Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ceny iPhone 3G w Era GSM

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1716 odpowiedzi w tym temacie

#26 stealth1947

stealth1947
  • 591 postów

Napisano 07 sierpnia 2008 - 13:02

Juz widze te reklamy: "Super wypasiony iPhone za 1z. Tylko w Era".
Niestety oferta dla biznesu:(

Czyli jak masz nizszy abonament to wogole nie mozesz kupic iPhone?

#27 pepan

pepan
  • 524 postów
  • SkądPoznań/Skarżysko-Kamienna

Napisano 07 sierpnia 2008 - 13:04

jak zmienie prace to sobie kupie

#28 b4rt3k

b4rt3k
  • 357 postów
  • SkądWawa

Napisano 07 sierpnia 2008 - 13:06

ciekawe jak jest z ta gwarancja? 1 czy 2 lata wreszcie? co do samej oferty to taka sobie, lepiej poczekac az ceny sie obniza na allegro po premierze w erze i orange w ue nielimitowany net to normalnosc a u nas, 500mb zenada

#29 PhysX

PhysX
  • 13 postów

Napisano 07 sierpnia 2008 - 13:11

Cena telefonu - ok. Taryfy już nie. Jeśli byłoby 60zł/mc to bym jeszcze to jakoś przeżył, ale płacenie 100 co miesiąc na 2 lata to już zdzierstwo... Ciekawe co powie Orange.

#30 wojciechd

wojciechd
  • 35 postów

Napisano 07 sierpnia 2008 - 13:11

Beznadziejnie, kupować iphona tylko dlatego że to iphon w takich abonamentach! Za drogo! W tej chwili mam 220minut do wszystkich za 100zł i miałbym ewentualnie przejść na jedną z tych propozycji, raczej nie. Ciekaw jestem co zaproponują stałym klientom jako przedłużenie umowy z iphonem przy abonamencie np. takim jaki mam ja?

#31 Shadowriver

Shadowriver
  • 1 019 postów
  • SkądWrocław

Napisano 07 sierpnia 2008 - 13:15

500mb zenada

Niestety nasze łącza są po prostu tak cofnięte od reszty europy :P kiedy reszta europy cieszyła się DSLami, my się bawiliśmy się jeszcze w piszczące modemy analogowe ^^

#32 croppka1

croppka1
  • 61 postów
  • SkądPłock, PL

Napisano 07 sierpnia 2008 - 13:20

Ej a te ceny jakos potwierdzone, czy tak poprostu ktos sobie wymyslil i wstawil? bo mnie akurat ta oferta do siebie bardzo nie przekonuje, bo wczesniej z tego co pamietam, tez bylo ze juz ustalone ceny, a nawet bylo pewne ze w polsce 12 sierpnia bedzie iphone...

#33 kaziot

kaziot
  • 38 postów

Napisano 07 sierpnia 2008 - 13:20

a jest juz moze jakies oficjalne oświadczenie co do tych cen??

#34 ser91e

ser91e
  • 461 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 07 sierpnia 2008 - 13:22

Jak dla mnie ceny nie są takie złe. Mogło być gorzej znając naszych operatorów. Ja mam teraz 90min w plusie + iPlus 1GB w sumie za 115 zł więc nie ma tak znacznej różnicy (do tego nie mam darmowych Hotspotów). Cena samego aparatu też nie jest zabójcza biorąc pod uwagę inne oferty (nie piszcie o telefonach za 1zł bo zwykle są to modele sprzed roku albo gorzej).

#35 Jax

Jax
  • 462 postów
  • SkądDolina Muminków

Napisano 07 sierpnia 2008 - 13:22

Ktoś miał już ulotkę w ręku, tylko chyba skanera brak. Ceny takie sobie...

#36 zaciek

zaciek
  • 85 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 07 sierpnia 2008 - 13:23

Większość i tak będzie marudzić, że drogo, że na allegro taniej itd. Odpowiedz jest prosta to oferta dla ludzi, który i tak płacą trochę powyżej średniej za rachunki.. tutaj za sensowna kwotę mamy odpowiednia ilosc minut oraz transfer danych. 1.5 roku temu bralem n70 w orange, byla po ok 800zł.. za zgromadzone punkty profit obnizyli mi cene do 500zl w umowie na 24mce i abonamencie za 80zl, gdzie przez ostatni rok i tak przewaznie przekraczałem tą kwote. Mimo wszystko dosc fajny telefon.. ale po kilku miesiacach troche zalowalem zakupu nokii, ze wzgledu na symbiana.. coz - bywa.. jakos sie przemeczylem. To byl telefon ze sredniej polki, nadal nim jest mimo swoich lat. Dla osob "posiadajacych tel komorkowy" sa abonamenty <60zl i telefony za zlotowke, lub pre-paidy.. ma dzwonic, wysylac smsy/mmsy i tyle. Pozniej jest srednia klasa, gdzie ludzie dzwonia i faktycznie kozystaja z telefonow, a nie tylko zydzenie pieniedzy na rozmowe, bo taniej jest wyslac sms itd. Klasa biznes, maja drogie abonamenty i tak to wydzwaniaja.. nic dziwnego ze maja drogie telefony za grosze. Jeszcze raz powiem.. to bardzo racjonalna oferta dla ludzi, ktorzy naprawde kozystaja z telefonu oraz abonamentu. Przyzwyczajeni prepaidowcy z pakiecikami simplusa/popa itd. sorry, ale to nie dla was.

#37 biolly

biolly
  • 71 postów

Napisano 07 sierpnia 2008 - 13:25

Beznadziejnie, kupować iphona tylko dlatego że to iphon w takich abonamentach! Za drogo!
W tej chwili mam 220minut do wszystkich za 100zł i miałbym ewentualnie przejść na jedną z tych propozycji, raczej nie. Ciekaw jestem co zaproponują stałym klientom jako przedłużenie umowy z iphonem przy abonamencie np. takim jaki mam ja?

Ja się dowiedziałem że telefon i taryfy można zmienić już 3 miesiące przed końcem umowy u Mnie to jakoś w połowie października wychodzi. I nie byłbym pewny Ja jestem już 9 lat w Erze ale z tego co się dowiedziałem z iPhonem nie będzie jakiejś ulgi dla stałych co niestety jest ich wielkim błędem gdyż powinni szanować stałego i rzetelnego klienta.

#38 chayenne

chayenne
  • 393 postów
  • SkądWilanów, Warszawa, Poland

Napisano 07 sierpnia 2008 - 13:28

cen nie potwierdza era - podobno nie maja jeszcze cennikow. w przyszlym tygodniu powinny sie pojawic - ceny sa negocjowane na podstawie ankiety (zapotrzebowanie). wiec troszke dziwna sprawa z tymi cenami....

#39 kaziot

kaziot
  • 38 postów

Napisano 07 sierpnia 2008 - 13:32

to mnie pocieszyłeś.... :D:D:D:D

#40 kubasz

kubasz
  • 15 postów

Napisano 07 sierpnia 2008 - 13:33

Za pół godziny na TVN CNBC Biznes oficjalna konferencja

#41 kaziot

kaziot
  • 38 postów

Napisano 07 sierpnia 2008 - 13:35

hmm.. zdawajcie relacje na żywo.......

#42 Yako

Yako
  • 86 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 sierpnia 2008 - 13:35

no abonament troche wysoki, ale podejrzewam, że szybko stanieje....

#43 pieczony

pieczony
  • 135 postów
  • SkądGrojec Osada

Napisano 07 sierpnia 2008 - 13:36

Ja się dowiedziałem że telefon i taryfy można zmienić już 3 miesiące przed końcem umowy u Mnie to jakoś w połowie października wychodzi. I nie byłbym pewny Ja jestem już 9 lat w Erze ale z tego co się dowiedziałem z iPhonem nie będzie jakiejś ulgi dla stałych co niestety jest ich wielkim błędem gdyż powinni szanować stałego i rzetelnego klienta.

Ja jestem 7 lat, a żeby mieć zniżki to trzeba umiejętnie negocjować (grozić odejściem) co i tak udaje się nielicznym (mnie się nigdy nie udało :) )

#44 MacKozer

MacKozer

• 7 214 postów
  • SkądŁódź

Napisano 07 sierpnia 2008 - 13:37

a dla mnie jak znalazł. Obecnie płacę rachunki w granicach 320 - 360 zł /mc mając jedynie 150 minut darmowych i 6GB limitu na internet (suma dwóch usług Orange Premium 150 + Orange Free 6GB) Jeśli w cenie 350 zł dostanę 800 darmowych minut i 5 - 6 GB limitu na internet to oferta dla mnie będzie o wiele bardziej atrakcyjna niż to co mam obecnie. Filmów i muzy z sieci nie ściągam, a na SKYPE, radio po sieci, ww itp. wystarczy (klika miesięcy miałem 3G z Vodafone z limitem 5GB podpięte do laptopa i w zupełności mi to wystarczało).

#45 croppka1

croppka1
  • 61 postów
  • SkądPłock, PL

Napisano 07 sierpnia 2008 - 13:38

To raczej ktos sobie wymyslil, chyba ze jest tym co wymysla ceny w erze, to zwracam honor. Przede wszystkim nowa polityka Apple polega na tym, zeby rozprzestrzenic swoje produktu, na caly swiat, w dosc niskiej cenie (cena 199$ z gwiazdka oczywiscie). Teraz jestem w UK, tutaj w najtanszym abo (£35 miesiecznie) iPhone jest za tylko £99, w sumie go nie ma bo wyprzedali, ale taka byla cena, wiec troche mi sie nie chce wierzyc w te ceny....

#46 djembefol

djembefol
  • 54 postów
  • SkądGda

Napisano 07 sierpnia 2008 - 13:40

o kurde... e to lepiej nie zapisywac sie do tej ich ankiety bo im wiecej osob tym drozej pewnie go puszcza :/ ja sie zapisalem... jak to odwolac :P

#47 myst

myst
  • 94 postów
  • SkądBiskupiec

Napisano 07 sierpnia 2008 - 13:52

No nie wiem, ale dla przeciętnego/niszowego użytkownika to trochę za dużo.

#48 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 07 sierpnia 2008 - 13:55

Druga oferta nawet ok ale jakaś super to ona nie jest... jak znam życie bardziej będzie opłacało się kupić jakiś telefon za 1zł na abonament, sprzedać go, dołożyć kilka zł i iPhona kupić np. na Allegro ;)

#49 vitalumiere1

vitalumiere1
  • 39 postów

Napisano 07 sierpnia 2008 - 13:55

Wlasnie Pan z Ery powiedzial, ze o szczegolach dot.warunkow umowy bedzie mozna rozmawiac po 22 sierpnia, kiedy iphone bedzie juz dostepny. Poczatkowo ma byc tylko dla tych, ktorzy beda przedluzali umowe, pozniej dla przedluzajacych + nowe umowy a na koncu kupno samego iphona z silmockiem na Ere ale bez abonamentu.

#50 carnil

carnil
  • 153 postów
  • SkądPoznań/Bydgoszcz

Napisano 07 sierpnia 2008 - 13:56

Jak dla mnie oferta jest idealna. Ale i tak poczekam na oferte bez umowy. Nie za bardzo chce sie wiazac z operatorem. Teraz place 120zl majac 500MB transferu i 90zl do wygadania, wiec oferta przedstawiona przez Ere jest srednio kuszaca.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych