Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[2.0 Release] Autokorekta bez polskich znaków

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
85 odpowiedzi w tym temacie

#76 shinobi_boa

shinobi_boa
  • 6 postów

Napisano 10 lutego 2009 - 23:50

Czy komuś udało się rozwiązać ten problem?

#77 Levy

Levy
  • 658 postów
  • SkądPuławy

Napisano 12 lutego 2009 - 22:10

A może zamiast kombinować z plikami autokorekty prościej będzie po prostu zmusić aplikacje sms do zmiany ą-a ó-o ł-l itd? Ludzie od BiteSMS mają to w planach ale nie ma żadnych konkretów.

#78 Deeyw

Deeyw
  • 27 postów

Napisano 04 marca 2009 - 17:51

I jak Panowie, czy coś ruszyło do przodu ? ;) Program w ogóle działa pod 2.2 ? Tak jak Levy napisał, biteSMS ma to w planach, ale nie wiadomo, kiedy takie coś udostępnią

#79 Levy

Levy
  • 658 postów
  • SkądPuławy

Napisano 04 marca 2009 - 19:36

Nie jest to dla nich niestety priorytetem, układają listy "do-zrobienia" wg potrzeb użytkowników, a że na forum piszą głównie Amerykanie/Anglicy, którzy tego nie potrzebują, możemy długo jeszcze tej funkcji nie zobaczyć.

Może zróbmy jakąś "forumową akcję", zarejestrujmy się na biteSMS i dajmy znać, że są ludzie którzy takiej funkcji potrzebują (przypomne, chodzi o wysyłanie smsów bez polskich znaków, dzięki czemu mamy pełne 160 znaków zamiast 70) :P
Jakby ktoś chciał, podaje kilka tematów:
Comment on the TODO list - biteSMS
Autocorrection amd national characters - biteSMS
Disable unicode / national characters - biteSMS

#80 Deeyw

Deeyw
  • 27 postów

Napisano 04 marca 2009 - 23:02

Hmm, sam fakt, że tą funkcje wpisali gdzieś tam na końcu TODO to oznacza, ze do nich dotarło :) Raczej trzeba by nastukać sporo postów, żeby to nabrało większego znaczenia. A nie widze zbytnio chętnych...

#81 Levy

Levy
  • 658 postów
  • SkądPuławy

Napisano 05 marca 2009 - 09:57

Dokładnie o tym mówię, trzeba dać o sobie znać :P

#82 le1t00

le1t00
  • 540 postów
  • SkądPiła

Napisano 06 marca 2009 - 08:33

To jak spamujemy ich :) jednak troszkę mnie to boli, że musze klikać za każdym razem w ekran jak wiem że słowo ma ąść... :(

#83 Deeyw

Deeyw
  • 27 postów

Napisano 07 marca 2009 - 01:18

It’s on the TODO list…can’t promise which release, but the more support that is posted, the more chance it’ll be in the next release..

Odpowiedź od admina z forum biteSMS

Link do tematu

#84 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 28 marca 2009 - 16:57

I tak mozemy czekac a w wersji 3.1 jeszcze tego nie ma.

#85 AxelVax

AxelVax
  • 354 postów

Napisano 05 kwietnia 2009 - 01:11

A może w sprawie autokorekty lepiej piszmy do Apple, nie do osób rozwijających aplikacje ;). Ja już wysłałem maila. Zobaczę, czy odpowiedzą. W razie czego dam znać.

#86 Ethan8

Ethan8
  • 21 postów

Napisano 20 sierpnia 2010 - 22:41

Upłynęło trochę czasu, ale czy kolega otrzymał jakąś wiadomość od Apple? Nie mogę używać autokorekty w moim iPhonie przy pisaniu SMS-ów, a pisanie bez niej nie jest zbyt wygodne... Przesiadłem się z Nokii, w której można było włączyć w kodowaniu "uproszczoną obsługę znaków", czyli pisanie z polskim słownikiem T9, który polskie znaki pokazywał jedynie nadawcy, a odbiorcy już nie...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych