Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Sprawdzone serwisy iPhone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
160 odpowiedzi w tym temacie

#26 semp

semp
  • 39 postów

Napisano 10 października 2009 - 15:51

Pozwalam sobie na odkopanie tego tematu. Jakiś czas temu zaczął mi szwankować w telefonie mikrofon. Raz mnie ludzie słyszą a raz nie. Prawdopodobnie coś z górną tasiemką. Myślałem, że dam to do jakiegoś serwisu i raz dwa szybko i tanio załatwię, a tymczasem mam pewną zagwozdkę, bo chcę podjąć dobrą decyzję. W Erze zapewne mi tego na gwarancji nie naprawią (nawet jak zrobię restore), o Regenersis się tutaj naczytałem przykrych rzeczy (o kilku innych serwisach też), a w iClinic najpierw wycenili na 175 zeta (no ale pilnie potrzebowałem wtedy telefonu), a później nie odpowiadają jak im komórkę dostarczyć ;) Co polecacie na _dzień_dzisiejszy_? A może ktoś miał taki problem jak ja i gdzieś mu szybko, tanio i bezbłędnie profesjonalnie naprawili.

#27 kayo

kayo
  • 12 postów
  • SkądTychy, PL

Napisano 13 października 2009 - 13:41

Wysłałem dzisiaj ipka do maclife, po wszystkim napisze czy wszystko było ok.

#28 d3tr000

d3tr000
  • 1 712 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 października 2009 - 13:54

ja też swojego mam w maclife już od pewnego czasu, zobaczymy jak to sie potoczy z naprawą

#29 jgasieniec

jgasieniec
  • 141 postów

Napisano 14 października 2009 - 15:19

A ja potrzebuje wymienic baterie w moim 3g i nigdzie nie udalo mi sie znalezc serwisu ktory zrobi to ponizej 200 zl :-( poza tym czytajac to forum to praktycznie boje sie oddac do jakiegokolwiek serwisu bo albo mnie zrobia w balona albo ukradna mi iphona :-) kurcze fajne perspektywy wymiany baterii mam :-)

#30 jgasieniec

jgasieniec
  • 141 postów

Napisano 15 października 2009 - 08:04

A moze mi ktos wytlumaczyc jak to mozliwe ze wymiana baterii w iphone 3g na przyklad w serwisie w poznaniu kosztuje 220 zl a w warszawie 80 zl ? Czy w obu przypadkach sa identyczne baterie czy moze te drozsze sa lepsze a te tansze gorsze ?

#31 surogaci

surogaci
  • 17 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 października 2009 - 08:35

SPAM

#32 MyApple

MyApple
  • 903 postów

Napisano 15 października 2009 - 10:37

Wydaje mi się, że w poznaniu serwis zleca to komuś innemu, dolicza marże i dlatego to tak wychodzi. W MacLife używają oryginalnych części - a ja osobiście korzystałem 2 razy i naprawde jestem zadowolony :)

Panie "kolego" - za podszywanie się pod osobę publiczną bez jej wiedzy i zgody (dane osobowe z profilu + zdjęcie oraz posiadanie kilku kont na MyApple) kończę Twoją krótką karierę na MyApple - BAN!

P.S.
Dla zainteresowanych - pod kogo "kolega" się podszywał ? Informacja poniżej:
Ryszard Petru > O mnie
A tak na marginesie to ciekawe, że tak "do upadłego" MacLife polecają oszuści :) (piszę oczywiście o tym konkretnym przypadku). Parę minut temu, "kolega" surogaci wy-edytował ze swojego profilu cześć danych w tym zdjęcie Pana Ryszarda Petru... poczuł smród jaki się wokół niego roztoczył czy co?

#33 d3tr000

d3tr000
  • 1 712 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 października 2009 - 13:11

ja mam przejścia z maclife ale myśle pozytywnie moduł wifi już mi działa :)

#34 jgasieniec

jgasieniec
  • 141 postów

Napisano 15 października 2009 - 13:14

Ale zaraz .... Moze mi ktos wytlumaczyc o co chodzi w postach powyzej ??? Bo zglupialem :-( pytalem o ta baterie bo nie wiem czym sie roznia oprocz ceny a powyzsze posty sa sprzeczne ....

---- Dodano 15-10-2009 o godzinie 12:17 ----
Ja bardzo chetnie zaplace i 400 zl tylko wymagam uczciwosci i fachowosci oraz zastosowania baterii ktora jest oryginalem w pelni tego slowa znaczeniu !

#35 Blade__

Blade__

Pytong Was obserwuje !!!

• 3 327 postów
  • SkądPółnoc

Napisano 15 października 2009 - 13:27

Ale zaraz .... Moze mi ktos wytlumaczyc o co chodzi w postach powyzej ??? Bo zglupialem :-( pytalem o ta baterie bo nie wiem czym sie roznia oprocz ceny a powyzsze posty sa sprzeczne ....

Zależy o które posty pytasz?
Post Admina mówi o tym, ze pewna grupa-klika osób znających się, korzystających z tego samego komputera a często będące jedną i tą samą osobą (z tym tylko ze podszywającą się za inne znane osoby cieszące się ogólnym szacunkiem) próbują dyskryminować serwisy Apple będące konkurencja dla prowadzonego przez nich serwisu - czyli tzw. czarny piarr... ot i wszystko.

#36 jgasieniec

jgasieniec
  • 141 postów

Napisano 15 października 2009 - 13:33

Aha , rozumiem. Dobra to skorzystam jednak z serwisu w poznaniu bo apple go poleca z tego co zauwazylem.

#37 d3tr000

d3tr000
  • 1 712 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 października 2009 - 13:36

nie wiem jak jest ale baterie kosztują po 50zł do iphona

#38 kayo

kayo
  • 12 postów
  • SkądTychy, PL

Napisano 15 października 2009 - 17:39

właśnie do mnie dzwonili z maclife że mam płyte gł. do wymiany. koszt 750zł. z naprawy zrezygnowałem i mam zapłacić tylko za kuriera 34zł więc za dużo na ich temat nie moge powiedziec ale wydawają sie godni zaufania.

#39 d3tr000

d3tr000
  • 1 712 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 października 2009 - 23:10

Ładna cena, pewnie do 3GS. U mnie kosztowała 200 ale do 2G

#40 kolcz11

kolcz11
  • 72 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 października 2009 - 09:53

Podziele się wrażeniemi z Diagnoservisu. Zgłosiłem się do nich po wymianę softu w iPhonie 2G, przy czym zaznaczyłem, że nie działa przycisk SLEEP. Wszystko ok - cena wymiana softu 150zł, termin realizacji ok tygodnia. Poprosili o telefon po tym czasie. Niestety, gdy zadzwoniłem okazało się, że technicy mają problemy z wgraniem nowego softa i że to jeszcze potrwa.. Po 3 tygodniach od oddania iPhone'a do serwisu zadzwoniła do mnie pani (bardzo miła muszę przyznać) z wiadomością, że technicy nie mogą wymienić softa bo przycisk SLEEP jest zepsuty(!), zaproponowała mi naprawę tego przycisku za 160zł czyli m/w taką jaką oferuje konkurencja. Kolejne 3 tygodnie naprawa przycisku + wymiana softa i mój telefon był gotowy.

#41 kayo

kayo
  • 12 postów
  • SkądTychy, PL

Napisano 16 października 2009 - 14:23

Ładna cena, pewnie do 3GS. U mnie kosztowała 200 ale do 2G

do 3g 16gb

#42 jgasieniec

jgasieniec
  • 141 postów

Napisano 16 października 2009 - 15:48

A czy ktos sie moze orientuje czy autoryzowane serwisy apple w polsce wydaja karte gwarancyjna na nowa baterie ktora wymienia w iphone ? I czy wydaja zaswiadczenie ze wlozona bateria jest oryginalem ? Bo wszedzie gdzie wysylam emaile to gdy zapytam o w/w zaswiadczenia to wowczas noe uzyskuje juz odpowiedzi.

#43 ssebal

ssebal
  • 990 postów

Napisano 16 października 2009 - 15:49

Potrzebuję jakiś serwis iPhone w Toruniu znacie coś?

#44 jgasieniec

jgasieniec
  • 141 postów

Napisano 16 października 2009 - 16:04

A ja bym w lodzi chetnie chcial miec serwis :-)

#45 swiety74

swiety74
  • 773 postów
  • SkądKatowice

Napisano 16 października 2009 - 19:34

A ja mam pytanie dotyczące wymiany pęknietej szybki w 3gs. Czy jest możliwe wymienienie na taką jak była czyli taką, która się nie palcuje? Ile by to kosztowało?

#46 Maciek_zabrze

Maciek_zabrze
  • 1 postów

Napisano 21 października 2009 - 23:25

Witam, powiem Wam jedno - to co niektórzy z Was opisali wcześniej przechodzi moje wszelkie wyobrażenia o serwisach GSM. Przyznam, że najbardziej powaliła mnie opowieść o szarpiącym się pijanym gościu i pokwitowaniach - normalnie masakra - mam nadzieję kolego, że serio tego nie odpuścisz, bo takie zachowania mają charakter typowo patologiczny i powinny zostać ukarane. Co do czasu naprawy w różnych serwisach mogę Wam wytłumaczyć czas oczekiwania jako dość dobry znawca tematu :) Otóż czas oczekiwania zależy głównie od posiadanych przez serwis części - może nie uwierzycie, ale większość serwisów GSM zamawia części dopiero po otrzymaniu zlecenia naprawy od klienta. Co do jakości części też nie miejcie wątpliwości. Serwisy zamawiają je w dużej mierze np. na Allegro lub hurtowniach internetowych - możecie zrobić to sami płacąc tylko za ew. wymianę części - macie wtedy na daną część gwarancję i np. fakturkę ;) Jeśli serwis przetrzymuje Waszego iPhone'a najpewniej oznacza to, że usterka jaką zdiagnozowali w pierwszej chwili okazała się nie być powodem awarii, a serwis musi ściągnąć inną część, co oczywiście znowu wiąże się z czasem oczekiwania. Nie miejcie złudzeń - za pomyłkę serwisu w większości przypadków i tak płaci klient - nieuczciwe serwisy niestety nie są rzadkością... Doradził bym Wam abyście przy wyborze serwisu zagrali psychologicznie :)))) Powiedzmy potrzebując szybkiej naprawy w serwisie możesz do niego zadzwonić pytając np. o część której pilnie potrzebujesz i możliwość jej odebrania danego dnia - wtedy będziesz wiedział czy serwis ma na stanie części a tym samym na jaki czas naprawy się przygotować psychicznie :) Zapytacie skąd ja to mogę wiedzieć? Akurat tak się składa że mam firmę zaopatrującą wiele serwisów GSM w części serwisowe i akcesoria :) Osobiście na terenie śląskiego mam do polecenia serwis SLI-COM z Zabrza. Jeśli ktoś chce naprawić swoją zabawkę podam telefon kontaktowy na priv. pozdrawiam serdecznie wszystkich którzy dotrwali do końca tego posta :) Maciek ps. do kolegi Swiety74 - ok. 160 zł zapłacisz za samą szybkę do iPhone 3GS. Z wymianą ok. 230 zł. Odradzam jednak zakup akurat tej szybki na Allegro.pl

#47 Lam

Lam
  • 2 postów

Napisano 04 listopada 2009 - 17:05

Polećcie mi jakiś pewny serwis iPhone na terenie warszawy. Zostawiał ktoś swojego w polecanym przez myapple iClinic, jakie macie o nim opinie ? Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam :)

#48 semp

semp
  • 39 postów

Napisano 04 listopada 2009 - 17:06

Ja mam taką, że do tej pory nie mogę się z nimi złapać na oddanie telefonu do serwisu, bo przestali odpisywać na maile ;)

#49 amcieq

amcieq
  • 361 postów
  • SkądLondon

Napisano 09 listopada 2009 - 20:53

pytanie do wcześniej piszących jak naprawa z maclife? polecacie?

#50 semp

semp
  • 39 postów

Napisano 12 listopada 2009 - 15:31

Ja powiem tak - w iClinic nikt nie odpisuje na maile, nie wiem co się dzieje z tą firmą, bo wydawała się godna zaufania po wielu pozytywnych komentarzach na tym forum i sporej aktywności na Allegro. Puściłem też wiadomość do MacLife i póki co bez odpowiedzi, a przed chwilą wysłałem maila do PDAserwis i być może będę relacjonował na forum profesjonalizm bądź nieprofesjonalizm poszczególnych firm ;) Zobaczymy u których wyląduje mój telefon i ile to potrwa. Zachęcam Was do tego samego, to chyba jedyny sposób, żeby sprawdzić gdzie warto naprawiać, a gdzie nie. Ja już mam tego trochę dosyć, bo wożę się z tą naprawdą od kilku tygodni ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych