Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

WeDict & WeDict Pro

• Please log in to reply
365 replies to this topic

#226 Krzema

Krzema
  • 190 posts
  • SkądGdańsk, PL

Posted 02 September 2008 - 18:11

Od siebie dorzucam słowniki polsko-holenderski i holendersko-polski :) Jak się okazuje, w Polsce bardzo egzotyczny język :D Ale może komuś się przyda.
Oparte o
OTWARTY SŁOWNIK POLSKO-HOLENDERSKI (POLSKO-NIDERLANDZKI) V.12.2007 (POLISH-DUTCH OPEN DICTIONARY V.12.2007) i
OTWARTY SŁOWNIK HOLENDERSKO-POLSKI (NIDERLANDZKO-POLSKI) V.12.2007 (DUTCH-POLISH OPEN DICTIONARY V.12.2007) .
Co prawda bez żadnych wyjaśnień, przykładów, ale zawsze coś :D

#227 zabiel

zabiel
  • 357 posts
  • SkądEdinburgh / Żory

Posted 04 September 2008 - 20:17

Witajcie, dopiero te slowniki zaczely chodzic z WeDict Pro na iPhone 3G/Era. Macie moze w tej samej wersji slowniki amerykansko-polski-amerykanski (tam jest chyba wiecej niz ang) i inne lub gdzie mozna je znalezc. Poprzednie paczki nei dzialaly.

Witam sciaglem te pliki i wrzucilem do var/mobile/WeDict.app ale program mi ich nie widzi... Co robie zle?

#228 gum1s

gum1s
  • 31 posts

Posted 04 September 2008 - 21:24

a dokładnie wrzuciłes do do tego katalogu ? /private/var/mobile/Applications/Jakiś ciąg znaków, musisz poszukać/WeDict.app

#229 zabiel

zabiel
  • 357 posts
  • SkądEdinburgh / Żory

Posted 04 September 2008 - 22:53

tak tam wlasnie wrzucilem

#230 TiCus

TiCus
  • 143 posts
  • SkądUK

Posted 05 September 2008 - 08:35

Pytanie tylko czy wypakowales je z zip/rar czy jakie to tam inne archiwum. Na przyklad slownik pl-en ma 2 pliki (.dict oraz .idx) i adekwatnie en-pl rowniez 2 pliki. Tak wiec wypakuj gdzies te pliki, a pozniej sftp do katalogu jak 2 posty wyzej.

#231 zabiel

zabiel
  • 357 posts
  • SkądEdinburgh / Żory

Posted 05 September 2008 - 09:00

Wypakowalen i są te dwa pliki dict i idź i te pliki wrzuciłem do iPhona

#232 a-l-e-x

a-l-e-x
  • 514 posts
  • SkądWarszawa

Posted 05 September 2008 - 19:35

a jest ktos w stanie zrobic slownik POL <-> FRAN ? skoro holenderski ktos znalazl, to nie chce mi sie wierzyc, ze nie ma francuskiego. Jeszcze jedna rzecza nad ktora sie zastanawiam jest KALENDARIUM tzn. moze jest gdzies w sieci plik ze wszystkimi wazniejszymi datami (historycznymi ect) i rewelacja byloby zrobienie z tego slownika do ktorego wpisywaloby sie date, a on wyskakiwalby mi z wydarzeniami, ktore wtedy mialy miejsce. Da sie cos takiego spreparowac?

#233 bartosz

bartosz

• 1644 posts

Posted 05 September 2008 - 19:56

ja rozumiem potrzebe posiadania w kieszeni roznych slownikow i tak dalej ale jedno mi w tym nie pasuje - przeciez iphone z zalozenia ma pozwolic na nieskrepowany dostep do sieci. a wiekszosc slownikow, kalendariow czy chocby wikipedia sa stale online. po co wiec uruchamiac to wszystko natywnie? pytam bez zadnych zlosliwych podtekstow - po prostu jestem ciekawy czy to kwestia kosztow dostepu do komorkowego internetu, czy tego ze iphony mamy jailbrekowane i pozbawione dopasowanych do urzadzenia abonamentow czy moze ze nie potrafimy mentalnie wykorzystac jego "terminalowej natury"? jednyny techniczny argument to brak zasiegu lub ceny roamingu - ale przeciez nie zawszse jestesmy w piwnicy czy na jakims zadupiu lub za granica wiec ta argumentacje odkladam na bok.

#234 kucyk

kucyk
  • 1918 posts

Posted 05 September 2008 - 21:38

wiesz, otwarcie tej aplikacji i wpisanie slowa jest na pewno wygodniejsze niz otwarcie safari + strony ze slownikiem w przypadku zasiegu EDGE...

#235 bartosz

bartosz

• 1644 posts

Posted 05 September 2008 - 21:41

wiesz, otwarcie tej aplikacji i wpisanie slowa jest na pewno wygodniejsze niz otwarcie safari + strony ze slownikiem w przypadku zasiegu EDGE...

no tak ale otwarcie safari + strony ze slownikiem to wlasciwie jedno pukniecie zakladajac ze dodasz sobie ikonke a nie tylko zakladke - ale szybkosc to jest oczywiscie jakis argument.

#236 kompsognat

kompsognat
  • 261 posts
  • SkądKraków

Posted 06 September 2008 - 07:36

- szybkość - pobranie strony będzie trwało dłużej niż uruchomienie aplikacji - zasięg - iPhone mocnej anteny nie ma, więc łatwo się natknąć na "białą plamę" - możliwości - wyobraź sobie, że zrobiłeś własny słownik dla WeDicta. z wersją natywną nie ma problemu. Co z WWW?

#237 b4it

b4it
  • 537 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 September 2008 - 10:57

WeDict w wersji natywnej jest znacznie szybszy, darmowy i działa zawsze i wszędzie. Myślę, że nawet gdyby pobierał dane na bieżąco z internetu to też używalibyśmy wersji natywnej bo to chodzi o szybkość. Gdy mnie nachodzi potrzeba sprawdzenia czegoś w słowniku chce to zrobić błyskawicznie a nie siedzieć nad przeglądarką. ;)

#238 Krzema

Krzema
  • 190 posts
  • SkądGdańsk, PL

Posted 06 September 2008 - 11:12

Jeszcze jedna rzecza nad ktora sie zastanawiam jest KALENDARIUM tzn. moze jest gdzies w sieci plik ze wszystkimi wazniejszymi datami (historycznymi ect) i rewelacja byloby zrobienie z tego slownika do ktorego wpisywaloby sie date, a on wyskakiwalby mi z wydarzeniami, ktore wtedy mialy miejsce.
Da sie cos takiego spreparowac?

Oczywiście, czemu nie :D Wikipedia ma to dość ładnie opisane, np. 1 września - Wikipedia, wolna encyklopedia - żaden problem to przystosować do weDicta :) W wolnej chwili się tym zajmę :D

#239 admkryn

admkryn
  • 2997 posts
  • SkądLondyn, UK

Posted 06 September 2008 - 11:24

Jest osobny program na iPhone'a, w AppStore za 99 centów, nazwa to This Day. Korzystam z niego bardzo często, naprawdę fajny.

#240 alfagta

alfagta
  • 1635 posts
  • SkądKatowice

Posted 06 September 2008 - 13:49

A jak dodać słowniki do WeDict'a Pro? Skąd mam wziąć URL?

#241 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 September 2008 - 13:53

Były podawane tu, na forum. Kilka razy. Hm, w wątku bodajże "WeDict w AppStore? Z czym to się będzie jadło?".

#242 alfagta

alfagta
  • 1635 posts
  • SkądKatowice

Posted 06 September 2008 - 14:09

Oki, dzięki:)

---- Dodano 06-09-2008 o godzinie 15:18 ----

Były podawane tu, na forum. Kilka razy. Hm, w wątku bodajże "WeDict w AppStore? Z czym to się będzie jadło?".

Sorry, ale nie znalazłem... Nie jest to przypadkiem ten temat, w którym właśnie piszemy, tylko że ze zmienionym tematem?

#243 dstanek2

dstanek2
  • 24 posts

Posted 10 September 2008 - 13:21

Oki, dzięki:)

---- Dodano 06-09-2008 o godzinie 15:18 ----

Sorry, ale nie znalazłem... Nie jest to przypadkiem ten temat, w którym właśnie piszemy, tylko że ze zmienionym tematem?

Udało Ci się pobrać słownik do WeDicta Pro? Jesli tak to w jaki sposób?i

#244 alfagta

alfagta
  • 1635 posts
  • SkądKatowice

Posted 10 September 2008 - 13:56

No właśnie problem w tym, że... NIE:(

#245 dstanek2

dstanek2
  • 24 posts

Posted 10 September 2008 - 15:09

No właśnie problem w tym, że... NIE:(

no mnie sie udało - wgrałem przez ssh
jak podalem adres url - po pobraniu wyskakiwal komunikat bledny adres

#246 michaeel

michaeel
  • 286 posts
  • SkądŚląsk

Posted 10 September 2008 - 20:30

Ja wgrywalem do Documents/Dictrioanres :) przez SSH oczywiscie

#247 sszalikk

sszalikk
  • 12 posts

Posted 10 September 2008 - 22:46

Mam pytanie czy może ktoś ma słownik polsko-rosyjski? jeśli tak prosiłbym o jakiegoś linka do zipa.

#248 alfagta

alfagta
  • 1635 posts
  • SkądKatowice

Posted 11 September 2008 - 15:56

no mnie sie udało - wgrałem przez ssh
jak podalem adres url - po pobraniu wyskakiwal komunikat bledny adres

A mógłbyś podać te adresy URL...:)

#249 konradjakubczak

konradjakubczak
  • 45 posts

Posted 12 September 2008 - 22:57

Fix dziala, dzisiaj wgralem i smiga.....hehe alleluja i do przodu panowie

#250 maff

maff
  • 89 posts

Posted 13 September 2008 - 11:16

dobra, to teraz podchwytliwe pytanie - jak wgrac slownik pol-ang. do iphona ze swiezo zaisntalowanym softem 2.1? :) wczesniej na 2.0 normalnie prez ssh wgralem. a w 2.1 jest jakis sposob?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users