Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ceny iPhone 3G w Era GSM

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1716 odpowiedzi w tym temacie

#901 atopos

atopos
  • 16 postów

Napisano 12 sierpnia 2008 - 17:36

To ile, suma sumarum, wynosi koszt takiego ubezpieczenia w Orange, na pelna dlugosc trwania abonamentu ?

#902 cristal

cristal
  • 202 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 sierpnia 2008 - 17:37

zadzwon i sie spytaj... telefon nie gryzie

#903 szylejko

szylejko
  • 115 postów

Napisano 12 sierpnia 2008 - 17:47

Prosiłbym Was o wypowiedz w kwestii czy opłaca się brać wersje 16GB?
8GB to dużo. Większość moich znajomych mających 8GB pierwszej generacji nie wykorzystuje nawet połowy tej przestrzeni.
W abonamencie za 195 na dwa lata dopłacamy za dodatkowe 8GB 298pln co przy aktualnych cenach pamięci jest chorą stawką.
Co o tym myślicie?

Ja osobiscie biore 16gb gdyz uwazam ze jest tam sporo rzeczy ktore mozna wgrac. Muzyka, zdjecia, film jakis od czasu do czasu, jesli tomtom wypusci mapy to zajmuja one bardzo duzo, aplikacje moze tak duzo nie zajmuja. Przede wszystkim to zdjecia muzyka, w zaleznosci kto ile tego wgrywa, no i mapy do gps moga sporo pamieci zjesc.

Co z tymi pakietami za 79zl :)

#904 bezybezy

bezybezy
  • 603 postów

>bezybezy

To iPhone jest głupi ?!

A znasz jakis mądrzejszy ?!

:shock:
znam, ale zachowam to dla siebie. mam nadzieję, że zrozumiesz... chociaż... chyba to złudne

#905 cristal

cristal
  • 202 postów
  • SkądWarszawa

troche za duzy offtop sie robi....

#906 lopski

lopski
  • 530 postów
  • SkądCrack-off

Napisano 12 sierpnia 2008 - 18:39

i już po zawodach :) Pani tak jak powiedziała tak zadzwoniła i mam zamówiony tel. 16GB w taryfie Era 100 (nie ma białych) cena za iPhona 16GB to 445,90 zł . Jedyne co mnie zdziwiło to to że Pani powiedziała iż najwyższy pakiet internetu w tych taryfach to 500 MB i nie można zamówić 1GB czy 2GB. Pani powiedziała że można zamówić ale to trzeba kupić osobno Blueconnect,czyli osobna karta sim. Ja pytam czemu w takim razie nowi klienci mają możliwość zamówienia dużych paczek? a ona na to że to na razie testy i takie tam pierdoły. tak czy tak to myślę że iPhone na 24mce nie drogo wyszedł 24x85=2040 + 445,90 za telefon = 2485,90 zł ale w tym co miesiąc 220 minut free do WSZYSTKICH sieci i abonament za telefon także nie jest źle. trzeba tylko net dokupić, ale jak to Pani powiedziała całkiem możliwe że po paru miesiącach pojawią się korzystniejsze oferty na paczki z netem.

#907 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 12 sierpnia 2008 - 18:56

Proszę o powrót do tematu. Wysyp postów nie na temat zostanie ukryty. Każda następna wypowiedź nie na temat zostanie nagrodzona ostrzeżeniem.

#908 atopos

atopos
  • 16 postów

Napisano 12 sierpnia 2008 - 19:06

>51m0n Napisalem swoj ostatni post DOKLADNIE w momencie Twojej informacji dotyczacej ewentualnego ostrzezenia ! Nie widzialem go w trakcie pisania ! W zwiazku z tym, prosilbym o - COFNIECIE ostrzezenia. W przeciwnym wypadku, zglosze gdzie trzeba, ze jestem - molestowany !

#909 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 12 sierpnia 2008 - 19:11

>51m0n

Napisalem swoj ostatni post DOKLADNIE w momencie
Twojej informacji dotyczacej ewentualnego ostrzezenia !

Nie widzialem go w trakcie pisania !

W zwiazku z tym, prosilbym o - COFNIECIE ostrzezenia.

W przeciwnym wypadku, zglosze gdzie trzeba, ze jestem - molestowany !

Ostrzeżenie dostałeś za inny post. Widziałem, że ten napisałeś dokładnie w momencie w którym ja pisałem swój, w związku z czym dostałeś tylko jedno ostrzeżenie, a nie dwa. Jeśli czujesz się molestowany, śmiało możesz skontaktować się z właścicielem forum. Resztę pretensji proszę na pw. EOT

#910 ragan

ragan
  • 38 postów

Napisano 12 sierpnia 2008 - 19:12

Uwaga !!! Jest opcja skorzystania stałych abonentw z nowych taryf do iphona. W tym celu należy rowiązać umowę z przejsciem do tak - taka a następnię za 99 zł przenosimy tak-taka do nowego abonamentu. Nie jest to super rozwiązanie, ale jednak jest.

#911 cristal

cristal
  • 202 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 sierpnia 2008 - 19:14

takie oszustwo troche ale nie glupi pomysl. potwierdziles to dzwoniac/pytajac w erze?

#912 Czerwek

Czerwek
  • 189 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 sierpnia 2008 - 19:18

A to takie rozwiazanie przypadkiem nie wymusza na nas jakiegos czasu jako okresu przejsciowego w tak-taku?

#913 lopski

lopski
  • 530 postów
  • SkądCrack-off

Napisano 12 sierpnia 2008 - 19:22

te taryfy dla nowych abonentów wcale nie są takie fajne. iPhone dużo droższy, abonament droższy, minut frikowych mniej, więc w perspektywie 24 mcy wychodzi na to samo :)

#914 ragan

ragan
  • 38 postów

Napisano 12 sierpnia 2008 - 19:23

Wymusza okres 3 miesięcy, ale możesz go skrócić do 1 dnia płacąc 99 zł. Informacja potwierdzona u konsultanta w salonie Ery.

#915 ragan

ragan
  • 38 postów

Napisano 12 sierpnia 2008 - 19:26

te taryfy dla nowych abonentów wcale nie są takie fajne. iPhone dużo droższy, abonament droższy, minut frikowych mniej, więc w perspektywie 24 mcy wychodzi na to samo :)

Już nic nie rozumiem. Na początku fala krytyki że nowe taryfy są beznadziejne, potem po ogłoszeniu cen dla stałych abonentów, nowe taryfy już były dobre. A jak teraz jest sposób na skorzystanie z nowych to znowu nowe są słabe.

Zdecydujcie się w końcu.

#916 Czerwek

Czerwek
  • 189 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 sierpnia 2008 - 19:27

Wymusza okres 3 miesięcy, ale możesz go skrócić do 1 dnia płacąc 99 zł.
Informacja potwierdzona u konsultanta w salonie Ery.

Aha, w ten sposob...
Czyli teoretycznie nie da sie tego zrobic za jednym podejsciem...
Chyba i tak rozwiaze umowe jak mi sie bedzie konczyc, a na iphone podpisze nowa...

#917 ragan

ragan
  • 38 postów

Napisano 12 sierpnia 2008 - 19:28

atopos

daj już spokój i nie zaśmiecaj forum swoimi rewelacjami, to nie piaskownica!!!

Nie podoba się to nie czytaj. Moje informacje są w100% prawdziwe, co zresztą się już wielokrotnie na tym forum potwierdziło.

#918 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 12 sierpnia 2008 - 19:38

Nie podoba się to nie czytaj. Moje informacje są w100% prawdziwe, co zresztą się już wielokrotnie na tym forum potwierdziło.

Przeczytaj sobie do kogo był skierowany ten post i apeluję do Ciebie i wszystkich innych: nie dawajcie się podpuszczać spamerom. Proszę o powrót do tematu.

#919 szylejko

szylejko
  • 115 postów

Napisano 12 sierpnia 2008 - 19:44

Mam pytanie. Abonament skonczyl mi sie 21 czerwca 2008, od tamtego czasu nie wymowilem ani nie zamienialem telefonu bo czekalem na obecna oferte. Nie podoba mi sie oferta dla stałych abonentów, gdyż nie dostaje interentu w cenie. W takim razie chcialbym podpisac nowa umowe. Rozumiem ze moge to zrobic bo mozna miec wiecej niz jeden numer w sieci. Jednak zeby zachowac ten numer musialbym najpirew przejsc do tak taka, a potem zaplacic 99zł i przejsc do nowego abonamentu? Wymiawiajac jutro to jest 13 sierpnia, da sie to zrobic jakos w miare predko czy trzeba czekac jakis miesiac czy cos takiego?

#920 ragan

ragan
  • 38 postów

Napisano 12 sierpnia 2008 - 19:45

Aha, w ten sposob...
Czyli teoretycznie nie da sie tego zrobic za jednym podejsciem...
Chyba i tak rozwiaze umowe jak mi sie bedzie konczyc, a na iphone podpisze nowa...

Podejścia trzeba zrobić dwa.
Pierwsze: rezygnujesz z abonamentu i przechodzisz z tym numerem do tak-taka.
Drugie: Miesiąc później (okres wypowiedzenia) + jeden dzień przechodzisz z tak-taka na abonament z nową taryfą dla iphona.

Plusy:
- nowa taryfa
- stary nr telefonu

Minusy:
- 99 złotych
- Miesiąc czekania
- umowa musi się kończyć lub być już skończona.

No i nie mżna zapomnie o cyklu rozliczeniowym bo od niego liczy się wypowiedzenie, czyli może być dłuższe niż miesiąc.

#921 dziubek123

dziubek123
  • 79 postów

Napisano 12 sierpnia 2008 - 19:48

Jeśli dzwoni się w sprawie wymówienia abonamentu oni jeszcze czasem starają się jakoś pójść na rękę (nie często) aby utrzymać klienta, ogólnie informują stałych abonentów by poczekać do czasu gdy iPhone będzie w sprzedaży czyli do 22.08, może się coś pozmienia ale nie wierzę w to.

#922 szylejko

szylejko
  • 115 postów

Napisano 12 sierpnia 2008 - 19:50

Oki, odpowiedziales tez na moje pytanie :) Mam dylemat, bo skusilbym sie na oferte za 195zl i tak tyle miesiecznie place, ale jednak nie wie co powie Orange. Jesli mam zmieniac numer na nowy w Erze bo tak czy inaczej nie chce zostawac pod abonamentem dla stałych, to w sumie moglbym miec nowy numer w Orange. Jako ze stawki nie sa znane a znane beda dopiero 22 sierpnia, niewiadomo czy oferta Ery obecna zostanie niezmieniona. Bo jesli zamowie Ere teraz a okaz sie ze Orange ma cos lepszego to sie lekko zdenerwuje, natomiast jesli Orange wprowadzi kaszanę to boje się ze przepadnie mi ta "super" oferta za 195zl i Era wprowadzi jeszcze cos drozszego i mniej oplacalnego. A juz najgorsze to jest to, ze mam okres rozliczeniowy 21każego miesiacą i musze wymowic do 21 a moze pojawi sie cos 22 dla stałych abonentów :Pe

#923 tyminski

tyminski
  • 16 postów

Napisano 12 sierpnia 2008 - 19:55

pojawil sie ciekawy glos a propos paczek z internetem dla stalych. mam maly pomysl. proponuje istniejacym abonentom pisac pisma do ery. duzo pism, ale bez przesady. ze domagamy sie itd. mysle, ze oni sobie doskonale zdaja sprawe z tego co 3g oznacza, szczegolnie w przypadku ip, ktory bardziej jest palmfonem niz komorka bla bla bla. w kazdym razie kto chetny reka do gory a potem na klawiature i pisac gdzie popadnie. moze w ten sposob do 22 uda sie cos wskorac. a narzekanie, ze juz odlowili swoje nic nie dadza, bo chcialem tylko zwrocic uwage, ze jezeli era zdecydowalaby sie na wprowadzenie paczek jako gest w strone klienta to bylby to duzy sukces wizerunkowy dla sieci. poza tym calkiem niedlugo oranż oglosi swoje taryfy, a jestem pewien ze zwlekaja glownie z powodu ustabilizowania sie abonamentow ery. domyslam sie, ze kilku z nich czytalo nawet ten topik. wiedza doskonale, ze brakuje nam/wam paczek, wiec dadza je w nadzieji na odlowienie kilku klientow. wtedy paczki w orandzu + pisma do ery moze dac ciekawy rezultat.

#924 cristal

cristal
  • 202 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 sierpnia 2008 - 19:56

Jeśli dzwoni się w sprawie wymówienia abonamentu oni jeszcze czasem starają się jakoś pójść na rękę (nie często) aby utrzymać klienta, ogólnie informują stałych abonentów by poczekać do czasu gdy iPhone będzie w sprzedaży czyli do 22.08, może się coś pozmienia ale nie wierzę w to.

dokladnie tak mialem z neostrada chcialem podpisac aneks do umowy z promocja ale kazali mi zerwac umowe, zrobilem to po miesiacu dzwoni do mnie konsultant ze dlaczego ja chce zrywac umowe i ze jak chce to moge podpisac aneks i bedzie w promocji ;o

pojawil sie ciekawy glos a propos paczek z internetem dla stalych. mam maly pomysl. proponuje istniejacym abonentom pisac pisma do ery. duzo pism, ale bez przesady. ze domagamy sie itd. mysle, ze oni sobie doskonale zdaja sprawe z tego co 3g oznacza, szczegolnie w przypadku ip, ktory bardziej jest palmfonem niz komorka bla bla bla.
w kazdym razie kto chetny reka do gory a potem na klawiature i pisac gdzie popadnie. moze w ten sposob do 22 uda sie cos wskorac.
a narzekanie, ze juz odlowili swoje nic nie dadza, bo chcialem tylko zwrocic uwage, ze jezeli era zdecydowalaby sie na wprowadzenie paczek jako gest w strone klienta to bylby to duzy sukces wizerunkowy dla sieci. poza tym calkiem niedlugo oranż oglosi swoje taryfy, a jestem pewien ze zwlekaja glownie z powodu ustabilizowania sie abonamentow ery. domyslam sie, ze kilku z nich czytalo nawet ten topik. wiedza doskonale, ze brakuje nam/wam paczek, wiec dadza je w nadzieji na odlowienie kilku klientow. wtedy paczki w orandzu + pisma do ery moze dac ciekawy rezultat.

watpie zeby teraz cos zmienili predzej dadza cos nowego po premierze bo ludzie i tak sie decyduja na te taryfy i beda sie godzic bo co innego maja do wyboru

#925 ragan

ragan
  • 38 postów

Napisano 12 sierpnia 2008 - 19:57

Oki, odpowiedziales tez na moje pytanie :) Mam dylemat, bo skusilbym sie na oferte za 195zl i tak tyle miesiecznie place, ale jednak nie wie co powie Orange. Jesli mam zmieniac numer na nowy w Erze bo tak czy inaczej nie chce zostawac pod abonamentem dla stałych, to w sumie moglbym miec nowy numer w Orange. Jako ze stawki nie sa znane a znane beda dopiero 22 sierpnia, niewiadomo czy oferta Ery obecna zostanie niezmieniona. Bo jesli zamowie Ere teraz a okaz sie ze Orange ma cos lepszego to sie lekko zdenerwuje, natomiast jesli Orange wprowadzi kaszanę to boje się ze przepadnie mi ta "super" oferta za 195zl i Era wprowadzi jeszcze cos drozszego i mniej oplacalnego. A juz najgorsze to jest to, ze mam okres rozliczeniowy 21każego miesiacą i musze wymowic do 21 a moze pojawi sie cos 22 dla stałych abonentów :Pe

Dopóki kontrakt nie zostaje deaktywowany czyli w twoim przypadku 21 września, możesz odwołać rezygnację i np zawrzeć aneks.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych