Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Kłopoty z GeForce 8400/8600M

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
317 odpowiedzi w tym temacie

#176 Relentless

Relentless
  • 269 postów

Napisano 12 sierpnia 2008 - 02:03

No i wykrakałem. Dzisiaj minął miesiąc odkąd kupiłem MacBooka PRO. Wyszedłem na chwilę z domu coś przekąsić- wracam, budze komputer ze sleepa i... otrzymuje wspaniały ekran z artefaktami... Jedyne co pomogło to wyłączenie komputera przyciskiem POWER. No i co teraz? Czy Apple już coś z tą sprawą zrobiła? Straszna lipa i wtopa- ale jakoś nie widzę burzy z tego powodu... PRzebywam obecnie w Californii i stąd moje 2 pytania: 1.Czy w grę wchodzi oddanie sprzętu? Gdzieś słyszałem, że w USA można oddać sprzęt nawet po 3 miesiącach od zakupu... Czy to prawda? Jeśli to nie 3 miesiące to ile wynosi ten okres? (czy w ogóle występuje).... Wracając do tematu: generalnie to nieciekawa sytuacja... Trochę żałuję, że przesiadłem się z MacBooka...

#177 Stewie Griffin

Stewie Griffin
  • 960 postów
Napisano 12 sierpnia 2008 - 20:00

nie wiem jak w USA ale w UE można oddać sprzęt ze względu na niezgodność z opisem, myślę że w stanach będzie Ci to łatwej załatwić niż w Polsce.

#178 borzar

borzar
  • 534 postów

Napisano 17 sierpnia 2008 - 15:06

tak na marginesie link do krótkiej notki z dziennika o kartach nVidii: tutaj

#179 Stewie Griffin

Stewie Griffin
  • 960 postów
Napisano 08 września 2008 - 17:02

Notebookcheck: Nvidia zwraca po 200 USD za wadliwe GPU ale oczywiscie Apple udaje że w ich laptopach nie ma 8600 :/

#180 Cottage

Cottage
  • 739 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 08 września 2008 - 18:18

Notebookcheck: Nvidia zwraca po 200 USD za wadliwe GPU ale oczywiscie Apple udaje że w ich laptopach nie ma 8600 :/

Lepiej nie widzieć pewnych problemów;) i mieć klienta za debila a nóż się uda:cool:

#181 Stewie Griffin

Stewie Griffin
  • 960 postów
Napisano 08 września 2008 - 19:41

niby z nowym softem (10.5.5 ma byc we wrześniu?) ma być poprawka ale to nie zmienia faktu że karty są nie sprawne.

#182 Cottage

Cottage
  • 739 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 08 września 2008 - 20:01

niby z nowym softem (10.5.5 ma byc we wrześniu?) ma być poprawka ale to nie zmienia faktu że karty są nie sprawne.

no właśnie niby:/ napewno znajdą się w niej sterowniki do grafiki ale czy rozwiążą ogólny problem przedstawiony w tym wądku czas pokaże;)

#183 Stewie Griffin

Stewie Griffin
  • 960 postów
Napisano 08 września 2008 - 20:08

Lepiej nie widzieć pewnych problemów;) i mieć klienta za debila a nóż się uda:cool:

najstraszniejsze jest to że im sie udaje!

#184 newburt

newburt
  • 354 postów
  • SkądWawa, NDM

Napisano 10 września 2008 - 22:02

no wlasnie stalo sie! od wczoraj w zasadzie po kazdym wybudzeniu MBP musze go zrestartowac, bo matryca czarna, no i zastanawiam sie co zrobic? macie pomysly? zapomnialem dodac, ze komp jest jeszcze okolo pol roku na gwarancji.

#185 grashk

grashk
  • 4 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 29 września 2008 - 20:11

witam czy wiadomo coś na temat poprawionej wersji tego układu graficznego? czy jeśli teraz nabędę MBP to i mnie może dotknąć ten problem?

#186 adi3124

adi3124
  • 531 postów
  • SkądGdynia

Napisano 29 września 2008 - 22:37

Mnie to nie dotyczy ! katuje MBP od jakiegoś czasu i nic ! chodzi dalej jak nówka mam tego z nowej seri

#187 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 29 września 2008 - 23:13

Mnie to nie dotyczy ! katuje MBP od jakiegoś*czasu i nic ! chodzi dalej jak nówka mam tego z nowej seri

Dotyczy tak samo jak wszystkich... katuj go sobie będzie szybciej :-P też mam z nowej serii i póki co jest okej, ale mój się nie przegrzewa raczej nigdy

#188 domix77

domix77
  • 139 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 02 października 2008 - 09:52

Przebrnąłem przez cały wątek i szczerze mówiąc doznałem małego szoku. Mam iMaca 20 (białego) nie zanotowałem zadnych problemów. Zastanawiałem się (bo nie wiem czy jest sens dalej się zastanawiać) nad przesiadką na mbp pr 17 co by być bardziei mobilnym (od czasu do czasu wyjazdy na pare miechow z "misją humanitarną IT" :)) a jednoczesnie "stracic" tylko 3 cale na lcd. W związku z tym mam pytanko, czy problem został rozwiązany? Czy jeszcze jakieś inne niespodzianki czekają na posiadacza mbp pro? Z bardziej "obciażających" rzeczy jakie robie na moim macu to obróbka fotek w AP2. Poza tym reszta to standard net, itunes, filmy. Nie zamierzam sie dualować na systemy, grać wolę na konsoli. Czy uważacie że warto się przesiadać? Po lekturze tego wątku strasznie polubiłem mojego iMaca :) a z drugiej strony jak ma go pakowac znowu w pudło i oddawać w ręcę barbarzyńców z DHL albo innego UPS, mrr PS Nie chciałem zakładać nowego wątku sry za mały oftop

#189 malack

malack
  • 7 postów

Napisano 02 października 2008 - 20:21

No ja mam ten sam problem co Ty..., no prawie ten sam. Tez chce se laptopa kupic. Padlo na macbooka, ale po lekturze tego watku zaczalem szukac czegos innego. Wszedzie niestaty prawie aplikuja te wadliwe uklady nVidii, wiec czekam na mnowe mb, a noz, nozyczki zaaplikuja w nich ATI?:D

#190 Moridin

Moridin
  • 600 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 października 2008 - 22:47

domix: jak nie nosisz kompa raz na dzień czy chociaż raz na tydzień to daj sobie spokój.

#191 domix77

domix77
  • 139 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 03 października 2008 - 07:27

domix: jak nie nosisz kompa raz na dzień czy chociaż raz na tydzień to daj sobie spokój.

Krashan rozumieć :).

#192 Stewie Griffin

Stewie Griffin
  • 960 postów
Napisano 05 października 2008 - 20:00

dobra, robimy zakłady kiedy mi padnie MBP ;) Dziś odpaliłem sobie Settlersów VI i na początku gry (prawie nic na ekranie, kilka budynków) na bardzo niskich ustawieniach zanotowałem prawie 90C na GPU z odpaloną podstawką chłodzącą :( Zastanawiam sie co zrobić, czekać aż padnie i na gwarancji oddać czy pójść do serwisu i prosić o zmianę pasty chłodzącej i dokładne przeczyszczenie (za kolosalną opłata jak znam życie)? Rozmowa z serwisem jest bezsensowna gdyż już dawno mi powiedziano żebym sie nie przejmował bo komputer sam sie wyłączy a 90C to nic takiego...

#193 adi3124

adi3124
  • 531 postów
  • SkądGdynia

Napisano 05 października 2008 - 20:26

mój dobija góra do 80 a to dlatego że przed odpaleniem ustawiam wiatraczki na 5000rpm , w sumie to mnie martwi czemu w macbooku pro prędkość wiatraczków nie idzie w parze z temperaturą ... jest tak że temperatura dobija do 76 i dopiero szanowne wiatraczki zaczynają kręcić do około 3000 rpm , jakby ktoś nie mógł zrobić takiego programu/dodatku aby automatycznie chłodzenie ruszało nieco szybciej niż standardowo . W starej toshibie a200 mam tak że wystarczy zacząć szybciej machać myszką po pulpicie i od razu słychać jak wiatraki ruszają .

#194 Stewie Griffin

Stewie Griffin
  • 960 postów
Napisano 05 października 2008 - 20:31

Think Different

---- Dodano 05-10-2008 o godzinie 21:33 ----
zaczynam mieć tego naprawdę dosyć, a jeszcze bardziej dobija mnie fakt że Stefan ma to w dupie...

#195 wujio

wujio
  • 142 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 października 2008 - 21:49

Ja tez zapisuje się do grupy osób załamanych - tych którzy jeszcze przed tym wątkiem mieli marzenie posiadać własnego MBP. I sam nie wiem co w takim przypadku zrobić. W końcu myślę, że wadliwe GPU nie są już produkowane przez NVIDIA a zastąpiono je ulepszonymi wersjami super nowych chipsetów :) i montuje się je teraz w nowych MBP. Ale to tylko marzenia a rzeczywistość jak zwykle jest szara a nie czarno biała. :(

#196 adi3124

adi3124
  • 531 postów
  • SkądGdynia

Napisano 07 października 2008 - 00:21

Ja jak kupowałem to wiedziałem że są wadliwe i jakoś mnie to nie rusza .

#197 Stewie Griffin

Stewie Griffin
  • 960 postów
Napisano 07 października 2008 - 00:30

do momentu aż coś się spie***** ;)

#198 Cottage

Cottage
  • 739 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 07 października 2008 - 07:16

do momentu aż coś się spie***** ;)

a to rusza wszystkich:cool: ;)

#199 rui0

rui0
  • 2 postów

Napisano 14 października 2008 - 09:03

a oto jak wkurzjąca może być wada opisana w tym wątku!

[url=http://pl.youtube.com/watch?v=e6WAqFCTvsw]YouTube - Objawy wadliwej pracy Chipsetów nVidia w Macbookach Pro[/url]

#200 mac_user

mac_user
  • 116 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 października 2008 - 13:04

A co wy na to:

MacBook Pro: Distorted video or no video issues

Ta akcja Apple OCZYWIŚCIE nie obowiązuje w Polsce? ...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych