeżeli możesz brac ofertę typu biznes, to w Erze masz o wiele lepsze warunki niż w Orange. W opcji firma 325 abonament kosztuje 130 pln (156 z VAT). masz tam 500 minut w sieci, 500 poza siec, oraz IP za 1pln, a umow atylko na 15 miesięcy! pokaż mi lepsza ofertę Orange biznes w tej cenie...

#194 Blac_ks

Blac_ks
  • 300 postów
  • SkądKatowice

Napisano 19 sierpnia 2008 - 15:31

Jeżeli możesz brac ofertę typu biznes, to w Erze masz o wiele lepsze warunki niż w Orange. W opcji firma 325 abonament kosztuje 130 pln (156 z VAT). masz tam 500 minut w sieci, 500 poza siec, oraz IP za 1pln, a umow atylko na 15 miesięcy! pokaż mi lepsza ofertę Orange biznes w tej cenie...

Poprosze dokładnego linka do tej oferty!

Nie jest to przypadkiem oferta tylko dla stałych abonentów i wymaga dopłaty 37zł za paczke 500mb netu ?????

#195 Pablooo88

Pablooo88
  • 60 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 15:33

E szukałem tej oferty i jakoś jej nie znalazłem, a na pewno nie dla nowych klientów;) A dla stałych znalazłem, lecz nigdzie nie ma po 500minut itp...

#196 metal_man

metal_man
  • 489 postów
  • SkądChorzów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 15:34

Prosze:

Nowy iPhone 3G w Era

rozwin sobie zakladke klient biznesowy.

EDIT:

No tak to dla stalych. Dla nowych trzebaby wyslac zapytanie do Ery i czekac na odpowiedz. ;) Sorka za male zamieszanie :)

#197 Pablooo88

Pablooo88
  • 60 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 15:35

Prosze:

Nowy iPhone 3G w Era

rozwin sobie zakladke klient biznesowy.

To mówiłem, że dla stałych klientów, a dla nowych?

#198 bastekpi

bastekpi
  • 19 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 19 sierpnia 2008 - 15:41

Dla stałych, ale nie tak kolorowa jak mówisz poniewaz to 15 miesiecy to jest liczba trwajacej promocji dodatkowych minut, za 500mb trzeba doliczyc 48zł, ale dla kogos kto nie korzysta z internetu calkiem spoko, ale mysle ze mozna by bylo znalesc lepsza szczegolnie ze jest ona tylko dla stalych abonentow. Pozdro!

#199 szylejko

szylejko
  • 115 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 15:52

Nonstop sie waham czy wybrać 2gb w Erze za 195zl czy 1gb starczy w Orange za 150zł. Oprócz tych dwóch rzeczy oferty sa w rzeczwysitosci podobne. Orange nie pobiera kaucji tak jak to jest w Erze jesli ktos nie ma karty czy cos takiego?

#200 Pablooo88

Pablooo88
  • 60 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 15:54

No i Era nalicza 100kb za neta a Orange 1kb;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych