Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ceny iPhone 3G w Era GSM

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1716 odpowiedzi w tym temacie

#426 soltys1992

soltys1992
  • 104 postów
  • SkądTorun, Poland, Poland

Napisano 08 sierpnia 2008 - 18:49

czyli starzy klienci nie mają pakietów danych? bez sensu :(

chyba tak bedzie inna

#427 bezybezy

bezybezy
  • 603 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 18:49

mają zadzwonić w poniedziałek z ofertą "dla mnie", problem w tym, że starych klientów mają najwyraźniej głęboko w... poważaniu

#428 denis

denis
  • 589 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 08 sierpnia 2008 - 18:50

no zachecaja ludzi do zerwania umowy i podpisania nowej zeby pozniej sie pochawlic ze maja duzo nowych abonentow :D

#429 kaziot

kaziot
  • 38 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 18:50

no tylko czy lepsza? czy isc juz w pn do ery i podpisywac ta oferte? zeby sie nie okazalo ze 22 bedzie jeszcze drozej.... ?:? ?:? ?:?

#430 soltys1992

soltys1992
  • 104 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 18:51

się tak nie nastawiaj. :P może w Orange będzie lepiej.. ;) albo chociaż porownywalnie. :P tyle, że nie ma tam możliwości dokupienia paczek danych.. albo czegoś w tym stylu.

tylko wymiana tel listopad 2009 a ja nie wytrzymam tyle bez mojego iphone 3g musze go miec a pozatym w moich terenach gdzie mieszkam era ba bardzo dobr zasieg a orange prawie wcale. a wiecie moze jak nalicza sie te kary?

#431 denis

denis
  • 589 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 08 sierpnia 2008 - 18:56

dla stałych abonentów sprzedaż czy tam przed sprzedaż zaczyna się od poniedziałku, a przedłużanie odbywa się jak zwykle na tych samych zasadach, dostawa kurierem po 22.08
aha, są tylko czarne

skad wiesz ze tylko czarne, bo ja nie moge tego nigdzie wyczytac ze tylko czarne, mozesz podac jakis link?

#432 ragan

ragan
  • 38 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 18:57

Śledzę ten wątek od początku i jednego nie rozumiem: Jak podałem ceny taryf dedykowanych to wszyscy narzekali że drogo i kicha. Jak pojawił się cennik dla stałych abonentów to teraz taryfy dedykowane są rewelacyjne i wszyscy chcą na nie przechodzić.

#433 kaziot

kaziot
  • 38 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 18:58

ragan a wiesz cos o tym co napisalem.. z redulaminu wynika ze oferta obowiazuje do 21.08.08... a co 22? zmienia oferte/cennik????????

#434 denis

denis
  • 589 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 08 sierpnia 2008 - 18:59

bo taryfy dla stalych abo nie maja paczek danych, wiec iphone bez netA to raczej nie za ciekawy jest.

#435 Jax

Jax
  • 462 postów
  • SkądDolina Muminków

Napisano 08 sierpnia 2008 - 18:59

skad wiesz ze tylko czarne, bo ja nie moge tego nigdzie wyczytac ze tylko czarne, mozesz podac jakis link?

To powiedział mi konsultant, na początku są tylko czarne.

#436 szakulek

szakulek
  • 55 postów
  • SkądGliwice

Napisano 08 sierpnia 2008 - 19:02

no pewnie popyt na białe jest w Stanach duży i ich nie przysyłają xP A ktoś ma jakieś informacje kiedy będą cenniki Orange? P.S. w iSpocie są już nawet akcesoria do iPhone'a 3G ;D

#437 soltys1992

soltys1992
  • 104 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 19:03

Czekajac na orange i ich cenniki mozemy podziwiac jednie to

DSC01597.JPG | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl

#438 denis

denis
  • 589 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 08 sierpnia 2008 - 19:05

To powiedział mi konsultant, na początku są tylko czarne.

aha no to chyba jednak poczekam na bialego, to moze i taryfa na urodziny bedzie lepsza:roll:

#439 metal_man

metal_man
  • 489 postów
  • SkądChorzów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 19:05

ragan a wiesz cos o tym co napisalem.. z redulaminu wynika ze oferta obowiazuje do 21.08.08... a co 22? zmienia oferte/cennik????????

Ja zawitam do salonu ERY dopiero jutro wiec postaram sie ich o wszystko wypytac. Moze beda wiedziec. Choc jakby ktos wczesniej napisal to byloby OK.

@ragan dla mnie to tez jest niepojete :) Anyway dla mnie taryfa dla stalego klient jest idealna (a i tak bede jeszcze walczyl) :) Net na uczelni mam z WIFI, w domu WIFI a na trasie jak bedzie trzeba to moge zaplacic. Ale sa dostepne tez jakies nowe pakiety ERY dot. Blueconnecta. Dostalem info w sms'ie.

#440 bezybezy

bezybezy
  • 603 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 19:06

jeżeli się wybierze nową erę 60 + paczke danych 500mb wyjdzie to 95zł. róznica będzie w darmowych hotspotach i 300 zł droższej słuchawce. Paranoja

#441 denis

denis
  • 589 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 08 sierpnia 2008 - 19:07

no sa wiecej gb za wiecej kasy :)

---- Dodano 08-08-2008 o godzinie 20:08 ----

jeżeli się wybierze nową erę 60 + paczke danych 500mb wyjdzie to 95zł. róznica będzie w darmowych hotspotach

oraz w wliczonych minutach i cenie telefonu

#442 pazdej22

pazdej22
  • 69 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 19:08

jeżeli się wybierze nową erę 60 + paczke danych 500mb wyjdzie to 95zł. róznica będzie w darmowych hotspotach

Tak tylko te 500mb to jak masz zamiar wziąźć bo chyba w taryfie biznesowej bo na indywiduala to sobie możesz kupić paczke ale 5 albo 50mb :/

#443 alfagta

alfagta
  • 1 635 postów
  • SkądKatowice

Napisano 08 sierpnia 2008 - 19:09

w iSpotach bedzie to samo co w Erze. Eh, ale czekamy na orange. xP chociaż na cud nie licze.. -,-

P.S. te paczki danych w Erze tzn. możliwość ich dokupienia jest tylko dla klientów biznesowych? dla indywidualnych jest tylko transfer 50MB?

Miałeś chyba na myśli 500MB???:)

BTW: Byłem przed chwilą w salonie Ery w Katowicach i były dwie babki... A najgorsze jest to, że one nic nie wiedzą... Załamują tylko ręce i mówią, że te taryfy to są wściekle drogie... Boją się kto to kupi... Dostali mailem bodajże PDF'y z guidem po iPhone... Co jak włączyć i takie tam... Wspominały też, że na razie nie ma żadnego podpisywania umów w salonach, nie ma rezerwacji w salonie tylko na stronie... Wspominały też o tym, że może najpierw będzie lista chętnych i dopiero potem będą sprowadzać iPhone'y... Ale to jest jakaś bujda... Apple by na coś takiego nie pozwoliło. No a ulotek to oczywiście brak w tym punkcie... Nie wiedziały też za bardzo o co chodzi z tą deklaracją odbioru ze strony ery...

#444 Duckling

Duckling
  • 490 postów
  • SkądWrocław / Nysa / Czarna Góra

Napisano 08 sierpnia 2008 - 19:09

ja chyba tez wymowie tylko ciekawe jaka bedzie kara w orange i przejde na ere

A to Ty jesteś z tych, co nie czytają umowy... w umowie masz jak byk napisane ile zapłacisz za wcześniejsze zerwanie umowy, strzelam 1000-1500? Poza tym dolicz sobie, jesli bedziesz chcial przeniesc numer min. 50 zl za numer + aktywacja w erze + kaucja + cena telefonu + 24/36*abo mmmm chyba coś kiepsko zaczyna się kalkulowac...

Kaucja może być wymagana. Decyduje o tym salon. Identyczna sytuacja miała w przypadku zakupu MacBooka w promocji z Blueconnect.

Sorry ja się przyłączę do ragana... oferta jest średnia, nie ma co się napalać, bo w żadnym momencie nie jest ona tego warta.

#445 ragan

ragan
  • 38 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 19:16

Ja zawitam do salonu ERY dopiero jutro wiec postaram sie ich o wszystko wypytac. Moze beda wiedziec. Choc jakby ktos wczesniej napisal to byloby OK.

@ragan dla mnie to tez jest niepojete :) Anyway dla mnie taryfa dla stalego klient jest idealna (a i tak bede jeszcze walczyl) :) Net na uczelni mam z WIFI, w domu WIFI a na trasie jak bedzie trzeba to moge zaplacic. Ale sa dostepne tez jakies nowe pakiety ERY dot. Blueconnecta. Dostalem info w sms'ie.

Jeśli chodzi o ceny po 22 sierpnia to nic nie wiadomo. Info na temat nowych ceników trafia do salonów dzień przed wejściem nowej oferty. Wg mnie wszystko zależy od popytu w okresie teraźniejszym i od oferty orange. Taryf dedykowanych nie zmienią na 99%.

#446 szakulek

szakulek
  • 55 postów
  • SkądGliwice

Napisano 08 sierpnia 2008 - 19:17

Miałeś chyba na myśli 500MB???:)

no właśnie nie. paczka 500MB i wiecej jest tylko dla klientów biznesowych. dla indywidualnych są to paczki 5-50 Mb. przynajmniej tak wynika ze strony Ery.

#447 empathon

empathon
  • 32 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 19:18

Przed chwilą byłem w salonie firmowym Ery (drzwi zamkneli zaraz za mną) i powiem Wam, że ktoś probuje tu przecwanić.

1. Dla nowych klientów obowiązkowa jest kaucja w wysokości 499 pln (lub odpowiednia karta kredytowa). - na minus

2. Jest możliwość zawarcia umowy teraz - telefon można wtedy odebrać w salonie lub od kuriera (w obu przypadkach opłate za słuchawke uiszczamy gdy dostajemy ją do ręki). - na plus

Zeskanowany regulamin:
http://i37.tinypic.com/350jorn.jpg
http://i37.tinypic.com/2lj1e6p.jpg
http://i34.tinypic.com/nv4jtv.jpg
http://i35.tinypic.com/ortj4o.jpg

Kaucia jest dla mnie śmieszna. Nie tyle kwota co sam jej fakt. Poczekam na ofertę Orange.

#448 bezybezy

bezybezy
  • 603 postów

Tak tylko te 500mb to jak masz zamiar wziąźć bo chyba w taryfie biznesowej bo na indywiduala to sobie możesz kupić paczke ale 5 albo 50mb :/

500 też jest w opcajch

@derosky - oczywiście masz rację. edytowałem post w tym czasie

#449 dee2thee

dee2thee
  • 44 postów

jeżeli się wybierze nową erę 60 + paczke danych 500mb wyjdzie to 95zł. róznica będzie w darmowych hotspotach i 300 zł droższej słuchawce. Paranoja

paczka 500mb w taryfie dla nowych klientow jest duuuzo lepsza niz ta dostepna za 50 zl. nie tylko z uwagi na darmowe hotspoty ale takze rozliczanie danych - co 1kb. to jest akurat kapitalne, bo jesli iphone "odpytuje" mi serwer pocztowy co 15minut, to z tych 500 mb stracisz pojedyncze kilobajty.

natomiast w paczce 500mb za 50 zlotych jest tak, ze kazda transmisja jest od razu zaokraglana do 100kb. oczywiscie osobno dane wyslane i osobno odebrane a wiec 50 razy takie auto-sprawdzenie maila w tle bedzie cie kosztowac 10mb. policz sobie takie 30 dni i masz 300mb stracone na nic.

#450 denis

denis
  • 589 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 08 sierpnia 2008 - 19:19

dla indywidualnych tez, kosztuje 50pln

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych