Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 3G w Polsce - z czym to się je?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
251 odpowiedzi w tym temacie

#101 laza

laza
  • 192 postów
  • SkądGniezno/Poznań

Napisano 10 czerwca 2008 - 15:14

jak już ktoś wspominał! będzie też na karte...Dołączona grafika

#102 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 10 czerwca 2008 - 15:22

czyli kupi się na karte i przywiezie do polski, zdejmie sima i będzie hulał! tylko czy pay and go będzie też kosztował 200 $?

---- Dodano 10-06-2008 o godzinie 14:25 ----
co o tym sądzicie, co to może oznaczać

"Niestety wraz z nowym oprogramowaniem, przyjdą też ciężkie czasy dla osób z "odblokowanym" iPhone-em. Apple wprowadza nowe mechanizmy aktywnego sprawdzania czy telefon nie był poddawany nieautoryzowanym poprawkom."

źródło: TELEPOLIS.PL - SDK dużo mówi o iPhone 3G

#103 tomkierz

tomkierz
  • 270 postów

Napisano 10 czerwca 2008 - 15:26

Na pewno.... 200$ z abo i 200$ z pay & go.... Moim zdaniem cena bez umowy nie zejdzie poniżej 400$ za 8gb w US. Nie wspominając o cenie w polsce.

#104 stealth1947

stealth1947
  • 591 postów

Napisano 10 czerwca 2008 - 15:35

W reklamach tez mowia ze telefony za 1zl, ale w najdrozszym abonamencie. Niestety Stefan podal malo szczegolow i wiecej jest niewiadomych, pozostaje poczekac na rozwoj sytuacji pare miesiecy. Btw: Ktos wie cos na temat rebrandingu Ery na T-mobile?

#105 goodboy

goodboy
  • 1 611 postów
  • SkądKonstancin/W-wa

Napisano 10 czerwca 2008 - 15:37

Na pewno.... 200$ z abo i 200$ z pay & go.... Moim zdaniem cena bez umowy nie zejdzie poniżej 400$ za 8gb w US. Nie wspominając o cenie w polsce.

Bez przesady. Koszt wyprodukowania takiego urządzenia to mniej niż $100. Nie ma mowy o cenach z rzędu $400. Od wczorajszego keynote, wybijcie sobie to z głowy raz na zawsze ;)

#106 J A S I E K

J A S I E K
  • 37 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 czerwca 2008 - 15:46

No patrz...a jakoś za pierwsza wersje Iphona brali po 400$...

#107 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 10 czerwca 2008 - 15:52

za aparat to może nie, ale o abonamencie nikt nic na keynote nie mówił, więc ile sobie orange i era zażyczą tyle będzie, niestety.

#108 tomkierz

tomkierz
  • 270 postów

Napisano 10 czerwca 2008 - 16:01

Dokładnie, pierwszego ip sprzedawali za 600$ a koszty produkcji były podobne do kosztow ip 3g. 200$ to najwyżej może być cena z niskim abo ale nie cena bez umowy.

#109 Moridin

Moridin
  • 600 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 czerwca 2008 - 16:10

TomTom juz ponoc ma gotowy program wiec raczej ma normalne funkcje gps.

#110 szymek

szymek
  • 49 postów
  • Skądszczecin

Napisano 10 czerwca 2008 - 16:28

Witam Czy iphona będzie można kupić nie podpisując umowy? Czy to w usa czy to w polsce... Wiem, cena będzie kosmiczna ale czy taka możliwość będzie

#111 tomkierz

tomkierz
  • 270 postów

Napisano 10 czerwca 2008 - 16:33

Będzie taka możliwość w UK ( juz pisali o mozliwosci kupna na karte czyli tzw. Pay & Go) ale mnie osobiście bardziej interesuje możliwość kupna w USA. Jeżeli ktoś ma juz jakies info na ten temat to prosze o odp.

#112 szylejko

szylejko
  • 115 postów

Napisano 10 czerwca 2008 - 16:37

nie jest możliwe by firma jak apple sprzedawala swoj telefon tylko w sieciach dedykowanych i nie oferowala telefonu dla osoby ktora nie chce sie wiazac na dwa lata z jakas firma, pomimo tego ze wejda na wiele rynkow to zdaja sobie sprawe ze wiele ludzi juz jest zwiazana umowami i nie bedzie chciala sie przenosic do innych tylko dlatego ze tam jest iphone. To ma byc zabawka dla kazdego i komentarze typu ze nie bede juz wyjatkowy sa smieszne, bo ten telefon ma byc wlasnie dla ludzi, w polsce moze traktuje sie go jak niewiadomo co, a w stanach 300-400 dolarow to sa żadne pieniadze dla normalnie pracujacego studenta nawet. Tak wiec uwazam ze bedzie normalna opcja kupienia iphone i bedzie kosztowal okolo 400 dolarow.

#113 denis

denis
  • 589 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 10 czerwca 2008 - 16:49

telefon będzie kosztował wszędzie tak powiedział Steve $199, więc jak tak nie będzie to po prostu trzeba będzie przestać oglądać keynote i przestać wierzyć w słowa prezesa Apple bo wychodzi na to że tylko by bajki opowiadał, jedynie abo może być duży.

#114 tomkierz

tomkierz
  • 270 postów

Napisano 10 czerwca 2008 - 16:52

Może bedzie kosztował 200$, ale w jakim abonamencie? Tego nie wspomniał.... ;]

#115 jamesPL

jamesPL
  • 168 postów
  • Skądwlkp

Napisano 10 czerwca 2008 - 16:53

a propos a-gps z tego co sie orientuje to system lokalizacji oparty nie o satelite, a o stacje bazowe, jesli sie myle poprawcie mnie:) wiem, ze takie cos jest np. w Motorolii e1000 ...

#116 Aryman

Aryman
  • 678 postów
  • SkądEdinburgh

Napisano 10 czerwca 2008 - 16:55

Uff, dobrze bo po skończeniu mixa miałem przejść na plusa bo tanio... Super ze iPhone w Polsce, tylko najgorsza jest cena... w Polsce mamy walki z cenami wyuczoną... :D

#117 goodboy

goodboy
  • 1 611 postów
  • SkądKonstancin/W-wa

Napisano 10 czerwca 2008 - 16:55

Wiecie co mnie najbardziej zdziwiło? Dlaczego iPhone'a nie będzie w Chinach? :shock: Przecież to jeden z największych rynków.

#118 J A S I E K

J A S I E K
  • 37 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 czerwca 2008 - 16:56

Żadna sieć nie będzie miała prawa 'sprzedać' Iphona za więcej niż 8GB - 199$ oraz 16GB - 299$ [w przeliczeniu oczywiście ] ,ale to jaki dana sieć będzie narzucała abonament to już jest zupełnie inna sprawa... Pewnie w Polsce będzie tak, że za samego Iphona zapłacimy te 400-600 zł ale do tego dowalą nam taki abonament, że nikt sie nie pozbiera...

#119 Aryman

Aryman
  • 678 postów
  • SkądEdinburgh

Napisano 10 czerwca 2008 - 16:56

Ale Chiny sobie same zaspokoją :D, wyprodukują pewnie jutro własną wersje iphone ;p i pewnie będzie lepsza od normalnej :P

#120 szylejko

szylejko
  • 115 postów

Napisano 10 czerwca 2008 - 17:00

dobrze czyli wedlug was opcja ktora jest w O2 ze bedzie mozna kupic na karte iphone'a to tez bedzie kosztowal NIE WIECEJ niz 199 dolarow po przeliczeniu, kto wtedy kupi iphonea tez za 199 z abonamentem? przeciez to jest niedorzeczne.

#121 arsen

arsen
  • 798 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 10 czerwca 2008 - 17:06

Ale pisza ze GPS w iphone to tylko A-GPS przecież ręce opadły, 3G tak nie potrzebuje a reszta dla mnie mało istotna poza zmiana aluminium na plastik (pewnie tylko dlatego ze plastik tani i wiecej sprzedadza). Stary iphone bedzie w cenie.
Dla tych co nie wiedza co to A-GPS
AGPS - Wikipedia, wolna encyklopedia dobre to tylko do otagowania zdjec. Do jazdy ze wzgledu na bardzo malą dokladność nie nadaje się zupełnie.

#122 kizia

kizia
  • 17 postów

Napisano 10 czerwca 2008 - 17:08

czy ten i-phone będzie mial polskie oprogramowanie?

#123 Klimer

Klimer
  • 848 postów

Napisano 10 czerwca 2008 - 17:09

Wychodzi na to, że jedyną poważną siecią w Polsce jest Plus:) Ale masówka ale lipa, telefon właśnie stracił na wyjątkowości, zalać rynek i nic więcej. Szkoda. Może zrobią na Atomie coś ala komunikator Nokii kiedyś. Ja swojego sprzedaję, teraz każdy Heniek będzie go miał dlatego mus uciekać.
Jobs zrobił to co powiedział, dokupił chińczykom ryżu i zalał rynek:)
Ale to będzie awaryjne:)

---- Dodano 10-06-2008 o godzinie 08:03 ----
Skąd Wy bierzecie te informacje. Płacą Wam za kłamstwo? Na stronie Apple.com czasy pracy są podane dużo niższe. W jednym newsie podajecie UMTS a w drugim HSDPA. To jak to jest?

ten post mnie rozbawił na maksa... ja to nazywam syndromem małego penisa z radia maryja... :P bo musi mieć coś czego nie mają inni (coby wyleczyć kompleksy), a na koniec dosrać drugiemu :P wtedy pełna satysfakcja.

iphone nie jest już teraz niczym wyjątkowym. moja dziewczyna która nie ma zielonego pojęcia o technice, na komputerze ledwo daje radę wie czym jest iphone itp. w warszawie wystarczy pójść do dużego skupiska ludzi by liczyć iphone'y. Ich jest pełno! jak ktoś podchodzi w ten sposób do sprawy to może niech sobie kupi nokię 3210... wtedy będzie wyjątkowy, bo ten telefon mało kto teraz ma...

blech...

a co do 3G to już ostrzę pazury na białą wersję :) nie podpisałem jeszcze nowej umowy z orange, więc nie mogę się doczekać! szkoda tylko że jeszcze tak długo! (no i najgorsze jest też*to że nie wiem jak bardzo długo... )

#124 ArturM

ArturM
  • 317 postów
  • SkądDublin, IE

Napisano 10 czerwca 2008 - 17:14

Mozna zapytac inaczej -ile kosztuje w Orange zerwanie umowy?

700zl ;)

wiem bo mnie za to ścigali :D - wyłączyli mi rozmowy wychodzące to nie zapłaciłem rachunku.
Wysłali mi list z windykacji to sie wkurzyłem i juz nie zapłaciłem

Mineło kilka lat .. sprawa przedawniona ;)

#125 celati

celati
  • 64 postów
  • SkądKowary

Napisano 10 czerwca 2008 - 17:18

Światowa premiera iPhone'a 3G 11 lipca, w Polsce - po wakacjach.

Ha ha ha jak zwykle

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych