Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ceny iPhone 3G w Era GSM

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1716 odpowiedzi w tym temacie

#76 KuboX

KuboX
  • 2 119 postów
  • SkądPolandia

Napisano 07 sierpnia 2008 - 15:31

Największym niszczycielem designu telefonów jest Orange i Vodafone. Vodafone nie tylko dokleja swoje naklejki ale także zmienia przyciski na takie z ich logo, a Orange zaśmieca telefon ciulowatym softem, jakoś w Plusie zmieniają tylko tapetę i żyją.

#77 Mac IW

Mac IW
  • 164 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 sierpnia 2008 - 15:34

ale będzie jak Orange zmieni soft w iphonie na swój

#78 alfagta

alfagta
  • 1 635 postów
  • SkądKatowice

Napisano 07 sierpnia 2008 - 15:35

Proponuję iPhone'a 3G z customowym Windows Mobile made by Orange:)

#79 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 07 sierpnia 2008 - 15:43

ale będzie jak Orange zmieni soft w iphonie na swój

Apple nikomu na to nie pozwoliło.
A ceny - wysokie. Ganiłem tych, którzy narzekali przed czasem, ale trochę mieli racji...
Abonamenty astronomiczne... najniższy, jest dość wysoki. A cena telefonu i tak nieprzyjazna.

#80 metal_man

metal_man
  • 489 postów
  • SkądChorzów

Napisano 07 sierpnia 2008 - 15:52

Moze faktycznie najpierw poczekajmy na oficjalne ogloszenie cennika a potem bedziemy marudzic.

#81 Hardknox

Hardknox
  • 194 postów
  • SkądPolska - Austria

Napisano 07 sierpnia 2008 - 15:53

Ja zrezygnowalem z abonamentu Orange bo czulem ze mnie łupią na całego, chodź miałem na firme... teraz już nigdy nie dam się namówić na promocyjne oferty. iPhone 2G daje też rade, nie trzeba odrazu się podpalać na 3G jak zresztą widać soft 2.0 dalej kuleje

#82 Czerwek

Czerwek
  • 189 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 sierpnia 2008 - 15:53

Jak dla mnie ceny sa ok. Spodziewalem sie takich i tyle. Na pewno jak tylko sie da zakupie sobie przy przedluzaniu umowy iphone :)

#83 marleyo

marleyo
  • 99 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 07 sierpnia 2008 - 15:54

"Gwarancja jeden rok" - tylko, że jesteśmy w UE i 2 lata gwarancji mamy niejako z urzędu, nawet jak sobie sprzedawca wypisuje inne wartości (może dać więcej niż 2 lata, ale nie mniej)

mylisz gwarancję z rękojmią. Polecam KC i ustawę o ochronie praw konsumetów

#84 chrzanekk

chrzanekk
  • 167 postów
  • SkądPuławy

a gdzie tu potwierdzenie? jakos nie widze informacji na stronie ery... pozatym 95zl BRUTTO jeszcze jest do zniesienia i abo na 3 lata :)

#85 bre

bre
  • 214 postów

Iphone jest dla tych, których stać na to.

daj spokoj. iphone niczym nie rozni sie od papieru toaletowego. i tu, i tam zwyczajny produkt. tylko jeden troche bardziej skomplikowany, hehe. dobrze jednak, ze wszystkich stac na papier ;).

A przyznam, że ceny w erze są rozsądne.

nie wiem, gdzie Ty te rozsadne ceny widzisz. ja wiem, ze sa i takie glaby sklonne placic i 1000 papierow za wersje 3G, ale to juz ich problem. ten telefon po prostu nie jest warty takich pieniedzy. bede mial za ulamek tych cen i bez abo ;). musialbym byc szalony, zeby zaplacic wiecej.

mylisz gwarancję z rękojmią. Polecam KC i ustawę o ochronie praw konsumetów

nie myle, bo nie ma juz czegos takiego jak rekojmia, a jest tzw. niezgodnosc towaru z umowa i masz prawo na nia powolac, jezeli uwazasz, ze daje Ci lepsze warunki niz gwarancja. gwarancja to tylko dobra wola sprzedawcy/producenta. w praktyce daja jednak 2 lata, bo i tak na jedno wychodzi.

#86 Maticzek

Maticzek
  • 76 postów

Napisano 07 sierpnia 2008 - 15:59

I tak dobrze, że zrobili taryfy z Internetem i nawet HotSpot dali w cenie ;D

#87 badej

badej
  • 83 postów

Napisano 07 sierpnia 2008 - 15:59

A czy wspomniano w ogóle coś o Visual Voicemail? Swoją dogą w FW 2.0.1 w opcjach jest skrót "Era iPhone" i prowadzi na iphone.era.pl

#88 cizu

cizu
  • 943 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 sierpnia 2008 - 16:03

nie wiem, gdzie Ty te rozsadne ceny widzisz. ja wiem, ze sa i takie glaby sklonne placic i 1000 papierow za wersje 3G, ale to juz ich problem. ten telefon po prostu nie jest warty takich pieniedzy. bede mial za ulamek tych cen i bez abo . musialbym byc szalony, zeby zaplacic wiecej.

No iP 8GB jest po PLN 1500 iP 16GB po PLN 2000, jak bedziesz mial taniej to daj znac.

#89 alfagta

alfagta
  • 1 635 postów
  • SkądKatowice

Napisano 07 sierpnia 2008 - 16:05

daj spokoj. iphone niczym nie rozni sie od papieru toaletowego. i tu, i tam zwyczajny produkt. tylko jeden troche bardziej skomplikowany, hehe. dobrze jednak, ze wszystkich stac na papier ;).

nie wiem, gdzie Ty te rozsadne ceny widzisz. ja wiem, ze sa i takie glaby sklonne placic i 1000 papierow za wersje 3G, ale to juz ich problem. ten telefon po prostu nie jest warty takich pieniedzy. bede mial za ulamek tych cen i bez abo ;). musialbym byc szalony, zeby zaplacic wiecej.

Chciałeś chyba powiedzieć: musiałbym mieć najpierw te 1000zł, żeby kupić sobie iPhone'a...

Abonament jest jak najbardziej adekwatny do telefonu oraz pakietu minut i danych.

#90 badej

badej
  • 83 postów

Napisano 07 sierpnia 2008 - 16:12

Naszła mnie wątpliwość, czy w najniższym abonamencie te 500MB jest wystarczające? Mam na myśli używanie wszystkich sieciowych funkcji z YouTube włącznie. Czy ktoś używa takiego pakietu ze starym iPhone'm i mógłby się wypowiedzieć odnośnie jego "wystarczalności"?

#91 marleyo

marleyo
  • 99 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 07 sierpnia 2008 - 16:15

nie myle, bo nie ma juz czegos takiego jak rekojmia, a jest tzw. niezgodnosc towaru z umowa i masz prawo na nia powolac, jezeli uwazasz, ze daje Ci lepsze warunki niz gwarancja. gwarancja to tylko dobra wola sprzedawcy/producenta. w praktyce daja jednak 2 lata, bo i tak na jedno wychodzi.

tak myslisz. niezgodność towaru z umową jest tylko i wyłącznie w przypadku umowy sprzedaży zawartej pomiędzy przedsiębiorcą a konsumentem. rękojmia zaś pomiędzy przedsiębiorcami albo osobami fizycznymi nie prowadzącymi takiej działalności, jednak zwykło się potocznie mówić i na jedno i na drugie rękojmia (prawnie poprawne jest sformułowanie niezgodność towaru z umową)

Wszystko jest nadal aktualne w UE. rekojmia trwa 1 rok, niezgodność towaru z umową 2 lata (towar używany co najmniej 1 rok) a gwarancja przynajmniej 12 miesięcy - korzystanie z tych praw jest alternatywne

#92 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 07 sierpnia 2008 - 16:15

Była ta konferencja? Jest gdzieś zapis? Co tam powiedziano?

#93 KDebski

KDebski
  • 26 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 07 sierpnia 2008 - 16:21

Szczerze mówiąc ceny byłyby całkiem znośne, ale limity przesyłu danych... Paranoja..

#94 alfagta

alfagta
  • 1 635 postów
  • SkądKatowice

Napisano 07 sierpnia 2008 - 16:24

Była ta konferencja? Jest gdzieś zapis? Co tam powiedziano?

Cały czas (tzn. od 15) śledzę TVN i TVN CNBC Biznes i niestety nic nie było...:)

#95 Pavulon_

Pavulon_
  • 142 postów
  • SkądPoznań

Napisano 07 sierpnia 2008 - 16:26

najgosze jest jak mam teraz telefon służbowy i musze kupić kurde z abonamentem np. 95 zeta x 24 miesiący + cena = 2.999 PLN :-( fakt ze są minuty do wygadania tylko kiedy je wygadać.... niby ceny ok, ale dla mnie jak przelicze wychodzi drogo, trzeba będzie z drugiej ręki poszukać...

#96 cymru87

cymru87
  • 12 postów
  • SkądLublin

Napisano 07 sierpnia 2008 - 16:28

a ja czekam na prawdziwa informacje od ery.bo plotek mam juz dosc.

#97 Ojciec Fernando

Ojciec Fernando
  • 264 postów
  • SkądPoznań

Napisano 07 sierpnia 2008 - 16:29

Ja place za abonament 50 zł i mam aż nadto do wykorzystania. 100 parę zł to ja płaciłem kilka lat temu w Idei. Na abonamencie i tak ludzi wycyckaja, a jesli kupowac telefon to na wlasne reke.

#98 gish

gish
  • 18 postów
  • Skądwawa

Napisano 07 sierpnia 2008 - 16:49

Ja obecnie place 120zl abonamentu w plusie, wiec niby tragedii nie ma, tyle ze ja w tych 120 zl mam 60 zł za iPlusa i 60 zl za rozmowy, czyli taki 1gb. Tyle ze nie mam zamiaru zmieniac operatora, chyba jedyna rzecz ktorej mi brakuje w iphonie obecnym to gps, 3g nie jest mi niezbedne - chyba sie wstrzymam od zakupu nowego. Ta plastikowa obudowa z tylu tez jakos odstrasza - i skoro juz sa informacje ze peka jak macbooki, to tym bardziej sie na to nie pisze. ;)

#99 Szelagpaul

Szelagpaul
  • 227 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 sierpnia 2008 - 16:54

tak myslisz. niezgodność towaru z umową jest tylko i wyłącznie w przypadku umowy sprzedaży zawartej pomiędzy przedsiębiorcą a konsumentem. rękojmia zaś pomiędzy przedsiębiorcami albo osobami fizycznymi nie prowadzącymi takiej działalności, jednak zwykło się potocznie mówić i na jedno i na drugie rękojmia (prawnie poprawne jest sformułowanie niezgodność towaru z umową)

Wszystko jest nadal aktualne w UE. rekojmia trwa 1 rok, niezgodność towaru z umową 2 lata (towar używany co najmniej 1 rok) a gwarancja przynajmniej 12 miesięcy - korzystanie z tych praw jest alternatywne

Nie ma juz renkojmii!!!!!

#100 TimmY

TimmY
  • 621 postów

Napisano 07 sierpnia 2008 - 16:55

Przegladalem ostatnio jak to jest w Anglii.. I kurcze bez porownania. Tutaj za abonament okolo 130 zl ma sie 600 darmowych minut, 500 smsow, nielimitowany internet 3g i wifi. Kontakt jest na 18 miesiecy tylko, a iPhone 8GB w tej opcji kosztuje 400 zl. Ceny w Polsce zdecydowanie musza pojsc w dol, tylko jakos nic na to nie wskazuje, zeby tak sie mialo stac..

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych