Ceny iPhone 3G w Orange
Napisano 23 sierpnia 2008 - 21:41
Napisano 23 sierpnia 2008 - 21:49

Napisano 23 sierpnia 2008 - 22:06

Napisano 23 sierpnia 2008 - 22:07
Napisano 23 sierpnia 2008 - 22:11
Napisano 23 sierpnia 2008 - 22:18

Napisano 23 sierpnia 2008 - 22:19
na stronie Orange nie dziala przedluzanie umowy nadal, dlatego zadzwonilem pod *400, ale tam mieli nie najlepsza propozycje
wiec sie wstrzymam jeszcze
Dzięki. Tak się zastanawiam z firmowymi telefonami, które są obecnie w Orange'u

Napisano 24 sierpnia 2008 - 00:53
Ja jak dzwonilem na *400... niestety mi zaoferowali tylko i wylacznie przedluzenie umowy na ogolnych warunkach, zadnych znizek czy cos...
Co do iPhona 16GB, to potwierdzam, ze sa braki w wawie na nie
Warunki są praktycznie takie same dla każdego(abonamenta) przy abonamentach 150 i 200 - telefon jest w takich samych cenach - punkty profit.
przy abonamentach 25,50,75,100,200 możliwa negocjacja.
Napisano 24 sierpnia 2008 - 09:45
Czy już działa to całe przedłużanie umowy w on-line Orange'a?
Nic nie działa - syf!
Napisano 24 sierpnia 2008 - 17:15
Napisano 24 sierpnia 2008 - 17:25
Napisano 24 sierpnia 2008 - 18:17
(chodzi mi o te sytuacje, kiedy telefon łączy się z netem bez Twojej wiedzy); no i ile mniej więcej wychodzi miesięczne utrzymanie takiego telefonu w pre-paid.
Dziękuję za uwagę.
jesli się tego obawiasz, to bez sensu w ogóle kupować iphona. Ten telefon jest stworzony w 85% do internetu, więc najlepiej weź sobie jakiś pakiet danych 1GB chociażby, i będziesz miał spokój.
Napisano 24 sierpnia 2008 - 20:20

Napisano 24 sierpnia 2008 - 20:31
Słuchajcie, a w jaki sposób można kupić w Orange bez abonamentu? Na orange.pl nie ma takiej opcji, a przecież w cennikach oficjalnych jest podana cena "bez promocji".
I jeszcze mam taki apel: Jeśli ktoś z Was używa w iPhone w pre-paid, to niech napisze proszę, ile ten telefon mu zżera kasy "sam" (chodzi mi o te sytuacje, kiedy telefon łączy się z netem bez Twojej wiedzy); no i ile mniej więcej wychodzi miesięczne utrzymanie takiego telefonu w pre-paid.
Dziękuję za uwagę.
to ten telefon łączy sie z siecią bez mojej wiedzy? powaga... zdziwiłem sie ,myślałem ,ze można go skonfigurować tak ze bedzie działał jak zwykły telefon z bajerami... chce traktować go jako kolejna zabawke do kożystania z netu w domu
Napisano 24 sierpnia 2008 - 21:04
jesli się tego obawiasz, to bez sensu w ogóle kupować iphona. Ten telefon jest stworzony w 85% do internetu, więc najlepiej weź sobie jakiś pakiet danych 1GB chociażby, i będziesz miał spokój.
No więc właśnie korzystając z doświadczenia kogoś, kto używa iPhone bez dedykowanych planów byłoby mi łatwiej oszacować, czy lepiej kupować z kontraktem, czy bez. No bo jeżeli mam sobie kupić telefon za 2k żeby ominąć drogi abonament, a potem i tak się okaże, że wydzwaniając 10 minut miesięcznie rachunek i tak wyniesie 150 pln (internet), no to chyba już lepiej podpisać na te 2 lata i zaoszczędzić na aparacie. Jeżeli natomiast okaże się, że z tym netem nie jest tak źle i że ten telefon da się jakoś okiełznać, to zostanę przy swojej taniej wspaniałej taryfie. Wiem, że jest to urządzenie internetowe, ale ja w większości przebywam w zasięgu wi-fi. Nie znam się natomiast na tym tyle, żeby określić koszta niekontrolowanych połączeń telefonu z internetem poprzez gprs, edge, hdspda etc.
z góry dzięki za sugestie od starych posiadaczy iPhona bez dedykowanych planów oraz pre-paid.
Napisano 24 sierpnia 2008 - 21:19
Napisano 24 sierpnia 2008 - 21:24
używam tego telefonu od 2 dni i powiem, że to kurcze najbardziej internet jest przyjemny z tego wszystkiego wolnosc łączenia się nonstop kiedy chcesz, gdzie chcesz. Wi-fi w domu i pracy - super, ale po co jesli mamy go w laptopie/pc/macu w domu i pracy. To bedziemy sobie siedziec przed telewizorem i udawac ze wygodniej na iphone niz na kompie korzystac z internetu. Tak nie jest, jest wygodnie ale no przeciez łatwiej na kompie wszystko.
A jaki masz plan?
Napisano 24 sierpnia 2008 - 21:36
Napisano 24 sierpnia 2008 - 21:46
Napisano 24 sierpnia 2008 - 21:51
nie działa juz od kilku dni
Raczej 'nie działa wcale'

Napisano 24 sierpnia 2008 - 21:58

Napisano 24 sierpnia 2008 - 21:59
Ale tak na prawdę serwis orange robi firma AMG.net
Zobaczcie co jeszcze robi ta firma.... Zaczynam się obawiać... Hahahahaha
Napisano 24 sierpnia 2008 - 22:50
to ten telefon łączy sie z siecią bez mojej wiedzy? powaga... zdziwiłem sie ,myślałem ,ze można go skonfigurować tak ze bedzie działał jak zwykły telefon z bajerami... chce traktować go jako kolejna zabawke do kożystania z netu w domu
Można tak zrobić. Wystarczy że nie wyłączysz "Usługi Położenia" i zmienisz APN albo hasło (standardowo jest ppp -> zmień np. na: pp) twojej sieci.
Wtedy przestanie cokolwiek wysyłać/otrzymywać. Na skrakowanym sofcie fajnie działa też BossPrefs.
pozdr.
Napisano 25 sierpnia 2008 - 09:51
Pewien konsultan, z którym rozmawiam od jakiegoś czasu na temat iphona i który jest dobrze zorientowany w temacie (co się rzadko zdarza), mówił, że najprawdopodobniej powinno działać przedłużenie od poniedziałku. Przy czym, mówiąc to, uśmiechnął się. Jest to chyba "oczywista oczywistość" i wielka złośliwość zgniłej pomarańczy w stosunku do stałych klientów. W normalnym kraju za takie celowe praktyki dostaliby bardzo wysoką karę. Każdy, kto zajmuje się troszeczkę pisaniem stron wie, że takie sprawy naprawia się szybko, każdy kto ma firmę i przejmuje się o klientów, naprawiłby taki błąd jak najszybciej, ale zgniła pomarańcza NIE, bo ma mas w d...., tzn. gdzieś! A może zrzucimy się na forum i wyślemy informatykom z ORANGE roczną prenumeratę KOMPUTER ŚWIAT !?!?!? Tam jest wszystko wytłumaczone w prosty sposób, krok po kroku... Na dodatek powinniśmy to zrobić z kamerami np TVN-u czy jakiejś innej stacji. To by była dla nich reklama. Oko za oko. Ząb za ząb. Chamstwo za chamstwo...
Ale tak na prawdę serwis orange robi firma AMG.net
Zobaczcie co jeszcze robi ta firma.... Zaczynam się obawiać... Hahahahaha
patrząc na to z innego punktu widzenia, czemu mieliby stracić na każdym abonencie co najmniej kilkaset złotych? orange.pl wg regulaminu promocji iphone`a w sieci ma przecież oferować tańszy abonament, tańsze telefony i większy limit danych w BE...
cyniczna polityka tzw. palenia głupa przed klientami i tak na dłuższą metę im nie zaszkodzi....
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych