Ceny iPhone 3G w Era GSM
Posted 12 August 2008 - 17:36
Posted 12 August 2008 - 17:37
Posted 12 August 2008 - 17:47
Prosiłbym Was o wypowiedz w kwestii czy opłaca się brać wersje 16GB?
8GB to dużo. Większość moich znajomych mających 8GB pierwszej generacji nie wykorzystuje nawet połowy tej przestrzeni.
W abonamencie za 195 na dwa lata dopłacamy za dodatkowe 8GB 298pln co przy aktualnych cenach pamięci jest chorą stawką.
Co o tym myślicie?
Ja osobiscie biore 16gb gdyz uwazam ze jest tam sporo rzeczy ktore mozna wgrac. Muzyka, zdjecia, film jakis od czasu do czasu, jesli tomtom wypusci mapy to zajmuja one bardzo duzo, aplikacje moze tak duzo nie zajmuja. Przede wszystkim to zdjecia muzyka, w zaleznosci kto ile tego wgrywa, no i mapy do gps moga sporo pamieci zjesc.
Co z tymi pakietami za 79zl

>bezybezy
To iPhone jest głupi ?!
A znasz jakis mądrzejszy ?!
:shock:
znam, ale zachowam to dla siebie. mam nadzieję, że zrozumiesz... chociaż... chyba to złudne
Posted 12 August 2008 - 18:39

Posted 12 August 2008 - 18:56
Posted 12 August 2008 - 19:06
Posted 12 August 2008 - 19:11
>51m0n
Napisalem swoj ostatni post DOKLADNIE w momencie
Twojej informacji dotyczacej ewentualnego ostrzezenia !
Nie widzialem go w trakcie pisania !
W zwiazku z tym, prosilbym o - COFNIECIE ostrzezenia.
W przeciwnym wypadku, zglosze gdzie trzeba, ze jestem - molestowany !
Ostrzeżenie dostałeś za inny post. Widziałem, że ten napisałeś dokładnie w momencie w którym ja pisałem swój, w związku z czym dostałeś tylko jedno ostrzeżenie, a nie dwa. Jeśli czujesz się molestowany, śmiało możesz skontaktować się z właścicielem forum. Resztę pretensji proszę na pw. EOT
Posted 12 August 2008 - 19:12
Posted 12 August 2008 - 19:14
Posted 12 August 2008 - 19:18
Posted 12 August 2008 - 19:22

Posted 12 August 2008 - 19:23
Posted 12 August 2008 - 19:26
te taryfy dla nowych abonentów wcale nie są takie fajne. iPhone dużo droższy, abonament droższy, minut frikowych mniej, więc w perspektywie 24 mcy wychodzi na to samo
Już nic nie rozumiem. Na początku fala krytyki że nowe taryfy są beznadziejne, potem po ogłoszeniu cen dla stałych abonentów, nowe taryfy już były dobre. A jak teraz jest sposób na skorzystanie z nowych to znowu nowe są słabe.
Zdecydujcie się w końcu.
Posted 12 August 2008 - 19:27
Wymusza okres 3 miesięcy, ale możesz go skrócić do 1 dnia płacąc 99 zł.
Informacja potwierdzona u konsultanta w salonie Ery.
Aha, w ten sposob...
Czyli teoretycznie nie da sie tego zrobic za jednym podejsciem...
Chyba i tak rozwiaze umowe jak mi sie bedzie konczyc, a na iphone podpisze nowa...
Posted 12 August 2008 - 19:28
atopos
daj już spokój i nie zaśmiecaj forum swoimi rewelacjami, to nie piaskownica!!!
Nie podoba się to nie czytaj. Moje informacje są w100% prawdziwe, co zresztą się już wielokrotnie na tym forum potwierdziło.
Posted 12 August 2008 - 19:38
Nie podoba się to nie czytaj. Moje informacje są w100% prawdziwe, co zresztą się już wielokrotnie na tym forum potwierdziło.
Przeczytaj sobie do kogo był skierowany ten post i apeluję do Ciebie i wszystkich innych: nie dawajcie się podpuszczać spamerom. Proszę o powrót do tematu.
Posted 12 August 2008 - 19:44
Posted 12 August 2008 - 19:45
Aha, w ten sposob...
Czyli teoretycznie nie da sie tego zrobic za jednym podejsciem...
Chyba i tak rozwiaze umowe jak mi sie bedzie konczyc, a na iphone podpisze nowa...
Podejścia trzeba zrobić dwa.
Pierwsze: rezygnujesz z abonamentu i przechodzisz z tym numerem do tak-taka.
Drugie: Miesiąc później (okres wypowiedzenia) + jeden dzień przechodzisz z tak-taka na abonament z nową taryfą dla iphona.
Plusy:
- nowa taryfa
- stary nr telefonu
Minusy:
- 99 złotych
- Miesiąc czekania
- umowa musi się kończyć lub być już skończona.
No i nie mżna zapomnie o cyklu rozliczeniowym bo od niego liczy się wypowiedzenie, czyli może być dłuższe niż miesiąc.
Posted 12 August 2008 - 19:48
Posted 12 August 2008 - 19:50

Posted 12 August 2008 - 19:55
Posted 12 August 2008 - 19:56
Jeśli dzwoni się w sprawie wymówienia abonamentu oni jeszcze czasem starają się jakoś pójść na rękę (nie często) aby utrzymać klienta, ogólnie informują stałych abonentów by poczekać do czasu gdy iPhone będzie w sprzedaży czyli do 22.08, może się coś pozmienia ale nie wierzę w to.
dokladnie tak mialem z neostrada chcialem podpisac aneks do umowy z promocja ale kazali mi zerwac umowe, zrobilem to po miesiacu dzwoni do mnie konsultant ze dlaczego ja chce zrywac umowe i ze jak chce to moge podpisac aneks i bedzie w promocji ;o
pojawil sie ciekawy glos a propos paczek z internetem dla stalych. mam maly pomysl. proponuje istniejacym abonentom pisac pisma do ery. duzo pism, ale bez przesady. ze domagamy sie itd. mysle, ze oni sobie doskonale zdaja sprawe z tego co 3g oznacza, szczegolnie w przypadku ip, ktory bardziej jest palmfonem niz komorka bla bla bla.
w kazdym razie kto chetny reka do gory a potem na klawiature i pisac gdzie popadnie. moze w ten sposob do 22 uda sie cos wskorac.
a narzekanie, ze juz odlowili swoje nic nie dadza, bo chcialem tylko zwrocic uwage, ze jezeli era zdecydowalaby sie na wprowadzenie paczek jako gest w strone klienta to bylby to duzy sukces wizerunkowy dla sieci. poza tym calkiem niedlugo oranż oglosi swoje taryfy, a jestem pewien ze zwlekaja glownie z powodu ustabilizowania sie abonamentow ery. domyslam sie, ze kilku z nich czytalo nawet ten topik. wiedza doskonale, ze brakuje nam/wam paczek, wiec dadza je w nadzieji na odlowienie kilku klientow. wtedy paczki w orandzu + pisma do ery moze dac ciekawy rezultat.
watpie zeby teraz cos zmienili predzej dadza cos nowego po premierze bo ludzie i tak sie decyduja na te taryfy i beda sie godzic bo co innego maja do wyboru
Posted 12 August 2008 - 19:57
Oki, odpowiedziales tez na moje pytanie
Mam dylemat, bo skusilbym sie na oferte za 195zl i tak tyle miesiecznie place, ale jednak nie wie co powie Orange. Jesli mam zmieniac numer na nowy w Erze bo tak czy inaczej nie chce zostawac pod abonamentem dla stałych, to w sumie moglbym miec nowy numer w Orange. Jako ze stawki nie sa znane a znane beda dopiero 22 sierpnia, niewiadomo czy oferta Ery obecna zostanie niezmieniona. Bo jesli zamowie Ere teraz a okaz sie ze Orange ma cos lepszego to sie lekko zdenerwuje, natomiast jesli Orange wprowadzi kaszanę to boje się ze przepadnie mi ta "super" oferta za 195zl i Era wprowadzi jeszcze cos drozszego i mniej oplacalnego. A juz najgorsze to jest to, ze mam okres rozliczeniowy 21każego miesiacą i musze wymowic do 21 a moze pojawi sie cos 22 dla stałych abonentów :Pe
Dopóki kontrakt nie zostaje deaktywowany czyli w twoim przypadku 21 września, możesz odwołać rezygnację i np zawrzeć aneks.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users