Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

- - - - -

Ceny iPhone 3G w Orange

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
849 odpowiedzi w tym temacie

#226 soltys1992

soltys1992
  • 104 postów
  • SkądTorun, Poland, Poland

Napisano 19 sierpnia 2008 - 18:39

dla mnie super wszystko dziala bardzo szybko

#227 krzywymax

krzywymax
  • 92 postów
  • SkądToruń

Napisano 19 sierpnia 2008 - 18:39

Też dziś byłem w salonie w Toruniu i właśnie wtedy przywieziono czarne pudełka :) Mam jednego na nazwisko odłożone, więc po pracy w piątek po południu idę przedłużyć umowę, zmienić abonament oraz zakupić iP. Kilka informacji: Klient bedzie miał do wyboru aktywację w sklepie lub samodzielnie w domu. Klien wysyłając specjalnego maila do serwisu będzie mógł automatycznie jakby "zresetować" iP do ustawień fabrycznych. I potwierdzone: Bez wiedzy klienta w iP będzie można na odległość wszystko usunąć. I z tego co się dowiedziałem "Propozycja" dla firm i klientów indywidualnych będzie możliwa już od Piątku.

#228 MichoS

MichoS
  • 31 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 18:55

a da sie juz zamowic iphone 3g online w orange jak tak to poprosze o link z gory thx:D

#229 gERmAn

gERmAn
  • 470 postów
  • SkądKraków

Napisano 19 sierpnia 2008 - 19:00

własnie, jak to jest z tym orange.pl - mozna juz teraz zamawiac? - gdzie trzeba zadzwonic i jak to załatwic?

#230 krzywymax

krzywymax
  • 92 postów
  • SkądToruń

Napisano 19 sierpnia 2008 - 19:12

własnie, jak to jest z tym orange.pl

- mozna juz teraz zamawiac?

- gdzie trzeba zadzwonic i jak to załatwic?

Wszystko od 22.08.2008, wcześniej nie :)

#231 gERmAn

gERmAn
  • 470 postów
  • SkądKraków

Napisano 19 sierpnia 2008 - 19:17

ale 22 mam zadzwonic do orange i zamowic czy jakos przez neta?

#232 bash3r

bash3r
  • 140 postów
  • SkądParyż / Świnoujście

Napisano 19 sierpnia 2008 - 19:33

Ej ... to jak to w końcu jest ... ktoś się orientuje czy Orange ma białego iPhone na stanie czy trzeba będzie czekać ?

#233 cizu

cizu
  • 943 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 sierpnia 2008 - 19:35

Zadzwon zapytaj ;)

#234 Blac_ks

Blac_ks
  • 300 postów
  • SkądKatowice

Napisano 19 sierpnia 2008 - 19:36

ale 22 mam zadzwonic do orange i zamowic czy jakos przez neta?

Od 22 wchodzisz na orange.pl, rejestrujesz sie (tylko nick, nr tel, e-mail) nastepnie zamawiasz w internetowym sklepie to co chcesz i wszystko placisz przy odbiorze kurierowi.

jezeli jestes nowym klientem musisz okazac mu dokument potwierdzajacy twoja plynnosc finansowa (rachunki za kom, wode etc.)

jezeli chcesz kupic w promocji internetowej ale do tego chcesz przeniesc swoj stary nr z innej sieci to juz zaczyna sie jazda - opisalem to w swom poscie w tym temacie.

#235 bash3r

bash3r
  • 140 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 19:40

Zadzwon zapytaj ;)

Dzwoniłem i Pani powiedziała mi, że nie orientuje się ... rozmawiałem dziś dwa razy z BOA i obie osoby nie wiedziały dlatego miałem nadzieję, że może ktoś tu wie :)

Ps. ktoś idzie w czwartek wieczorem już do Orange w Warszawie ? :D Bo szczerze mówiąc to samemu mi się nie chce :)

#236 gERmAn

gERmAn
  • 470 postów
  • SkądKraków

Napisano 19 sierpnia 2008 - 19:43

a jeszcze taka sprawa: ile trwa dostawa do Krakowa z orange.pl ?

#237 bash3r

bash3r
  • 140 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 19:45

a jeszcze taka sprawa:

ile trwa dostawa do Krakowa z orange.pl ?

Ja jak do Świnoujścia z orange.pl zamawiałem to było tak: rano zamówiłem, następnego dnia o 18 dostałem :) Więc do Krakowa raczej szybko :)

#238 cizu

cizu
  • 943 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 sierpnia 2008 - 19:47

Może i bym poszedł, tylko nie wiem jak z czasem.. Z przenoszeniem numeru nie ma problemu, bo bodaj jest opcja w orange.pl (tyle nie pamietam: czy to tylko mix/karta do abo czy tez z innych - ale chyba problemu nie powinno byc). Ogolem najlepiej byloby(przynajmniej dla mnie) zamówienie w internecie odbiór w salonie. A ktoś ma pojęci odnośnie godzin otwarcia orange 22 - skoro 21/22 bedzie iP to jak bedzie wygladac sprzedaż etc.

#239 gERmAn

gERmAn
  • 470 postów
  • SkądKraków

Napisano 19 sierpnia 2008 - 19:50

a czy (i)Phone kupiony na orange.pl bedzie juz aktywowany?

#240 Blac_ks

Blac_ks
  • 300 postów
  • SkądKatowice

Napisano 19 sierpnia 2008 - 19:56

dobre pytanie;)

powinien... chyba ze wymysla odbior w salonie.

Dzwonilem do nich kilka razy. Oni malo wiedza. W orange.pl to nawet nie wszyscy wiedza ze na stronie sa ceny iP a u nich w kompie nie.

#241 cizu

cizu
  • 943 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 sierpnia 2008 - 20:05

będzie trzeba jeszcze zaliczyć salon ;) nie no odblokowany raczej przysla i tyle

#242 bash3r

bash3r
  • 140 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 20:29

będzie trzeba jeszcze zaliczyć salon ;) nie no odblokowany raczej przysla i tyle

Odblokowany a aktywowany to co innego :P

Aktywację można w domu przeprowadzić ale odblokować kupiony bez kontraktu tylko w salonie.

#243 Solusar

Solusar
  • 8 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 20:31

czytam coraz czesciej ze ludzie zamowili bialego w erze, wiec chyba jest?

OT: Na glownej myapple jest reklama cortlandu odnosnie iPhone 3g ale, zdjecie jest starego iPhone ;)

Gdy wczoraj zamawiałem w Erze, to Pan z BOA przekazał mi, że posiada jeszcze 15 egzemplarzy białego IP.

#244 cizu

cizu
  • 943 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 sierpnia 2008 - 20:36

Odblokowany a aktywowany to co innego :P

Aktywację można w domu przeprowadzić ale odblokować kupiony bez kontraktu tylko w salonie.

Wybacz błąd, o aktywacje mi chodziło - ale takie jakieś zaćmienie i wyszło to co wyszło.. :)

#245 SweepeRpl

SweepeRpl
  • 196 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 20:38

Czy ten iPhone bez simlocka w pre-paid w Erze jest na 100% potwierdzony?

#246 gucorek

gucorek
  • 596 postów
  • SkądStalowa Wola

Napisano 19 sierpnia 2008 - 20:55

Czyli w abonamencie dla firm 100 1.Dostajemy nielimitowany internet ale po 1gb prędkość spada do 16kB/s.ale nic się za to nie płaci tak?? 2.Co jeśli za rok wyjdzie iphone 4g a ja wezme umowe na 36 miesięcy czy będzie możliwość zerwania umowy wcześniej czy tylko przy 24 miesiącach? 3.Na czym polega przeniesienie numeru? -co się stanie z poprzednim abonamentem(wtym wypadku play)bo chodzi mi o numer jeśli został mi jeszcze rok Ja go będe płacił czy orange ??(jeśli tak to może być tylko o numer mi się rozchodzi) Bardzo prosze o odpowiedź bo po tych 25 stronach troche się pogubiłem :(

#247 b_jan

b_jan
  • 683 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 sierpnia 2008 - 21:03

Czyli w abonamencie dla firm 100
1.Dostajemy nielimitowany internet ale po 1gb prędkość spada do 16kB/s.ale nic się za to nie płaci tak??
2.Co jeśli za rok wyjdzie iphone 4g a ja wezme umowe na 36 miesięcy czy będzie możliwość zerwania umowy wcześniej czy tylko przy 24 miesiącach?
3.Na czym polega przeniesienie numeru?
-co się stanie z poprzednim abonamentem(wtym wypadku play)bo chodzi mi o numer jeśli został mi jeszcze rok Ja go będe płacił czy orange ??(jeśli tak to może być tylko o numer mi się rozchodzi)
Bardzo prosze o odpowiedź bo po tych 25 stronach troche się pogubiłem :(

Wg. mnie to wygląda tak:
1. tak - nie znam natomiast dokładnej prędkości po przekroczeniu limitu i czy na pewno spadnie prędkość (czy jest to tylko zabezpieczenie na przyszłość Orange)
2. zawsze jest możliwość zerwania umowy, z tym, że czym wcześniej zerwiesz, tym więcej płacisz
3. przeniesienie numeru polega na zmianie operatora przy zachowaniu dotychczasowego numeru telefonu. ;) jeśli masz podpisaną umowę w Play na czas określony i masz w umowie zapis o karze umownej w wypadku jej zerwania, to z pewnością będziesz musiał tą opłatę wnieść w sieci Play przed aktywowaniem go w sieci Orange. Reasumując, po prostu kończysz współpracę z Play a zaczynasz z Orange nowy kontrakt przy zachowaniu dotychczasowego numeru. Orange nie będzie płacić abo w Play, ponieważ Ty zapłacisz Play opłatę za wypowiedzenie umowy przed terminem.

---- Dodano 19-08-2008 o godzinie 22:05 ----

Czy ten iPhone bez simlocka w pre-paid w Erze jest na 100% potwierdzony?

Jest potwierdzony, natomiast nie wiadomo jak z jego dostępnością na początku sprzedaży iP 3G w Polsce.
Dokładnie wygląda to tak (rzekomo), że kupujesz iP 3G bez kontraktu z sim-lockiem, ale wnioskujesz o jego bezpłatne zdjęcie i to robią. Zauważ, że Konsultanci czy w salonach sprzedaży, czy w BOK nie wiedzą za dużo. Przykład (nie) wiedzy: ja zamówiłem iP 3G jako nowy klient w salonie w Warszawie, gdzie ma być event Ery. Oczywiście, na abonament i wypełniłem zał. 2 - odbiór osobisty w salonie sprzedaży. Dzisiaj dzwonię do Pani Konsultant z tego salonu i dowiaduję się, że dopiero dzisiaj ok południa dostali info, że będzie u nich impreza w czwartek! Po moim pytaniu, czy będę mógł w jej trakcie odebrać swój model, Pani nie była pewna odpowiedzi (!!!). To, za przeproszeniem, kto może kupić podczas tego eventu iP 3G?! Ja już podpisałem umowę i miałbym wtedy nie odebrać? Dostałem info, że jak tylko będzie potwierdzona informacja to ZAPEWNE dostanę telefon. Po prostu świetnie! Oto i przykład poinformowania. :)

#248 gERmAn

gERmAn
  • 470 postów
  • SkądKraków

Napisano 19 sierpnia 2008 - 21:07

a czy ktos orietuje sie ile kosztuje zerwanie umowy w orange ktora konczy sie za 6 miesiecy?

#249 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 19 sierpnia 2008 - 21:08

a czy ktos orietuje sie ile kosztuje zerwanie umowy w orange ktora konczy sie za 6 miesiecy?

Mnie tak wkręcili na 600złotych netto. Było około 8 miesięcy do końca.

#250 bash3r

bash3r
  • 140 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 21:10

Zadzwoń do BOA, podaj tam jakieś kody a oni Ci powiedzą :-) Ja tak zrywałem teraz z Erą :-)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych