Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Subiektywnym okiem matdysa: Kochanie, podaj mi jabłko...

• This topic is locked This topic is locked
119 replies to this topic

#76 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2148 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 July 2008 - 12:02

Tekst - żenujący. Krytyka - potrzebna. Trochę przesady. To jest "TYLKO" portal i forum o Apple..... z jeszcze mocniejszym naciskiem na "TYLKO".

#77 Wallenrod

Wallenrod
  • 273 posts

Posted 14 July 2008 - 12:02

Wiesz, jaki jest PZPN, taki jest. Pamietam jednak jedna z wypowiedzi Listkiewicza , wyraznie zniecierpliwionego probami znalezienia przez dziennikarzy kozla ofiarnego. Cytat nie bedzie dokladny:

"Zachowujecie sie jak moja tesciowa: gdy ze stolu spadnie lyzeczka, to ona natychmiast musi ustalic winnego".

A ty dalej jak dziecko we mgle i nie rozumiesz, że mnie nic a nic nie obchodzą personalia tej osoby. To ty powinieneś wejść w rolę teściowej, ustalić kto wam robi krecią robotę i opieprzyć żeby w pięty poszło. Może na przyszłość się nie powtórzy, chociaż wątpię, bo reakcjach na zajawkę matv już powinniście być uczuleni. Ale może do trzech razy sztuka.

Przypuszczam, ze porownanie nas do PZPN wyraznie Ci sie spodoba :)

Nie, wcale mi się nie podoba, bo jest obraźliwe dla sędziów i działaczy PZPN.

Proponuje jednak zakonczyc juz te podskorne aluzje, proby postawienia pod sciana i publicznego rozstrzelania Redakcji. Zapraszam do komentowania tekstu.

Ależ właśnie tekst jest komentowany. Napisz wprost, że tylko pochwały i pienia ku czci mają być, a nie zaczynasz jakieś podskórne aluzje, próby stawiania pod ścianą i publicznego rozstrzelania tych, którym nie podoba się tfurczość filaru społeczności. Żałosne to. Jeszcze chwila, a padną słowa o zaplutych karłach reakcji rzucających kłody pod nogi i dowiemy się, że wy wiecie kto za tym stoi :lol:

#78 51m0n

51m0n
  • 6980 posts

Posted 14 July 2008 - 12:11

A ty dalej jak dziecko we mgle i nie rozumiesz, że mnie nic a nic nie obchodzą personalia tej osoby. To ty powinieneś wejść w rolę teściowej, ustalić kto wam robi krecią robotę i opieprzyć żeby w pięty poszło. Może na przyszłość się nie powtórzy, chociaż wątpię, bo reakcjach na zajawkę matv już powinniście być uczuleni. Ale może do trzech razy sztuka.

Nie powtórzy się, o tym mogę zapewnić.

Nikt nie oczekuje pochwał. Wolelibyśmy raczej konstruktywną krytykę, która już notabene padła i którą przyjęliśmy do wiadomości. Rozumiemy to co piszecie. Przynajmniej wiemy czego nie chcecie czytać ;)

#79 krismiszcz

krismiszcz
  • 2414 posts
  • SkądLUBLIN

Posted 14 July 2008 - 12:11

Kolejna kompromitacja

1. MATV okazało się wielką klapą to pierwszy odcinek został nazwany tylko "zajawką"
2. Pamiętnik matdys-a, miał być na głównej a teraz okazło się że to był tylko test, jak pojawiła się krytyka.

Dalej chcecie niszczyć reputacje MyApple? Zobaczcie ile ludzi skończyło się udzielać na forum, którzy posiadali wiedze. A skończy się tak, że myapple zostanie wylegarnią dzieci neostrady pokroju matdys-a.
Insider , Tobie też można podziękować. Wystarczy przypomnieć sobie sytuacje z Heidi

#80 51m0n

51m0n
  • 6980 posts

Posted 14 July 2008 - 12:16

Kolejna kompromitacja

1. MATV okazało się wielką klapą to pierwszy odcinek został nazwany tylko "zajawką"
2. Pamiętnik matdys-a, miał być na głównej a teraz okazło się że to był tylko test, jak pojawiła się krytyka.

Dalej chcecie niszczyć reputacje MyApple? Zobaczcie ile ludzi skończyło się udzielać na forum, którzy posiadali wiedze. A skończy się tak, że myapple zostanie wylengarnią dzieci neostrady pokroju matdys-a.
Insider , Tobie też można podziękować. Wystarczy przypomnieć sobie sytuacje z Heidi

2. Nie musicie nam wierzyć. Możecie poczekać i dojść do wniosku na podstawie faktów jak było na prawdę.

Poza tym uważam, że odgrzebywanie przy tej okazji jakichś starych rzeczy to nieporozumienie i prosiłbym, żebyśmy sobie nawzajem tego oszczędzili.

#81 Wallenrod

Wallenrod
  • 273 posts

Posted 14 July 2008 - 12:44

Rozumiemy to co piszecie.

Nawet bym uwierzył w Twoje zapewnienia, gdyby nie to, że Ty jesteś zwykły supermod, a administrator, który stoi nad Tobą, usilnie próbuje pokazać, że ta krytyka jest zwykłą bezpodstawną złośliwością. W takiej sytuacji trudno uwierzyć w to, że za dwa tygodnie forumowy tfurca nie uraczy nas kolejną garścią swoich światłych myśli.

#82 Topek

Topek
  • 755 posts

Posted 14 July 2008 - 12:55

Ktos madry podpowiedzial niech Madtys zalozy bloga!.
Zgadzam sie z tym w 100%. Bo ten ,,tekst'' nie byl o niczym, na blogu bedzie mogl sobie publikowac co tylko chce, i bedzie tam wchodzil tylko ten kto chce to czytac. Bedzie tam publikowal swoje ,, kwiatki '' ktore wszystkim juz obrzydly.
Nie robcie jaj, ktos z gory musial ten syf zaakceptowac, myapple.pl poprostu robi sie takim troche smietnikiem do ktorego wchodza dzieci neo.
Komentarz uzytkownika pank perfekcyjny. Gratuluje ; ) .

---- Dodano 14-07-2008 o godzinie 11:59 ----
Przyszlo mi takie ciekawe porownanie na mysl.
Z tym artykulem, jest tak jakby na glowna strone Rzeczpospolitej, albo Dziennika poleciala pierwsza strona Faktu albo SS na ktorej Andrzej L. przewraca gnoj widlami ;) .

#83 Scroller

Scroller
  • 322 posts
  • Skądxxxxxx

Posted 14 July 2008 - 13:36

Wolelibyśmy raczej konstruktywną krytykę, która już notabene padła...

A w ktorym miejscu jest podła? W tym, że kilku userów wytknęło dziecinne i płytkie myślenie chłopca z kompleksami, ktore jeszcze próbujecie (jako "redakcja") bronić?

Bronić można chlopaka, jako osoby, ale tych poglądów raczej nie ma możliwości obronić. Są żenujące. Nawet jak na kilkunastolatka...

#84 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2148 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 July 2008 - 13:42

"która już nota bene padła" - nie że jest podła........ żenujące:):):)
Sorry musiałem......

#85 LASERman

LASERman

• 2286 posts
  • SkądMaidstone, UK

Posted 14 July 2008 - 13:49

To krytykować mogą tylko ludzie śco najmniej po dziennikarstwie? To uwaga godna onetu i postów w stylu "jak jesteście tacy mądrzy i krytykujecie Mandarynkę to sami ładniej zaśpierwjcie!!!!!111111!jedenjedenaście!!11!" Napawa mnie to żalem....

Nikomu nie bronię krytykować - napisałem wyraźnie że chciałbym czytać teksty tak ambitne, tak wnikliwe jak ta ocena. Nie wmawiaj mi stylu, którego nie było.

...
LASERman, nie wiem czy zauważyłeś, ale ten tekst na początku był w dziale "artykuły" i jako taki widniał na pierwszej stronie portalu, stwierdzenie że był pod szyldem MA jest jak najbardziej uzasadnione.

Próbujesz manipulować czy tylko robić ze mnie idiotę? Ciężko mi uwierzyć, że jako "Super moderator" nie wiedziałeś, że ten tekst wisiał na stronie głównej w dziale artykuły.

Wątek przeniesiony bez przekierowania nie ma żadnych śladów o tym świadczących jeśli mod nie pozostawi wpisu - nie miałem możliwości zauważyć, niemniej mój błąd, kajam się zatem ale podejrzenia MakKozera (i innych) o ocenianie przeze mnie kogokolwiek są pozbawione podstaw.

Tu, szanowny kolega poszedł chyba za daleko. Osobiście uważam, że ten przykład celnej w mniemaniu autora riposty stanowi przykład do którego się odwołuje.

Tu nie bardzo rozumiem o co koledze chodzi - pogubiłem się czyja riposta i do kogo.

Wstyd, szczególnie że osobą po drugiej stronie jest kobieta... Osobiście uznaję to za przejaw czystej wody nieprofesjonalizmu i niestety braku kultury:(

Mam rozumieć że ponieważ autorem tekstu nie jest kobieta to z tego powodu całe błoto na niego wylane musi być postrzegane jako bardzo profesjonalne i kulturalne? Może jeszcze konstruktywne?!
Mam rozumieć że kobieta jest nietykalna więc może zmieszać z bagnem wypociny Matdysa jakby to było wypracowanie maturalne, a nie luźna twórczość gimnazjalisty.
Niestety nie - ja rozumiem tylko fałszywe podlizywanie się płci pięknej gdy jest to Tobie wygodne.
Co do wypowiedzi na forum wyznaję zasadę równouprawnienia wobec płci, wieku itd. - nawet gdy to nie jest "dobrze przyjęte".

He he w normalnych warunkach miałby maila/telefon od naczelnego dlaczego jeszcze nic nie zrobił.

Za periodyki z redaktorem naczelnym na etacie trzeba zwykle płacić w kiosku ale jak widać nie przeszkadza to Wam wymagać więcej od bezpłatnego serwisu i to w tym wszystkim najbardziej mnie smuci (co już wyraziłem jak widać niezrozumiale dla niektórych).

Przyszlo mi takie ciekawe porownanie na mysl.
Z tym artykulem, jest tak jakby na glowna strone Rzeczpospolitej, albo Dziennika poleciala pierwsza strona Faktu albo SS na ktorej Andrzej L. przewraca gnoj widlami ;) .

Twierdzisz że MA jest jak Rzeczpospolita? Ambicje są w tym kierunku ale na pewno chcemy tu również czytelników Faktu, w każdym razie całe to poruszenie to przesada i choć może mi się dostanie z góry to jest to nadal tylko portal społecznościowy, a nie wiodące czasopismo wyznaczające standardy dziennikarstwa i jak już wspomniano - nadal pracujemy nad standardami.

Mówiąc wprost i szczerze - widzę naprawdę duże zaangażowanie userów w kwestii treści pojawiających się na tym portalu - szkoda że nie ma go przy naborze do ekipy MA, a jeśli nawet bardzo "zaangażowani" się zgłaszają niestety odpadają na wstępie z powodu historii skarg innych "czytelników"
Jeszcze dla jasności - nie bronię ani promuję Matdysa - staram się wykonywać obiektywnie robotę moda.

#86 Wallenrod

Wallenrod
  • 273 posts

Posted 14 July 2008 - 14:10

Gdybyś starał się być obiektywny, nie oceniałbyś ludzi na podstawie domniemań ("obawiam się" to nic więcej jak domniemanie) i to bezpodstawnych. Obawiasz się, że jest dobra tylko w teorii, a chwilę wcześniej piszesz, że zgadzasz się z jej krytyką. Gdzie tu sens? Gdzie logika? Albo to piękne "wyznaję zasadę równouprawnienia wobec płci" pisane przez faceta, który broni szowinistycznych wypocin. Zejdź na ziemię. Ta tfurczość jest luźna, ale tylko tak, jak luźne mogą być gatki. Opadają do kostek, wystawiając na widok świata blady, goły tyłek.

#87 jankor

jankor
  • 1550 posts
  • SkądWrocław

Posted 14 July 2008 - 14:21

Panowie, panowie. Jak to czytam to mam wrazenie, ze sie troche zapominacie. Po co tak goraca debata? Wszystko zostalo juz powiedziane, nie ma sensu powtarzac tego samego w nieskonczonosc. Czekajcie na odzew autora i postarajcie nie kompromitowac samych siebie.

#88 MacKozer

MacKozer

• 7214 posts
  • SkądŁódź

Posted 14 July 2008 - 14:21

Za periodyki z redaktorem naczelnym na etacie trzeba zwykle płacić w kiosku ale jak widać nie przeszkadza to Wam wymagać więcej od bezpłatnego serwisu i to w tym wszystkim najbardziej mnie smuci (co już wyraziłem jak widać niezrozumiale dla niektórych).

LAserman, niestety... nie mogę się z Tobą zgodzić.

Są serwisy - darmowe, które kontrolują jakość publikowanych na nich treści, oczywiście w mniejszym stopniu niż wiodące tytuły prasowe, ale jednak w stopniu zapobiegającym pojawianiu się tego typu kwiatków jak "felieton" matdysa. Poza tym, poziom tego tekstu aż kuje w oczy, a na MyApple nie pojawiają się codziennie nowe felietony, żeby zatrudniać na etacie redaktora naczelnego. Sugerowałem kolegium redaktorskie, które by kontrolowało jakość prezentowanych tekstów. Fakt, że MyApple jest bezpłatne (o zgrozo, ciekawe ilu by MyApple miało użytkowników gdyby serwis był płatny) jak choćby duże tematyczne serwisy internetowe, to żaden argument, albo się podchodzi profesjonalnie do tego co się robi, albo się prowadzi tylko i wyłącznie bloga (a większość tych Makowych to i tak profesjonalne przedsięwzięcia na bardzo wysokim poziomie).

Poza tym... każdy użytkownik ogląda reklamy, które zamieszczacie, więc i tak serwis nie jest "za darmo". Coś za coś, czytamy i oglądamy reklamy, na których Wy zarabiacie (i z bogiem, układ jak najbardziej uczciwy i normalny).

Mówiąc wprost i szczerze - widzę naprawdę duże zaangażowanie userów w kwestii treści pojawiających się na tym portalu - szkoda że nie ma go przy naborze do ekipy MA, a jeśli nawet bardzo "zaangażowani" się zgłaszają niestety odpadają na wstępie z powodu historii skarg innych "czytelników"

To żaden argument, a wręcz pobrzmiewa w tym sugestia - sami coś napiszcie, zanim zaczniecie krytykować. No więc mi się zdarzyło już napisać trochę tekstów zarówno do prasy polskiej, polonijnej jak i irlandzkiej, ale co z tego? Mam prawo oczekiwać tekstów na wysokim poziomie, bez zaangażowania czynnego w MyApple, w które na razie nie mam możliwości się zaangażować, choćby dlatego, że jestem jeszcze dość świeżym użytkownikiem Maków, z drugiej strony moja opinia na temat środowiska jest często bardzo krytyczna.

Mam rozumieć że ponieważ autorem tekstu nie jest kobieta to z tego powodu całe błoto na niego wylane musi być postrzegane jako bardzo profesjonalne i kulturalne? Może jeszcze konstruktywne?!

a nie jest konstruktywna? poczytaj sobie choćby moje wypowiedzi. Sugerujesz, że krytyka na MyApple jest przez Ciebie nie mile widziana, zwłaszcza ostra krytyka, a tekst matdysa na taką krytyczną ocenę niestety zasługuje.

#89 tomasz

tomasz

• 10988 posts

Posted 14 July 2008 - 14:27

Tak oczywiście byłoby lepiej ... i tak właśnie będzie.
Uczymy się na błędach.

Są serwisy - darmowe, które kontrolują jakość publikowanych na nich treści, oczywiście w mniejszym stopniu niż wiodące tytuły prasowe, ale jednak w stopniu zapobiegającym pojawianiu się tego typu kwiatków jak "felieton" matdysa.

Powtórzę jeszcze raz.
Tak właśnie będzie - kontrola, kontrola i jeszcze raz kontrola.

Proszę zrozumieć, że mamy gorący okres.
Zmiany przez, które przechodzimy zmusiły nas do skierowania sił na wyeliminowanie błędów techniczno - organizacyjnych przez co w redakcja pracuje nie tak jak powinna (to są Ci sami ludzie - ciężko zajmować się tyloma rzeczami na raz)

Prosimy o wyrozumiałość.

#90 MacKozer

MacKozer

• 7214 posts
  • SkądŁódź

Posted 14 July 2008 - 14:31

Code, spoko... to wymiana zdań z Lasermanem. Myślę, że raczej weźmiecie sobie do serca moje uwagi, poza tym, każdy uczy się na błędach, prędzej czy później... :) Dlatego nie bierz do siebie tego, jeśli ten argument (o kolegium redaktorskim) pojawi się jeszcze w dyskusji na temat tej wpadki, która niewątpliwie jeszcze jakiś czas będzie się toczyć (dyskusja oczywiście :) )

#91 Scroller

Scroller
  • 322 posts
  • Skądxxxxxx

Posted 14 July 2008 - 14:34

"która już nota bene padła" - nie że jest podła........ żenujące:):):)
Sorry musiałem......

Ale plama :D Za szybko przeczytałem i sam od siebie dodałem. Przepraszam.

#92 nitr0

nitr0
  • 850 posts
  • SkądGryfino, Poland

Posted 14 July 2008 - 15:22

wiecie co, skoro ta publikacja wywołała taką burzę poglądów to może, przed każdym ukazaniem się artykułu na indexie, zrobilibyście sonde "czy to się nadaje na główną czy nie?" i byłoby z głowy - nikt by nie narzekał bo byłoby to skutkiem demokratycznego wyroku -_- taka moja lekka sugestia xD

#93 admkryn

admkryn
  • 2997 posts
  • SkądLondyn, UK

Posted 14 July 2008 - 15:25

Tak jeszcze sobie przewertowałem ,,felieton" i cóż tam znalazłem. Otóż znalazłem nazwanie kobiet samicami - o ile dobrze wiem to jest to określenie strasznie obraźliwe. Być może w wyobrażeniu Mateusza kobiety to już nie ludzie, ale nazywanie kogokolwiek samicą albo samcem odbieram jako coś bardzo obraźliwego. Pasuje coś takiego do kaszalotów albo makaków, ale na litość boską - kobietę nazywać ludzką samicą?

#94 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2148 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 July 2008 - 15:34

Tak jeszcze sobie przewertowałem ,,felieton" i cóż tam znalazłem.

Otóż znalazłem nazwanie kobiet samicami - o ile dobrze wiem to jest to określenie strasznie obraźliwe. Być może w wyobrażeniu Mateusza kobiety to już nie ludzie, ale nazywanie kogokolwiek samicą albo samcem odbieram jako coś bardzo obraźliwego. Pasuje coś takiego do kaszalotów albo makaków, ale na litość boską - kobietę nazywać ludzką samicą?

No dobra felieto(nik) do bani ale dajcie już chłopakowi odsapnąć..........Nie wydaje mi się żeby samica miało jakiś bardzo pejoratywny wydźwięk (głównie patrząc na całość)....

Samica - Wikipedia, wolna encyklopedia

Pzdr

#95 wieslawo

wieslawo
  • 3698 posts
  • SkądL-no/P-ń

Posted 14 July 2008 - 15:50

No dobrze Maćku idąc za Twoim linkiem -> " określenie osobnika płci żeńskiej u zwierząt, tzn. takiego organizmu zwierzęcego, który wytwarza komórki jajowe" i jeżeli nie widzisz tu pejoratywnego wydźwięku w określenia samicą kobiety, uprzedmiotowienie jej jako elementu służącemu li tylko i wyłącznie prokreacji to wybacz, następny felieton możesz pisać wspólnie z Mateuszem.. Miałobyć zabawnie wyszło Mateuszowi jak zwykle, elogimnazjalnie i szowinistycznie...żenujące.

#96 matdys

matdys
  • 1253 posts
  • SkądRzeszów, PL

Posted 14 July 2008 - 15:57

Dziękuję osobom, które postarały się obiektywnie skrytykować mój tekst.
Szczerze mówiąc, nie sądziłem, że publikacja wywoła taką burzę. Chciałem napisać coś luźnego, widocznie ta sztuka wykracza w chwili obecnej ponad moje możliwości. Będę próbował się podszkolić i pisać lepiej.
Za wszelkie błędy językowe, interpunkcyjne oraz ortograficzne przepraszam. Co do niektórych stwierdzeń, które padły w tekście - nie przypuszczałem, że zostaną potraktowane z taką powagą, nie chciałem aby ktokolwiek poczuł się urażony. Śpieszyłem się z publikacją tekstu w związku z tym faktem Administacja serwisu MyApple nie miała wpływu na jego treść. Proszę więc winić tylko mnie za wszystkie błędy/niezgodności zawarte w felietonie.
Jeżeli ktoś ma do mnie jakieś pytania bądź też uwagi proszę pisać na PW lub e-mail: matdys@myapple.pl
Pozdrawiam,
Matdys

#97 Topek

Topek
  • 755 posts

Posted 14 July 2008 - 15:58

wieslawo elogimnazjalnie ;o ?

---- Dodano 14-07-2008 o godzinie 15:00 ----

Dziękuję osobom, które postarały się obiektywnie skrytykować mój tekst.
Szczerze mówiąc, nie sądziłem, że publikacja wywoła taką burzę. Chciałem napisać coś luźnego, widocznie ta sztuka wykracza w chwili obecnej ponad moje możliwości. Będę próbował się podszkolić i pisać lepiej.
Za wszelkie błędy językowe, interpunkcyjne oraz ortograficzne przepraszam. Co do niektórych stwierdzeń, które padły w tekście - nie przypuszczałem, że zostaną potraktowane z taką powagą, nie chciałem aby ktokolwiek poczuł się urażony. Śpieszyłem się z publikacją tekstu w związku z tym faktem Administacja serwisu MyApple nie miała wpływu na jego treść. Proszę więc winić tylko mnie za wszystkie błędy/niezgodności zawarte w felietonie.
Jeżeli ktoś ma do mnie jakieś pytania bądź też uwagi proszę pisać na PW lub e-mail: matdys@myapple.pl
Pozdrawiam,
Matdys

Matdys jak w tym stylu napisal, tamten tekst, to obsypano by Cie rozami. Pozdro.

#98 Krzysiek

Krzysiek
  • 4184 posts

Posted 14 July 2008 - 16:02

mnie tylko boli, ze caly czas zasłaniacie się reorganizacja - wkoncu do nie admini kodują strone

Dołączona grafika

#99 lutecki

lutecki
  • 3315 posts

Posted 14 July 2008 - 16:05

Ze światem Apple jest jak z psychiką seryjnego mordercy. Nie da się jej opisać jednym słowem, trzeba postarać się ją zrozumieć.

Świat Apple? Ja żyję w tzw. "realu" gdzie działa firma Apple. W Twojej głowie może i rozwinął się drugi (a patrząc na wcześniejsze teksty n-ty) świat o nazwie Apple.

Jako, że od pewnego czasu siedzę w swoistym świecie a mój mózg zaczyna przypominać nagryzione jabłko

A więc jednak miałem rację...

postanowiłem zapoczątkować cykl luźnych felietonów, które będą ukazywały się w serii "Subiektywnym okiem matdysa".

I które będziesz nam na siłę wciskał serwując reklamę na stronie głównej? Proszę, załóż bloga na Onecie...

W tekstach będę wyrażał swoją - niekoniecznie poważną - opinię na tego co mnie interesuje, zadziwia, intryguje oraz irytuje w świecie Apple.

Ale ja nie rozumiem dlaczego na siłę chcesz się lansować właśnie tutaj i właśnie w taki sposób. Czy możesz odpowiedzieć mi na to pytanie?

No to, do przeczytania co dwa tygodnie w niedzielę. Mam nadzieję, że felietony przypadną Wam do gustu.

Mhm, pewnie tak.

Od kiedy byłem małym chłopcem próbowałem wyobrazić sobie idealną żonę z którą kiedyś się ożenię.

Ja w przedszkolu miałem trochę inne zajęcie. Ale widać Ty dojrzałeś o wiele szybciej, tylko później nastąpił jakiś regres.

W chwili obecnej wygląda ona tak: Piękniejsza od Steve’a Jobsa.

Znaczy się ogolona?

170cm wzrostu

Cecha pasuje do Steve'a.

szczupła

Cecha pasuje do Steve'a.

opływowa

Cecha pasuje do Steve'a.

symetryczna

Cecha pasuje do Steve'a.

Oprócz tego powinna być inteligentna

Cecha pasuje do Steve'a, jak i do większości kobiet.

a co ważniejsze musi interesować się motoryzacją, makami oraz konsolami

Oj Panie, to byłoby za dobre.

Ewentualnie może mieć wyrafinowany gust

W sensie? Podobno Jacyków (nie pamiętam imienia) ma wyrafinowany gust, a dla mnie jest pajacem.

Jeszcze jedno, nie będzie przeszkadzała mi jej obrzydliwie bogata rodzina.

Za pankiem: Tylko czy Ty nie będziesz przeszkadzał jej rodzinie?

Jako, że moje wymagania nie są skomplikowane

Skomplikowane czy rygorystyczne?

Ja pierdziele. Już więcej przeczytać i zripostować nie mogę. Przepraszam Cię matdys...

#100 Topek

Topek
  • 755 posts

Posted 14 July 2008 - 16:11

lutecki > fajna riposta szkoda, ze nie dokonczyles. Dobra nie robmy offtopa, zalozy chlopak bloga na onecie i sie skonczy. Pozdrawiam, i pewnie to moja ostatnia wypowiedz w tym temacie.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users