Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

- - - - -

Ceny iPhone 3G w Orange

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
849 odpowiedzi w tym temacie

#551 krzywymax

krzywymax
  • 92 postów
  • SkądToruń

Napisano 23 sierpnia 2008 - 11:11

Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych, ale tego typu luki w systemie występujące już od nocy z czwartku na piątek wskazują albo na celowe działanie pomarańczy, albo na ich kompletną nieudolność i amatorstwo.

Może najpierw muszą sprzedać kilka tysięcy nowych numerów, a dopiero wtedy zajmą się utrzymywaniem starych klientów...

No ale nieźle nie??? Bardzo mnie zawiedli - rachunki zawsze chcą, nie małe - ale co tam... Jak zwykle tak jak i inne sieci - stałych, z dużym stażem klientów firmowych mają gdzieś - no ale jak żul z blacharą wejdzie do sklepu i kupi iP na lewe dokumenty i znika bez śladu później to jest coool - bo sprzedali kolejną aktywację - a koleś i tak rachunków nie bedzie płacić - a kto to pokryje? Taki "kretyn" jak ja, który za dużo straci jak zerwie umowę...

Mam nadzieję - chociaż to pewnie łudzenie się - że chociaż mnie przeproszą i jak najszybciej postarają się nie stracić 11 aktywacji firmowych... Poprostu dziwię się.

Ile można zabiegać o to, że chce się pozostać w sieci, płacić większe rachunki???

Prostę: Ale ja chcę, macie moją kasę! - Orange na to: Chmmm przykro to nie możliwe, ble, ble, ble...

#552 dario321

dario321
  • 711 postów
  • Skądok.Radom

Napisano 23 sierpnia 2008 - 11:16

w iP 3G jest Assisted GPS i to nie jest zadna nawigacja nadajaca sie do uzytkowania podczas jazdy. jesli ktos kupuje iP 3G ze wzgledu na ten gps to robi duuuzy blad. pozdro

#553 krzywymax

krzywymax
  • 92 postów
  • SkądToruń

Napisano 23 sierpnia 2008 - 11:42

w iP 3G jest Assisted GPS i to nie jest zadna nawigacja nadajaca sie do uzytkowania podczas jazdy.
jesli ktos kupuje iP 3G ze wzgledu na ten gps to robi duuuzy blad.
pozdro

Jest również zwykły GPS - AGPS to dodatek, który służy aby szybciej zlokalizować położenie.

#554 daniel145

daniel145
  • 48 postów
  • SkądKatowice

Napisano 23 sierpnia 2008 - 12:30

a mozna wylaczyc assisted, zeby tylko dzialal gps?

#555 krzywymax

krzywymax
  • 92 postów
  • SkądToruń

Napisano 23 sierpnia 2008 - 12:37

a mozna wylaczyc assisted, zeby tylko dzialal gps?

Jak zainstalujesz jak wyjdą mapy do GPS - to tylko gps bedzie działać.

#556 mirrr

mirrr
  • 127 postów
  • SkądWodzisław Śl

Napisano 23 sierpnia 2008 - 12:40

Jak zainstalujesz jak wyjdą mapy do GPS - to tylko gps bedzie działać.

Podobno TomTom już*nad tym pracuje - przynajmniej takie byly zapowiedzi kilka tygodni temu.

#557 dario321

dario321
  • 711 postów
  • Skądok.Radom

Napisano 23 sierpnia 2008 - 13:55

Jest również zwykły GPS - AGPS to dodatek, który służy aby szybciej zlokalizować położenie.

jestes tego pewny?
tutaj w danych technicznych,wyraznie jest napisane odnosnie gps w iPhonie 3G; Apple (Polska) - iPhone - Dane techniczne
GPS
Assisted GPS

natomiast tutaj mozemy przeczytac; Apple (Polska) - iPhone - Funkcje - Mapy GPS

Za pomocą telefonu iPhone odszukasz miejsce, w którym się znajdujesz, zapytasz o drogę i sprawdzisz, gdzie znajdują się korki.
Mapy w telefonie iPhone 3G łączą w sobie system GPS, Wi-Fi, technologię lokalizacji z użyciem stacji bazowych telefonii komórkowych oraz interfejs Multi-Touch, umożliwiając tworzenie najlepszego programu mapy na urządzeniu przenośnym.

wyglada na to ze jest to wszystko ze soba powiazane i nie da sie wylaczyc a-gps.
uzywanie tej funkcji jest racjonalne w krajacg gdzie EDGE jest nielimitowane,czyli nie w Polsce.
ten caly GPS w iPhonie 3G jest najzwyklejszym bajerem i jest jeszcze mniej uzyteczny niz np w n95-2.

#558 Patrykw

Patrykw
  • 580 postów

Napisano 23 sierpnia 2008 - 13:56

A po co wyłączać A-GPS?

#559 dario321

dario321
  • 711 postów
  • Skądok.Radom

Napisano 23 sierpnia 2008 - 14:13

A po co wyłączać A-GPS?

zeby nie zarlo kb i kasy?

#560 Blac_ks

Blac_ks
  • 300 postów
  • SkądKatowice

Napisano 23 sierpnia 2008 - 15:18

W każdym bądź razie oferta Ofertę O dla firm 110 jest na tę chwilę najlepszą na rynku. A czy będą lepsze? Na pewno z czasem tak. Zależy tylko czy masz go dużo i jak bardzo głodny iPhone'a jesteś :)

Nie zrozumiales mnie odpowiadajac na mojego posta:

Ja wykupuje ta oferte 7 wrzesnia wiec za 16 dni:) i zadale reczowe pyt czy promocjne oferty sie utrzymaja?

warunki tych ofert, plusy itd juz wszyscy znaja:)
przepraszam za szorstkosc ale lubie rzeczowe odp. pozdrawiam

---- Dodano 23-08-2008 o godzinie 16:28 ----

ten caly GPS w iPhonie 3G jest najzwyklejszym bajerem i jest jeszcze mniej uzyteczny niz np w n95-2.

prosilbym o dokladne uzasadnienie z konkretnymi argumentami.

#561 bre

bre
  • 214 postów

Napisano 23 sierpnia 2008 - 15:39

wyglada na to ze jest to wszystko ze soba powiazane i nie da sie wylaczyc a-gps.
uzywanie tej funkcji jest racjonalne w krajacg gdzie EDGE jest nielimitowane,czyli nie w Polsce.

nie da sie go wylaczyc? to niezle jajka, a w n95-2 gps naprawde sprawdza sie.

#562 margotka79

margotka79
  • 68 postów
  • Skądnear Warsaw

Napisano 23 sierpnia 2008 - 15:59

mam pytanie: kupiłam wczoraj iPhona w salonie Orange i jak już podpisałam umowę, Pan mnie poinformował, ze nie dostanę teraz iPhona, bo umowa musi przejść przez weryfikację..... byłam dzisiaj i nadal nic. Sprzedali wczoraj 4 szt. i dopiero 2 szt. przeszly ta procedure....dodam ze jestem stałym klientem Oranga od dawna.... czy tak jest wszędzie? Ile wy czekaliście?

#563 Blac_ks

Blac_ks
  • 300 postów
  • SkądKatowice

Napisano 23 sierpnia 2008 - 16:05

mam pytanie: kupiłam wczoraj iPhona w salonie Orange i jak już podpisałam umowę, Pan mnie poinformował, ze nie dostanę teraz iPhona, bo umowa musi przejść przez weryfikację..... byłam dzisiaj i nadal nic. Sprzedali wczoraj 4 szt. i dopiero 2 szt. przeszly ta procedure....dodam ze jestem stałym klientem Oranga od dawna.... czy tak jest wszędzie? Ile wy czekaliście?

no ja nie wiem, bylem w salonie i przy mnie ludzi podpisywali umowy i wychodzili z pudelkami.

#564 Patrykw

Patrykw
  • 580 postów

Napisano 23 sierpnia 2008 - 16:08

zeby nie zarlo kb i kasy?

Nie żre kasy, bo korzysta z triangulacji oraz Wi-Fi, a to jest bezpłatne, płatne są mapy z google, ale to już nie wchodzi w skład A-GPS.

#565 beyor

beyor
  • 21 postów

Napisano 23 sierpnia 2008 - 17:03

Pewnie głupie pytanie i dla większości odpowiedz jest oczywista, ale czy sprzedawane przez Orange iPhony mają polskie menu? Czytałem, że nie jest dostępny polski słownik (czyli korekta wyrazów i podkreślanie błędów też nie jest dostępne).

#566 paszko

paszko
  • 28 postów

Napisano 23 sierpnia 2008 - 17:07

Jest full wszystko po polsku łącznie z menu słownikami i cała reszta. A ja z kolei mam inne pytanie do osób które kupiły iPhone w Orange. Ile wynosi kara za zerwanie umowy bo różne już wersje słyszałem (chodzi mi o zerwanie umowy następnego dnia po zakupie)?

#567 margotka79

margotka79
  • 68 postów
  • Skądnear Warsaw

Napisano 23 sierpnia 2008 - 17:09

a byłeś o 0:00, czy jakoś już później? Może o północy mieli to lepiej zorganizowane? Mam nadzieję, że mnie nie oszukają...

#568 beyor

beyor
  • 21 postów

Napisano 23 sierpnia 2008 - 17:14

Nie żre kasy, bo korzysta z triangulacji oraz Wi-Fi, a to jest bezpłatne, płatne są mapy z google, ale to już nie wchodzi w skład A-GPS.

Co rozumiesz przez to, że mapy z google są płatne? Trzeba wykupić do nich dostęp, czy coś?

Czy żeby GPS działało tak jak na filmie, do którego link daję poniżej, nie wystarczy dostęp do internetu (Orange Free)?
YouTube - iPhone 3G GPS Road Test

#569 bajej

bajej
  • 360 postów

Napisano 23 sierpnia 2008 - 17:23

Tak wystarczy. Płatne -w sensie, że jako jedyne pobieraja dane z neta przez 3g/Edge

#570 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 23 sierpnia 2008 - 17:25

[...] jako jedyne pobieraja dane z neta przez 3g/Edge

Zapomniałeś o różnych aplikacjach z AppStore...

#571 bajej

bajej
  • 360 postów

Napisano 23 sierpnia 2008 - 17:32

no ale koledzy chyba rozmawiali o korzystaniu z GPS.. Zeby nie offtopować: Orange Online ciagle szwankuje :/. U was to samo?

#572 beyor

beyor
  • 21 postów

Napisano 23 sierpnia 2008 - 17:33

To, że płatne są aplikacje z AppStore, jest nawet dla mnie jasne;) A są przydatne programy na iPhone, które można zainstalować za darmo? iPhone będę miał dopiero za jakieś dwa tygodnie, więc na razie nawet nie wiem w jaki sposób instaluje się coś na tym telefonie.

#573 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 23 sierpnia 2008 - 17:34

To, że płatne są aplikacje z AppStore, jest nawet dla mnie jasne;) A są przydatne programy na iPhone, które można zainstalować za darmo? iPhone będę miał dopiero za jakieś dwa tygodnie, więc na razie nawet nie wiem w jaki sposób instaluje się coś na tym telefonie.

Inaczej. Niektóre aplikacje (nawet darmowe) korzystają z Internetu, dlatego należy uważać, co się robi i czego używa...

#574 cizu

cizu
  • 943 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 sierpnia 2008 - 17:44

a byłeś o 0:00, czy jakoś już później? Może o północy mieli to lepiej zorganizowane? Mam nadzieję, że mnie nie oszukają...

Ogołem nie ma czegoś takiego jak werfikacja - jesli podpisujesz umowe to odrazu bierzesz telefon jesli jest on na stanie, jesli nie to pracownik musi udzielic Ci informacji ze w przeciagu ilus dni dostaniesz go np: kurierem lub zadzwonia do Ciebie i zaprosza po odbior do salonu.

#575 beyor

beyor
  • 21 postów

Napisano 23 sierpnia 2008 - 17:48

A można instalować aplikacje w inny sposób, niż ściągając je przez AppStore? Mam zamiar wykupić Orange Free, bo inaczej to iPhone próżno byłoby używać, ale mimo to mam zamiar oszczędzać łącze, bo limit danych nie jest zbyt wielki. Da się wyłączyć w iPhone połączenie UMTS/EDGE/GPRS, żeby telefon łączył się tylko i wyłącznie przez Wi-Fi? Mam nadzieję, bo niewykluczone, że w pewnych miejscach gdzie Wi-Fi jest dostępne, iPhone będzie też odbierał mocniejszy sygnał UMTS i to ten wybierze, jako pewniejszy... jednak w takich okolicznościach wolałbym korzystać ze słabszego, ale darmowego sygnału.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych