Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

WeDict & WeDict Pro

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
365 odpowiedzi w tym temacie

#201 Ladyq

Ladyq
  • 4 postów

Napisano 22 sierpnia 2008 - 10:03

Mam prośbę do Was moi mili współużytkownicy iphonów. Jestem świeżo upieczoną posiadaczką iphone 3g. Chcę sobie wgrać słownik polsko-angielski i angielsko -polski, ale nie mam zielonego pojęcia jak. Mimo, że trochę przewertowałam ten wątek to nadal stoję w miejscu i nie wiem jak się do tego zabrać. Póki co zainstalowałam wedict (wersję darmową). Chyba wszystko jest poprawnie, no ale słowniki to już jak dla mnie sporo trudniejsze. Czy zatem mógłby mi ktoś z Was wytłumaczyć krok po kroczku jak [BLONDYNCEjak to mogę zrobić.... będę wdzięczna i następnie chętnie wesprę finansowo twórców słownika.

#202 pomian

pomian
  • 87 postów

Napisano 22 sierpnia 2008 - 14:39

Ladyq masz tu wszystko podane jak na tacy wejdz sobie pod ten link:
http://www.myapple.p...ish-i-inne.html

#203 Ladyq

Ladyq
  • 4 postów

Napisano 22 sierpnia 2008 - 18:41

No tak serdecznie dziękuję :)) ale dla takiej laiczki jak ja ten link jest raczej mało przydatny:(:( Skoro nie wiem co to cydia, co to repozytorium, jak coś zmieniać, podmienia, reinstalować, etc....:( Jakby ktoś z Was mógłby mi chwilkę poświęcić i napisać krok po kroczku jak to się robi to będę bardzo bardzo wdzięczna. Tak się składa, że mieszkam w Anglii i mimo iż mój angielski jest całkiem, całkiem to jednak znaczenia wielu słów nie znam i taki słownik byłby mi bardzo, le to bardzo potrzebny. Z wgraniem sobie słownika na Nokię N95 nie miałam żadnych problemów, no ale iphone to jak na tym etapie użytkowania to dla mnie czarna magia...:)

#204 paszko

paszko
  • 28 postów

Napisano 22 sierpnia 2008 - 20:57

Po zainstalowaniu słownika Pol-Niem na IP2G 2.0.1 i restarcie telefonu, wyskakuje błąd WeDict "Nie można otworzyć aplikacji". Spotkał się ktoś z tym?

#205 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 sierpnia 2008 - 21:02

Tak, spotkał się. Chciałbym poinformować, że na forum istnieje coś takiego jak Wyszukiwarka. Mogłeś wpisać chociażby treść owego błędu, a znalazłbyś odpowiedź. Ale nie, czekamy na gotowe... :roll:

Masz dwie możliwości:
1. Przeczytać ten wątek i zastosować się do rad tam zamieszczonych.
2. Zakupić aplikację WeDict Pro, w której słowniki można dodawać już z poziomu samej aplikacji.

#206 paszko

paszko
  • 28 postów

Napisano 22 sierpnia 2008 - 23:00

Mogłeś kolego ograniczyć się do pierwszego zdania. Napisałem też treść błędu, wyświetla się po prostu komunikat "Nie można otworzyć aplikacji WeDict" i słownik się nie otwiera. Poza tym nie oczekiwałem od kogokolwiek, jakiejkolwiek pomocy chciałem tylko zasygnalizować, że jeżeli jeszcze ktoś tego nie zgłosił to takie coś zaobserwowałem. Pozdro

#207 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 27 sierpnia 2008 - 12:37

Dzisiaj kupiłem sobie wzbogaconą wersję weDicta - weDict Pro. Można dodawać słowniki i się nie wywala :)

#208 magorka

magorka
  • 518 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 sierpnia 2008 - 16:05

Dzisiaj kupiłem sobie wzbogaconą wersję weDicta - weDict Pro.

Można dodawać słowniki i się nie wywala :)

U mnie nie chce dodac slownikow, niby pisze, ze rozpakowanie zakonczone sukcesem, ale ich nie widzi.
Tez mam wersje weDict Pro.
Prosze o rade.

#209 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 sierpnia 2008 - 16:09

Wgraj ręcznie do folderu Documents. /private/var/mobile/Applications/*HASH*(w środku mu być WeDictPro.app)/Documents/

#210 magorka

magorka
  • 518 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 sierpnia 2008 - 16:23

Dzieki, tak tez zrobilem (brak innego wyjscia). Piszecie tylko, ze mozna sciagac z poziomu slownika, a mnie za cholere nie idzie. Uparty jakis ten weDict, albo nie widze rzeczy oczywistych :)

#211 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 sierpnia 2008 - 16:26

Mi się pobrało bez problemu. ;)

#212 magorka

magorka
  • 518 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 sierpnia 2008 - 16:31

Szczesciaz!! :)

#213 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 27 sierpnia 2008 - 17:28

Mnie słowniki się pobierają bez problemów z lokalnego serwera www - nie można ich pobrać bezpośrednio z myapple bo zip'y (prawdopodobnie) mają złą strukturę - słowniki są w katalogu weDict. Po przepakowaniu tak aby słowniki były w głównym katalogu zip'a nie mam problemu.

#214 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 27 sierpnia 2008 - 21:51

Jak wyżej, o ile słowniki z oficjalnych stron weiPhone wchodziły bezproblemowo, te z MyA niezabardzo, potem udało mi się je przrobić i są.

Polsko - Angielski
http://app.weiphone....pl-en-2.4.2.zip
Angielsko - Polski
http://app.weiphone....en-pl-2.4.2.zip

#215 michaeel

michaeel
  • 286 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 28 sierpnia 2008 - 16:31

A w Cydii sa jakies slowniki ale nie chca dzialac? uszkodzone czy co?

#216 rrraaa1

rrraaa1
  • 29 postów

Napisano 28 sierpnia 2008 - 17:45

help.zainstalowałem na iphona 3g wedict ale jest tam tylko jezyk angielski i chinski.nie ang-pol i na odwrót.jak to doinstalować

#217 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 28 sierpnia 2008 - 17:46

:E Cały wątek jest o tym, może by go tak przeczytać?

#218 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 28 sierpnia 2008 - 18:10

Po co czytać, to męczy, lepiej zapytać :/

#219 kucyk

kucyk
  • 1 918 postów

Napisano 28 sierpnia 2008 - 19:38

rraaa1 - sciagnij wypakuj linki od admkryn czyli

Polsko - Angielski
http://app.weiphone.....l-en-2.4.2.zip
Angielsko - Polski
http://app.weiphone.....n-pl-2.4.2.zip

sftp do iphona, wrzuc pliki bezposrednio do katalogu
/private/var/mobile/Applications/znajdz-odpowiedni-ciag-znakow/WeDict.app

dziala, sprawdzone z wedict free

#220 michaeel

michaeel
  • 286 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 28 sierpnia 2008 - 20:28

ok, działa elegancko. Szkoda, że czasem tak mocno przymula...

#221 deev

deev
  • 9 postów
  • SkądWrocław

Napisano 29 sierpnia 2008 - 17:35

Mam wielka prośbę, czy mógłby mi ktoś podać linka, albo odpowiednie linki do cydi albo instalera (soft 2.0.2) , w celu sciagnięcia wedict'a.Bardzo potrzebuje tego programu,a nie chce zakładać konta w apple.

#222 bajej

bajej
  • 360 postów

Napisano 30 sierpnia 2008 - 11:44

na moim blogu dodałem opis jak szybko i łatwo obejsc błąd który nie pozwala na odpalenie weDicta po zainstalowaniu dodatkowych slownikow :]. link w sygnaturce

#223 kucyk

kucyk
  • 1 918 postów

Napisano 30 sierpnia 2008 - 12:09

dzieki bajej :)

#224 dariuszroman

dariuszroman
  • 189 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 września 2008 - 10:42

Jak wyżej, o ile słowniki z oficjalnych stron weiPhone wchodziły bezproblemowo, te z MyA niezabardzo, potem udało mi się je przrobić i są.

Polsko - Angielski
http://app.weiphone....pl-en-2.4.2.zip
Angielsko - Polski
http://app.weiphone....en-pl-2.4.2.zip

Witajcie, dopiero te slowniki zaczely chodzic z WeDict Pro na iPhone 3G/Era. Macie moze w tej samej wersji slowniki amerykansko-polski-amerykanski (tam jest chyba wiecej niz ang) i inne lub gdzie mozna je znalezc. Poprzednie paczki nei dzialaly.

#225 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 02 września 2008 - 16:10

Weź te paczki z myapple i przepakuj je tak żeby pliki słownika były w katalogu głównym zip'a a nie w podkatalogu. Potem dają się załadować

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych