Nie wiem czy pisał ktoś już o tym, ale jakie są szanse na numer z zerwaniem umowy?
Załóżmy, że oferta Ery tuż po podpisaniu umowy przestanie mi się podobać 
Zapłacę 900 zl kary + kaucja 500 no i 1 zl za aparat bo oczywiscie wybiore drozszy abonament.
Z tego co widziałem w regulaminie telefon aktywuje się po staremu, czyli samodzielnie przez iTunes.
Czy to możliwe, że za 1400 zl mozna miec iPhone'a 3G 16 GB???
Proszę o wypowiedz na ten temat.
Nie wiem, jak to liczyles, ale po kolei:
iP16GB mozna miec za 1zl tylko przy umowie na 36 miesiecy.
Oplata aktywacyjna 49zl
Kaucja 499zl
Do tej pory, razem 549zl
No i najciekawsze:
"W przypadku naruszenia przez Abonenta zobowiazania, o którym mowa w pkt III ppkt 2.1, Abonent bedzie zobowiazany na pisemne adanie Operatora do naprawienia
szkody poprzez zapłate na jej rzecz kary umownej. Obowiazek naprawienia szkody wynika ze zgodnego zamiaru Stron, o którym mowa w pkt III ppkt 1 i celu Umowy,
która na zasadach promocyjnych przyznaje Abonentowi specjalne warunki zakupu telefonu i usług. Kara Umowna nie przewysza wysokosci ulg przyznanych Abonentowi
w ramach niniejszej Oferty Promocyjnej i wynosi odpowiednio:
o 1300 zł dla taryfy/zestawu „Nowa Era 60 / i95” na 24 Cykle rozliczeniowe
o 2000 zł dla taryfy/zestawu „Nowa Era 120 / i195” na 24 Cykle rozliczeniowe
o 2100 zł dla taryfy/zestawu „Nowa Era 200 / i345” na 24 Cykle rozliczeniowe
o 1700 zł dla taryfy/zestawu „Nowa Era 60 / i95” na 36 Cykli rozliczeniowych
o 2200 zł dla taryfy/zestawu „Nowa Era 120 / i195” na 36 Cykli rozliczeniowych
o 2200 zł dla taryfy/zestawu „Nowa Era 200 / i345” na 36 Cykli rozliczeniowych
Kara umowna bedzie pomniejszana w zalenosci od czasu, w jakim Abonent wykonywał zobowiazanie. Jeeli naruszenie zobowiazania nastapi do 12 miesiaca od daty
aktywacji Abonent zapłaci 100% kary umownej. Jeeli naruszenie zobowiazania nastapi pomiedzy poczatkiem 13 a koncem 18 miesiaca od daty aktywacji Abonent
zostanie obciaony kwota w wysokosci 80% kary umownej. Jeeli naruszenie zobowiazania nastapi pomiedzy poczatkiem 19 miesiaca a koncem okresu obowiazywania
umowy Abonent zostanie obciaony kwota w wysokosci 60% kary umownej."
A wiec za nieplacenie abonamentu (bo chyba to miales na mysli) trzeba jeszcze zaplacic 2200zl
Razem, jak by nie bylo
2749zl, a nadal masz telefon z simlockiem. Zeby go sciagnac, musisz zaplacic 610zl. Zatem odblokowany iP16GB od Ery bez zobowiazan to koszt 3359zl.
Powodzenia!
A tak w ogole, to czy ktos zerknal na pkt 2f regulaminu promocji? "Wysyłka telefonu do Abonenta nastapi maksymalnie w ciagu 60 dni roboczych od dnia zawarcia Umowy w sieci Era, pomiedzy godzina 9:00 a 20:00."
Ha, ha, ha - ubaw po pachy! 60dni roboczych to przy ok. 23 dniach roboczych w miesiacu prawie 2.5 miesiaca...
Moze Era bierze z Techmarketu albo Telkom24?