Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ceny iPhone 3G w Era GSM

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1716 odpowiedzi w tym temacie

#451 bezybezy

bezybezy
  • 603 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 19:24

skad wiesz ze tylko czarne, bo ja nie moge tego nigdzie wyczytac ze tylko czarne, mozesz podac jakis link?

w regulaminie promocji w nawiasie jest podane "kolor czarny"

#452 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 sierpnia 2008 - 19:24

kurde ceny dla tych co przedłużają umowę są super, brałbym bez zastanowienia. ja niestety muszę czekać jeszcze rok węc chyba wezmę sam fon - pani w erze powiedziała że będzie można bez umowy kupić 1890/2300.

#453 szakulek

szakulek
  • 55 postów
  • SkądGliwice

Napisano 08 sierpnia 2008 - 19:25

dla indywidualnych tez, kosztuje 50pln

mogę prosić linka?

#454 miki

miki
  • 327 postów
  • SkądKraków

Napisano 08 sierpnia 2008 - 19:25

Nowy iPhone 3G w Era

#455 denis

denis
  • 589 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 08 sierpnia 2008 - 19:29

jezeli jestes abonentem to zaloguj sie na stronie ery i tam mozesz modyfikowac swoja oferte dodajac rozne paczki itp. w tym paczka 500mb za 50pln.

#456 dee2thee

dee2thee
  • 44 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 19:30

mogę prosić linka?

http://www.era.pl/re...yf_nowa_era.pdf
2ga strona - 500mb za 50zeta. oczywiscie na gorszych warunkach niz nowi klienci (brak darmowych hot spotow oraz brak naliczania po 1kb)

#457 soltys1992

soltys1992
  • 104 postów
  • SkądTorun, Poland, Poland

Napisano 08 sierpnia 2008 - 19:30

iPhone nawet za złotówkę, jest już 10 tys. chętnych - TECH - nowe technologie - WP.PL

#458 haliffax

haliffax
  • 80 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 sierpnia 2008 - 19:35

Ludzie! Na przestrzeni kilku stron co najmniej 5 razy pisze ktoś, że już są oficjalne ceny na stronie ery. To wiadome od kilku godzin i kilkunastu stron dyskusji, więc nie próbujcie zapodawać "newsów". PS. Ktoś wcześniej piał, że czeka na ofertę biznesową. Ona jest pod ofertą dla indywidualnych do rozwinięcia.

#459 ser91e

ser91e
  • 461 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 08 sierpnia 2008 - 19:35

http://www.era.pl/re...yf_nowa_era.pdf
2ga strona - 500mb za 50zeta. oczywiscie na gorszych warunkach niz nowi klienci (brak darmowych hot spotow oraz brak naliczania po 1kb)

U nowych w najniższej taryfie też jest naliczane co 100kB i za dodatkowe dane trzeba płacić :/. Dopiero w abonamencie 195zł jest 'po ludzku', tzn co najwyżej obniżą Ci parametry do prędkości GPRS, a także taktują Cię co 1kB.

#460 cristal

cristal
  • 202 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 sierpnia 2008 - 19:45

hej jak sie zostaje w erze stalym abonentem?

#461 dziubek123

dziubek123
  • 79 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 19:51

hej jak sie zostaje w erze stalym abonentem?

Hehe , trzeba się 2 lata wcześniej do ich klubu zapisać i płacić miesięczną składkę:grin:

Rozmawiałem z kobietą w biurze obsługi, powiedziała mi że ten abonament dla stałych klientów "chyba" będzie można modyfikować, zamieniać darmowe minuty na paczki danych i odwrotnie, ale ogólnie wszystko bedzie wiadomo 11 sierpnia dopiero więc o niczym nie może mnie zapewnić. Zaproponowała też że mógłbym się zdecydować na Era MDA IV ponoć wypas jest.
Czy ktoś więcej może powiedzieć na ile (mniej więcej) wystarczy te 500MB? Mi jako użytkownikowi nielimitowanego dostępu wydaje mi się to nieszczęśnie mało.

#462 cristal

cristal
  • 202 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 sierpnia 2008 - 19:52

a liczy sie tez era fun (mix)?

#463 miki

miki
  • 327 postów
  • SkądKraków

Napisano 08 sierpnia 2008 - 20:02

Dodam też, że można kupić sam aparat za 2150 PLN. Dostępne będą tylko iPhony w kolorze czarnym.

#464 haliffax

haliffax
  • 80 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 sierpnia 2008 - 20:07

Następny urwał się z choinki. Wszyscy trują o tym od kilku stron :) Trzeba się wysilić i poczytać co cennego mieli koledzy do przekazania kilkanaście minut temu..

#465 skubielec

skubielec
  • 104 postów
  • SkądChoszczno

Napisano 08 sierpnia 2008 - 20:08

Czy ktoś więcej może powiedzieć na ile (mniej więcej) wystarczy te 500MB? Mi jako użytkownikowi nielimitowanego dostępu wydaje mi się to nieszczęśnie mało.

No ja mam już kilka miesięcy w PLUS internet za 60 zeta i zazwyczaj 500-700 MB miesięcznie, a wisze niemal non stop (GG, www, mail etc.). Także te te 500 MB luzem raczje starczy dla zwykłego zjadacza, no może przez pierwszy miesiąc , dwa bedziesz szalał, a potem sie ustabilizuje :)

Oczywiście to tylko moje zdanie. Wiadomo, że zaraz się znajdą i tacy co im 5 GB nie wystarczy :)

#466 Redviking

Redviking
  • 583 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 20:22

Musialem isc po zakupy, to zajrzalem do marketu z jednym z tych "dedykowanych" salonow ze strony Ery. Bardzo mila pani (duuuzy plus) oczywiscie nic nie wiadomo, pytac na dniach, ulotek nie ma, Mam nadzieje ze to forum czyta ktos z Ery i Orange tez... Zdaje sobie sprawe ze klient jest ostatnim, najgorszym i najmniej przyjemnym ogniwem w dostarczaniu uslug, i moze zlosliwie czytac cos co jest juz w internecie a potem isc do salonu gdzie nie wiedza nic, ale bylo naprawde sporo czasu zeby wszystko przygotowac. Znowu sto lat za murzynami (nie obrazajac murzynow znaczy afro-amerykanow - poprawnosc polityczna) w obsludze klienta. Taryfy... sa poprostu smieszne, kaucja ktora niewiadomo czy bedzie pobierana czy nie (pewnie bedzie) cena iphone rowna (lub wyzsza) cenie laptopa (jesli sie bierze bez umowy). i praktycznie brak mozliwosci decyzji czy ktos woli zaplacic wiecej za telefon przy nizszym abonamencie. Poczekam na Orange, ale widze ze jak dla mnie taniej wyjdzie kupic nowiutkiego Eee PC i uzywac starego telefonu. Naprawde ciekaw jestem wynikow sprzedazy po pierwszym tygodniu, pewnie bedzie sporo, sporo nizsza od zakladanej (niestety tego sie nie dowiemy - tajemnica handlowa). Zycze powodzenia z oferta.

#467 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 20:23

U nowych w najniższej taryfie też jest naliczane co 100kB i za dodatkowe dane trzeba płacić :/. Dopiero w abonamencie 195zł jest 'po ludzku', tzn co najwyżej obniżą Ci parametry do prędkości GPRS, a także taktują Cię co 1kB.

OOooo... kolejny haczyk. Naliczanie co 100KB, i niespodzianka w postaci dodatkowej pozycji na fakturze za przekroczenie pobranych danych. O kaucji nie wspomnę. A miało być tak pięknie... Teraz to się naprawdę robi żenada. Zdziwiony jednak nie jestem.

#468 shreku

shreku
  • 34 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 20:24

nie wiem jak w erze ale w Orange sie nie liczy jako abonament

#469 seziel

seziel
  • 84 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 20:28

Dziwną poiltykę marketingową ma ta firma - najpierw wypuszcza jakąś skandaliczną ofertę dla nowych klientów ignoruąc zupełnie stałych abonentów, a dzień później dodaje ofertę dla stałych abonentów, która jest gorsza od tej dla nowych. W efekcie wszyscy są niezadowoleni, a 11.08 ma być jeszcze inna oferta czy coś tam. Naprawdę tego nie rozumiem. Chociaż może jest to całkiem sprytne zagranie polegające na tym, że Era chce drogo sprzedać iPhone'a i na początku rzuca ludziom nieludzkie warunki, a później je obniża i ludzie dziękują firmie na kolanach, że specjalnie dla nich taką świetną ofertę przygotowała, choć w rzeczywistości jest i tak gorsza od standardowej z innym telefonem. Skandalem numer 1 jest brak pakietu danych dla stałych abonentów. Skandalem numer 2 jest fakt, że po dokupieniu owego pakietu oferta jest gorsza od oferty dla nowych klientów. Skandalem numer 3 jest to, że osobny pakiet danych jest gorszy od tego z oferty dla nowych. Skandalem numer 4 jest konieczność wpłacenia kilku stów kaucji w salonie (oprócz ponad 1000zł za tel) :shock: Skandalem numer 5 są ceny telefonu bez abo ("I wiecie co? Najlepsze jest to, że nowy iPhone 3g będzie kosztował tylko... TADAM $199! Wszędzie! Na całym świecie!") Jutro idę do salonu porozmawiać z tymi ludźmi. 2 lata temu związałem się z Erą bo wszyscy mówili o tym, jakie to świetne warunki proponuje ta firma przy przedłużaniu umowy, a tu taka klapa. Era zmusza klientów do zerwania umowy i podpisania nowej, bo jeśli do ludzkiego abo (65zł) dodamy 50zł za 500MB to wyjdzie 115zł. Tel kosztuje zaś 999. W ofercie dla nowych abo to 95 a tel 1099. Mówię tu cały czas o iP 16GB (bo 8GB to bardzo mało jak na urządzenie z iPodem, zdjęciami, aplikacjami, grami itd) i umowie na 24 m-ce (bo nie wiem, czy ktokolwiek podpisze umowę na 36 m-cy z innego powodu niż cena iP - w koncu za rok pojawi się nowy). Aha, niektórzy się martwili, że iPhone 3G będzie tanią, masowo produkowaną zabawką z plastiku, którą będą miały wszystkie dzieciaki w tramwaju. Dobra wiadomość dla Was - iP 16GB to chyba najdroższy tel na naszym rynku...

#470 biolly

biolly
  • 71 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 20:31

Redviking: EEE PC 900 jest alternatywą już za 900 zł można kupić. A ten mały laptopek to jest fajny oraz mały i poręczny można brać wszędzie :)

#471 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 20:34

Dziwną poiltykę marketingową ma ta firma - najpierw wypuszcza jakąś skandaliczną ofertę dla nowych klientów ignoruąc zupełnie stałych abonentów, a dzień później dodaje ofertę dla stałych abonentów, która jest gorsza od tej dla nowych. W efekcie wszyscy są niezadowoleni, a 11.08 ma być jeszcze inna oferta czy coś tam. Naprawdę tego nie rozumiem. Chociaż może jest to całkiem sprytne zagranie polegające na tym, że Era chce drogo sprzedać iPhone'a i na początku rzuca ludziom nieludzkie warunki, a później je obniża i ludzie dziękują firmie na kolanach, że specjalnie dla nich taką świetną ofertę przygotowała, choć w rzeczywistości jest i tak gorsza od standardowej z innym telefonem.

Skandalem numer 1 jest brak pakietu danych dla stałych abonentów.

Skandalem numer 2 jest fakt, że po dokupieniu owego pakietu oferta jest gorsza od oferty dla nowych klientów.

Skandalem numer 3 jest to, że osobny pakiet danych jest gorszy od tego z oferty dla nowych.

Skandalem numer 4 jest konieczność wpłacenia kilku stów kaucji w salonie (oprócz ponad 1000zł za tel) :shock:

Skandalem numer 5 są ceny telefonu bez abo ("I wiecie co? Najlepsze jest to, że nowy iPhone 3g będzie kosztował tylko... TADAM $199! Wszędzie! Na całym świecie!")

Jutro idę do salonu porozmawiać z tymi ludźmi. 2 lata temu związałem się z Erą bo wszyscy mówili o tym, jakie to świetne warunki proponuje ta firma przy przedłużaniu umowy, a tu taka klapa. Era zmusza klientów do zerwania umowy i podpisania nowej, bo jeśli do ludzkiego abo (65zł) dodamy 50zł za 500MB to wyjdzie 115zł. Tel kosztuje zaś 1099. W ofercie dla nowych abo to 95 a tel 1099. Mówię tu cały czas o iP 16GB (bo 8GB to bardzo mało jak na urządzenie z iPodem, zdjęciami, aplikacjami, grami itd) i umowie na 24 m-ce (bo nie wiem, czy ktokolwiek podpisze umowę na 36 m-cy z innego powodu niż cena iP - w koncu za rok pojawi się nowy).

Aha, niektórzy się martwili, że iPhone 3G będzie tanią, masowo produkowaną zabawką z plastiku, którą będą miały wszystkie dzieciaki w tramwaju. Dobra wiadomość dla Was - iP 16GB to chyba najdroższy tel na naszym rynku...

Nie przesadzaj. Jeszcze niedawno pełno tu było takich,którzy piali z zachwytu jaka ta Era fajna jest, bo ma świetną/akceptowalną/etc ofertę za 95 PLN. Teraz przeczytali o kaucji, naliczaniu co 100KB, dopłatach po przekroczeniu transferu i takich tam i rura im zmiękła.

#472 MichoS

MichoS
  • 31 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 20:35

a era fun(mix) liczy sie jako staly abonament? prosze o szybka odpowoedz z gory thx:D

#473 FabiS92

FabiS92
  • 25 postów

Napisano 08 sierpnia 2008 - 20:40

Ale Asusa EEE PC 900 nie schowasz do kieszeni :P

#474 cristal

cristal
  • 202 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 sierpnia 2008 - 20:40

ja sie o to pytalem ;< i przed chwila dzwonilem na infolinie i dziwnie mowiacy pan powiedzial ze tylko po pol roku w umowie na abonament

#475 adam_eu

adam_eu
  • 50 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 sierpnia 2008 - 20:44

Nie wiem czy pisał ktoś już o tym, ale jakie są szanse na numer z zerwaniem umowy? Załóżmy, że oferta Ery tuż po podpisaniu umowy przestanie mi się podobać ;) Zapłacę 900 zl kary + kaucja 500 no i 1 zl za aparat bo oczywiscie wybiore drozszy abonament. Z tego co widziałem w regulaminie telefon aktywuje się po staremu, czyli samodzielnie przez iTunes. Czy to możliwe, że za 1400 zl mozna miec iPhone'a 3G 16 GB??? Proszę o wypowiedz na ten temat. Ok. Pomyłka nie doczytałem regulaminu. Cwaniaki przewidzieli taką ewentualność i narzucili wysokie kary.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych