Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Sprawdzone serwisy iPhone

• Please log in to reply
160 replies to this topic

#51 larver

larver
  • 1 posts

Posted 13 November 2009 - 19:30

jaka jest mniej więcej cena wymiany szkiełka w ipodzie touch ?

#52 semp

semp
  • 39 posts

Posted 14 November 2009 - 00:53

Cześć, nie, to nie jest żadna tajemnica - piszę więc tutaj. ;) Otóż mam problemy z mikrofonem, który czasem działa a czasem nie. Nie wiem od czego to zależy. Po researchu w sieci dochodzę do wniosku, że to prawdpodobnie kwestia górnej taśmy w telefonie, ale nie mam 100% pewności (osoby serwisujące iPhony na codzień z pewnością będą wiedziały lepiej). Oprócz tego dostał mi się drobny przedmiot do wejścia minijack, którego niesposób wyciągnąć z zewnątrz, więc trzeba go wypchnąć ze środka (albo ewentualnie wymienić złącze w gorszym wypadku). Najchętniej załatwiłbym tę sprawę na żywo w jakimś serwisie w Warszawie, ale jest to trudniejsze niż mogłoby się wydawać. ;)

#53 MarcinJ

MarcinJ
  • 49 posts
  • SkądOlsztyn/Warszawa

Posted 15 November 2009 - 20:54

Naczytałem się wielu rzeczy przez które mam mieszane uczucia. O wielu serwisach wyczytałem bardzo złe opiniie i teraz nie wiem gdzie iść… Moj Iphone 2G upadł na ziemię, w związku z czym pojawiły się poziome kreski na ekranie (prawdopodobnie jedynie poluzowała się taśma ekranu) na ekranie można było wszytsko zobaczyć co na nim jest i normalnie się posługiwać telefonem tylko przeszkadzały mi te półprzezroczyste poziome kreski. Rozkręciłem więc telefon aby poprawić złącze taśmy ale teraz ekran wogole nie działa, nie mogę podłączyć złącz ekranu i innych, bo te złącza są tak malutkie. Po złożeniu i skręceniu nadal coś nie styka, ale telefon normalnie synchronizuje sie z itunes i wydaje dzwieki i wibruje. Ile byście (serwisy) wizieli za poprawne zlozenie telefonu do kupy bo generalnie wsyztsko jest sprawne tylko problem jest z poprawnym złączeniem wyszystkich gniazd taśm

#54 BuBu22

BuBu22
  • 25 posts
  • SkądOkolice Lublina - obecnie Warszawa.

Posted 17 November 2009 - 18:40

pytanie do wcześniej piszących jak naprawa z maclife? polecacie?

Mój znajomy oddal sprzęt do nich i nie jest zadowolony - usterka jak była tak jest a kasę zgarnęli.
No i z tego co tu na forum widać (o czy pisano na MyApple) ludzie ci tj. związani z maclife zakładali konta na MA fikcyjnych użytkowników lub podszywali się pod znane osoby aby uwiarygodnić swoje usługi i ich wysoki poziom - szanująca się firma która dba o swój wizerunek i wysoki poziom usług tak się nie zachowuje.

#55 smartkid

smartkid
  • 117 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 29 November 2009 - 14:54

Witam czy ktoś zna dobry serwis w Bydgoszczy? Mam do wymiany pękniętą szybkę.

#56 d3tr000

d3tr000
  • 1712 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 December 2009 - 13:26

też nie polecam MacLife, nie będe opisywał przejść, ale nie polecam tego serwisu

#57 Steve_Jobs

Steve_Jobs
  • 46 posts

Posted 07 December 2009 - 00:53

[QUOTE=premierwaldek;1110604]

[QUOTE=d3tr000;1110592]też nie polecam MacLife, nie będe opisywał przejść, ale nie polecam tego serwisu[/QUOTE]
Dlaczego nie opiszesz nam, co Cię spotkało? Coś co dla Ciebie ich dyskwalifikuje, dla innych może być nic nie znaczącym przypadkiem. I na odwrót, dlatego zawsze staram się (przynajmniej ja) uzasadniać swoje opinie, a nie sączyć jad :)

#58 d3tr000

d3tr000
  • 1712 posts
  • SkądWarszawa

Posted 07 December 2009 - 01:28

Po prostu szkoda klawiatury, dostałem źle poskładany telefon a do tego nie działająca zgłaszana usterka, musiałem jeździć na poprawki. Na moje szczęście też Warszawa więc przejechać pół miasta stracić na to 2 godziny i zrobili mi to od ręki na szybko. No właśnie chyba za szybko, szpare zminimalizowali (ale nie usuneli do końca) a usterka to podobno śrubka niedokręcona. Wszystko świetnie, w domu oglądam i co widze : szpara około 2mm która po dociśnięciu dochodzi, ale nie trzyma. Jakby ułamany zatrzask, albo na siłe zakładana obudowa i ten został zagięty. Gdyby nie wskoczył na swoje miejsce nie dało by sie docisnąć tego bo był by opór.

#59 semp

semp
  • 39 posts

Posted 07 December 2009 - 18:31

Dobra, odezwałem się do zaproponowanego powyżej WorkPro i co prawda nie mogę wypowiedzieć się na temat naprawy, bo nie oddałem im telefonu do serwisu, ale jestem im winny dobre słowa, bo jako jedyni z serwisów odpisali na mojego maila, zaproponowali konkretne formy kontaktu i do tego udzielili wyczerpującej odpowiedzi na moje pytania. Mało tego, udzielili pewnej informacji odnośnie mojego specyficznego problemu, która może przyczynić się do uniknięcia serwisowania tej konkretnej kwestii. I to mi się podoba, bo dzięki temu wiem, gdzie wrócę w razie ewentualnego problemu wymagającego serwisowania pogwarancyjnego i wiem co będę polecał dalej. Być może dla części z Was ta przesłodzona laurka może wydać się nieco naciągana, ale gwarantuję, że nie mam żadnych powiązań z tym serwisem, a po prostu cieszę się, że mi pomogli, więc postanowiłem rzucić tutaj kilka dobrych słów. :)

#60 cziloss

cziloss
  • 84 posts
  • SkądSosnowiec

Posted 09 December 2009 - 21:25

A cos w okolicach slaska ? Katowice/Sosnowiec/Dabrowa gornicza - moglby ktos polecic cos pewnego ?

#61 Steve_Jobs

Steve_Jobs
  • 46 posts

Posted 09 December 2009 - 22:39

potwierdzam w 100% to co napisal semp, w weekend wyslalem maila do ok 15 ludzi z calej Polski nt naprawy iPhona (dokladnie przycisku home), dostalem 3 odpowiedzi, w tym jedna z workpro, do tego jeszcze dzisiaj rozmawialem telefonicznie z jednym z pracownikow i po rozomowie bylem zaskoczony tym w jaki sposob mnie potraktowali (pomimo, ze nie zadeklarowalem sie ze oddam telefon do nich do naprawy), zostalo mi wszystko od a do z wytlumaczone, a takze w mily sposob zostalem zachecony do skorzystania z ich uslug, mam dosc czesty kontakt (niestety) z wieloma "firmami", komisami etc ktore handluja telefonami i oferuja tez m.in. sciaganie simlocku etc i jestem zazenowany sposobem w jaki traktuja klienta, panowie z workpro wywarli na mnie pozywywne wraznie i dzieki temu zyskali nowego klienta, zdecydowalem sie na nich nawet mimo tego, ze musze do nich tego iPhona wyslac (co jest dodatkowym utrudnieniem) oraz - jak ktos napisal - siedziba ich firmy miesci sie w mieszkaniu ;)

Kurcze, no to fantastyczne musi być to workpro, że aż się zarejestrowałeś specjalnie po to, aby ich pochwalić.

#62 tomod

tomod
  • 10 posts

Posted 15 December 2009 - 19:39

Moja przygoda z PDAserwis. Witam wszystkich. Chciałem wszystkim opowiedzieć o swojej przygodzie z PDASerwis. Skusiła mnie bezpłatna diagnoza i wycena kosztów naprawy. Rzeczywiście sprzęt wysłałem, mijały dni i cisza. No to pisze maila co z moim iphonem, za chwilę telefon (tzn. czytają), diagnoza: uszkodzona taśma + ewentualnie gniazdo na płycie. Naprawa albo 150 albo 300. Zrobili za 300 zł, przysłali, po włączeniu zgłąszana usterka pojawiła się po jakieś 15 min. Odesłałem. Znowu wiadomość że dotarł i cisza. Mojają dni więc piszę. Po kilku godzinach telefon: "docisneliśmy taśiemkę wszystko OK, niemusi Pan dopłacać". Więc ucieszony czekam na telefon. Telefon dotarł działał 3-4 dni i znowu to samo. Więc znowu reklamacja, oczywiście wiadomość że telefon dotarł i cisza. Napisałem już kilka maili, już nie odpisują ani nie oddzwaniają. Dodam żę mamy 15 grudnia a mój iphon w naprawach w pdaserwis znajduje się od połowy września. Oczywiście z wyłączeniem czasu przesyłek i tych kilku dni co był u mnie. Niestety wątpliwy jest ich profesjonalizm w dziedzinie napraw Iphone, wygląda że tasiemki po 150 zł za szt. to wymienią ale nie gwarantuje to wogóle naprawy. Proszę nie zrozumieć że próbuję ich oczerniać, lub negatywnie oceniać, może przypadek mojego IP jest żeczywiście bardzo ciężki do naprawy. Jednak podejście że trzeba się prosić o informację w sprawie naprawy, przeciągające się czasy napraw, odsyłanie nieprzetestowanego użądzenia niestety ardzo źle świadczy. Zastanówcie się zanim skorzystacie z ich oferty.

#63 Steve_Jobs

Steve_Jobs
  • 46 posts

Posted 15 December 2009 - 23:26

Ha, ha! A zobaczcie co ja znalazłem na stronie jednego z serwisów. I to autoryzowanych przez to forum: [url=http://www.iclinic.pl/regulamin.htm]iPhone Serwis - iClinic - iPod Naprawa[/url]

"10. Rachunki wystawiamy na żądanie klienta." - to jest kur-ra obowiązek, a nie przywilej przedsiębiorcy. Czy to nie jest jawne oszustwo skarbowe?

"8. Działania antykorozyjne są płatne bez zależości od skutku tychże działań" - czyli jeśli zapłacę te 200 zł za działania antykorozyjne i po 2 dniach pojawi się korozja to oni mają to głęboko gdzieś i pieniędzy nie zobaczę? Fajnie.

"3. Diagnoza jest płatna 99zł w przypadku rezygnacji z naprawy, po diagnozie. W przypadku podejmowania się jakiejkolwiek naprawy - diagnoza staje się bezpłatna." - wszędzie indziej diagnoza zawsze jest bezpłatna... :/

#64 phiz

phiz
  • 68 posts
  • SkądGubin

Posted 16 December 2009 - 13:18

Witam, byłem niestety zmuszony mojego iPhone 2g oddać do naprawy jak uszkodziło mi się gniazdo synchronizacyjne. W grę wchodziła wysyłka do serwisu kurierem i powrót do mnie. Wysłałem parę maili i najszybciej odpisał mi Pan Paweł z iSense.pl (którego serdecznie pozdrawiam). Cała transakcja przebiegła mailowo (żadnych telefonów, skanów itp itd). Diagnoza oraz kosztorys naprawy był darmowy (koszt wysyłki musiałem pokryć - 50 zł DHL). Naprawa kosztowała mnie 170 złotych (nie wiem czy dużo czy mało nie obchodzi mnie to). Telefon wysłałem w poniedziałek i dokładnie tydzień później był u mnie w nienaruszonym stanie i oczywiście naprawiony. Oczywiście przez cały czas naprawy byłem informowany na jakim etapie naprawy i diagnozy są. (i to osobiście dostawałem maila - nie żaden automat !!) Dlatego podsumowując z czystym sumieniem polecam serwis iSense.pl !! Jestem w 100% zadowolony i wiem, że nie raz skorzystam z ich usług !! Pozdrawiam!!

#65 premierwaldek

premierwaldek
  • 153 posts

Posted 17 December 2009 - 00:54

Eeee... Na stronie nie ma żadnych danych firmy, już widać, że można nieźle w tym mieszkaniu sprzęt utopić :)

Dlaczego nie opiszesz nam, co Cię spotkało? Coś co dla Ciebie ich dyskwalifikuje, dla innych może być nic nie znaczącym przypadkiem. I na odwrót, dlatego zawsze staram się (przynajmniej ja) uzasadniać swoje opinie, a nie sączyć jad :)

MacLife -taki renomowany serwis a slyszalem ze tez w mieszkaniu :P

słyszałes cos kiedys o akademickich inkubatorach przedsiebiorczosci? generalnie polega na tym ze mlodzi ludzie moga zalozyc firme w firmie (jakos chyba staja sie pracownikami AIP) wiec raczej sprzetu nie stracisz, twoj tekst jest niebywale zalosny... to chyba dobrze ze maja dobry kontakt, no nie?

cytat ze strony:

"Wiarygodność
Działamy w ramach Akademickich Inkubatorów Przedsiębiorczości przy Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego kształtując nową markę na rynku serwisu komputerowego oraz konsol przenośnych. "

odsylam do strony AIP:
inkubatory.pl - Start

generalnie w razie gdyby cos bylo nie tak wystarczy zwrocic sie do dyrektora AIP i on wyciagnie konsekwecje (wlacznie z zamrozeniem pieniedzy na koncie firmy z AIP)

#66 suprnowa

suprnowa
  • 664 posts
  • SkądRadom/Norway

Posted 18 December 2009 - 16:33

Co do Maclife,nibu ma byc szybko,iPhone wyslany w poniedzialek DHL,we wtorek u nich,naprawa podobno trwa u ich bardzo szybko,a status naprawy od srody-usuwanie usterki... Moim zdaniem trochę dlugo,zobaczymy jakie beda efekty.

#67 Frails

Frails
  • 37 posts
  • SkądKatowice

Posted 18 December 2009 - 17:05

A ja mam pytanie, które pojawiało się już kilkakrotnie w tym temacie- niestety nikt jeszcze nie odpisał. Czy ktoś korzystał z jakiegokolwiek serwisu naprawiającego Iphone'y na Śląsku ( najlepiej w pobliżu Katowic ) ?? Macie jakiś sprawdzonych gości od napraw? Mam raczej małą rzecz do zrobienia - obruszany przełącznik profili (dźwięk/wibracja) - ale martwię się jakością wykonania nawet tak małej naprawy/wymiany. Jeśli ktoś otworzy mi sprzęta, a później nie będzie nawet umiał go porządnie złożyć to nie będę zadowolony. Jeśli ktoś ma jakieś informacje na ten temat chętnie wysłucham. P.S. Swoją drogą wkurza mnie, że kupując telefon za furę kasy po miesiącu używania przełącznik od wibracji mi się telepie. Ktoś tak jeszcze miał?? Pytam o serwis nieatoryzowany, bo mam wątpliwości korzystania z Regeneris po przeczytaniu osobnego wątku o tym z kolei "autoryzowanym" serwisie.

#68 iClinic.pl

iClinic.pl

• 177 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 December 2009 - 04:54

Steve_jobs - forma opodatkowania narzuca pewne wymogi prawne. Prosiłbym o lekturę, a później formułowanie takich tez. Tak - działania antykorozyjne są u nas płatne bez zależności od skutków. Nie znaczy to, że jeśli po 2 dniach od usługi pojawi się jakaś usterka - to, że zostaje Pan "na lodzie". Oznacza to, że jeśli urządzenie znajdowało się pierwotnie w takim stanie, że nawet ww. działania nie były wystarczające żeby je ożywić, to niestety same działania pozostają nadal płatne. O wszystkim informujemy klienta z góry, bardzo mocno starając się nakreślić najgorszy scenariusz. Nie mam zamiaru nadmiernie zachwalać naszej skuteczności ale rzadko zdarza się by klient nie był zadowolony z tej usługi - jednak nie ukrywam, że czasem się tak zdarza. Tak - jako jeden z nielicznych serwisów posiadamy płatną diagnozę w przypadku rezygnacji z dalszej naprawy. Wychodzimy z innego założenia niż "inni" żeby przyciągnąć 500 klientów, licząc, że 1-5 się "skusi" na naprawę uszkodzenia które nie istnieje - tu nie będę wchodził w szczegóły jednak pojawiały sie sytuacje w ktorych serwisy właśnie z takich darmowych diagnoz czerpały czesci do napraw.... Jednak sam regulamin jest w budowie i jak sam Pan widział - jest to raczej informacja niż regulamin o charakterze prawnym. Co do biur w mieszkaniach wspomnianych przez Panstwa konkurencji, to nie uważam by to był wyznacznik rzetelności firmy... Regen***s posiada "wielkie" biuro wynajęte/wykupione pod działalność, a jaką cieszy się renomą?

#69 Steve_Jobs

Steve_Jobs
  • 46 posts

Posted 20 December 2009 - 16:56

Steve_jobs - forma opodatkowania narzuca pewne wymogi prawne. Prosiłbym o lekturę, a później formułowanie takich tez.

Szanowny Panie, w każdej ustawie dot. opodatkowania (czy to ustawie o vat, czy to innej) jest zapis o obowiązku wystawienia rachunku. Jeśli ktoś jest vatowcem, wystawiamy fakturę vat, jeśli zwykła osoba fizyczna to paragon lub fakturę imienną. Forma opodatkowania nie ma tu nic do rzeczy, bo Jana Kowalskiego który jest klientem iClinic nie interesuje to, czy firma jest płatnikiem vat czy nie. Każdą czynność należy zaksięgować i wystawić rachunek Klientowi. Ja szanowny Panie zwracam Panu uwagę na zapis regulaminowy który jest niezgodny z obowiązującymi przepisami i który wygląda niezbyt profesjonalnie.

Widzę, że jednak przemyślał Pan sprawę, bo pechowy regulamin zniknął z sieci.

#70 barabasz

barabasz
  • 0 posts

Posted 07 January 2010 - 15:16

Jeśli ktoś szuka serwisu w Warszawie i okolicach - bardzo serdecznie polecam iClinic; bardzo dobry (i sympatyczny) kontakt, profesjonalna obsługa, wszystko szybko i na czas. Miałem strzaskany ekranik w iPhonie, teraz wygląda jak nowy.

Andrzej

#71 barabasz

barabasz
  • 0 posts

Posted 07 January 2010 - 15:17

Jeśli ktoś szuka serwisu w Warszawie i okolicach - bardzo serdecznie polecam iClinic; bardzo dobry (i sympatyczny) kontakt, profesjonalna obsługa, wszystko szybko i na czas. Miałem strzaskany ekranik w iPhonie, teraz wygląda jak nowy.

Andrzej

#72 bartholomev

bartholomev
  • 2 posts

Posted 08 January 2010 - 16:53

Witam! Poszukuję DOBREGO i PEWNEGO serwisu w okolicach Krakowa / Katowic.. Mam do naprawy klawisz HOME i może skuszę się na nową, białą obudowę (iPhone 3G), o ile będzie dostępna oryginalna.. Wie ktoś jakie są koszty takiej naprawy?? Przeczytałem wątek, ale nie znalazłem konkretnych informacji... Please help.. BTW: nie wiem, czy to będzie wszystko, bo istnieje szansa że Rege***s z**ł mi coś jeszcze ... :/ Bo ogóle to paranoja, bo powinienem naprawić ten telefon po prostu na gwarancji.. Ale cóż.. Polsza - nic dodać nic ująć... :/

#73 stypa

stypa
  • 75 posts

Posted 13 January 2010 - 14:20

PDAserwis serwis godny polecenia.

W niedziele stała się rzecz straszna uszkodziłem (zamoczyłem) moje 3gs-a. Śledząc forum nawet nie prubowałem naprawiać go na gwarancji tylko zacząłem szukać sprawnego i rzetelnego serwisu. Po przeszukaniu netu zadzwoniłem do PDAserwis S.C. - profesjonalny serwis palmtopów, serwis iPhone, naprawa palmtopów, naprawa iPhone znajdującego się w Płońsku. Pan stwierdził, że dysponują praktycznie wszystkimi częściami i jak przywiozę go osobiście to może uda się go naprawić od ręki. Do Płońska mam ~60km więc postanowiłem podjechać. Napraw rwała 25 min. Panowie próbowali naprawić bez wymiany podzespołów (celem zaoszczędzenia moich pieniędzy), a jak to się nie udało szybko wymienili uszkodzoną część (gniazdo do którego podłączać się kabel). Koszt naprawy zaskoczył mnie równie pozytywnie jak cała obsługa. Jeszcze raz szczerze polecam wszystkim, którzy mają problem ze swoim IP i nie wiedzą gdzie się zgłosić.

#74 michasz

michasz

• 2914 posts
  • SkądWarszawa

Posted 13 January 2010 - 14:36

no to świetnie, że dobry serwis znalazłeś ;) ale mogłeś to napisać tutaj - http://www.myapple.p...isy-iphone.html :)

#75 Steve_Jobs

Steve_Jobs
  • 46 posts

Posted 13 January 2010 - 15:10

A ile zapłaciłeś?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users