Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ceny iPhone 3G w Era GSM

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1716 odpowiedzi w tym temacie

#776 cristal

cristal
  • 202 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 sierpnia 2008 - 11:03

zerwac dotychczasowa umowe

#777 szylejko

szylejko
  • 115 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 11:37

Gadalem z 20 minut z tymi dekielami z Ery i po prostu zalewa mnie krew. Najpierw tłumaczyłem gosciowi ze nie chce tyle minut i potrzebuje duze pakiety danych to wymyslil ze da mi tanszy abonament i pakiety danych 500mb to go lekko wysmialem bo powiedzialem ze jesli chce kupic 2gb to zaplace 200zl a to nowy klient ma + minuty + hotspot. Powieidzialem w takim razie ze mysle nad rozwiazaniem umowy calkowicie to mnie przelaczyl do innego tamten jeszcze sie naradzal i tlumaczyl mi ze nie mamy zbytnio o czym rozmawiac bo tego telefonu nie ma jeszcze w magazynie. No ludzie. Ta nowa oferta dla stałych abonentów to oczywiście od dzisiaj jest a nie ma żadnej nowej od piątku i on nie wie czy będzie trwala miesiąc czy pół roku. Co ciekawe bo tym jak powiedzialem ze chce odejsc zaproponowal mi abonament za 85zł plus 2x 500mb danych. A za tellefon zaplace 599 zł a nie 899zl ;) To jest na prawde już smieszne. W efekcie mialbym abonament za 185zł 1gb danych naliczanych po 100kb, minut 220, telefon za 599 jako promocje. Nowy abonent placi 195zl, ma 2gb naliczanych co 1kb/s, po przekroczeniu zwalniaja predkosc, 350 minut, dostep do darmowych hotspotow, telefon 16gb za 299zł :) Wedlug mnie to taka oferte mozna zaskarzyc gdzies ;)

#778 kaziot

kaziot
  • 38 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 12:08

co do paczki danych to nie mam pojecie na ile to moze wystarczyc.. myslicie ze na jakies 2 godz. zwyklego przegladania stron dziennie plus czasami jekies youtube itp to te 500 mb wystarczy?
bedze wdzieczny za odpowiedż jezelimacie jakies doswiadczenia..

---- Dodano 11-08-2008 o godzinie 14:09 ----
sorry za literówki..

#779 cristal

cristal
  • 202 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 sierpnia 2008 - 12:34

najlepiej sciagnij sobie jakis licznik na kompa na jeden dzien, pochodz po stronach ktore odwiedzasz i zobacz ile to mniej wiecej zre transferu

#780 dee2thee

dee2thee
  • 44 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 12:56

co do paczki danych to nie mam pojecie na ile to moze wystarczyc.. myslicie ze na jakies 2 godz. zwyklego przegladania stron dziennie plus czasami jekies youtube itp to te 500 mb wystarczy?

proponuje spojrzec na to inaczej: jesli Twoj iPhone co 15 min odpytuje serwer pocztowy zeby sprawdzic czy jest nowa poczta to tracisz co najmniej 200kb per sprawdzenie (dane sa zaokraglane zawsze do 100kb, oddzielnie wyslanie i odpowiedz). zakladajac ze jestes poza domem 10h to masz zjedzone circa 8mb per dzien. 30 takich dni i 250mb poszly do kosza na nic.

poza tym sam iphone ma bardzo nietypowy sposob laczenia sie z siecia - nie utrzymuje polaczenia. jesli wiec np odpalisz mapy, po kilkunastu sekundach przejdziesz do widgeta pogodowego a potem wrocisz do map, to w systemie ery pojawi sie to jako kilka jesli nie kilkanascie osobnych polaczen zamiast jedno "duze". oczywiscie kazde od razu policzone jako 100kb, nawet jesli faktycznie przeslales tylko 3kb w kazdym z requestow. na takim zaokraglaniu mozesz stracic 90% swojego pakietu miesiecznego!

generalnie, paczka 500mb przy rozliczaniu co 100kb i koniecznosci doplacania za wszystko powyzej 500mb jest fatalnym i mega dziadowskim rozwiazaniem. dane powinny byc rozliczane po 1kb i bez doplacania po przekroczeniu (tak jak w srodkowym i drozszym pakiecie dla nowych klientow)

#781 kaziot

kaziot
  • 38 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 13:33

wielkie dzieki za wyjasnienia... :)

#782 eragooo

eragooo
  • 120 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 15:14

Właśnie rozmawiałem z panią z Ery i powiedziała, że dostatnie iPhona nie będzie takie łatwe ponieważ teraz zamawiać mogą tylko nowi użytkownicy, jeżeli starzy abonenci będą chcieli iPhona muszą ustawić się w długiej kolejce ;[ .

#783 zapewne

zapewne
  • 4 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 15:16

sluchajcie, a czy da sie zrobic tak, ze po zdjeciu simlocka z iPhone bedzie mozna wykorzystac w nim karte sim z uslugi play online do korzystania z netu (45 zeta miesiecznie z limitem 5GB) lub tej z iPlus?

#784 MichoS

MichoS
  • 31 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 15:16

jak mam taryfe ERA FUN to bede mogl dostac taryfe NOWA ERA 60?? prosze o szybka odpowiedz:D

#785 cristal

cristal
  • 202 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 sierpnia 2008 - 15:22

nie nowa era jest tylko dla stalych abonentow a taryfa era fun/mix nie daje ci statusu stalego abonenta, przynajmniej tak mi powiedzial pan z ery

#786 MichoS

MichoS
  • 31 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 15:29

to bede zmuszony kupic telefon bez umowy:D za 1889zl

#787 pchlaa

pchlaa
  • 49 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 16:00

dzisiaj bylem w erze po informacje.chce wymienic telefon przy przedluzeniu umowy. pani podala mi pelna liste telefonow ktore moge zakupic z 50%znizka. wprost spytalem jak bedzie z iP. no i pani twierdzila mi ze oczywiscie bede mogl kupic ale na jakich warunkach finansowych to tego jeszcze nie wie i uprzejmie zaprosila mnie 21sierpnia, bo wtedy juz beda je znac. tak czy siak, chyba bede bral iP 16gb... cena jaka mi zaproponowano to 99zl przed znizka... zobaczymy czy cos opuszcza z racji przedluzenia umowy musze tylko sprzedac swojego ipoda ...

#788 metal_man

metal_man
  • 489 postów
  • SkądChorzów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 16:43

Ja wlasnie wracam z Silesi i mila pani powiedziala mi, ze u nich nie zalatwie nieczego (!) i musze dzwonic do BOA by zalatwic wszystkie sprawy. Po rozmowie dam znac. :)

#789 turban13

turban13
  • 327 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 16:43

A z jakiej racji 50% zniżki? Jaką masz taryfę teraz i jaką chcesz wziąć?

#790 bezybezy

bezybezy
  • 603 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 17:05

Właśnie rozmawiałem z panią z Ery i powiedziała, że dostatnie iPhona nie będzie takie łatwe ponieważ teraz zamawiać mogą tylko nowi użytkownicy, jeżeli starzy abonenci będą chcieli iPhona muszą ustawić się w długiej kolejce ;[ .

oczwiście jak mieli zadzwonić, tak nie zadzwonili. Jak kończyła mi się umowa miałem codzienne nagabywanie z nową ofertą.... teraz cisza
infoloinia była bardzo zadowolona, że chcę przedłużyć umowę z iP (i nie kazała mi czekać w kolejce) oraz zdziwiona, że abo bez paczki danych nie bardzo mi odpowiada. ;) Czyli standard.

#791 cristal

cristal
  • 202 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 sierpnia 2008 - 17:27

jest cos takiego w polsce (jak to jest w usa) ze umowe mozna anulowac pare dni po jej podpisaniu, zalozmy podpisuje jutro umowe i w ciagu kilku dni moge z niej zrezygnowac?

#792 metal_man

metal_man
  • 489 postów
  • SkądChorzów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 17:41

No juz jestem po rezerwacji tego telefonu. Pani w BOA potwierdzila, ze w punktach sprzedazy ERA niczego sie nie zalatwi. Ciekawa sprawa. Anyway nie ma czegos takiego, ze pierwszenstwo maja nowi klienci (przynajmniej tak mi powiedziala i byla wielce zdziwiona gdy zapytalem sie czy nowi klienci moga miec pierwszenstwo). Tak wiec legenda upadla. Telefony beda rozsylane nie wczesniej jak 21 sierpnia co juz zreszta pisze we wczesniejszych postach.

#793 eragooo

eragooo
  • 120 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 18:13

A można gdzieś zobaczyć ile MB przysługuje w tych abonamentach ?
Nowy iPhone 3G w Era

#794 cristal

cristal
  • 202 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 sierpnia 2008 - 18:17

juz bylo z 50 razy o tym, dla stalego abonenta nie ma pakietow danych trzeba je sobie dokupic 5zl -5mb 50zl 500mb

#795 szylejko

szylejko
  • 115 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 18:17

nie można, bo nie ma żadnych. Jakbys poczytał troche ten wątek to byś się nie pytał

#796 lopski

lopski
  • 530 postów
  • SkądCrack-off

Napisano 11 sierpnia 2008 - 18:23

No juz jestem po rezerwacji tego telefonu. Pani w BOA potwierdzila, ze w punktach sprzedazy ERA niczego sie nie zalatwi. Ciekawa sprawa. Anyway nie ma czegos takiego, ze pierwszenstwo maja nowi klienci (przynajmniej tak mi powiedziala i byla wielce zdziwiona gdy zapytalem sie czy nowi klienci moga miec pierwszenstwo). Tak wiec legenda upadla. Telefony beda rozsylane nie wczesniej jak 21 sierpnia co juz zreszta pisze we wczesniejszych postach.

cos zciemniasz kolego drogi, napewno nie zarezerwowałeś telefonu, najwyżej konsultant mógł Ci powiedzieć że jak będą informacje o iPhone to do Ciebie zadzwoni. rozmawiałem dziś z dyrektorem regionalnym w Krakowie i powiedział mi że nie mają jeszcze sprecyzowanej oferty cenowej.

#797 Czerwek

Czerwek
  • 189 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 sierpnia 2008 - 18:24

To oni cos w ogole wiedzia?

#798 ozz

ozz
  • 1 129 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 11 sierpnia 2008 - 18:25

nie wiem czy gdzies to bylo info ale rozmawialem dzis z Panią z ery i dowiedziałem sie ze będzie iphone bez abonamentu w cenie 1899zyla

#799 alfagta

alfagta
  • 1 635 postów
  • SkądKatowice

Napisano 11 sierpnia 2008 - 18:32

nie wiem czy gdzies to bylo info ale rozmawialem dzis z Panią z ery i dowiedziałem sie ze będzie iphone bez abonamentu w cenie 1899zyla

Nie żebym się mądrzył..., ale to było w tym wątku już z... 15 RAZY:)

#800 szylejko

szylejko
  • 115 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 18:34

cos zciemniasz kolego drogi, napewno nie zarezerwowałeś telefonu, najwyżej konsultant mógł Ci powiedzieć że jak będą informacje o iPhone to do Ciebie zadzwoni. rozmawiałem dziś z dyrektorem regionalnym w Krakowie i powiedział mi że nie mają jeszcze sprecyzowanej oferty cenowej.

Albo pomyliles wątki, bo tutaj mówimy o erze, albo Twoj dyrektor regionalny w Krakowie jest lekko niedoinformowany. Odeslij go do strony Strona główna na dole zakladka iphone 3g

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych