Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

- - - - -

FireFox 3 Oficjalnie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
249 odpowiedzi w tym temacie

#201 lookman23

lookman23
  • 108 postów
  • Skądzabrze

Napisano 18 czerwca 2008 - 07:52

u mie sie nie da, ewentualnie nie potrafie :)

no to mnie nie przekonuje.. tak sie przyzwyczailem do mazania palcami ze inna metoda back/forward mnie nie cieszy:)

#202 andy76

andy76
  • 406 postów
  • SkądDołuje Mierzyn, Zachodniopomorskie, Poland, Poland

Napisano 18 czerwca 2008 - 08:05

Problem iWeb w FF3 wydaje się być rozwiązany. Z tego co widzę babol leży po stronie iWeb, aczkolwiek moja wiedza na ten temat jest znikoma. Zwracam honor przeglądarce i osobom, z którymi miałem przyjemność dyskutować. Rozwiązanie.

#203 Pyra

Pyra
  • 45 postów
  • SkądIreland

Napisano 18 czerwca 2008 - 08:19

Witam serdecznie, Jak narazie jestem bardzo zadowolony z ff3, co prawda zmiany w interface sa drobne ale bardzo wygodne dla oka i uprzyjemniaja prace. Jak ktos juz napisal, calosc sprawia wrazenie bardziej eleganckie. W pierwszych minutach uzywania najbardziej zauwazalna byla moim zdaniem predkosc. Calkiem imponujaca, nawet na "chlodnym kompie". Ogolem korzystnie oceniam update, jestem zadowolony ;) Przy okazji pozdrawiam wszystkich, moj 1wszy post :D Pozdro! ;)

#204 qtylovsky

qtylovsky
  • 823 postów
  • Skądwołomin

Napisano 18 czerwca 2008 - 09:02

ja nie lubie FF, i nie wiem dlaczego ma tylu zwolennikow... moze 3 bedzie lepsza.. Osobiscie wole Opere, ale safari tez jest ok....

#205 tym0n

tym0n
  • 49 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 czerwca 2008 - 09:09

Jeśli często korzystasz z googla i gmaila polecam toolbar googla - jest już pod FF3 - zakładki dostępne są podobnie jak w programie (czyli rozwijalne menu), a także pod adresem http://google.com/bookmarks (trzeba być zalogowanym w googlu, żeby je zobaczyć)
Można je oczywiście edytować, eksportować i katalogować. Logujesz się do googla na pierwszym lepszym kompie i zakładki już masz. Mjut :)

no tak to lepsze rozwiązanie, namiętnie korzystam z igoogla i google notifier więc google bookmarks tez mnie cieszy, kurcze czemu wcześniej tego nie poszukałem przecież google ma wszystko
dzięki

#206 Vorph

Vorph
  • 272 postów
  • SkądInąd

Napisano 18 czerwca 2008 - 09:59

jak wam działają przelewy w BPH ? Dzisiaj próbowałem zmodyfikować zdefiniowany przelew i się lisek wywalił :(

#207 resetpl

resetpl
  • 76 postów
  • SkądKatowice

Napisano 18 czerwca 2008 - 09:59

jako uzytkownik pcta musze przyznac, ze coraz lepiej z tym firefoxem, ale jakos nadal nie moge przesiasc sie na niego z opery ;)

#208 sylwiusz

sylwiusz
  • 48 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 czerwca 2008 - 10:05

Zainstalowalem. Wreszcie interfejs macowy, skroty klawiszowe popularne wsrod macowcow dzialaja - to bardzo mile :-) Niestety - babol z drukowaniem polskich literek pozostal, widac tak ma engine Gecko :-( Wystarczy wejsc np. na strone allegro.pl i sprobowac ja wydrukowac - w miejscu polskich literek zmienia sie czcionka z bezszeryfowej na szeryfowa (ogonki sa) i wyglada to dziwnie :-/ Camino mino tez tak ma, tylko Safari radzi sobie z tym bez problemu. Niby nie realny problem, ale jednak stara niedorobka, ktorej nikt jak do tej pory nie usunal, a sprawdzalem to juz na wielu Macach :-/

#209 woocash

woocash
  • 1 627 postów

Napisano 18 czerwca 2008 - 10:35

Ciekawe co piszesz, bo u mnie wygląda wszystko poprawnie na allegro.pl po wydruku.

#210 LASERman

LASERman

• 2 286 postów
  • SkądMaidstone, UK

Napisano 18 czerwca 2008 - 10:48

...tylko brak mi faviconów w zakładkach trochę, będe tesknił :P

U mnie na Mac oraz na PC favicony w zakładkach są (upgrade z 2.0.0.14) zarówno w menu zakładki jak i w pasku zakładek.

#211 _kaz

_kaz
  • 213 postów

Napisano 18 czerwca 2008 - 11:09

wolna, caly czas za wolna i nie chodzi mi o predkosc wczytywania stron ale o to jak szybko dziala sam program przez ten makowy interfejs widac jak sie odswieza zupelnie jak pod winda :/ no i cocoa suite jej nie obsluguje

#212 zwolu

zwolu
  • 100 postów

Napisano 18 czerwca 2008 - 13:17

Mnie sie bardzo podoba nowy FF, ale jakoś odruchowo wracam do Safari i faktycznie brakuje mazania paluchami na multitouche'u :( Jest to super wygodne

#213 woocash

woocash
  • 1 627 postów

Napisano 18 czerwca 2008 - 13:19

Najlepsze jest to na czym pracują programiści w siedzibie Mozilli :-)
Firefox 3 exceeds 1 million downloads in under four hours

---- Dodano 18-06-2008 o godzinie 14:20 ----

Mnie sie bardzo podoba nowy FF, ale jakoś odruchowo wracam do Safari i faktycznie brakuje mazania paluchami na multitouche'u :( Jest to super wygodne

Zainstaluj MultiClutch i po problemie - ja tak zrobiłem i mazanie paluchami działa przepięknie. A MC pozwoli Ci je aktywować w dowolnej aplikacji.

#214 neverfree

neverfree
  • 131 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 czerwca 2008 - 13:34

Właśnie przestała mi działać regulacja głośności na YouTube, a do tego coś dziwnego stało się z zakładkami...

Dołączona grafika
Dołączona grafika

---- Dodano 18-06-2008 o godzinie 15:36 ----
Pomógł restart przeglądarki.

#215 zwolu

zwolu
  • 100 postów

Napisano 18 czerwca 2008 - 13:53

woocash dzięki za porade dziła zacnie :)

#216 airacobra

airacobra
  • 155 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 czerwca 2008 - 14:27

FF3 jest "godnym" następcą FF2. Przed chwilą przetestowałem, dzięki czemu dowiedziałem się, jak brzmi nazwa kodowa nowego FF. FF3 mule Na szczęście jest Camino. Pozdrawiam

#217 woocash

woocash
  • 1 627 postów

Napisano 18 czerwca 2008 - 14:38

Zastanawiam się, czemu niektórzy tak narzekają na mulenia... Jak dla mnie śmigał zawsze szybko, i tak jest z wersją trzecią...

#218 airacobra

airacobra
  • 155 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 czerwca 2008 - 14:41

FF od którejś tam ulepszonej wersji [do tego momentu był super] żre procesor jak najęty. Zarówno na Win, jak i na MacOS. AI, PS i ID razem otwarte nie wpierdzielaja tyle w stanie spoczynku co FF2 i teraz FF3.

#219 Pyra

Pyra
  • 45 postów
  • SkądIreland

Napisano 18 czerwca 2008 - 14:44

nie wiem, u mnie wszystko pieknie, jestem zadowolony z ff3 tak samo jak bylem z ff2 ;)

ciekawostka -> Browser Wars: Microsoft Mistakes Browser War for Browser Party , Sends Firefox a Lovely Cake

hehe.. :)

#220 woocash

woocash
  • 1 627 postów

Napisano 18 czerwca 2008 - 14:47

FF od którejś tam ulepszonej wersji [do tego momentu był super] żre procesor jak najęty. Zarówno na Win, jak i na MacOS. AI, PS i ID razem otwarte nie wpierdzielaja tyle w stanie spoczynku co FF2 i teraz FF3.

U mnie w tej chwili 3-5%, iTunes 10%

#221 skibas

skibas
  • 147 postów
  • SkądKedzierzyn-Kozle, Poland

Napisano 18 czerwca 2008 - 15:32

pisząc Web Gallery rozumiem, że macie na myśli eksport zdjęć na .mac z poziomu iPhoto?
czyli nie da się zrobić takiej galerii .Mac Web Gallery nie pisoadając konta .mac? bo strasznie wkurza mnie to, że FF przestał wyświetlać moją galerię...

... i pokazuje takie małe zdjęcia...
Podpowie ktoś?

#222 andy76

andy76
  • 406 postów
  • SkądDołuje Mierzyn, Zachodniopomorskie, Poland, Poland

Napisano 18 czerwca 2008 - 15:40

Podpowiedź jest już w dwóch miejscach na tym forum, jedno to kilka postów wyżej. Drugie w osobnym temacie.

#223 ContactLost

ContactLost
  • 430 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 18 czerwca 2008 - 16:16

To po dniu testowania powiem czego mi najbardziej brakuje: - integracji z systemem w stylu np. jak chę wrzucić obrazek na imageshack czy cokolwiek innego, muszę szukać obrazka za pomocą beznadziejnego dłubania po folderach, w Safari po prostu przeciągam plik w odpowiedni obszar na stronie - brak wyszukiwania google z paska adresu - brak history flow :D - (to, co przez niektórych uznawane za minus) Ściąganie plików bezpośrednio po kliknięciu w odnośnik, bez potrzeby potwierdzeń itd. - aktualnie najwolniej odpalająca sie przeglądarka na moim kompie... Serio. Opera 9.5, Safari, Camino odpalają się teraz momentalnie, a na Fx czekam około 5, 6 sekund :P Chociaż w porówaniu z Operą 9.2 gdzie czekałem znacznie dłużej jest całkiem nieźle to jednak te 5 sekund jest teraz dla mnie jak nieskończoność :) - pasek wyszukiwania na stronie na dole strony :P - nie podpowiada adresu strony na pasku tylko trzeba kliknąć strzałką w dół i szukać ;) A z plusów: + to co zawsze czyli możliwość przystosowania do własnyh potrzeb generalnie wszystkiego + pluginy + pasek zakładek. zdecydowanie fajniejszy niż w Safari. + Renderowanie stron, porównywalne z Safari i Operą 9.5. W sumei to nie wiem która jest aktualnie najszybsza, fakt jest taki, że różnicy się nie odczuwa + wygląd. wersja 2 mnie szczerze mówiąc lekko przerażała ;) No to taka moja opinia. Przeglądarka generalnie wydaje mi się lepsza od Opery 9.5 (głównie pasek zakładek tutaj decyduje ;) ), szkoda, że wolno się uruchamia. No i brak tej integracji z systemem... ale kto wie, może istnieje jakieś rozwiązanie tego problemu.

#224 skibas

skibas
  • 147 postów
  • SkądKedzierzyn-Kozle, Poland

Napisano 18 czerwca 2008 - 17:02

Podpowiedź jest już w dwóch miejscach na tym forum, jedno to kilka postów wyżej. Drugie w osobnym temacie.

no tak znalazłem rozwiązanie jak zrobić żeby galeria działała pod FF3 ale nikt nie odpowiedział na pytanie... jak coś to proszę o pomoc tutaj:
http://www.myapple.p...z-kona-mac.html

#225 firesoso

firesoso
  • 114 postów

Napisano 18 czerwca 2008 - 17:55

- (to, co przez niektórych uznawane za minus) Ściąganie plików bezpośrednio po kliknięciu w odnośnik, bez potrzeby potwierdzeń itd.
- aktualnie najwolniej odpalająca sie przeglądarka na moim kompie... Serio. Opera 9.5, Safari, Camino odpalają się teraz momentalnie, a na Fx czekam około 5, 6 sekund :P Chociaż w porówaniu z Operą 9.2 gdzie czekałem znacznie dłużej jest całkiem nieźle to jednak te 5 sekund jest teraz dla mnie jak nieskończoność :)

a szkoda, bo myślałem że te rzeczy się pojawią / zostaną poprawione :)

Próbowaliście testować wydajność*FF3 z FlashPlayer'em? Od kiedy pamiętam FF radzi sobie z nim najgorzej i ma zawsze najmniej FPS'ów w porównaniu do Safari i IE nawet..

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych