Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[2.0 Release] Autokorekta bez polskich znaków

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
85 odpowiedzi w tym temacie

#51 Marucins

Marucins
  • 861 postów

Napisano 22 września 2008 - 21:22

Jednak nie działa

Dalej jest lipa (dla sprawdzenia proszę wpisać słowo "jesli"

Czy ktoś ma inny sprawdzony sposób na polskie znaczki?

#52 bajej

bajej
  • 360 postów

Napisano 23 września 2008 - 09:38

tez zauwazylem ze to nie dziala bo po napisaniu kilku zdan w palringo ucielo do pierwszego slowa ;/

#53 Mobius00

Mobius00
  • 59 postów

Napisano 23 września 2008 - 12:36

ja mam tak:

Instalujemy z Cydii "autokorekte bez polskich znakow"
Instalujemy "CT Toggle BossPrefs Addon" w BossPrefs wyłączamy autokorektę.

Efekt - autokorekta bez polskich znaków (kodowana prawidłowo)

tak, tak nie odinstalowałem polskiej autokorekty
jak narazie wszystko działa bez problemów od dłuższego czasu :)

iPhone 2G 2.1

#54 swa

swa
  • 7 postów

Napisano 23 września 2008 - 13:57

Mobius00 u mnnie na iPgone 3g 2.1 ta metoda nie działa. Pojawiają się błędy wspominiane przez porzedników, przykładowo ze słowem "jeśli"

#55 nevoX

nevoX
  • 855 postów
  • SkądTorun, Poland

Napisano 03 października 2008 - 23:15

Jest jeszcze inne rozwiazanie dla 2.1, bez grzebania w plikach.
Instalujemy z Cydii autokorekte bez polskich znakow, odinstalowujemy ja, instalujemy CT Toggle BossPrefs Addon i wylaczamy autokorekte.
Efekt jest taki, ze mamy poprawnie dzialajace SMS'y z autokorekta bez polskich znakow.

Troche dziwne to wszystko, ale... dziala :)

U mnie działa w połowie :P

Np. Słowo "jesli" działa już normalnie, ale np. "dupa" nie :P

Lepsze to niż nic, dzięki ;)

#56 Bungi-942bd84e5f

Bungi-942bd84e5f
  • 9 postów

Napisano 06 października 2008 - 23:19

A u mnie nadal nie działa. Niby wyłączyłem autokorektę przez BossPrefs Addon, zainstalowaną mam "Poprawioną autokorektę" i w ogóle już próbowałem wszystkiego co jest w tym temacie i dupa... Słowa na których testuję to: spać, dupa (zdziwiłem się ale faktycznie), i jeśli. Trafia mnie już pisanie z tą autokorektą... Jeśli ktoś na coś wpadnie to proszę o wypowiedź co i jak...

#57 finters

finters
  • 6 postów

Napisano 07 października 2008 - 12:30

Czy moze ktos umiescic oryginalne(niezmodyfikowane) pliki z folderu TextInput_pl.bundle z softu 2.1? Probowalem podmienic na pliki wczesniej podane w temacie, ale wtedy aplikacje korzystajace z klawiatury zawieszaja sie po wcisnieciu jakiejkolwiek litery.

#58 menuet

menuet
  • 7 postów
  • SkądJastrzębie Zdrój

Napisano 09 października 2008 - 17:13

Witam Ja w swoim iPhone poradzilem sobie z autokorekta niejako uczac slownik wyrazow bez polskich znakow, tzn. kiedy slownik proponuje mi slowo z polskimi znakami, wtedy anuluje ta popdowiedz. Po kilkukrotnym anulowaniu tego samego slowa, slownik podaje takie samo slowo, lecz bez polskich znakow. Pozdrawiam, Menuet

#59 CodeZero

CodeZero
  • 211 postów

Napisano 27 października 2008 - 20:46

Proszę orginalna autokorekta:
TextInput_pl.bundle.rar

Oczywiście kopiujemy/zamieniamy pliki w folderze /System/Library/TextInput/TextInput_pl.bundle

Proszę o ponowne wysłanie pliku, bo został usunięty.

#60 albert107

albert107
  • 142 postów

Napisano 28 października 2008 - 15:02

orginalna autokorekta:
Send big files the easy way. Files too large for email attachments? No problem!

#61 piotrecky

piotrecky
  • 141 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 04 listopada 2008 - 17:21

czy problem zostal rozwiazany?

#62 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 listopada 2008 - 17:25

Nie. Jak zostanie rozwiązany to się dowiesz - nie martw się. :)

#63 kg-mvp21

kg-mvp21
  • 18 postów

Napisano 06 listopada 2008 - 23:24

Ma ktoś ten plik który usuwa polskie znaki z autokorekty bo tu już nie można ściagnąć, na i-apps.pl też nie mogę znaleźć a jest mi to bardzo potrzebne. Miałem to jeszcze jakiś tydzień temu i było super ale zrobiłem zmianę softu a plik'u nie ma do ściagnięcia ;). Proszę o pomoc.

#64 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 listopada 2008 - 09:22

Weź mnie człowieku nie denerwuj...

#65 sonicgt

sonicgt
  • 1 321 postów

Napisano 07 listopada 2008 - 17:24

Ma ktoś ten plik który usuwa polskie znaki z autokorekty bo tu już nie można ściagnąć, na i-apps.pl też nie mogę znaleźć a jest mi to bardzo potrzebne. Miałem to jeszcze jakiś tydzień temu i było super ale zrobiłem zmianę softu a plik'u nie ma do ściagnięcia ;). Proszę o pomoc.

Proszę, ale jak Ci znajomi będą pisać że otrzymywane od Ciebie SMSy to jakieś tam krzaczki albo sam początek SMSa to nie miej do nikogo pretensji :). Być może jesteś wyjątkiem, bo z treści postu wynika że już jej używałeś i nie miałeś z nią problemów.

Zamień pliki na te z linku w /System/Library/TextInput/TextInput_pl.bundle

BEZ POLSKICH ZNAKOW.rar

#66 kg-mvp21

kg-mvp21
  • 18 postów

Napisano 09 listopada 2008 - 11:38

Dzięki, już jej używałem tak ponad tydzień i ani razu raczej coś takiego się nie zdarzyło bo by mi ktoś o tym napisał.

#67 DoMiQ

DoMiQ
  • 82 postów

Napisano 12 listopada 2008 - 21:22

ja z małą prośbą.. czy ma ktoś może oryginalne pliki z folderu od autokorekty softu 2.1?! Jeżeli tak, to proszę o podesłanie :) Ewentualnie jakąś działającą (tzn. nie ścinającą tekstu) wersje bez polskich znaków?! Wkurza jak po napisaniu dość obszernego sms-a wysyła tylko pierwsze słowo ;/

#68 Mariollo

Mariollo
  • 40 postów
  • SkądPyrlandia

Napisano 13 listopada 2008 - 12:30

podłączam się do prośby

#69 anti8

anti8
  • 148 postów
  • SkądBytom

Napisano 26 listopada 2008 - 14:55

RapidShare: Easy Filehosting

#70 EKCI

EKCI
  • 655 postów
  • SkądWrocław

Napisano 30 listopada 2008 - 13:05

Są jakieś postępy z łatką? W czym tkwi problem? :) Pytam, bo mogę pomóc z 'tłumaczeniem' pliku autokorekty.. Lub w czymkolwiek innym, trochę wiem o tych plikach ;)

#71 mls

mls

• 1 313 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 grudnia 2008 - 14:34

Co na przykład wiesz? Problem jest w tym, że trzeba znać dokładną strukturę nagłówka pliku słownika. Z pozostałymi danymi nie ma problemu, co pokazałem już jakiś czas temu choćby w tym poście...

#72 Bungi-942bd84e5f

Bungi-942bd84e5f
  • 9 postów

Napisano 06 grudnia 2008 - 10:25

a nie da rady przekopiować autokorekty ze starej wersji? np. z 1.1.4? tam była przecież dobra, działająca...

#73 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 grudnia 2008 - 10:31

Jakby się dało, to już dawno ktoś by to zrobił... :roll:

#74 EKCI

EKCI
  • 655 postów
  • SkądWrocław

Napisano 07 grudnia 2008 - 14:45

Dobra rezygnuję.. Skoro Wy nie dajecie rady to ja na pewno też ;D Ale gdyby była jakaś robota dla kogoś pokroju zwykłego użytkownika to mogę pomóc..

#75 Bungi-942bd84e5f

Bungi-942bd84e5f
  • 9 postów

Napisano 27 grudnia 2008 - 10:42

Zrobiłem to o co pytałem i działa. Mój kuzyn miał jeszcze wersję 1.1.4 a w nim autokorektę bez polskich znaków. Podmieniłem pliki z 1.1.4 - /System/Library/KeyboardDictionaries/ (czy jakoś tak) na 2.1 - /System/Library/TextInput/TextInput-pl.bundle/ W wersji 1.1.4 były 4 pliki do polskiej autokorekty: pl_PL-stems.dat pl_PL-two-letter-words.dat pl_PL-unigrams.dat pl_PL-unigrams.idx Pliki z unigrams w nazwie (czyli wykorzystałem tylko 2 pliki ze starej autokorekty) podmieniłem z tymi w 2.1 i na chwilę obecną wszystko działa. Fakt faktem, autokorekta podpowiada trochę mało słów (lecz może tak być dlatego, że przez kilka miesięcy bez autokorekty nauczyłem się dobrze pisać) ale jak wczoraj mi podpowiedziała wyraz spać (czyli spac) to nie miał on żadnych ukrytych polskich znaków diakrytycznych. Jeśli byłby ktoś chętny pokombinować z tymi plikami to mogę je gdzieś wrzucić.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych