Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ceny iPhone 3G w Era GSM

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1716 odpowiedzi w tym temacie

#751 turban13

turban13
  • 327 postów

Napisano 10 sierpnia 2008 - 23:27

Licencja to nie prawo, poza tym na forum jest zabronione udzielanie informacji na temat instalacji Mac OS X na komputerach innych firm niż Apple. Musiałby więc zmienić podpis, gdyby wkleił tam instrukcją, jak tego dokonać, a o ile umiem jeszcze czytam, nie ma tam nic podobnego!

#752 wloshaty

wloshaty
  • 52 postów
  • SkądSkądinąd

Napisano 10 sierpnia 2008 - 23:30

co za offtop...

#753 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 10 sierpnia 2008 - 23:40

OT:
W Twoim opisie posiadanego komputera znajduje się zapis, iż używasz komputera innej marki niż Apple z systemem OS X. Przypominam, iż jest to złamanie licencji, a tym samym proponuję zmienić ten zapis.

Tak dla jaj napisał, bo nie ma takich komputerów jak Asus Extensa 5220.

---- Dodano 11-08-2008 o godzinie 00:49 ----

A właśnie... orientuje się ktoś kiedy ostatnio Era zmieniała coś w regulaminie?

Nie są tacy głupi, żeby drugi raz popełnić ten sam błąd.

Efekt snoba - zjawisko ekonomiczne polegające na ograniczaniu zakupu pewnych dóbr lub całkowite zaniechanie ich nabycia, ponieważ są one chętnie nabywane przez inne gospodarstwa domowe. Nie rozumiem co to za podejście żeby kupować telefon, który jest rzadkością. Jeśli jest to dobry telefon to niech jak najwięcej ludzi go ma, popularyzuje, ściąga aplikacje. To podejście, że chce mieć coś co jest rzadkością to właśnie taki efekt snobizmu. Urządzenie wtedy jest dla mnie atrakcyjne jeśli mało ludzi je posiada. W przypadku jeśli coraz więcej osób kupuje, jestem mniej skłonny kupować lub nawet cieszyć sie z tego produktu

Kup sobie Vertu ;)

#754 b_jan

b_jan
  • 683 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 sierpnia 2008 - 00:00

o lol, a jak łamiesz licencje to łamiesz regulamin forum, że ma to zmienic?

Mam wrażenie, że nie należy chwalić się czymś co wprost jest nielegalne. Dla mnie to oczywiste.

Nie wiem, czy jest to złamanie zasad tego Forum (zresztą nie ja się tutaj tym zajmuję), ale skoro były już likwidowane wpisy dot. ściągania nielegalnych gier na iPody z sieci Torrent, itp. sprawy, to nad tą można już co najmniej rozmawiać.

---- Dodano 11-08-2008 o godzinie 01:05 ----
@ Rzymianin:

Nie wiem ja Ty, ale ja nie lubię "podejścia" osób, które sobie robią "jaja" z podpisów i innych rzeczy związanych z informacją. Ten dział (podpisy) jest w moim przekonaniu m. in. po to, aby móc zadać danej osobie pytanie względem danego sprzętu. Nie uważam go tylko za coś służącego do "chwalenia się", ani czegoś po drugiej stronie - służącego do zbierania info o użytkowniku.

#755 franek.hd

franek.hd
  • 8 postów
  • SkądPolska Północna

Napisano 11 sierpnia 2008 - 00:47

...........

#756 wloshaty

wloshaty
  • 52 postów
  • SkądSkądinąd

Napisano 11 sierpnia 2008 - 00:55

eee? nie zauwazylem?

#757 franek.hd

franek.hd
  • 8 postów
  • SkądPolska Północna

Napisano 11 sierpnia 2008 - 01:02

pomyłka.........

#758 CybeQ

CybeQ
  • 35 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 07:44

Nowy iPhone 3G w Era
Czy to chodzi o tą ofertę ?? Czy Era pokaże jeszcze inną??

#759 Olivia

Olivia
  • 716 postów
  • SkądKraków

Napisano 11 sierpnia 2008 - 07:54

To już chyba ta nowa.

#760 Czerwek

Czerwek
  • 189 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 sierpnia 2008 - 08:01

To jest stara oferta, ktora nie ma netu i hotspotow... Czekamy na normalna oferte...

#761 dee2thee

dee2thee
  • 44 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 08:04

Nowy iPhone 3G w Era
Czy to chodzi o tą ofertę ?? Czy Era pokaże jeszcze inną??

to jest oferta z przed weekendu. podobno era ma dopasowywac ja indywidualnie do klientow i/lub pokazac cos zupelnie nowego - tak twierdza niektore osoby z tego forum ktore kontaktowaly sie z konsultantami ery.

sam wczoraj bylem w salonie ery w wawie i pan przedstawiciel zarzekal sie ze beda biale iphony (wbrew temu co twierdzi strona ery) oraz ze w poniedzialek (tj. dzis) zostanie przedstawiona nowa taryfa dla stalych klientow. jak wdalem sie z nim w rozmowe i zaczalem dopytywac czym bedzie sie ta "nowa taryfa" roznic od tego co era juz pokazala na swojej stronie, koles o malo z krzesla nie spadl ze na stronie ery sa juz jakies informacje dla stalych abonentow. twierdzil ze oferta miala byc przedstawiona w poniedzialek i ze to jest wlasnie ta oferta... cos w tej firmie jest nie tak z przeplywem informacji... :/ szczerze powiem - nie wiem czy ta cala "w poniedzialek nowa oferta" to wynik jakiegos nieporozumienia czy naprawde cos nowego bedzie. oczywiscie sobie i wszystkim innym zyczylbym oferty dla stalych klientow ktora nie ustepuje ofercie dla nowych :)

#762 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 08:07

Co konsultant to mówi inaczej. Dziś z ciekawości również zadzwoniłem i pan powiedział, że mogę dokupić sobie pakiet za 50zł, dostęp do Hot Spotów płatny i nie są przewidywane żadne zmiany. Reasumując, ERA ma stałych klientów w czarnej odchłani. Wolą nowe dusze niż pewniakow, których znają. Jeśli dziś nic się nie zmieni, tracą jednego ;)

#763 seziel

seziel
  • 84 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 08:16

wiecie... być może nasza alternatywą będzie telefon za 1 grosz i 250zł abonamentu ;)

#764 dziubek123

dziubek123
  • 79 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 08:21

Dokładnie, przedstawiona oferta dla stałych abonentów jest obowiązująca i nic nie można zrobić, można wybrać tą dla nowych ale nie ma wtedy zniżki na iPhone'a, mają gdzieś stałych abonentów. PS. wysyłka do klientów zaczynają 21.08

#765 dee2thee

dee2thee
  • 44 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 08:24

Co konsultant to mówi inaczej. Dziś z ciekawości również zadzwoniłem i pan powiedział, że mogę dokupić sobie pakiet za 50zł, dostęp do Hot Spotów płatny i nie są przewidywane żadne zmiany. Reasumując, ERA ma stałych klientów w czarnej odchłani. Wolą nowe dusze niż pewniakow, których znają. Jeśli dziś nic się nie zmieni, tracą jednego ;)

proponuje poczekac do 22 sierpnia - wtedy konczy sie ta obecna ofera "przedsprzedazowa" ery na iphone. domyslam sie era celowo ustawila taki termin zeby miec jeszcze pole do manewru jesli orange zaproponuje cos duzo lepszego od nich.
chyba ze tacy geniusze tam pracuja ze planuja podniesc cene po 22 sierpnia, twierdzac ze wczesniej byla "promocja". ale jesli tak, to ustawiam sie za Toba w kolejce do rozwiazania umowy :)

#766 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 08:26

Nie można wybrać tej dla nowych bo ta jest właśnie dla nowych. Pytałem o to, chyba że rozwiążesz umowę ale nie jako aneks. Rozbój w biały dzień!
Znacie to? Przychodzi kobieta ze studentem w d*pie do lekarza. Lekarz pyta, co pani jest? A kobieta na to: Dziekanat.
Przychodzi manager do lekarza z klientem w... :)

---- Dodano 11-08-2008 o godzinie 09:31 ----

proponuje poczekac do 22 sierpnia - wtedy konczy sie ta obecna ofera "przedsprzedazowa" ery na iphone. domyslam sie era celowo ustawila taki termin zeby miec jeszcze pole do manewru jesli orange zaproponuje cos duzo lepszego od nich.
chyba ze tacy geniusze tam pracuja ze planuja podniesc cene po 22 sierpnia, twierdzac ze wczesniej byla "promocja". ale jesli tak, to ustawiam sie za Toba w kolejce do rozwiazania umowy :)

Proponuję umowę telefonicznie podpisać jutro albo w środę. Masz 10 dni na rezygnację. Idealnie wycelujesz w termin, kiedy przedstawią ofertę i wówczas decydujesz czy stara czy nowa. Ot taka kombinacja. Pozatem kurier z umową przyjedzie właśnie po 22 :)

#767 dziubek123

dziubek123
  • 79 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 08:55

Mi konsultant powiedział że mogę jako kontynuację umowy podpisać tą dla nowych abonentów i już teraz ją zacząć (2 miesiące przed końcem).

#768 seziel

seziel
  • 84 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 08:56

Rozmawiałem właśnie z BOA Ery i dowiedziałem się paru ciekawych informacji. 1. Stali abonenci nie muszą wpłacać żadnej kaucji tudzież legitymować się wypukłymi kartami kredytowymi. 2. Nie będzie białych iPhone'ów - era nie planuje ich wprowadzenia 3. Teraz zbierają zamówienia - wysyłkę rozpoczną 21 sierpnia. Aparat i umowa przyjdą po 2 dniach. 4. Ilość iP jest ograniczona, ale nie dowiedziałem się do jakiej liczby. 5. Pakiet danych w ofercie z iP3G niczym nie różni się od tego zakupionego osobno - naliczanie w obydwu jest co 100kb 6. Podobno we wszystkich abonamentach dla nowych po przekroczeniu limitu danych nie ma żadnych zmian prędkości do GPRS tylko płaci się 0,12/100kb... 7. Oferta dla stałych abonentów nie podlega negocjacjom - nie można wymieniać minut na pakiety danych itd. 8. Konsultantka nic nie wie o nowej ofercie dla stałych abonentów. Powiedziałem jej znaną Wam dobrze formułkę "ale 80% funkcji iP3G opiera się na internecie i nie ma sensu brać go bez pakietu danych" i że raczej nie będę zainteresowany przedłużeniem umowy, bo mam zarówno droższy abonament jak i sam telefon w porównaniu do normalnego klienta. A ona na to "Ale proszę zwrócić uwagę, że przy przedłużeniu umowy ma pan 170 minut, a przy nowej tylko 150" :D Na koniec małe pocieszenie - powiedzialem, że te wszystie pytania i narzekania to nie tylko ode mnie, ale od wielu użytkowników piszących na największym forum o iP w Polsce, którzy również nie są zadowoleni z oferty Ery. Coś się wtedy zawiesiła, więc podejrzewam, że to gdzieś notowała. To może potwierdzać informację, jakoby Era sprawdzała teraz reakcję abonentów. Jak dzwonicie do BOA to wspomnijcie o myapple.pl, a najlepiej podajcie im linka do tego tematu ^^ Może ktoś to przeczyta i po 21 sierpnia dostaniemy jakąś normalną ofertę.

#769 cristal

cristal
  • 202 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 sierpnia 2008 - 09:05

Tak dla jaj napisał, bo nie ma takich komputerów jak Asus Extensa 5220.

Nie są tacy głupi, żeby drugi raz popełnić ten sam błąd.

Kup sobie Vertu ;)

dzieki juz poprawilem xd

#770 Jax

Jax
  • 462 postów
  • SkądDolina Muminków

Napisano 11 sierpnia 2008 - 09:19

Kolejna ciekawostka o magicznym poniedziałku 11.08 którą usłyszałem z BOA, na pytanie dlaczego nikt nie zadzwonił o umówionej godzinie: "konsultant rano nie zadzwonił, bo nie przyszła zapowiadana dostawa iP, zadzwoni jak się pojawia na magazynie"

#771 dee2thee

dee2thee
  • 44 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 09:32

...ciach...
6. Podobno we wszystkich abonamentach dla nowych po przekroczeniu limitu danych nie ma żadnych zmian prędkości do GPRS tylko płaci się 0,12/100kb...
...ciach...

tylko ze oficjalny regulamin Ery twierdzi zupelnie cos innego. moge uwierzyc w wiele durnot ze strony ery ale nie sadze zeby publikowali oficjalnie regulaminy ktore sa sprzeczne ze stanem faktycznym - co jak co, ale regulamin to dosc powazny dokument.

#772 szylejko

szylejko
  • 115 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 10:51

z tego co piszecie, wynika to, czego sie spodziewałem. Mianowicie, że nową ofertą dla stałych abonentów jest to co zobaczyliśmy przed weekendem. Nic tylko sie zaj****

#773 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 10:57

Z tego tak wynika. Dostaliśmy honorowe miejsce w czarnej otchłani ERY w tzw. okrężnicy. Pozostaje mieć nadzieję że konsultant, jak zadzwoni dziś to zaoferuje jakiś bonusik... Pakiecik przez pół roku czy coś w ten deseń.

#774 szylejko

szylejko
  • 115 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 10:59

Ale to żadne pocieszenie. Ja albo sie przeniose do Orange albo wezme ofertę jako nowy abonent sieci Era i zaplace 195 i bede mial 2gb, bo bez tego to ten cały iphone traci sens. Jakie sa kroki jakie musze podjac zeby wejsc w nowy całkiem abonament i zrezygnowac z tego co mam obecnie.

#775 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 11:03

Musisz rozwiązać umowę, nie można przedłużyć umowy z tymi abonamentami.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych