Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Ceny iPhone 3G w Era GSM

• Please log in to reply
1716 replies to this topic

#701 gERmAn

gERmAn
  • 470 posts
  • SkądKraków

Posted 10 August 2008 - 10:23

o wlasnie! ja mam do konca umowy w orange ponad 6 miesięcy, czy jest mozliwosc zebym spobie teraz wziął abonament w orange na iphona????

---- Dodano 10-08-2008 o godzinie 11:24 ----
no to ja tak mam, 6 miesiecy i co? moge wziasc nowy abonament na iphona??

#702 cristal

cristal
  • 202 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 August 2008 - 10:25

raczej nie jesli w erze jest 3 miesiace przed koncem to w orange powinno byc podobnie

#703 Lestek

Lestek
  • 880 posts

Posted 10 August 2008 - 10:34

W poniedziałek ma sie pojawić jakaś oferta dla stałych klientów. Tak powiedziano mi w Erze. Czyzby inna niż ta, ktorą przedstawiono nam w piątek? Taką informację uzyskałem gdy spytałem czy stali klienci również dostaną paczki danych?

#704 biolly

biolly
  • 71 posts

Posted 10 August 2008 - 10:36

3 miesiące przed końcem umowy.

#705 clr

clr
  • 1326 posts

Posted 10 August 2008 - 10:37

w regulaminie "wymien telefon na nowy" nie jest to sprecyzowane...

#706 metal_man

metal_man
  • 489 posts
  • SkądChorzów

Posted 10 August 2008 - 10:50

Moze i nie jest ale w Erze sa to 3 miesiace przed koncem umowy. Tak samo, jak juz ktos pisal jest w Orange wiec i w Plusie bedzie identycznie.

#707 biolly

biolly
  • 71 posts

Posted 10 August 2008 - 10:54

A zerwać umowę też można 3 miesiące przed końcem umowy?

#708 cristal

cristal
  • 202 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 August 2008 - 10:55

nie, zerwac umowe mozesz zawsze ale tez zawsze placisz kare chyba ze operator w czesie trwania umowy zmieni cos w regulaminie (tym samym w umowie) w tedy mozesz zerwac bez ponoszenia kosztow

#709 brimen

brimen
  • 42 posts

Posted 10 August 2008 - 11:02

nie, zerwac umowe mozesz zawsze ale tez zawsze placisz kare
chyba ze operator w czesie trwania umowy zmieni cos w regulaminie (tym samym w umowie) w tedy mozesz zerwac bez ponoszenia kosztow

A właśnie... orientuje się ktoś kiedy ostatnio Era zmieniała coś w regulaminie?

#710 cristal

cristal
  • 202 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 August 2008 - 11:10

o kazdej zmienie abonent jest informowany np. jak dostaje fakture wystarczy porownac to co przyslai z tym co sie dostalo podczas podpisywania, na stronie to raczej tego nie znajdziesz bo kazda zmiana moze dotyczyc tylko jednej promocji, poza tym po ostatniej aferze to era juz stara sie nie zmieniac nic w umowach (naszczesnie zostaje jeszcze obnizka/podwyzka cen za internet/sms/telefony za ktore prawnie tez mozna zerwac umowe)

#711 biolly

biolly
  • 71 posts

Posted 10 August 2008 - 11:19

No ale jak Mi się umowa kończy za 3 miesiące to nie mogę jej zerwać za darmo?? Czy dopiero po równych 24 miesiącach?

#712 cristal

cristal
  • 202 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 August 2008 - 11:22

dopiero po 24, 3 miesiace przed mozesz tylko podpisac aneks ale i tak wejdzie w zycie dopiero po skonczeniu starej umowy

#713 szylejko

szylejko
  • 115 posts

Posted 10 August 2008 - 12:02

Mam takie pytanie, czy konsultanci Ery maja swiadomosc ze jest juz oferta dla stałych abonentów z iPhonem czy ta o której mówią że będzie jutro to jest właśnie ta która jest na stronie czy będzie coś nowego?

#714 cristal

cristal
  • 202 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 August 2008 - 12:13

bedzie nowa

#715 szylejko

szylejko
  • 115 posts

Posted 10 August 2008 - 12:19

Jesli oni wprowadzili tę ofertę żeby sprawdzić zainteresowanie stałych abonentów to chyba nie oczekują, bo 99% tego nie zrobi, że będzie sledzić że wszedł iphone i bedą wydzwaniać i się o niiego dowiadywać tylko raczej powinni do stałych abonentów oni sami się zwrócić i sprawdzić zainteresowanie?!

#716 cristal

cristal
  • 202 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 August 2008 - 12:26

moim zdniem dobry pomys bo kazdy zainteresowany choc raz zadzwoni do nich lub przejdzie sie do salonu a tak to z miesiac temu musieliby zaczac dzwonic do swoich klientow zeby sie wyrobic...

#717 szylejko

szylejko
  • 115 posts

Posted 10 August 2008 - 12:31

ale przeciez w ogole nie było żadnej kampanii reklamowej, wprowadzili na strone jakies oferty, ktoś musi być solidnie zainteresowany zakupem iphone'a 3g zeby to śledzić a chyba oni chcieliby wcisnąć jak najwięcej.

#718 cristal

cristal
  • 202 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 August 2008 - 12:39

i tak nie ma jako takich reklam poszczegolnych telefonow tylko promocji a jesli to oferta ma ulec zmianie to nie ma sensu reklamowac cos co zaraz zniknie

#719 alfagta

alfagta
  • 1635 posts
  • SkądKatowice

Posted 10 August 2008 - 13:20

Ciekawe czy będą reklamy w TV?:)

#720 gERmAn

gERmAn
  • 470 posts
  • SkądKraków

Posted 10 August 2008 - 13:21

jasne ze tak, musza być

#721 szylejko

szylejko
  • 115 posts

Posted 10 August 2008 - 13:22

ja tam tego nie rozumiem na jakiej zasadzie oni mieli zbadac zainteresowanie jesli jedyna opcja to bylo szperanie po stronie ery w zakladce iphone, w zakladce stali abonenci i jesli juz po dniu stwierdzili ze nowa promocja w poniedzialek to dla mnie to jest niepowazne. Mam nadzieje ze sie nie rozczaruje i nie okaze sie w poniedzialek ze zadnej nowej oferty nie ma

#722 cristal

cristal
  • 202 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 August 2008 - 13:23

oby nie im mniej ludzi bedzie miec ip tym dluzej bedzie to rzadkosc xd mozna to zbadac w rozne sposoby: sprawdzanie ile osob odwiedza strone, ilosc telefonow o iphone, ilosc osob ktore pytaly sie o niego w salonach

#723 szylejko

szylejko
  • 115 posts

Posted 10 August 2008 - 13:40

Efekt snoba - zjawisko ekonomiczne polegające na ograniczaniu zakupu pewnych dóbr lub całkowite zaniechanie ich nabycia, ponieważ są one chętnie nabywane przez inne gospodarstwa domowe. Nie rozumiem co to za podejście żeby kupować telefon, który jest rzadkością. Jeśli jest to dobry telefon to niech jak najwięcej ludzi go ma, popularyzuje, ściąga aplikacje. To podejście, że chce mieć coś co jest rzadkością to właśnie taki efekt snobizmu. Urządzenie wtedy jest dla mnie atrakcyjne jeśli mało ludzi je posiada. W przypadku jeśli coraz więcej osób kupuje, jestem mniej skłonny kupować lub nawet cieszyć sie z tego produktu

#724 cizu

cizu
  • 943 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 August 2008 - 13:52

i do tego dochodzi jeszcze sytuacja, iż ludzie k†órzy nie chcą popularyzacji iP narzekają na brak rozwiązań do niego..

#725 cristal

cristal
  • 202 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 August 2008 - 13:55

Efekt snoba - zjawisko ekonomiczne polegające na ograniczaniu zakupu pewnych dóbr lub całkowite zaniechanie ich nabycia, ponieważ są one chętnie nabywane przez inne gospodarstwa domowe. Nie rozumiem co to za podejście żeby kupować telefon, który jest rzadkością. Jeśli jest to dobry telefon to niech jak najwięcej ludzi go ma, popularyzuje, ściąga aplikacje. To podejście, że chce mieć coś co jest rzadkością to właśnie taki efekt snobizmu. Urządzenie wtedy jest dla mnie atrakcyjne jeśli mało ludzi je posiada. W przypadku jeśli coraz więcej osób kupuje, jestem mniej skłonny kupować lub nawet cieszyć sie z tego produktu

no i co ze jestem snobem? jestem tez niemily, chamowaty, zawistny i lubie mowic prawde jesli jest nieprzyjemna i lubie to w sobie :>

i do tego dochodzi jeszcze sytuacja, iż ludzie k†órzy nie chcą popularyzacji iP narzekają na brak rozwiązań do niego..

i tak w polsce nikt nic dobrego (wartego kupna) nie wymysli do tego iphona...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users