Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

- - - - -

Ceny iPhone 3G w Orange

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
849 odpowiedzi w tym temacie

#251 gERmAn

gERmAn
  • 470 postów
  • SkądKraków

Napisano 19 sierpnia 2008 - 21:11

osz kurde to wole placic abo do konca jakies 400zł i taniej wyjdzie a bede miec kase :)

#252 Blac_ks

Blac_ks
  • 300 postów
  • SkądKatowice

Napisano 19 sierpnia 2008 - 21:13

Czyli w abonamencie dla firm 100
1.Dostajemy nielimitowany internet ale po 1gb prędkość spada do 16kB/s.ale nic się za to nie płaci tak??
2.Co jeśli za rok wyjdzie iphone 4g a ja wezme umowe na 36 miesięcy czy będzie możliwość zerwania umowy wcześniej czy tylko przy 24 miesiącach?
3.Na czym polega przeniesienie numeru?
-co się stanie z poprzednim abonamentem(wtym wypadku play)bo chodzi mi o numer jeśli został mi jeszcze rok Ja go będe płacił czy orange ??(jeśli tak to może być tylko o numer mi się rozchodzi)
Bardzo prosze o odpowiedź bo po tych 25 stronach troche się pogubiłem :(

1 - dokladnie! nielimitowany internet ale po przekroczeniu 1GB spada transfer i nic nie płacisz!

2 - kazde zerwanie umowy przed terminem wiąze sie z zaplaceniem kary! stawki wedlug operatorow do sprawdzenia w regulaminach. Im krotszy czas umowy tym lepiej, istnieje stosunkowo malo korzysci z dodatkowych 12mc. Nalezy pamietac ze gdy umowa ci sie konczy znow dostajesz bonusy, wmieniasz aparaty itd.

3 - Przeniesienie numeru - zachowujesz swoj stary nr np 601222222 przy placeniu abonamentu u nowego operatora.
W praktyce polega to na:
zrywasz umowe w play, upowazniasz orange do przejecia nr w twoim imieniu, po okresie wypowiedzenia i dodatkowych paru tyg. play zwalnia numer i wtedy orange zastępuje tymczasowo przyznany ci nr na twoj ukochany. w zaleznosci od operatora wystepuja oplaty (w erze ok 70zl)

#253 marleyo

marleyo
  • 99 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 19 sierpnia 2008 - 21:17

w Erze wysokośc tej opłaty jest chyba 50 zł

#254 Blac_ks

Blac_ks
  • 300 postów
  • SkądKatowice

Napisano 19 sierpnia 2008 - 21:18

2 - odbiór osobisty w salonie sprzedaży. Dzisiaj dzwonię do Pani Konsultant z tego salonu i dowiaduję się, że dopiero dzisiaj ok południa dostali info, że będzie u nich impreza w czwartek! Po moim pytaniu, czy będę mógł w jej trakcie odebrać swój model, Pani nie była pewna odpowiedzi (!!!). To, za przeproszeniem, kto może kupić podczas tego eventu iP 3G?! Ja już podpisałem umowę i miałbym wtedy nie odebrać? Dostałem info, że jak tylko będzie potwierdzona informacja to ZAPEWNE dostanę telefon. Po prostu świetnie! Oto i przykład poinformowania. :)

niech ktos pojdzie na ta fete z kamera, bo wyglada na to ze pięść będzie decydowała kto odbierze iP a kto nie. :D

oczywiscie zakladam ze wszyscy forumowicze myapple to silni faceci i ujmujace damy - dlatego wy/my napewno dostaniemy swoje ;)

#255 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 19 sierpnia 2008 - 21:19

w Erze wysokośc tej opłaty jest chyba 50 zł

To jaki by oni w tym biznes mieli? Kupujesz telefon za "złotówkę" i rezygnujesz po pierwszym abonamencie? :lol:

#256 gucorek

gucorek
  • 596 postów
  • SkądStalowa Wola

Napisano 19 sierpnia 2008 - 21:23

a czy ktos orietuje sie ile kosztuje zerwanie umowy w orange ktora konczy sie za 6 miesiecy?

Ja ma niestety narazie 1500zł

ps: dzieki b_jan

a można przenieść numer a dalej płacić wcześniejszy abonament bo taniej mnie to wyjdzie niż 1500zł.

#257 bash3r

bash3r
  • 140 postów
  • SkądParyż / Świnoujście

Napisano 19 sierpnia 2008 - 21:30

Ja zapłaciłem 1400 od umowy zerwanej z erą. Okres jaki mi pozostał do końca umowy to 24 miesiące, umowy na 24 miesiące (kupiłem 6 iP w Erze ale Orange dało mi dla firmy lepszą ofertę :) ;-)

#258 Blac_ks

Blac_ks
  • 300 postów
  • SkądKatowice

Napisano 19 sierpnia 2008 - 21:30

Ja ma niestety przez cały okres(24 miesiące play) 1500zł

a można przenieść numer a dalej płacić wcześniejszy abonament bo taniej mnie to wyjdzie niż 1500zł.

Niestety nie - przeniesienie numeru wiaze sie ze zwolnieniem numeru przez danego operatora.

Chyba ze play pozwoli ci zmienic numer (ale zaplacisz) a ten z ktorego rezygnujesz zwolni dla orange.

W orange istnieje usługa numer na życzenie. Koszt 700zł tylko nie wiem jaki wtedy jest wybor.

Kupujac w orange.pl masz opcje na stronie ze spisem dostepnych numerow - wiec mozesz wybrac ten ktory bardziej przypadnie ci do gustu.

najlepiej bedzie dla ciebie gdy poprostu poczekasz do konca swojego abo, nie przedluzysz umowy i skorzystasz z jakiejsc promocji inego operatora z iP. Sytuacja na rynku zapewne bedzie wtedy klarowniejsza i bedziesz mial wiecej do wyboru.

---- Dodano 19-08-2008 o godzinie 22:35 ----

ps2: Jak jest z app store
-czy są jakieś miesieczne opłaty
-jak jest z przelicznikiem czy jeżeli mam euro i złotówki na koncie to co mi pobieże

- nie ma miesiecznych oplat

- pobieze walute z kota do ktorego masz przypisana karte. jezeli posiadasz konto walutowe mozesz zadzwonic przed tranzakcja do banku a oni na zyczenie przepna ci karte pod konto walutowe.

-na polskim app store powinni pobierac zlotowki a same ceny aplikacji powinny byc juz przeliczone. jak jest nie wiem bo nie mam jeszcze iP :]
natomiast wszelkie przeliczenia sa dokonywane wedlug aktualnego dziennego kursu waluty w danym banku.

#259 amator

amator
  • 503 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 21:37

Uwazajcie na przenoszenie numerow. Z Ery chcialem do Plusa i troche sie nachodzilem aby na koniec stwierdzic ze nie chce. Przy tego typu przeniesieniu w Plusie nie dzialaja wszystkie uslugi Plusa, te troche bardziej skomplikowane. Moga tylko gwarantowac przeniesienie dzwonienia i odbierania telefonow jak i sms'y :(

#260 b_jan

b_jan
  • 683 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 sierpnia 2008 - 21:38

Ja ma niestety narazie 1500zł

ps2: Jak jest z app store
-czy są jakieś miesieczne opłaty
-jak jest z przelicznikiem czy jeżeli mam euro i złotówki na koncie to co mi pobieże

No problem. W końcu takie są ogólne zasady forum, aby dzielić się wiedzą. ;)

Niestety nie ma takiej możliwości. Właśnie w tym polega cały "wic". :)
Nie ma miesięcznych opłata za korzystanie z AppStore. Płacisz tylko za aplikacje, które nie są darmowe. Zapłata jest rozliczana w praktyce kolejnego dnia od zakupu lub tego samego (mówię z własnej praktyki). Aby założyć konto w AppStore, musisz mieć wypukłą kartę kredytową. O tym temacie, znajdziesz odpowiednie newsy na tym forum. Proponuję ich poszukać.
Przelicznik - praktycznie nie ma ustalonego z góry. Tutaj odpowiada Twój bank i Twoja umowa względem karty kredytowej, którą chcesz płacić, a także system tej karty, w jakim została wydana (sposoby przeliczania - dolary na euro w tym wypadku, czy od razu euro). Przy rejestracji jest "blokowana" mała kwota na zabezpieczenie i autoryzację Ciebie w AppStore. Zostanie ona zapewne po pewnym czasie zwrócona. W moim wypadku było to mniej niż 6.50zł.

#261 cizu

cizu
  • 943 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 sierpnia 2008 - 21:39

Teraz bodaj chyba mozna wybierac numer z 5000 dostepnych..

#262 gucorek

gucorek
  • 596 postów
  • SkądStalowa Wola

Napisano 19 sierpnia 2008 - 21:40

dzieki b_jan

#263 b_jan

b_jan
  • 683 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 sierpnia 2008 - 21:42

@ Blac_ks: A za te 700zł to przypadkiem nie jest ten złoty numer? ;) W pewien sposób, to zawsze jest "na życzenie", przecież masz wybór i w salonie spośród kilku lub też próby zaproponowania własnej kombinacji a na stronie w sumie to samo. A w nawiązaniu do powyższego: W Erze bodajże złoty nr jest za 350zł. Tym niemniej, można się dogadać z konsultantem i mieć za darmo złoty bez np. 1 cyfry (inna niż ciąg pozostałych lub ciąg 3 w "grupie").

#264 cizu

cizu
  • 943 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 sierpnia 2008 - 21:46

Na stronie orange.pl mozna sobie wpisac numer i moze sie trafi jeden z 5000 dostepnych ;)

#265 Blac_ks

Blac_ks
  • 300 postów
  • SkądKatowice

Napisano 19 sierpnia 2008 - 22:10

@ Blac_ks:

A za te 700zł to przypadkiem nie jest ten złoty numer? ;) W pewien sposób, to zawsze jest "na życzenie", przecież masz wybór i w salonie spośród kilku lub też próby zaproponowania własnej kombinacji a na stronie w sumie to samo.
.

oczywiscie ze za 700zl jest zloty numer - a jakby inaczej.

no ale place 700zl i mowie ze chce 515-500-500 i co wtedy?

albo powiedza ze niestety nie moge albo co drugi telefon bede robil za obsluge klienta orange.pl ;]

krochmale zlote numery - w moim przypadku to nosens.
nie interesuje mnie tez latwy do zapamietania nowy numer choc lepsze to niz jakis kod do sejfu.

poprostu chce aby kazdy komu dalem numer a z wieloma nie utrzymuje kontaktu - mogl sie do mnie dodzwonic w razie potrzeby. to wazne zwlaszcza jezeli posiada sie ten sam numer od 8lat

#266 seziel

seziel
  • 84 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 22:28

Po zaprezentowaniu oferty przez Erę przestałem zastanawiać się nad kupnem iP3G i zacząłem rozglądać się za jakimś innym telefonem. Padło na LG KU990 Viewty, ale... to jest jakaś namiastka iP. Nie ma telefonu poza iP3g, a Steve Jobs jest jego ojcem :D 150zł to sporo, ale ceny aparatu bardzo fajne. No i 1GB danych z naliczaniem co 1kB + darmowe hotspoty. Można też wziąć abo za 75zł i kupić pakiet danych kiedy się chce wysyłając sms. Oferta o niebo lepsza od Ery - przenoszę do nich numer telefonu.

#267 b_jan

b_jan
  • 683 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 sierpnia 2008 - 22:32

oczywiscie ze za 700zl jest zloty numer - a jakby inaczej.

no ale place 700zl i mowie ze chce 515-500-500 i co wtedy?

albo powiedza ze niestety nie moge albo co drugi telefon bede robil za obsluge klienta orange.pl ;]

krochmale zlote numery - w moim przypadku to nosens.
nie interesuje mnie tez latwy do zapamietania nowy numer choc lepsze to niz jakis kod do sejfu.

poprostu chce aby kazdy komu dalem numer a z wieloma nie utrzymuje kontaktu - mogl sie do mnie dodzwonic w razie potrzeby. to wazne zwlaszcza jezeli posiada sie ten sam numer od 8lat

:) Tak to jest ze złotymi numerami. Co do kontaktów - proponuję po prostu wysłać każdemu sms z info o nowym wybranym numerze i sprawa z głowy. ;)

---- Dodano 19-08-2008 o godzinie 23:33 ----

Po zaprezentowaniu oferty przez Erę przestałem zastanawiać się nad kupnem iP3G i zacząłem rozglądać się za jakimś innym telefonem. Padło na LG KU990 Viewty, ale... to jest jakaś namiastka iP. Nie ma telefonu poza iP3g, a Steve Jobs jest jego ojcem :D

150zł to sporo, ale ceny aparatu bardzo fajne. No i 1GB danych z naliczaniem co 1kB + darmowe hotspoty. Można też wziąć abo za 75zł i kupić pakiet danych kiedy się chce wysyłając sms. Oferta o niebo lepsza od Ery - przenoszę do nich numer telefonu.

Cieszymy się razem z Tobą. :) Dla mnie oferta Ery była najlepsza, ale to już kwestia indywidualna przy takich niuansach w ofertach Orange i Ery. Tym niemniej, dziękujemy za info. :)

#268 Blac_ks

Blac_ks
  • 300 postów
  • SkądKatowice

Napisano 19 sierpnia 2008 - 23:12

Tak to jest ze złotymi numerami. Co do kontaktów - proponuję po prostu wysłać każdemu sms z info o nowym wybranym numerze i sprawa z głowy.

jak zaznaczylem juz:

z wieloma nie utrzymuje kontaktu - mogl sie do mnie dodzwonic w razie potrzeby

Fajnie jest miec ten sam numer.. czasami odzywaja sie znajomi z przed lat. Czasami zadzwoni jeden z bylych klientow co by sie przydalo gdy w nocy lubi sie przysnic MacPro

#269 b_jan

b_jan
  • 683 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 sierpnia 2008 - 23:17

jak zaznaczylem juz:

Fajnie jest miec ten sam numer.. czasami odzywaja sie znajomi z przed lat. Czasami zadzwoni jeden z bylych klientow co by sie przydalo gdy w nocy lubi sie przysnic MacPro

Co nie oznacza, że nie masz do nich telefonu, tego nie napisałeś. ;)

No cóż..., pozostaje Ci opcja 2 telefonów lub np. Samsung Duos. ;) Przeniesienie numeru nie jest przyjemnością w załatwianiu, wiem z własnego doświadczenia. Oczywiście decyzja należy do Ciebie.

#270 cizu

cizu
  • 943 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 sierpnia 2008 - 23:30

Hmm, wysłać sms'a ;) trochę drogo wychodzi taki manewr.

#271 b_jan

b_jan
  • 683 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 sierpnia 2008 - 23:36

Hmm, wysłać sms'a ;) trochę drogo wychodzi taki manewr.

Zależy kto ile ma kontaktów i ile ma płatne za sms / ile smsów ma w pakiecie (-tach).

#272 koralgol

koralgol
  • 160 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 23:59

Słuchajcie - a w tym "Orange Abonament" minuty nie są wymienialne na smsy? Wśród tych 5 prezentów jest niby pakiet 400 smsów, ale tylko do sieci..

#273 unnamed

unnamed
  • 47 postów

Napisano 20 sierpnia 2008 - 00:22

Witam. Mam takie pytanie: dzieki temu ze przy zakupie iphona w salonie orange dostajemy business everywhere mam darmowy dostep do internetu?

#274 shexbeer

shexbeer
  • 151 postów

Napisano 20 sierpnia 2008 - 00:41

Mnie ciekawi jak będą przedstawiały się oferty iPhonea 3G w standardowej ofercie Orange abonament, chodzi mi konkretnie o abonament za 75PLN + pakiety danych. Swoją drogą taryfy w Orange (z pakietem danych) od 150PLN to troszkę dużo jak dla przeciętnego polskiego Kowalskiego.

#275 cizu

cizu
  • 943 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 sierpnia 2008 - 01:03

shexbeer - a czy oferta Orange musi być skierowana do przeciętnego Kowalskiego?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych