Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

- - - - -

FireFox 3 Oficjalnie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
249 odpowiedzi w tym temacie

#176 lopski

lopski
  • 530 postów
  • SkądCrack-off

Napisano 17 czerwca 2008 - 22:22

coś mi zmula ten firefox nowy, skacze strona, zcina się prz przewijaniu strony, o co chodzi??

#177 andy76

andy76
  • 406 postów
  • SkądDołuje Mierzyn, Zachodniopomorskie, Poland, Poland

Napisano 17 czerwca 2008 - 22:28

Chwila - mówimy o galeriach czy o programach do tworzenia stron? Wykoystanie Web Gallery nie wyklucza użycia iWeb.
PS
FF3 pamięta ustawienie zoom'a na poszczególnych stronach - fajne :-)

Hehe! Ja piszę o iWeb i galeriach zrobionych na stronach za pomocą tego programu. Przykład WG, który podałeś działa na w FF3 bezbłędnie. Natomiast z moją galerią Web Gallery FF3 ma już problem. Po kliknięciu na zdjęcie nie pokazuje się ono w powiększeniu tylko puste pole z wykrzyknikiem. Kiedy nawiguje strzałkami w prawo i w lewe zdjęcia zaczynają się wyświetlać poprawnie. Po powrocie do albumu i kliknięciu na zdjęcie znowu mam wykrzyknik.

PS. Czy istnieje możliwość wstawienia WG do strony zrobionej w iWeb tak, żeby nie wychodzić ze strony macierzystej? Chyba nie... Byłoby to jakieś rozwiązanie.

#178 LASERman

LASERman

• 2 286 postów
  • SkądMaidstone, UK

Napisano 17 czerwca 2008 - 22:37

PS. Czy istnieje możliwość wstawienia WG do strony zrobionej w iWeb tak, żeby nie wychodzić ze strony macierzystej? Chyba nie... Byłoby to jakieś rozwiązanie.

Nawet gdyby się dało to chyba byś nie chciał by jednolity styl Twojej strony nagle zmienił tło i układ z raczej pionowego na zdecydowanie poziomy, a więc czuję Twój ból - niemniej wygoda (kompletny "serwis" ze zdjęciami po jednym kliknięciu w iPhoto)), funkcjonalność (dodawanie zdjęć e-mailem przez wiele osóB) ma swoje koszta - jest odrębna od iWeb.
PS
Moja Web Gallery wygląda tak samo dobrze pod FF3 (PC i Mac) jak pod Safari czy FF2

#179 thorin49

thorin49
  • 49 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 czerwca 2008 - 22:38

FF3 jest suuper i wygląda suuper :D

#180 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 czerwca 2008 - 22:40

dopiero ciągnę, zobaczymy jak z rekordem pójdzie, bo w deklaracjach, Polska była drugim krajem świata:)

#181 tym0n

tym0n
  • 49 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 czerwca 2008 - 23:00

Nie wiem czy mnie zrozumiałeś zakładki masz przechowywane online ale pokazują się w ff czy w safari jakby były zapisane w tych programach ( do Safari wstarczy delicious2safari i button do dodawania do Del.icio.us a potem robisz get my bookmarks i masz wszystko zsynchronizowane. Sprawdziłem wiele sposobów ale ten jest wg mnie bardzo bezpoieczny aaa i oczywiscie na wszystkich kompach w roznych miejscach ma identyczne bookmarki - fajnie no nie :)

zrozumiałem i chyba skorzystam jutro egzamin a po egzaminie bede rozkminiał deliciusa
dzięki

#182 Nymite

Nymite
  • 228 postów

Napisano 17 czerwca 2008 - 23:05

Hm, albo u mnie jest cos nie tak, albo Polska ma teraz nagle cos kolo 50k deklaracji? Wczesniej bylo chyba wiecej...?

#183 Kagain

Kagain
  • 583 postów
  • SkądGrodzisko, ELW, PL

Napisano 17 czerwca 2008 - 23:07

To już są pobrania moim zdaniem

#184 skibas

skibas
  • 147 postów
  • SkądKedzierzyn-Kozle, Poland

Napisano 17 czerwca 2008 - 23:13

Nawet gdyby się dało to chyba byś nie chciał by jednolity styl Twojej strony nagle zmienił tło i układ z raczej pionowego na zdecydowanie poziomy, a więc czuję Twój ból - niemniej wygoda (kompletny "serwis" ze zdjęciami po jednym kliknięciu w iPhoto)), funkcjonalność (dodawanie zdjęć e-mailem przez wiele osóB) ma swoje koszta - jest odrębna od iWeb.
PS
Moja Web Gallery wygląda tak samo dobrze pod FF3 (PC i Mac) jak pod Safari czy FF2

pisząc Web Gallery rozumiem, że macie na myśli eksport zdjęć na .mac z poziomu iPhoto?
czyli nie da się zrobić takiej galerii .Mac Web Gallery nie pisoadając konta .mac? bo strasznie wkurza mnie to, że FF przestał wyświetlać moją galerię...

#185 neverfree

neverfree
  • 131 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 czerwca 2008 - 23:14

Dla tych, którym interfejs niezupełnie odpowiada, proponuję kliknąć gdzieś w okolicach buttonów prawym przyciskiem myszy, a potem na "Dostosuj". Teraz jeszcze kliczek w polu "użyj małych ikon" i v'oila! - FX3 nabiera nieco elegancji! :)

Dołączona grafika
Dołączona grafika

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#186 theiris

theiris
  • 17 postów

Napisano 17 czerwca 2008 - 23:30

scroll zwolnił, gumowaty i jak szybciej poruszać na padzie to nie nadąża.

#187 Authilius

Authilius
  • 144 postów
  • SkądSłupsk / Koszalin

Napisano 17 czerwca 2008 - 23:47

Już pobrałem, więc mój udział w biciu rekordu już jest :)

#188 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 18 czerwca 2008 - 00:04

3x pobrany ... sprawdzał ktoś PicLens ??

#189 nib187

nib187
  • 90 postów
  • SkądPoznań

Napisano 18 czerwca 2008 - 00:12

3x pobrany ... sprawdzał ktoś PicLens ??

U mnie na windzie działa.

#190 tym0n

tym0n
  • 49 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 czerwca 2008 - 00:12

Dla tych, którym interfejs niezupełnie odpowiada, proponuję kliknąć gdzieś w okolicach buttonów prawym przyciskiem myszy, a potem na "Dostosuj". Teraz jeszcze kliczek w polu "użyj małych ikon" i v'oila! - FX3 nabiera nieco elegancji! :)

Dołączona grafika
Dołączona grafika

Dołączona grafika
Dołączona grafika

wow no to super nowinkę sprzedałeś rzeczywiście jakiś od razu ff3 milszy się zrobił tylko brak mi faviconów w zakładkach trochę, będe tesknił :P

#191 Delano90

Delano90
  • 434 postów
  • SkądW-wa

Napisano 18 czerwca 2008 - 00:33

hah... ja też już pobrałem xD. i tak u mnie się w związku z tym dużo nie zmieniło xD. nadal korzystam z tej samej i takiej samej przeglądarki :P.

#192 lookman23

lookman23
  • 108 postów
  • Skądzabrze

Napisano 18 czerwca 2008 - 00:52

aaa moze przeoczylem.. czy w fox`ie dziala przesuwanie stron trzema palcami na multitouch`u?

#193 Nymite

Nymite
  • 228 postów

Napisano 18 czerwca 2008 - 01:24

To już są pobrania moim zdaniem

Faktycznie, nie zwrocilem uwagi na nowy naglowek :).

#194 cimonj

cimonj
  • 593 postów
  • SkądHorsham, UK

Napisano 18 czerwca 2008 - 05:11

..GDYBY KTOS MIAL JESZCZE PROBLEM Z POBRANIEM FireFoxa 3.0..

mozna (bezproblemowo) sciagnac go ze strony: Mozilla Firefox 3.0 PL - przeglądarki stron www - dobreprogramy

..dobreprogramy uczestnicza w "biciu" rekordu.. wiec kazdorazowe sciagniecie FF3.0 kreci licznik na stronie FF.

#195 petr

petr
  • 332 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 czerwca 2008 - 06:02

aaa moze przeoczylem.. czy w fox`ie dziala przesuwanie stron trzema palcami na multitouch`u?

u mie sie nie da, ewentualnie nie potrafie :)

#196 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 czerwca 2008 - 06:57

Pobrałem przed chwilą. Nie zauważyłem różnicy między tą aktualną wersją, a ostatnią betą po tych kilku minutach korzystania.

#197 ozz

ozz
  • 1 129 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 18 czerwca 2008 - 07:20

ff nowy jest szybki !!! nie ma co ale juz mi sie sypie na viscie gdy wchodze na łonetowa poczte i klikam usuń list ... w domu sprawdze czy tak samo dziala na macowej werjsi \

#198 Delano90

Delano90
  • 434 postów
  • SkądW-wa

Napisano 18 czerwca 2008 - 07:41

ff nowy jest szybki !!! nie ma co ale
juz mi sie sypie na viscie gdy wchodze na łonetowa poczte i klikam usuń list ...
w domu sprawdze czy tak samo dziala na macowej werjsi
\

hmm.... dobrze, że przynajmniej na xp'ku nie wykrzacza się jak na razie u mnie xD.

#199 iluw

iluw
  • 10 postów
  • SkądWROCŁAW

Napisano 18 czerwca 2008 - 07:42

Cosik się zblokowała stronka mozilli. :rolleyes:

#200 Rav_V3k

Rav_V3k
  • 664 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 18 czerwca 2008 - 07:47

zrozumiałem i chyba skorzystam jutro egzamin a po egzaminie bede rozkminiał deliciusa
dzięki

Jeśli często korzystasz z googla i gmaila polecam toolbar googla - jest już pod FF3 - zakładki dostępne są podobnie jak w programie (czyli rozwijalne menu), a także pod adresem http://google.com/bookmarks (trzeba być zalogowanym w googlu, żeby je zobaczyć)
Można je oczywiście edytować, eksportować i katalogować. Logujesz się do googla na pierwszym lepszym kompie i zakładki już masz. Mjut :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych