Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ceny iPhone 3G w Era GSM

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1716 odpowiedzi w tym temacie

#476 Redviking

Redviking
  • 583 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 20:44

Redviking: EEE PC 900 jest alternatywą już za 900 zł można kupić. A ten mały laptopek to jest fajny oraz mały i poręczny można brać wszędzie :)

No dokladnie, i bielutkiego tez mozna kupic. Dla kogos komu niepotrzebny gps, a iphone mial byc ipod touchem z funkcja telefonu...
Ale taka oferta chyba wynika z tego ze Era nie przewidziala ze klienci moga sprawdzac, porownywac i komentowac w internecie co i jak.

#477 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 sierpnia 2008 - 20:47

coś i umknęło: o co chodzi z tą kaucją?

#478 miki

miki
  • 327 postów
  • SkądKraków

Napisano 08 sierpnia 2008 - 20:49

Nie wiem czy pisał ktoś już o tym, ale jakie są szanse na numer z zerwaniem umowy?

Załóżmy, że oferta Ery tuż po podpisaniu umowy przestanie mi się podobać ;)
Zapłacę 900 zl kary + kaucja 500 no i 1 zl za aparat bo oczywiscie wybiore drozszy abonament.
Z tego co widziałem w regulaminie telefon aktywuje się po staremu, czyli samodzielnie przez iTunes.

Czy to możliwe, że za 1400 zl mozna miec iPhone'a 3G 16 GB???
Proszę o wypowiedz na ten temat.

W przypadku naruszenia przez Abonenta zobowiązania, o którym mowa w pkt III ppkt 2.1, Abonent będzie zobowiązany na pisemne żądanie Operatora do naprawienia
szkody poprzez zapłatę na jej rzecz kary umownej. Obowiązek naprawienia szkody wynika ze zgodnego zamiaru Stron, o którym mowa w pkt III ppkt 1 i celu Umowy,
która na zasadach promocyjnych przyznaje Abonentowi specjalne warunki zakupu telefonu i usług. Kara Umowna nie przewyższa wysokości ulg przyznanych Abonentowi
w ramach niniejszej Oferty Promocyjnej i wynosi odpowiednio:
o 1300 zł dla taryfy/zestawu „Nowa Era 60 / i95” na 24 Cykle rozliczeniowe
o 2000 zł dla taryfy/zestawu „Nowa Era 120 / i195” na 24 Cykle rozliczeniowe
o 2100 zł dla taryfy/zestawu „Nowa Era 200 / i345” na 24 Cykle rozliczeniowe
o 1700 zł dla taryfy/zestawu „Nowa Era 60 / i95” na 36 Cykli rozliczeniowych
o 2200 zł dla taryfy/zestawu „Nowa Era 120 / i195” na 36 Cykli rozliczeniowych
o 2200 zł dla taryfy/zestawu „Nowa Era 200 / i345” na 36 Cykli rozliczeniowych
Kara umowna będzie pomniejszana w zależności od czasu, w jakim Abonent wykonywał zobowiązanie. Jeżeli naruszenie zobowiązania nastąpi do 12 miesiąca od daty
aktywacji Abonent zapłaci 100% kary umownej.

#479 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 20:50

coś i umknęło: o co chodzi z tą kaucją?

No jak to ? Toż to ta wystrzałowa megapromocja Ery nad którą się ludziska rozpływają i chwalą pod niebiosa. Wystarczy że wrócisz kilka(naście) stronek wcześniej. A tak na powaznie to przeczytaj regulamin promocji. Warto.;)

#480 dead

dead
  • 425 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 20:58

poczytajcie jakikoliwek regulamin promocji... w prawie kazdje jest kaucja....i to juz od paru lat...

#481 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 sierpnia 2008 - 20:59

zerkąłem, czyli że co: idę do ery po fon, a ona odrazu zakłada że jestem oszustem i tylko czekam by wziąść iphone i uciec do Meksyku i mam zapłacić kaucję za to, że biorę abo 95 zl i fon za 700? żeby oni czuli się pewniej, że wszytsko popłacę? czizes, co za kraj! czy już tak kiedyś przy jakiś fonach było?? i drugue pytanko: dobrze zrozumiałem - za 600 zl można zdjąć sima w erze legalnie? ciekawe czy jak bym poszedł z własnym kupionym na allegro fonem to by moi go zdjęli.

#482 cristal

cristal
  • 202 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 sierpnia 2008 - 21:00

zadzwon i sie spytaj xd

#483 MonsterSale

MonsterSale
  • 217 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 21:07

Nie wiem czy pisał ktoś już o tym, ale jakie są szanse na numer z zerwaniem umowy?

Załóżmy, że oferta Ery tuż po podpisaniu umowy przestanie mi się podobać ;)
Zapłacę 900 zl kary + kaucja 500 no i 1 zl za aparat bo oczywiscie wybiore drozszy abonament.
Z tego co widziałem w regulaminie telefon aktywuje się po staremu, czyli samodzielnie przez iTunes.

Czy to możliwe, że za 1400 zl mozna miec iPhone'a 3G 16 GB???
Proszę o wypowiedz na ten temat.

Nie wiem, jak to liczyles, ale po kolei:
iP16GB mozna miec za 1zl tylko przy umowie na 36 miesiecy.
Oplata aktywacyjna 49zl
Kaucja 499zl
Do tej pory, razem 549zl
No i najciekawsze:
"W przypadku naruszenia przez Abonenta zobowiazania, o którym mowa w pkt III ppkt 2.1, Abonent bedzie zobowiazany na pisemne adanie Operatora do naprawienia
szkody poprzez zapłate na jej rzecz kary umownej. Obowiazek naprawienia szkody wynika ze zgodnego zamiaru Stron, o którym mowa w pkt III ppkt 1 i celu Umowy,
która na zasadach promocyjnych przyznaje Abonentowi specjalne warunki zakupu telefonu i usług. Kara Umowna nie przewysza wysokosci ulg przyznanych Abonentowi
w ramach niniejszej Oferty Promocyjnej i wynosi odpowiednio:
o 1300 zł dla taryfy/zestawu „Nowa Era 60 / i95” na 24 Cykle rozliczeniowe
o 2000 zł dla taryfy/zestawu „Nowa Era 120 / i195” na 24 Cykle rozliczeniowe
o 2100 zł dla taryfy/zestawu „Nowa Era 200 / i345” na 24 Cykle rozliczeniowe
o 1700 zł dla taryfy/zestawu „Nowa Era 60 / i95” na 36 Cykli rozliczeniowych
o 2200 zł dla taryfy/zestawu „Nowa Era 120 / i195” na 36 Cykli rozliczeniowych
o 2200 zł dla taryfy/zestawu „Nowa Era 200 / i345” na 36 Cykli rozliczeniowych
Kara umowna bedzie pomniejszana w zalenosci od czasu, w jakim Abonent wykonywał zobowiazanie. Jeeli naruszenie zobowiazania nastapi do 12 miesiaca od daty
aktywacji Abonent zapłaci 100% kary umownej. Jeeli naruszenie zobowiazania nastapi pomiedzy poczatkiem 13 a koncem 18 miesiaca od daty aktywacji Abonent
zostanie obciaony kwota w wysokosci 80% kary umownej. Jeeli naruszenie zobowiazania nastapi pomiedzy poczatkiem 19 miesiaca a koncem okresu obowiazywania
umowy Abonent zostanie obciaony kwota w wysokosci 60% kary umownej."
A wiec za nieplacenie abonamentu (bo chyba to miales na mysli) trzeba jeszcze zaplacic 2200zl

Razem, jak by nie bylo 2749zl, a nadal masz telefon z simlockiem. Zeby go sciagnac, musisz zaplacic 610zl. Zatem odblokowany iP16GB od Ery bez zobowiazan to koszt 3359zl.
Powodzenia!

A tak w ogole, to czy ktos zerknal na pkt 2f regulaminu promocji? "Wysyłka telefonu do Abonenta nastapi maksymalnie w ciagu 60 dni roboczych od dnia zawarcia Umowy w sieci Era, pomiedzy godzina 9:00 a 20:00."
Ha, ha, ha - ubaw po pachy! 60dni roboczych to przy ok. 23 dniach roboczych w miesiacu prawie 2.5 miesiaca...
Moze Era bierze z Techmarketu albo Telkom24? :D

#484 dee2thee

dee2thee
  • 44 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 21:09

i drugue pytanko: dobrze zrozumiałem - za 600 zl można zdjąć sima w erze legalnie? ciekawe czy jak bym poszedł z własnym kupionym na allegro fonem to by moi go zdjęli.

przeczytaj regulamin, nie boli
"Blokadę można usunąć wyłącznie w Salonach Firmowych sieci Era. Blokada jest usuwana jedynie w telefonach zakupionych w ofercie promocyjnej sieci Era. (...) Przy zgłoszeniu należy: okazać oryginalną fakturę zakupu oraz oryginalną kartę gwarancyjną aparatu..."

#485 MonsterSale

MonsterSale
  • 217 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 21:10

zerkąłem, czyli że co: idę do ery po fon, a ona odrazu zakłada że jestem oszustem i tylko czekam by wziąść iphone i uciec do Meksyku i mam zapłacić kaucję za to, że biorę abo 95 zl i fon za 700? żeby oni czuli się pewniej, że wszytsko popłacę? czizes, co za kraj! czy już tak kiedyś przy jakiś fonach było??

Kaucja mogla byc tez brana (w gestii salonu) w USA.

#486 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 sierpnia 2008 - 21:13

przeczytaj regulamin, nie boli

nie cwaniakuj przyjacielu, pytam, to odpowiedz i po sprawie. jak bym miał mozliwość przeczytania regulaminu to bym to zrobił.

#487 makemebold

makemebold
  • 136 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 21:13

zerkąłem, czyli że co: idę do ery po fon, a ona odrazu zakłada że jestem oszustem i tylko czekam by wziąść iphone i uciec do Meksyku i mam zapłacić kaucję za to, że biorę abo 95 zl i fon za 700? żeby oni czuli się pewniej, że wszytsko popłacę? czizes, co za kraj! czy już tak kiedyś przy jakiś fonach było??

Jak byś uciekł do Meksyku to by cię znaleźli i płaciłbyś za koszty międzynarodowego śćigania. Dowalili by ci taką karę że byś się zesrał ;)

#488 cizu

cizu
  • 943 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 sierpnia 2008 - 21:14

Kaucja byla juz przy blue connect i macbook

#489 Jax

Jax
  • 462 postów
  • SkądDolina Muminków

Napisano 08 sierpnia 2008 - 21:14

Jaki problem poczekać aż ludzie będą przedłużać umowę za 1zł i sprzedawać iP na alledrogo, pozostaje kwestią za ile...

#490 marleyo

marleyo
  • 99 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 08 sierpnia 2008 - 21:21

nie cwaniakuj przyjacielu, pytam, to odpowiedz i po sprawie. jak bym miał mozliwość przeczytania regulaminu to bym to zrobił.

Lenistwo trzeba tępić w zarodku. Masz internet? Masz bo piszesz tu na forum. Strone ery znasz? Powinieneś bo piszesz akurat w tym wątku. Stąd już tylko krok do kliknięcia w link i możesz juz przeczytać regulamin. Proste, ale za to wymagające odrobinę zaradności...

#491 bartoszm

bartoszm
  • 60 postów
  • SkądŚroda City

Napisano 08 sierpnia 2008 - 21:23

Te abonamenty to w rozliczeniu prywantym rozumiem? A jak wygląda na firme? Będzie w ogóle dostępny w biznesie? Sorry , ale nie śledziłem całych 49 stron wątku dlatego pytam ;]

#492 jaco88

jaco88
  • 781 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 21:23

śmieszna jest ta cała a sytuacja z iP3G :-/ miałem zamiar brać go w grudniu przy przedłużaniu umowy ale jak tam to wezmę coś innego i ogarnę sobie 2G:D i poczekam w spokoju aż przestanie to być taki ekskluzywny towar. Jest to fajny tel zapewne ale bez przesady...

#493 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 sierpnia 2008 - 21:27

Lenistwo trzeba tępić w zarodku. Masz internet? Masz bo piszesz tu na forum. Strone ery znasz? Powinieneś bo piszesz akurat w tym wątku. Stąd już tylko krok do kliknięcia w link i możesz juz przeczytać regulamin. Proste, ale za to wymagające odrobinę zaradności...

napisałem na tym forum ponad 1500 postów więc nie mów mi o lenistwie. EOT

#494 biolly

biolly
  • 71 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 21:28

Redviking: Jasne że biały jest jeszcze ładniejszy a jeśli ktoś mówi że nie zmieści się do kieszeni :) To nie potrzeba do plecaczka małego wchodzi śmiało itp. Bardzo Mi sie spodobał ten laptop. A odnośnie tematu nie ma co się kłucić. Poczekajmy na oferte Orange to każdy wybierze to co będzie Mu pasowało :)

#495 Redviking

Redviking
  • 583 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 21:32

Zobaczymy co bedzie w Orange.

#496 seziel

seziel
  • 84 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 21:34

"Wysyłka telefonu do Abonenta nastapi maksymalnie w ciagu 60 dni roboczych od dnia zawarcia Umowy w sieci Era, pomiedzy godzina 9:00 a 20:00."

Kolejny skandal.

#497 biolly

biolly
  • 71 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 21:38

A to co nie można odebrać osobiście w salonie :) heh to na jedno wychodzi umowa Mi się skończy za dwa miesiące to akurat bym iPhone dostał :D

#498 cristal

cristal
  • 202 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 sierpnia 2008 - 21:46

mam od 2 lat era fun ale umowa konczy sie dopiero za rok, znalazlem oferte ze moge przejsc na zwykly abonament, ktos sie orientuje czy moge to zrobic przechodzac na ten do iphona?

#499 bezybezy

bezybezy
  • 603 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 21:50

No jak to ? Toż to ta wystrzałowa megapromocja Ery nad którą się ludziska rozpływają i chwalą pod niebiosa. Wystarczy że wrócisz kilka(naście) stronek wcześniej. A tak na powaznie to przeczytaj regulamin promocji. Warto.;)

Troszkę przesadzasz z cynizmem i zbyt jednostronnie patrzysz na sprawę.

#500 alfagta

alfagta
  • 1 635 postów
  • SkądKatowice

Napisano 08 sierpnia 2008 - 21:55

Te abonamenty to w rozliczeniu prywantym rozumiem?
A jak wygląda na firme? Będzie w ogóle dostępny w biznesie?
Sorry , ale nie śledziłem całych 49 stron wątku dlatego pytam ;]

Tutaj masz: Nowy iPhone 3G w Era
Rozwiń zakładkę "klient biznesowy"

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych