Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ceny iPhone 3G w Era GSM

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1716 odpowiedzi w tym temacie

#726 szylejko

szylejko
  • 115 postów

Napisano 10 sierpnia 2008 - 14:03

to po co Ci telefon dla mas jakim jest iphone, w stanach może mieć go każdy, w Polsce może nie do końca ale pewnie w późniejszym czasie też. Polityka apple nie polega na sprzedazy telefonów mało ale po astronomicznej cenie, tylko w rozsądnej cenie jak najwięcej.

#727 cristal

cristal
  • 202 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 sierpnia 2008 - 14:08

jak w polsce bedzie "tanio" to juz bedzie inny fajny telefon i nie mieszkam narazie w stanach a w polsce firma apple wcale nie kojazy sie ludziom z czyms extra u nas nadal jest era noki i windows

#728 Jax

Jax
  • 462 postów
  • SkądDolina Muminków

Napisano 10 sierpnia 2008 - 14:21

a w polsce firma apple wcale nie kojazy sie ludziom z czyms extra u nas nadal jest era noki i windows

Tak???? Od 15lat apple kojarzy mi się z czymś na co mnie nie było stać i czymś extra, kiedys sprzedawałem appla, jeździłem na szkolenia do sadu, aha, nie mam i nie miałem noki.

#729 cristal

cristal
  • 202 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 sierpnia 2008 - 14:33

no tak bo przeciez 90% ludzi uzywa os x a nie windowsa i nokia nie sprzedala 23mln telefonow w eu tylko apple ale przeciez ty jestes cala spolecznoscia europy...

#730 GReat

GReat
  • 27 postów
  • SkądWrocław

Napisano 10 sierpnia 2008 - 14:35

ciekawe czy bedzie sie dalo cos wynegocjowac, bo znam sytuacje gdy to klient proponował cene za aparat a obsługujacy starał sie nie stracic klienta i ulegał, ale pewnie wzgledem iphone'a sie nie sprawdzi, bo i tak im zejdzie, chocaiz nie wiadomo jak to bedzie wygladalo w PL, okaze sie na koniec sierpnia, zeby nie bylo jak z macbookami w erze ze byly i zniknely bo wycofali...

#731 Olivia

Olivia
  • 716 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 sierpnia 2008 - 14:41

Efekt snoba - zjawisko ekonomiczne polegające na ograniczaniu zakupu pewnych dóbr lub całkowite zaniechanie ich nabycia, ponieważ są one chętnie nabywane przez inne gospodarstwa domowe. Nie rozumiem co to za podejście żeby kupować telefon, który jest rzadkością. Jeśli jest to dobry telefon to niech jak najwięcej ludzi go ma, popularyzuje, ściąga aplikacje. To podejście, że chce mieć coś co jest rzadkością to właśnie taki efekt snobizmu. Urządzenie wtedy jest dla mnie atrakcyjne jeśli mało ludzi je posiada. W przypadku jeśli coraz więcej osób kupuje, jestem mniej skłonny kupować lub nawet cieszyć sie z tego produktu

Jeśli więcej osób będzie go miało nie będę się bała przeczytać w tramwaju smsa... To idzie na plus.Przykład: taka nokia 6300-prawie wszyscy ją mają.

#732 wloshaty

wloshaty
  • 52 postów
  • SkądSkądinąd

Napisano 10 sierpnia 2008 - 16:49

albo SE k750i ;) Ciekawi mnie niezmiernie co przyniesie jutrzejszy dzien. Czy era poszla po rozum do glowy, czy moze jeszcze bardziej spierdziela oferte...

#733 effe11

effe11
  • 167 postów

Napisano 10 sierpnia 2008 - 17:44

Jeśli więcej osób będzie go miało nie będę się bała przeczytać w tramwaju smsa... To idzie na plus.Przykład: taka nokia 6300-prawie wszyscy ją mają.

Bez przesady, chyba nie boisz się, że Ci ktoś ukradnie iphona? Nie dajmy się zwariować. Czy będą go mieli inni czy nie to nic nie zmieni, zawsze jesteśmy narażeni na kradzież nawet nokii 6300.

#734 MichoS

MichoS
  • 31 postów

Napisano 10 sierpnia 2008 - 18:28

mam pytanie czy iphone 3g bedzie dostepny w erze bez umowy na 100% jak tak to za ile??

#735 alfagta

alfagta
  • 1 635 postów
  • SkądKatowice

Napisano 10 sierpnia 2008 - 18:35

mam pytanie czy iphone 3g bedzie dostepny w erze bez umowy na 100% jak tak to za ile??

Niby tak, ale to tylko plotki, bo nigdzie jeszcze tego nie napisali...

#736 b_jan

b_jan
  • 683 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 sierpnia 2008 - 20:29

Zachęcam do odwiedzenia mojego tematu o reklamie iPhone'a w Polsce.

http://www.myapple.p...g-w-polsce.html

Oprócz ciekawych przemyśleń znajdziecie na nim konkrety, a mianowicie zestaw zdjęć poczynionych przez moją skromną osobę (bezpośredni link do strony hostującej):

iPhone w Polsce - reklamy i oferty - a set on Flickr

Życzę miłego oglądania.

#737 seziel

seziel
  • 84 postów

Napisano 10 sierpnia 2008 - 20:46

Ja bym wolał, żeby iPhone 3G był bardziej przystępny. Przede wszystkim więcej potencjalnych klientów w AppStore ;) iP3G już ma niezłą reklamę - każdy zainteresowany kupnem telefonu dowie się co to za urządzenie i ile kosztuje. A jak już będzie reklama w tv to dowiedzą się wszyscy. Niby fajnie, ale przechadzanie się nocą po mieście z iPhonem nie będzie bezpieczne. Prawda jest taka, że ludzie są w stanie napaść człowieka z jakąś kiepską nokią, bo wszystko da się sprzedać. A jak zobaczą iPhone'a przy uchu, który, jak gdzieś na stroni ery wyczytali, jest wart 2300zł, to właściciel musi być naprawdę solidnej postury żeby nie musiał obawiać się ataku ;)

#738 b_jan

b_jan
  • 683 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 sierpnia 2008 - 20:49

Nie przesadzaj. Przecież w wielu miastach jest tzw. telewizja przemysłowa i bandziory nie mają szans. ;)

#739 cristal

cristal
  • 202 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 sierpnia 2008 - 21:02

poza tym 3g ma gps wiec mozna go namierzyc, chyba przynajmniej tak mozna znalesc samochod

#740 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Napisano 10 sierpnia 2008 - 21:04

Haha, rozmawiałem z Panem z Ery który zajmuje się iPhonem, czyli panem konsultantem od iPhonopromocji etc i powiedział mi że pod pojęciem "stały abonent" kryje się osoba która ma ważny kontrakt i pozostało jej ok 3 miesiące do jego zakończenia. W tym momencie na koncie pojawia się oferta (czyli nihil novi) i można nabierac nowy abonamencik i telefon. Także nici z podpisania aneksu choćby na 4 miesiące przed skończeniem umowy.

#741 makemebold

makemebold
  • 136 postów

Napisano 10 sierpnia 2008 - 21:19

Sgt pepper, spytam z ciekawośći. Kto jest na twoim avatarze? :D Sorki za OT

#742 Czerwek

Czerwek
  • 189 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 sierpnia 2008 - 21:25

Sgt pepper, spytam z ciekawośći. Kto jest na twoim avatarze? :D
Sorki za OT

no to raczej Kubica jest :)

#743 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Napisano 10 sierpnia 2008 - 21:27

no to raczej Kubica jest :)

Noooo... raczej tak :)

#744 cristal

cristal
  • 202 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 sierpnia 2008 - 21:30

lol ja myslalem ze to jakis assasins creed`o podobny gosc xd

#745 makemebold

makemebold
  • 136 postów

Napisano 10 sierpnia 2008 - 21:31

Noooo... raczej tak :)

No tak :) Po prostu nie skojarzyłem go w takim białym kondomie na głowie :roll:

#746 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 10 sierpnia 2008 - 22:53

Jutro bedzie nowa oferta dla abonentow. Ja jestem wpisany do rozmowy na 17:30 u ktoregos z konsultantow. Dzis sie dowiedzialem. Jutro beda do mnie dzwonic. Dzwonilem dzis do BOA i konsultant powiedział że jego kolega wpisał mnie sobie mnie do kontaktu na jutro i mi przedstawi nowa oferte i do jutra nie moga nic oficjalnie potwierdzac. Wstepne propozycje są na stronie. Jutro bedzie inna oferta ;) Pewnie faktycznie beda do klientow podchodzic indywidualnie a tymczasem dzis mialem okazje pobawic sie tym cudem... i juz się nie umiem doczekac ;) Dodano 11.08.08 o 8:44: O jeny ale mi się jezyk plątał a dziś kac ;) Sorki

#747 alfagta

alfagta
  • 1 635 postów
  • SkądKatowice

Napisano 10 sierpnia 2008 - 22:56

No tak :) Po prostu nie skojarzyłem go w takim białym kondomie na głowie :roll:

To się nazywa balaklawa:)

#748 cristal

cristal
  • 202 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 sierpnia 2008 - 23:08

Jutro bedzie nowa oferta dla abonentow. Ja jestem wpisany do rozmowy na 17:30 u ktoregos z konsultantow. Dzis sie dowiedzialem. Jutro beda do mnie dzwonic. Dzwonilem dzis do BOA i konsultant powiedział że jego kolega wpisał mnie sobie mnie do kontaktu na jutro i mi przedstawi nowa oferte i do jutra nie moga nic oficjalnie potwierdzac. Wstepne propozycje są na stronie. Jutro bedzie inna oferta ;) Pewnie faktycznie beda do klientow podchodzic indywidualnie a tymczasem dzis mialem okazje pobawic sie tym cudem... i juz się nie umiem doczekac ;)

nie mowili nic czy nowa oferta bedzie tylko dla stalych abonentow czy tez dadza cos nowego dla nowych?

#749 b_jan

b_jan
  • 683 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 sierpnia 2008 - 23:17

nie mowili nic czy nowa oferta bedzie tylko dla stalych abonentow czy tez dadza cos nowego dla nowych?

Przecież napisał, że nie chcieli nic powiedzieć więcej.

OT:
W Twoim opisie posiadanego komputera znajduje się zapis, iż używasz komputera innej marki niż Apple z systemem OS X. Przypominam, iż jest to złamanie licencji, a tym samym proponuję zmienić ten zapis.

#750 szylejko

szylejko
  • 115 postów

Napisano 10 sierpnia 2008 - 23:19

o lol, a jak łamiesz licencje to łamiesz regulamin forum, że ma to zmienic?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych