Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ceny iPhone 3G w Era GSM

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1716 odpowiedzi w tym temacie

#926 tyminski

tyminski
  • 16 postów

Napisano 12 sierpnia 2008 - 20:02

watpie zeby teraz cos zmienili predzej dadza cos nowego po premierze bo ludzie i tak sie decyduja na te taryfy i beda sie godzic bo co innego maja do wyboru

wiec lepiej rozlozyc rece i juz caly czas czekac tylko na to co dadza, zamiast czegos wymagac. myslisz, ze oni duzo straca jaki ci odejma kilka minut i dadza kilka mega? spokojnie, nie beda glodowac, a napisanie kilku akapitow rzeczowego tekstu to nic trudnego.

#927 szylejko

szylejko
  • 115 postów

Dopóki kontrakt nie zostaje deaktywowany czyli w twoim przypadku 21 września, możesz odwołać rezygnację i np zawrzeć aneks.

Czyli najlepiej dla mnie bedzie tak czy inaczej zlozyc rezygnacje do Ery, i ewentualnie jesli pojawi sie cos ciekawego dla stalego abonenta w tym okresie odwolac rezygnacje. Mimo wszystko problemem jest wg mnie to czy Orange da cos lepszego za 150zl niz Era za 195zł, ewentualnie porównywalnego. Czy po 22 sierpnia sądzicie ze oferta dla nowych abonentów w Erze z iPhonem bedzie gorsza czy lepsza do obecnej?

#928 bezybezy

bezybezy
  • 603 postów

Już nic nie rozumiem. Na początku fala krytyki że nowe taryfy są beznadziejne, potem po ogłoszeniu cen dla stałych abonentów, nowe taryfy już były dobre. A jak teraz jest sposób na skorzystanie z nowych to znowu nowe są słabe. Zdecydujcie się w końcu.

:D zależy co kto potrzebuje. Po głębszej analizie doszedłem do wniosku, że nie ma sensu bawić się w nowy numer, bieganie po salonach (leniwy jestem ;)), rozwiązywanie umowy, podpisywanie nowej itp. itd. Powód? I tak nie wykorzystałbym tych 500mb. W domu wifi, w pracy wifi a do pracy idę na piechotę. Paczkę danych, w razie potrzeby (np wyjazdu), można bezproblemowo włączyć a potem wyłączyć. Słuchawka wyszła 300zł taniej a abo bez danych będzie tańszy. No i mam nadzieję, że wkrótce TomTom wypuści "normalne" mapy.
Dla tych, którzy przesiadują w pizza hut, dużo się przemieszczają i cały czas chcą być w zasięgu na pewno lepszym wyborem będą taryfy dla nowych.
Tak to sobie wykoncypowałem. Jeżeli się mylę - poprawcie.

#929 lopski

lopski
  • 530 postów
  • SkądCrack-off

Napisano 12 sierpnia 2008 - 20:05

Już nic nie rozumiem. Na początku fala krytyki że nowe taryfy są beznadziejne, potem po ogłoszeniu cen dla stałych abonentów, nowe taryfy już były dobre. A jak teraz jest sposób na skorzystanie z nowych to znowu nowe są słabe.

Zdecydujcie się w końcu.

ja mówie tylko to, że tak naprawdę w każdej taryfie czy to dla nowego abonent czy dla starego kasa jaką wydajesz w ciągu tych 24 mcy jest porównywalna. z tym że nowy dostaje paczke netu "gratis" a stary ma dużo tańszy telefon i więcej minut. to tyle :)

#930 bezybezy

bezybezy
  • 603 postów

Napisano 12 sierpnia 2008 - 20:21

Czy po 22 sierpnia sądzicie ze oferta dla nowych abonentów w Erze z iPhonem bedzie gorsza czy lepsza do obecnej?

Pewnie dużo zależy od tego ile iP mają w puli na początek, ile "upchną" w przedsprzedaży i co zaproponuje Orange (chociaż i tak pewnie są w zmowie a na wszystkim trzyma łapę Apple;)) Czyli - bądź mądry i pisz wiersze...

#931 Jax

Jax
  • 462 postów
  • SkądDolina Muminków

Napisano 12 sierpnia 2008 - 20:27

Dziś miła Pani konsultant mówiła coś o ciepłych bułeczkach i rozchodzeniu się, więc długo nie dałem się namawiać na nowy iP ...

#932 cristal

cristal
  • 202 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 sierpnia 2008 - 20:33

o o o to nie dobrze bo jeszcze zabraknie dla mnie ;<<<

#933 dee2thee

dee2thee
  • 44 postów

Napisano 12 sierpnia 2008 - 20:44

Dziś miła Pani konsultant mówiła coś o ciepłych bułeczkach i rozchodzeniu się, więc długo nie dałem się namawiać na nowy iP ...

a co miala powiedziec? "nieee, to dziadostwo w ogole nie schodzi"? :D. no bez jaj, zarowno era i orange sie przechwalaja ze kazdy z nich ma 20 tysiecy osob zapisanych na informacje dot iphone... prosty marketing, podsycanie zainteresowania, ludzie sie daja w to wkrecic i nakrecaja potem innych (patrz: to forum :D)

iphone bedzie, to nie jest limitowana edycja 100 sztuk. jak zniknie przy premierze to za tydzien-dwa wroci. to samo bylo w kazdym kraju, rynek sie nasyci a oferta z czasem bedzie tylko coraz lepsza :). kazdy operator dobrze wie ze na start kupia to najwieksi "napalency" i fani jabluszka, a do 99% pozostalych klientow trzeba bedzie trafic inaczej :)

#934 effe11

effe11
  • 167 postów

Napisano 12 sierpnia 2008 - 20:53

Dokładnie! Na początku ceny będą zawrotne, ale to dlatego, że to nowość i wszyscy chcą ją mieć, po kilku tygodniach miesiącach ceny spadną i będą lepsze oferty na iphona to więcej niż pewne!

#935 empathon

empathon
  • 32 postów

Napisano 12 sierpnia 2008 - 20:59

Szczerze mówiąc mam podobne obawy jak szylejko. Nie chciałbym żeby po 22 era wyskoczyła z nowa niewiarygodnie lepszą hiper promocą... kiedy ja podpiszę już cyrograf 2 letni. Z drugiej strony coś nie chce mi się wierzyć by ryzykowali tak wiarygodność w oczach klientów płacących bądź co bądź dość drogie abonamenty.

#936 cristal

cristal
  • 202 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 sierpnia 2008 - 21:01

moim zdaniem bedzie taniec ale taryfy beda gorsze np nie beda juz dawac pakietow danych

#937 b_jan

b_jan
  • 683 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 sierpnia 2008 - 21:03

Czy po 22.08.2008 ceny w Erze będą gorsze czy lepsze: Wg. mnie powinny być gorsze. Czemu? Aby osoby, które zawarły umowę "w ciemno", bez dokładnej informacji ze strony konsultantów Ery, bez znajomości oferty konkurencji mogły czuć gratyfikację z tego powodu. A tak naprawdę uważam, że oferta będzie podobna, a ci, co podpisali umowy przedsprzedażowe dostaną może coś gratis, taki bonus na start, o którym nie było mowy. :) No i część osób pojechała / zadzwoniła po iP w Erze. Tak myślałem, że tak to się skończy i dlatego "załatwiłem" ten temat na początku weekendu. Nie ma co czekać na kolejne dostawy iP w wypadku ich braków. EDIT: Mogą zawsze w pakietach po premierze np. ograniczyć ilość transmisji danych w hotspotach.

#938 przemekk-dc17a279da

przemekk-dc17a279da
  • 43 postów

Napisano 12 sierpnia 2008 - 21:13

Podejrzewam, że oferty mogą być tylko lepsze. Tzn. po zakończeniu tej promocji ceny mogą pójść w górę, ale zaczną spadać. Na jesieni Era obchodzi urodziny, więc podejrzewam, że wtedy również pojawią się jakieś ciekawe promocje z iPhone.

#939 szylejko

szylejko
  • 115 postów

Napisano 12 sierpnia 2008 - 21:15

Niech Orange da oferte przed 22 sierpnia :D

#940 dee2thee

dee2thee
  • 44 postów

Napisano 12 sierpnia 2008 - 21:20

Szczerze mówiąc mam podobne obawy jak szylejko. Nie chciałbym żeby po 22 era wyskoczyła z nowa niewiarygodnie lepszą hiper promocą... kiedy ja podpiszę już cyrograf 2 letni. Z drugiej strony coś nie chce mi się wierzyć by ryzykowali tak wiarygodność w oczach klientów płacących bądź co bądź dość drogie abonamenty.

wystarczy ze orange da duzo lepsze ceny 22go - myslisz ze era pogorszy wtedy swoja oferte zeby polechtac kilkaset osob ktore byly w goracej wodzie kapane? jak bedzie trzeba to i namieszaja, jesli te preordery nie skoncza sie jakims wielkim sukcesem to era wrecz bedzie musiala oferte poprawic. a jesli masz watpliwosci - popatrz jakie oferty na iphone dostali klienci ktorzy sa w tej sieci pare dobrych lat w porownaniu z "nowymi". jesli masz juz podpisany cyrograf to niestety ten operator ma cie w otchlani a nowy klient bedzie od ciebie wazniejszy :(.

anyway, nawet jesli 22 nic nie zmieni to skali miesiecy taryfy beda sie zmieniac na atrakcyjniejsze a wieksze i nielimitowane pakiety danych beda standardem (w sensie obnizenie transferu po pewnej wartosci, bez doplacania co 100kb jak obecnie). pewnie, moze to jest banal, ale niektorzy tutaj na prawde zachowuja sie jak w goracej wodzie kapani... i obawiam sie ze za kilka miesiecy beda pisac jak to zla era sprzedaje teraz iphone w duzo lepszych taryfach :).

#941 szylejko

szylejko
  • 115 postów

Napisano 12 sierpnia 2008 - 21:23

No nic ja składam wypowiedzenie do Ery niech mnie pocałują w zad, jesli zaproponują coś lepszego po 22 sierpnia to może zrezygnuje z wypowiedzenia, jeśli nie, straca kolejnego z wielkiej liczby klientów których mają głęboko w zadzie. Czekam do 22 sierpnia patrze co przygotowal Orange, jesli okaze sie ze lepsze to i tak nowy numer bede musial dostac, bo w Ere wchodze ewentualnie jako nowy abonent. Oby po 22 sierpnia Era nie zmienila na gorsze swojej oferty, bo przeciez obecna to "PROMOCYJNA" smiech na sali

#942 lopski

lopski
  • 530 postów
  • SkądCrack-off

Napisano 12 sierpnia 2008 - 21:28

wystarczy ze orange da duzo lepsze ceny 22go - myslisz ze era pogorszy wtedy swoja oferte zeby polechtac kilkaset osob ktore byly w goracej wodzie kapane? jak bedzie trzeba to i namieszaja, jesli te preordery nie skoncza sie jakims wielkim sukcesem to era wrecz bedzie musiala oferte poprawic. a jesli masz watpliwosci - popatrz jakie oferty na iphone dostali klienci ktorzy sa w tej sieci pare dobrych lat w porownaniu z "nowymi". jesli masz juz podpisany cyrograf to niestety ten operator ma cie w otchlani a nowy klient bedzie od ciebie wazniejszy :(.

anyway, nawet jesli 22 nic nie zmieni to skali miesiecy taryfy beda sie zmieniac na atrakcyjniejsze a wieksze i nielimitowane pakiety danych beda standardem (w sensie obnizenie transferu po pewnej wartosci, bez doplacania co 100kb jak obecnie). pewnie, moze to jest banal, ale niektorzy tutaj na prawde zachowuja sie jak w goracej wodzie kapani... i obawiam sie ze za kilka miesiecy beda pisac jak to zla era sprzedaje teraz iphone w duzo lepszych taryfach :).

pewnie że tak będzie, z każdym innym telefonem jest tak samo, i nie tylko z telefonem. popatrz sobie na sprzęt elektroniczny, po premierze drogi a z każdym miesiącem tanieje. to nieuniknione. więc jak bym miał się zastanawiać czy czekać pół roku na lepsze taryfy i uzywać mojego sony ericssona co wpadł do piwa pewnego dnia :) to wybieram nówkę iPhona 16 GB za 450 zeta i nadal płace takie same rachunki jak teraz ( a nawet mniejsze bo minut mam więcej) :)

#943 b_jan

b_jan
  • 683 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 sierpnia 2008 - 21:30

Ceny zawsze idą w dół. Oczywiste jest również to, że na urodziny Era przygotuje coś specjalnego. Ja z pewnością nie będę psioczył, że zła Era zmniejszyła opłatę za dany abonament po kilu miesiącach. To normalne. Podpisując umowę na 24 m-ce zgodziłem się na stałe warunki i tyle. Takie są prawa rynku. A czy jestem w gorącej wodzie kąpany? Hmm, chyba nie skoro nie mam oparzeń. ;) A tak na serio, to nic na siłę.

#944 Teddy303

Teddy303
  • 29 postów

Napisano 12 sierpnia 2008 - 21:43

Sprzet sie rzeczywiscie rozchodzi jak cieple buleczki ale nie gorace :) Na 21:30 jak zamawialem bylo tylko 50 albo az od 15 jak sprzedaja :)

#945 b_jan

b_jan
  • 683 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 sierpnia 2008 - 21:45

Sprzet sie rzeczywiscie rozchodzi jak cieple buleczki ale nie gorace :) Na 21:30 jak zamawialem bylo tylko 50 albo az od 15 jak sprzedaja :)

Bardzo ciekawi mnie, skąd masz takie informacje?

#946 empathon

empathon
  • 32 postów

Napisano 12 sierpnia 2008 - 21:49

Nikt nie jest idiotą by sądzić, że w perspektywie kilku miesięcy ceny nie zmaleją.
Chodzi o magiczną datę 22 sierpnia.

Poczekam do poniedziałku i jeśli Orange nie ogłosi oferty lub ogłosi gorszą podpiszę zawieszona. W tym momencie wydaję około 100pln na telefon na kartę, nie korzystam na nim z internetu wiec abo 195 wydaje mi się sensowną ofertą.

#947 Teddy303

Teddy303
  • 29 postów

Napisano 12 sierpnia 2008 - 21:50

W sumie to od konsultanta z ktorym to zalatwialem. Bylo 600, jak zaczalem to bylo 60 jak skonczylem to juz 50 :)

#948 b_jan

b_jan
  • 683 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 sierpnia 2008 - 21:52

W sumie to od konsultanta z ktorym to zalatwialem. Bylo 600, jak zaczalem to bylo 60 jak skonczylem to juz 50 :)

Jeśli wierzysz, że ma takie informacje, to współczuję. Ja nigdy nie widziałem takiej opcji w jakiejkolwiek centrali telefonicznej.

O liczbie 600 nie wspomnę.

#949 Teddy303

Teddy303
  • 29 postów

Napisano 12 sierpnia 2008 - 21:53

Wiesz, kazdy normalny program magazynowy potrafi okreslic ilosc produktow jaka jest na stanie .. Zwlaszcza ze rezerwuje telefonicznie ten produkt, czyli musi wiedziec ze jest na stanie. Co w tym dziwnego ?

#950 szylejko

szylejko
  • 115 postów

Napisano 12 sierpnia 2008 - 22:00

Dziwne jest w tym, że przekazują Ci informację niejawna, oni sami pewnie jej nie znają, bo sie tym nie zajmuja. Bardziej taką informacje przekazywane są do ludzi wyzej postawionych niz konsultanci, osoby odpowiedzialne za sprzedaż albo marketing muszą wiedzieć jak zamowienia idą

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych