Ceny iPhone 3G w Orange
Napisano 19 sierpnia 2008 - 21:11

Napisano 19 sierpnia 2008 - 21:13
Czyli w abonamencie dla firm 100
1.Dostajemy nielimitowany internet ale po 1gb prędkość spada do 16kB/s.ale nic się za to nie płaci tak??
2.Co jeśli za rok wyjdzie iphone 4g a ja wezme umowe na 36 miesięcy czy będzie możliwość zerwania umowy wcześniej czy tylko przy 24 miesiącach?
3.Na czym polega przeniesienie numeru?
-co się stanie z poprzednim abonamentem(wtym wypadku play)bo chodzi mi o numer jeśli został mi jeszcze rok Ja go będe płacił czy orange ??(jeśli tak to może być tylko o numer mi się rozchodzi)
Bardzo prosze o odpowiedź bo po tych 25 stronach troche się pogubiłem
1 - dokladnie! nielimitowany internet ale po przekroczeniu 1GB spada transfer i nic nie płacisz!
2 - kazde zerwanie umowy przed terminem wiąze sie z zaplaceniem kary! stawki wedlug operatorow do sprawdzenia w regulaminach. Im krotszy czas umowy tym lepiej, istnieje stosunkowo malo korzysci z dodatkowych 12mc. Nalezy pamietac ze gdy umowa ci sie konczy znow dostajesz bonusy, wmieniasz aparaty itd.
3 - Przeniesienie numeru - zachowujesz swoj stary nr np 601222222 przy placeniu abonamentu u nowego operatora.
W praktyce polega to na:
zrywasz umowe w play, upowazniasz orange do przejecia nr w twoim imieniu, po okresie wypowiedzenia i dodatkowych paru tyg. play zwalnia numer i wtedy orange zastępuje tymczasowo przyznany ci nr na twoj ukochany. w zaleznosci od operatora wystepuja oplaty (w erze ok 70zl)
Napisano 19 sierpnia 2008 - 21:17
Napisano 19 sierpnia 2008 - 21:18
2 - odbiór osobisty w salonie sprzedaży. Dzisiaj dzwonię do Pani Konsultant z tego salonu i dowiaduję się, że dopiero dzisiaj ok południa dostali info, że będzie u nich impreza w czwartek! Po moim pytaniu, czy będę mógł w jej trakcie odebrać swój model, Pani nie była pewna odpowiedzi (!!!). To, za przeproszeniem, kto może kupić podczas tego eventu iP 3G?! Ja już podpisałem umowę i miałbym wtedy nie odebrać? Dostałem info, że jak tylko będzie potwierdzona informacja to ZAPEWNE dostanę telefon. Po prostu świetnie! Oto i przykład poinformowania.
niech ktos pojdzie na ta fete z kamera, bo wyglada na to ze pięść będzie decydowała kto odbierze iP a kto nie.

oczywiscie zakladam ze wszyscy forumowicze myapple to silni faceci i ujmujace damy - dlatego wy/my napewno dostaniemy swoje

Napisano 19 sierpnia 2008 - 21:19
w Erze wysokośc tej opłaty jest chyba 50 zł
To jaki by oni w tym biznes mieli? Kupujesz telefon za "złotówkę" i rezygnujesz po pierwszym abonamencie?

Napisano 19 sierpnia 2008 - 21:23
Ja ma niestety narazie 1500zła czy ktos orietuje sie ile kosztuje zerwanie umowy w orange ktora konczy sie za 6 miesiecy?
ps: dzieki b_jan
a można przenieść numer a dalej płacić wcześniejszy abonament bo taniej mnie to wyjdzie niż 1500zł.
Napisano 19 sierpnia 2008 - 21:30

Napisano 19 sierpnia 2008 - 21:30
Ja ma niestety przez cały okres(24 miesiące play) 1500zł
a można przenieść numer a dalej płacić wcześniejszy abonament bo taniej mnie to wyjdzie niż 1500zł.
Niestety nie - przeniesienie numeru wiaze sie ze zwolnieniem numeru przez danego operatora.
Chyba ze play pozwoli ci zmienic numer (ale zaplacisz) a ten z ktorego rezygnujesz zwolni dla orange.
W orange istnieje usługa numer na życzenie. Koszt 700zł tylko nie wiem jaki wtedy jest wybor.
Kupujac w orange.pl masz opcje na stronie ze spisem dostepnych numerow - wiec mozesz wybrac ten ktory bardziej przypadnie ci do gustu.
najlepiej bedzie dla ciebie gdy poprostu poczekasz do konca swojego abo, nie przedluzysz umowy i skorzystasz z jakiejsc promocji inego operatora z iP. Sytuacja na rynku zapewne bedzie wtedy klarowniejsza i bedziesz mial wiecej do wyboru.
---- Dodano 19-08-2008 o godzinie 22:35 ----
ps2: Jak jest z app store
-czy są jakieś miesieczne opłaty
-jak jest z przelicznikiem czy jeżeli mam euro i złotówki na koncie to co mi pobieże
- nie ma miesiecznych oplat
- pobieze walute z kota do ktorego masz przypisana karte. jezeli posiadasz konto walutowe mozesz zadzwonic przed tranzakcja do banku a oni na zyczenie przepna ci karte pod konto walutowe.
-na polskim app store powinni pobierac zlotowki a same ceny aplikacji powinny byc juz przeliczone. jak jest nie wiem bo nie mam jeszcze iP :]
natomiast wszelkie przeliczenia sa dokonywane wedlug aktualnego dziennego kursu waluty w danym banku.
Napisano 19 sierpnia 2008 - 21:37

Napisano 19 sierpnia 2008 - 21:38
Ja ma niestety narazie 1500zł
ps2: Jak jest z app store
-czy są jakieś miesieczne opłaty
-jak jest z przelicznikiem czy jeżeli mam euro i złotówki na koncie to co mi pobieże
No problem. W końcu takie są ogólne zasady forum, aby dzielić się wiedzą.

Niestety nie ma takiej możliwości. Właśnie w tym polega cały "wic".

Nie ma miesięcznych opłata za korzystanie z AppStore. Płacisz tylko za aplikacje, które nie są darmowe. Zapłata jest rozliczana w praktyce kolejnego dnia od zakupu lub tego samego (mówię z własnej praktyki). Aby założyć konto w AppStore, musisz mieć wypukłą kartę kredytową. O tym temacie, znajdziesz odpowiednie newsy na tym forum. Proponuję ich poszukać.
Przelicznik - praktycznie nie ma ustalonego z góry. Tutaj odpowiada Twój bank i Twoja umowa względem karty kredytowej, którą chcesz płacić, a także system tej karty, w jakim została wydana (sposoby przeliczania - dolary na euro w tym wypadku, czy od razu euro). Przy rejestracji jest "blokowana" mała kwota na zabezpieczenie i autoryzację Ciebie w AppStore. Zostanie ona zapewne po pewnym czasie zwrócona. W moim wypadku było to mniej niż 6.50zł.
Napisano 19 sierpnia 2008 - 21:39
Napisano 19 sierpnia 2008 - 21:40
Napisano 19 sierpnia 2008 - 21:42

Napisano 19 sierpnia 2008 - 21:46

Napisano 19 sierpnia 2008 - 22:10
@ Blac_ks:
A za te 700zł to przypadkiem nie jest ten złoty numer?W pewien sposób, to zawsze jest "na życzenie", przecież masz wybór i w salonie spośród kilku lub też próby zaproponowania własnej kombinacji a na stronie w sumie to samo.
.
oczywiscie ze za 700zl jest zloty numer - a jakby inaczej.
no ale place 700zl i mowie ze chce 515-500-500 i co wtedy?
albo powiedza ze niestety nie moge albo co drugi telefon bede robil za obsluge klienta orange.pl ;]
krochmale zlote numery - w moim przypadku to nosens.
nie interesuje mnie tez latwy do zapamietania nowy numer choc lepsze to niz jakis kod do sejfu.
poprostu chce aby kazdy komu dalem numer a z wieloma nie utrzymuje kontaktu - mogl sie do mnie dodzwonic w razie potrzeby. to wazne zwlaszcza jezeli posiada sie ten sam numer od 8lat
Napisano 19 sierpnia 2008 - 22:28

Napisano 19 sierpnia 2008 - 22:32
oczywiscie ze za 700zl jest zloty numer - a jakby inaczej.
no ale place 700zl i mowie ze chce 515-500-500 i co wtedy?
albo powiedza ze niestety nie moge albo co drugi telefon bede robil za obsluge klienta orange.pl ;]
krochmale zlote numery - w moim przypadku to nosens.
nie interesuje mnie tez latwy do zapamietania nowy numer choc lepsze to niz jakis kod do sejfu.
poprostu chce aby kazdy komu dalem numer a z wieloma nie utrzymuje kontaktu - mogl sie do mnie dodzwonic w razie potrzeby. to wazne zwlaszcza jezeli posiada sie ten sam numer od 8lat

---- Dodano 19-08-2008 o godzinie 23:33 ----
Po zaprezentowaniu oferty przez Erę przestałem zastanawiać się nad kupnem iP3G i zacząłem rozglądać się za jakimś innym telefonem. Padło na LG KU990 Viewty, ale... to jest jakaś namiastka iP. Nie ma telefonu poza iP3g, a Steve Jobs jest jego ojcem
![]()
150zł to sporo, ale ceny aparatu bardzo fajne. No i 1GB danych z naliczaniem co 1kB + darmowe hotspoty. Można też wziąć abo za 75zł i kupić pakiet danych kiedy się chce wysyłając sms. Oferta o niebo lepsza od Ery - przenoszę do nich numer telefonu.
Cieszymy się razem z Tobą.

Napisano 19 sierpnia 2008 - 23:12
Tak to jest ze złotymi numerami. Co do kontaktów - proponuję po prostu wysłać każdemu sms z info o nowym wybranym numerze i sprawa z głowy.
jak zaznaczylem juz:
z wieloma nie utrzymuje kontaktu - mogl sie do mnie dodzwonic w razie potrzeby
Fajnie jest miec ten sam numer.. czasami odzywaja sie znajomi z przed lat. Czasami zadzwoni jeden z bylych klientow co by sie przydalo gdy w nocy lubi sie przysnic MacPro
Napisano 19 sierpnia 2008 - 23:17
jak zaznaczylem juz:
Fajnie jest miec ten sam numer.. czasami odzywaja sie znajomi z przed lat. Czasami zadzwoni jeden z bylych klientow co by sie przydalo gdy w nocy lubi sie przysnic MacPro
Co nie oznacza, że nie masz do nich telefonu, tego nie napisałeś.

No cóż..., pozostaje Ci opcja 2 telefonów lub np. Samsung Duos.

Napisano 19 sierpnia 2008 - 23:30

Napisano 19 sierpnia 2008 - 23:36
Hmm, wysłać sms'a
trochę drogo wychodzi taki manewr.
Zależy kto ile ma kontaktów i ile ma płatne za sms / ile smsów ma w pakiecie (-tach).
Napisano 19 sierpnia 2008 - 23:59
Napisano 20 sierpnia 2008 - 00:22
Napisano 20 sierpnia 2008 - 00:41
Napisano 20 sierpnia 2008 - 01:03
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych