Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Palringo, klient sieci IM | GG | Jabber | MSN | AIM | YIM | iChat | GTalk

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
311 odpowiedzi w tym temacie

#76 chato.pl

chato.pl
  • 1 182 postów
  • SkądWrocław

Napisano 27 sierpnia 2008 - 18:58

Jeśli masz fw 2.x, to przytrzymaj dłużej palec na ikonie Palringo - a potem tapnij na "x", który się na niej pojawi (i potwierdź).

#77 iTommy

iTommy
  • 50 postów
  • SkądNowy Sącz

Napisano 27 sierpnia 2008 - 19:02

Wielkie dzięki !! pozdrawiam.

#78 garrett

garrett
  • 29 postów

Napisano 28 sierpnia 2008 - 00:12

uhm, jak wylaczyc to cos a'la hamerykańskie t9?

#79 kucyk

kucyk
  • 1 918 postów

Napisano 28 sierpnia 2008 - 01:46

musisz zlamac soft ... i dograc KB AutoCorrect Disabler z Installera, bez tego zabawa w Palringo doprowadzala mnie do ****

#80 chato.pl

chato.pl
  • 1 182 postów
  • SkądWrocław

Napisano 28 sierpnia 2008 - 06:20

Nie wiem, doprawdy, czemu tak narzekacie na (zakładam, że polską) autokorektę w iPhonie. Ja jestem z niej bardzo zadowolony - jej podpowiedzi są trafne, a jeśli nawet zaproponuje coś nie po mojej myśli, to tapnięcie w 'x' aż tak męczące nie jest.

#81 agness

agness
  • 18 postów

Napisano 28 sierpnia 2008 - 21:05

aby dodać programy do palringo, jak gadu itp. trzeba być podłączonym do internetu na iphonie?? nie pytam o korzytanie z gadu ale o dodanie go do listy..

#82 Nasedo

Nasedo
  • 1 743 postów
  • SkądLondyn

Napisano 28 sierpnia 2008 - 23:12

aby dodać programy do palringo, jak gadu itp. trzeba być podłączonym do internetu na iphonie?? nie pytam o korzytanie z gadu ale o dodanie go do listy..

Oczywiście, że tak. Wszystko co robimy na Palringo musimy robić na iPhone podłączonym do internetu.

#83 Furiat

Furiat
  • 235 postów

Napisano 01 września 2008 - 15:29

A czym sie różni palringo limited od IM ?? Bo są 2 w appstore ??

#84 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 września 2008 - 15:33

Palringo Limited to nie aplikacja. :razz:

#85 chato.pl

chato.pl
  • 1 182 postów
  • SkądWrocław

Napisano 01 września 2008 - 17:19

@Furiat: oba odnośniki prowadzą do jednej i tej samej aplikacji.

#86 kucyk

kucyk
  • 1 918 postów

Napisano 02 września 2008 - 12:47

wiecie jak wywalic ten ekran startowy z podpowiedziami - "do you know"?

#87 adamvet

adamvet
  • 485 postów
  • SkądNorwich, UK

Napisano 05 września 2008 - 20:20

Pojawilo sie wlasnie uaktualnienie. Dodano miedzy innymi tlumaczenie na polski, 2 theme i usmieszki:) A i co najwazniesze to dodali zminimalizowana opcje w tle (program po zamknieciu jeszcze jakis jest w trybie online dzieki czemu po ponownym uruchomieniu mamy wiadomosci jesli ktos nam cos wyslal). dobre i to jak na razie:)

#88 Olek4

Olek4
  • 592 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 05 września 2008 - 20:45

Z opisu uaktualnienia wynika że to nie aplikacja pozostaje online po zamknięciu lecz serwer Palringo przez jakiś czas pokazuje innym że jesteśmy online. Pytanie czy dotyczy to wyłącznie ich protokołu czy również innych jak Gadu-Gadu.

#89 adamvet

adamvet
  • 485 postów
  • SkądNorwich, UK

Napisano 05 września 2008 - 21:01

No fakt chodzilo o serwer :)

#90 Patrykw

Patrykw
  • 580 postów

Napisano 06 września 2008 - 11:52

Dotyczy to GG.

#91 revanmj

revanmj
  • 687 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 06 września 2008 - 15:17

mnie ta funkcja z pozostaniem zalogowanym przeszkadza, bo gdy potem zaloguję się w komputerze to mi nie pokazuje wiadomości :/

#92 bajej

bajej
  • 360 postów

Napisano 06 września 2008 - 15:51

i tlumaczenie jest zalosne xD. Sprawdzie sobie strone GRUPY, kiedy nie ma zadnych grup dodanych. Az smiesznie :)

#93 revanmj

revanmj
  • 687 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 06 września 2008 - 18:51

w ustawieniach jest jeszcze kilka pozycji nie przetłumaczonych w ogóle, poza tym niewidoczny nie działa, przynajmniej dla GG

#94 sp1der-9d6d0146a0

sp1der-9d6d0146a0
  • 92 postów
  • SkądDG

Napisano 07 września 2008 - 08:51

serwer Palringo przez jakiś czas pokazuje innym że jesteśmy online

Czy któs może wie dokładnie jak długo trwa ten 'jakiś czas'? :)

@revanmj
Przecież możesz ustawić GG w Palringo na 'Offline' przy wychodzeniu i gotowe. Wymuszone zamykanie tez powinno pomóc. Jeżeli chodzi o tryb niewidoczny to u mnie działa bez problemu :) Nie działa mi za to zmiana styli.

#95 revanmj

revanmj
  • 687 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 07 września 2008 - 12:03

mnie zmiana stylu za to działa bez problemu, może to kwestia FW? ja mam 2.0.1 a Ty widzę 2.0.2

#96 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 września 2008 - 12:07

Przecież możesz ustawić GG w Palringo na 'Offline' przy wychodzeniu i gotowe. Wymuszone zamykanie tez powinno pomóc.

Przecież jest opcja Wyloguj i zakończ. ;)

#97 sp1der-9d6d0146a0

sp1der-9d6d0146a0
  • 92 postów
  • SkądDG

Napisano 07 września 2008 - 17:53

@Davvido
No faktycznie jest :D Nie zauważyłem wcześniej. Najciemniej pod latarnią ;)

@revanmj
Być może to kwestia wersji softu. Nie mam pojęcia.

EDIT:
Style jednak działają :)

#98 areoqs

areoqs
  • 342 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 września 2008 - 22:57

gdzie sa przechowywane wszystkie pliki od Palringo? Chce interfejs sobie pozmieniac a cos nie moge sie doszukac.

#99 Piotrex

Piotrex
  • 877 postów

Napisano 08 września 2008 - 02:30

Witam serdecznie... Mam kilka uwag odnośnie najnowszej wersji (1.2) Palringo. Nie wiem czy doświadczacie podobnych zjawisk: 1 - Jeżeli otrzymuję wiadomość od kogoś kiedy jestem offline (poza jakimkolwiek klientem gg) to po włączeniu Palringo normalne, że wiadomość ta wyświetla się tuż po zalogowaniu. Sęk w tym, że nie wiem od kogo jest, bo zamiast nazwy nadawcy widnieje wówczas jego numer gg. Jeżeli nadwca był na liście kontaktów to znika, a zamiast niego pojawia się kontakt o nazwie będącej owym numerem gg he he. Co ciekawe okazuje się, że lekarstwem na tego buga jest tuż po włączeniu Parlingo (mam włączone automatyczne logowanie) i jeszcze przed odczytaniem tej nowej wiadomości przejście w gg w offline i z powrotem w online (czyli takie wysiąść i wsiąść). Wówczas nowa wiadomość będzie pochodziła już od prawidłowo nazwanego nadawcy... Dżizas... choć w sumie... może być zabawnie wziąć kumpla za nieznajomą z sieci :) "Nigdy nie wiesz kto jest po drugiej stronie" hehe. 2 - Twórcy Parlingo są tacy dumni z tego, że jeżeli nie wychodzimy z programu albo wyjdziemy przez Home ale nie uruchomimy innej aplikacji to komunikator jest cały czas aktywny. Łel... już zostawmy to wychodzenie przez Home... nawet nie wychodząc z programu po uśpieniu telefonu podtrzymanie działania Parlingo raz działa raz nie. A jak nie to po kilku minutach serwer Parlingo wylogowuje nas z gadu gadu i jesteśmy (pozostając w błogiej nieświadomości) dla reszty sieci niedostępni. Nie - ze statusem "Niedostępny" - bo wysyłane do nas dane nie dochodzą, po prostu połącznie z serwerem Palringo jest przerywane do momentu odlockowania iphonea. 3 - Nie wiem czy zdjecie sobie sprawę, że dane wysyłane do serwera Parlingo nie są bezpieczne tzn. zestawiona sesja nie zabezpiecza przed np.: gromadzeniem i wykorzystaniem ich przez twórców komunikatora. Mają oni dostęp do wszystkich treści jakie są przesyłane w obie strony. Tak, że broń boże przesyłać jakiś haseł czy innych poufnych danych!!!

#100 Jaromir72

Jaromir72
  • 24 postów

Napisano 08 września 2008 - 10:09

Czy ktoś mógłby podesłać mi parlingo bym mógł wgrać sobie przez winscp, mam problem z rejestracją w itunes store po zarejestrowaniu się nie przyjmuje ID i pass, napisałem do suppordu ale jeszce nie dostałem odpowiedzi co jest przyczyną. Za pomoc dziękuje Pozdrawiam Jaromir

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych