Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[2.0 Release] Autokorekta bez polskich znaków

• Please log in to reply
85 replies to this topic

#26 M4v3R

M4v3R
  • 2043 posts
  • Skąd/usr/pl/Konin

Posted 01 August 2008 - 11:35

@mls: To jest inny zapis, dla słów które nie zawierają żadnych znaków Unikodowych ten algorytm się sprawdza bez zbędnych dodatkowych obliczeń. Weź też pod uwagę że powyższa specyfikacja dotyczy starego formatu słowników, w 2.0 znacząco się on zmienił

#27 mls

mls

• 1313 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 August 2008 - 13:16

@mls: To jest inny zapis, dla słów które nie zawierają żadnych znaków Unikodowych ten algorytm się sprawdza bez zbędnych dodatkowych obliczeń.

Weź też pod uwagę że powyższa specyfikacja dotyczy starego formatu słowników, w 2.0 znacząco się on zmienił

Fakt, nagłówek nieco się zmienił, jednakże wciąż jest tam zapisana prawidłowa liczba znaków. Liczenie znaków nie ma żadnego sensu, bo dla systemu najistotniejsze jest to co w nagłówku.
Tym bardziej Twój kod jest błędny - właśnie biorąc pod uwagę*zmiany w 2.0.

---- Dodano 01-08-2008 o godzinie 15:01 ----
Dodam jeszcze tylko tyle, że przed chwilą udało mi się rozpracować format nagłówka słownika, który jest prostszy niż myślałem. Na razie bawiłem się ze słownikiem angielskim, i udało mi się wyciągnąć z niego wszystkie słowa których jest razem tylko 73563.

Za chwilę zabieram się za słownik polski. Jeśli wszystko dobrze pójdzie, być może uda mi się przygotować alternatywny słownik bez polskich znaków, tym razem poprawny pod względem formatu danych :)

---- Dodano 01-08-2008 o godzinie 15:42 ----
Polski słownik zawiera zaś równo 150000 słów (choć niektóre "słowa" mają długość jednego znaku).

Dla ciekawskich:
http://i-apps.pl/dic...grams-en_us.txt
http://i-apps.pl/dic...grams-de_de.txt
http://i-apps.pl/dic...grams-fr_fr.txt
http://i-apps.pl/dic...grams-pl_pl.txt (poprawiony o słowa dłuższe niż 31 znaków)

Słownik autorstwa M4v3R'a niestety nie daje się przetworzyć - co jednoznacznie wskazuje na błędną strukturę...

#28 kompsognat

kompsognat
  • 261 posts
  • SkądKraków

Posted 02 August 2008 - 18:56

@mls - w takim razie czekamy na poprawkę do korekty autokorekty... ;) Ale zamieszałem.

#29 Qbik

Qbik
  • 891 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 August 2008 - 18:31

i jak kiedy możemy się spodziewać poprawionej wersji autokorekty PL bez ogonków?

#30 kokosek

kokosek
  • 48 posts
  • SkądRadomsko

Posted 12 August 2008 - 15:35

Słuchajcie, ma ktoś kopię oryginału "Unigrams-pl_PL" ?? Wolę już pisać z ogonkami, bo ostatnio wkurzył mnie taki motyw, że napisałem baardzo długiego esa. Wysłałem go i było ok. Po kilki minutach patrzę a tu wysłał się tylko pierwszy wyraz :| :| :| Dlatego potrzebuję oryginalnego pliczku. Pozdrawiam :)

#31 bajej

bajej
  • 360 posts

Posted 13 August 2008 - 15:55

M4v3R, czy problem jest do rozwiazania? Bo mimo wszytsko lubia ta autokorekte ^^

#32 Qbik

Qbik
  • 891 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 August 2008 - 15:56

ok skoro nie ma postępów z poprawianiem błędów w autokorekcji bez ogonków, to czy może ktoś udostępnić oryginalny plik z ogonkami. W międzyczasie robiłem system i jak zawsze nie zrobiłem backupu wszystkich plików :|

#33 badej

badej
  • 83 posts

Posted 16 August 2008 - 09:43

W jaki sposób sprawdzić jak ten problem wygląda, bo póki co to wysyłam smsy i dochodzą normalnie...

#34 mrowa98

mrowa98
  • 4 posts

Posted 16 August 2008 - 14:33

Przyłączam sie do prośby Qbik'a - czy ma ktoś oryginalny plik z ogonkami?

#35 M4v3R

M4v3R
  • 2043 posts
  • Skąd/usr/pl/Konin

Posted 18 August 2008 - 07:38

Postępów nie było bo byłem na urlopie :) Właśnie wróciłem i postaram się za to zabrać jak najszybciej to możliwe.

#36 bajej

bajej
  • 360 posts

Posted 22 August 2008 - 17:07

Nie chce poganiac, a po prostu zapytac, czy problem jest do rozwiązania? Bo usunąłem tą AK i nie wiem czy ją instalować ;). Widoczną w cydii mam 1.0-2

#37 westu

westu
  • 203 posts
  • SkądChrzanów / Kraków

Posted 28 August 2008 - 14:07

Up ;) Ja również potwierdzam, że dość często wysyła mi sms tylko pierwszy wyraz... Zaczyna się to robić troszkę wkurzające i kosztowne, ale nie dam za wygraną, bo oprócz tego działa rewelacyjnie ;) Czy coś się zmieniło w tym temacie? :>

#38 Cravol

Cravol
  • 36 posts

Posted 04 September 2008 - 21:54

A jest jakiś programik w Cydii który wyłącza autokorekte bez grzebania w katalogach ifona?

#39 bajej

bajej
  • 360 posts

Posted 05 September 2008 - 12:54

ctoggle o ile sie nie myle. Jakas wtyczka do bossprefs tez jest

#40 rqg

rqg
  • 10 posts

Posted 11 September 2008 - 18:54

Ja rowniez przylaczam sie do prosby o udostepnienie oryginalnych plikow autokorekty.

#41 paparazzo

paparazzo
  • 15 posts

Posted 12 September 2008 - 17:19

O, i jak także. Chciałbym przywrócić autokorektę, ale po odinstalowaniu KB... nic się nie zmieniło.

#42 sonicgt

sonicgt
  • 1321 posts

Posted 13 September 2008 - 06:27

Proszę orginalna autokorekta:
TextInput_pl.bundle.rar

Oczywiście kopiujemy/zamieniamy pliki w folderze /System/Library/TextInput/TextInput_pl.bundle

#43 Marucins

Marucins
  • 861 posts

Posted 19 September 2008 - 14:16

**dziobek** sprawdź biling - zobaczysz jak działa bez problemu!

Panowie, czy jest w planach poprawienie aplikacji?

Chodzi o to że te polskie znaki są usuwane ale zastępowane przez litery w innym systemie kodowania (na co jedno wychodzi). Gdyby nie BiteSMS nie wiedziałbym o tym (pewnie nikt by o tym nie wiedział).

Czy jest łatwo edytować tą paczkę? Chodzi mi o to że zrobiłbym to samodzielnie.

#44 eR

eR
  • 971 posts
  • SkądEuropa

Posted 19 September 2008 - 14:27

Jest jeszcze inne rozwiazanie dla 2.1, bez grzebania w plikach. Instalujemy z Cydii autokorekte bez polskich znakow, odinstalowujemy ja, instalujemy CT Toggle BossPrefs Addon i wylaczamy autokorekte. Efekt jest taki, ze mamy poprawnie dzialajace SMS'y z autokorekta bez polskich znakow. Troche dziwne to wszystko, ale... dziala :)

#45 Marucins

Marucins
  • 861 posts

Posted 19 September 2008 - 15:48

hmm trzeba spróbować. Niestety muszę z tym zaczekać jestem nieszczęsnym użytkownikiem M$ Windy daleko mi do 2.1

#46 Qbik

Qbik
  • 891 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 September 2008 - 15:57

@eRestin thx działa hehe kto by pomyślał

#47 quest

quest
  • 248 posts
  • SkądTrójmiasto

Posted 19 September 2008 - 16:23

hmm trzeba spróbować. Niestety muszę z tym zaczekać jestem nieszczęsnym użytkownikiem M$ Windy daleko mi do 2.1

Marucins nie marudz
polecam poszukac na forum a znajdziesz odpowiedz na swoje zale:
http://www.myapple.p...tool-2-1-a.html

sa juz odblokowane firmware`y 2.1
jako paczki ipsw

odpalasz restore w iT i dziala

#48 Marucins

Marucins
  • 861 posts

Posted 19 September 2008 - 16:46

cholerka i za to chwała Ci Co mnie napadło aby nie sprawdzić ;) ps. Czy przez iTunes 7.7 da się wrzucić 2.1? Czy będe miał z tym problem? (muszę to robić na 7.7 gdyż mam M$ Winde a tylko starsza wersja podlega pwned). Nie chciałbym aby sie okazał zonk i jeszcze raz instalacja 2.0.2

#49 quest

quest
  • 248 posts
  • SkądTrójmiasto

Posted 19 September 2008 - 17:08

cholerka i za to chwała Ci

Co mnie napadło aby nie sprawdzić ;)

ps. Czy przez iTunes 7.7 da się wrzucić 2.1? Czy będe miał z tym problem? (muszę to robić na 7.7 gdyż mam M$ Winde a tylko starsza wersja podlega pwned). Nie chciałbym aby sie okazał zonk i jeszcze raz instalacja 2.0.2

osobiscie nie wrzucalem sobie jeszcze 2.1 softu.. bo czekam na wersje stable QuickPWN pod M$, lecz podejrzewam iz nie bedziesz mial problemu z wrzuceniem tego softu via iT 7.7.. a do tego nie za bardzo rozumiem czemu sie boisz zainstalowac iT 8.X

#50 Marucins

Marucins
  • 861 posts

Posted 19 September 2008 - 17:26

Temu iż jak na razie nie mogę ją pod windą "pociągnąć" winpwnd ;) A główna sprawa jest taka iż ta 8 nie wnosi nic rewolucyjnego (korzystam tylko z tego podczas ściągania i słuchania podcastów, wrzucenia czegoś na telefon i to tyle aaa zmiana softu)

Więc tak standardowo opcja wymagała ściągnięcia iPhone1,2_2.0.1_5B108_Restore jak i WinPwn 2.0.0.4

Właśnie wgrywa się 2.1

ps.
Mam nadzieję iż 7.7 będzie obsługiwał iPhone z 2.1.

ps2.
Dupa... Grrrrr właśnie leci upd do 8

---- Dodano 19-09-2008 o godzinie 19:20 ----
ps3.
Wielkie dzięki **eRestin** TO DZIAŁA hehe

Instalujemy z Cydii "autokorekte bez polskich znakow", po czym odinstalowujemy ja
Instalujemy "CT Toggle BossPrefs Addon" w BossPrefs wyłączamy autokorektę.

Efekt - autokorekta bez polskich znaków (kodowana prawidłowo)

ehh no nic jest juz 2.1 (fakt widać poprawione błędy gołym okiem) czas się wziąć za personalizację

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users