iMac 24'' to badziew jakich mało...
Napisano 07 lipca 2008 - 13:16
przykro, że użytkownik wydający sporo pieniędzy może przypadkowo nabyć slaby egzemplarz produktu z serii. Niestety, dotyczy to coraz większej ilości produktów, nie tylko firmy Apple.
Trzeba tu przypomnieć, że kiedyś Maki były zbudowane jak Rolls Royce. Solidnie, niezawodnie, na najlepszych, dedykowanych komponentach wyselekcjonowanych z dłuższych serii.
Niestety - ceny tych komputerów były ASTRONOMICZNE. Za LC475 w 1995 roku zaplaciłem ekwiwalent dzisiejszych 5000 PLN. A to i tak pikuś. PB5300 full wypas kosztował w USA 5000 USD. Nie mówiąc nic o wcześniejszych modelach Apple bijących rekordy cenowe w tamtych czasach.
Jednak, pod presją rynku, Apple radykalnie obniżyło ceny i co za tym idzie, jakość swoich produktów. A więc sprzedają więcej produktu gorszej jakości i nazywają ten produkt "Premium", gdy w rzeczywistości już większość komputerów Apple nie może pretendować do tej kategorii.
Wyjątkiem tu jest już chyba tylko współczesny Mac Pro - jak zuważył Iro i może jeszcze Apple Cinema Display i oczywiście seria zakonczona PowerBooków - moim zdaniem.
Napisano 07 lipca 2008 - 13:22
WSZYSTKIM, KTÓRZY ZASTANAWIAJĄ SIĘ NAD KUPNEM iMac'a 24'' - BADZIEWIA, STANOWCZO TEN POMYSŁ ODRADZAM!!
Dementuję tę bzdurę! iMac 24" to bardzo fajny komputer, a stwierdzenie, że jest badziewiem jest wynikiem frustracji wynikającej z pechowego egzemplarza, który dawno bym już reklamował i żądał wymiany na nowy model po tylu przejściach.
Napisano 07 lipca 2008 - 14:22
Dementuję tę bzdurę! iMac 24" to bardzo fajny komputer, a stwierdzenie, że jest badziewiem jest wynikiem frustracji wynikającej z pechowego egzemplarza, który dawno bym już reklamował i żądał wymiany na nowy model po tylu przejściach.
"... i żądał wymiany na nowy model po tylu przejściach." - HAHAHA. Dzieki poprawiles mi humor ;-).
Napisano 07 lipca 2008 - 14:24
Wyjątkiem tu jest już chyba tylko współczesny Mac Pro - jak zuważył Iro i może jeszcze Apple Cinema Display
Nie no, bez jaj, ACD to mierne matryce w ładnej obudowie alu. Im większa matryca tym więcej kłopotów.
---- Dodano 07-07-2008 o godzinie 13:27 ----
...który dawno bym już reklamował i żądał wymiany na nowy model po tylu przejściach.
Taa, w Polsce. "Ja tu jestem kierownikiem tej szatni, nie wymienimy Panu tego maka i co nam Pan zrobi?" albo "cham się uprze i mu daj, no skąd wezme jak nimam?".
Napisano 07 lipca 2008 - 14:38
Nie no, bez jaj, ACD to mierne matryce w ładnej obudowie alu. Im większa matryca tym więcej kłopotów.
Oj to niedobrze...myślałem, że chociaż ACD jest ok
Taa, w Polsce. "Ja tu jestem kierownikiem tej szatni, nie wymienimy Panu tego maka i co nam Pan zrobi?" albo "cham się uprze i mu daj, no skąd wezme jak nimam?".
Dokladnie tak. Niestety częściej niż rzadziej można nadziać się na takie gadki.
Napisano 07 lipca 2008 - 14:47
Dementuję tę bzdurę! iMac 24" to bardzo fajny komputer, a stwierdzenie, że jest badziewiem
Oczywiście, że to jest fajny komputer - jak większość produktów Apple. Zależy tylko, co rozumieć przez słowo "fajny". Design jest na pewno na wysokim poziomie, cena zresztą też. System operacyjny niezgorszy. Problem w tym, że coraz częściej niska jakość podzespołów odstaje od wyobrażeń, jakie wielu ludzi ma na temat produktów firmy Apple. Obawiam się, że wielu klientów może dojść do smutnego wniosku: "Nie wszystko złoto, co się świeci".
dawno bym już reklamował i żądał wymiany na nowy model po tylu przejściach.
Rzeczywiście zabawny pomysł w polskich realiach.
Napisano 07 lipca 2008 - 15:27
Napisano 07 lipca 2008 - 17:23

Napisano 10 lipca 2008 - 19:25

Napisano 10 lipca 2008 - 20:48
Napisano 11 lipca 2008 - 14:33
Napisano 17 lipca 2008 - 06:11
Napisano 17 lipca 2008 - 09:46

Napisano 17 lipca 2008 - 19:20
Napisano 17 lipca 2008 - 19:37
Napisano 17 lipca 2008 - 20:49
---- Dodano 06-07-2008 o godzinie 20:40 ----
Dobra... musisz kupić monitor... najtańszy NEC będzie lepszy od tego co ma iMac.
Co z tego, że komp wygląda czadowo i zajmuje mało miejsca, kiedy musisz przez to iść na jakieś żenujące kompromisy w jakości...??!!
Wogóle już olać tę matrycę, ale żeby się dysk zwalił po pół roku... COMMON!!
Najśmieszniejsze, że przez ten czas prawie z niego nie korzystałem, bo leciałem z zewnętrznego po FireWire i qrde akurat jak na chwilę musiałem wrzucić na niego pracę to sie musiał posypać!! Dwa tygodnie pracy poszły się kochać!!
No i co mi zostaje...
THX APPLE!! JESTEŚCIE BOSCY!! DAJCIE CHINIOLOM ŁYŻKĘ RYŻU PREMII!!
oj Stary masz nerwa nie powiem. tak samo jak Ty jestem uzytkownikiem owego iMaca, tak samo jak jeszcze 5 osob z mojego srodowiska (glownie fotgrafowie i osoby zajmujace sie grafika wektorowa) na szczescie nikt nie podziela opinii ktore mozna tu przeczytac podpisane Twoim imieniem.tez bym mial podwyzszony puls gdyby mnie taka sytuacja spotkala, ale nie znaczy to ze cale Apple powinno zwinac interes i dac sobie spokoj z produkca sprzetow. mam gleboka nadzieje ze Twoje problemy ustana i bedziesz mogl sie nadal/w pelni cieszyc swoim zakupem.
apropos premii dla chinczykow.odebralem aluzje ze nie zabardzo sie staraja. dzieki temu ze to wlasnie tam skladane sa sprzety Apple'a stac Cie wlasnie na 24 calowego iMaca alu.
jezeli chodzi o porownanie matryc w iMacu i najtanszym NECu, musisz wzbogacic swoja wiedze na ten temat (moze nawet dla wlasnej satysfakcji)
serwis to inna bajka. tak jak kolega wyzej wspominal w normalnym kraju w takim przypadku wymienia sie cala jednostke.szkoda ze nie w Polsce.
pzdr
Napisano 20 lipca 2008 - 17:44
dzieki temu ze to wlasnie tam skladane sa sprzety Apple'a stac Cie wlasnie na 24 calowego iMaca alu.
Wlasnie dzieki wyzyskowi Chinczykow my,ja,Ty mozemy sobie pozwolic na to.Niestety nie tylko Apple tak robi,ale wszystkie firmy...Niestety...a sobie daja duza marże..
Sory za OT:)
A co do Twoich problemow to po czesci rozmumiem....ale niestety nie znam nikogo podzielajacego Twoja opinie,acz szanuje ja.
Napisano 20 lipca 2008 - 19:01
Napisano 20 lipca 2008 - 19:41

Napisano 20 lipca 2008 - 23:17
Napisano 20 lipca 2008 - 23:35
Napisano 20 lipca 2008 - 23:56
Napisano 20 lipca 2008 - 23:58
Napisano 21 lipca 2008 - 00:57
Jeśli zaglądają tu moderatorzy, nie będę miał nic przeciwko zmianie tematu wątku na "MÓJ iMac 24''...", nie będę też miał nic przeciwko zamianie słowa "badziew" na "badziewie".
Najlepiej będzie usunąć cały ten wątek - przecież to czysta herezja!
Pozdrawiam
Przemek
Napisano 21 lipca 2008 - 10:07
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych