Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 3G w Polsce - z czym to się je?

• Please log in to reply
251 replies to this topic

#76 John112

John112
  • 25 posts
  • SkądPoznan, Poland, Poland

Posted 10 June 2008 - 13:05

Moim zdaniem tak niska cena iPhone'a jest elementem strategi Steva jak telefon trafi do dużej liczby użytkowników to wzrośnie popularność Apple a co za tym idzie ludzie zaczną kupować co raz więcej produktów Apple, budowanie lojalności klientów na najlepiej ulokowane źródło kapitału

#77 zwolu

zwolu
  • 100 posts

Posted 10 June 2008 - 13:06

A może cena będzie $199 ale operator będzie miał prowizję z zakupionych aplikacji na AS i jakoś się wyrówna. Mimo wszystko ciężko uwierzyć w tą cenę w PL :/

#78 Log4n

Log4n
  • 41 posts

Posted 10 June 2008 - 13:08

ja bym tam się nie opierał na wiadomosciach Pani z obsługi klienta, czasami dzwoniąc dwa razy w ciągu 10 minut do tego typu instytucji w jednej firmie, są dwie a nawet trzy różne informacje na ten sam temat ;)

A ja pamietam, jak dawno temu do kumpla wydzwaniala Pani z BOK z propozycja neostrady i tydzien w tydzien przez 2 miesiace go nekali, a jak sie zdecydowal, to dostal odpowiedz, ze u niego na wiosce - nie ma mozliwosci technicznych podlaczenia neo :D :D.

A wracajac do tematu.. to nie wierze w to, ze polscy operatorzy udostepnia iP 3g w tej cenie. Ewentualnie zaslonia sie abonamentem za 150-200zł i na dwa lata, to ja dziekuje.

Uważam tez ze bez sensu czekac - jesli wam sie konczy umowa, bo tak jak juz ktos tu pisal w tym topicu - bedzie na poczatku drogo, wysoki abonament, itp itd i bedziecie sie wkurzac, lub w koncu podpiszecie umowe i wywalicie kupe kasy, bo juz wam cierpliwosc sie wyczerpie :). A ja kupie spokojnie na allegro, aktywowany w erze ( tez mam abonamenty w erze ) i tylko karte przeloze i tyle.

Ciekaw jestem co z tym BT ? Poprawili cos? A GPS wiedzialem, ze bedzie porazka - oparty na google maps bedzie wymagal jednoczesnie dostepu do neta :D Tylko amerykanie mogli takie cóś wymyslic. Chociaz mysle, ze TOM TOM sobie z tym poradzi - wazne ze jest GPS receiver - tylko ciekawe jakiej klasy jest to sprzet...

#79 John112

John112
  • 25 posts
  • SkądPoznan, Poland, Poland

Posted 10 June 2008 - 13:08

Operator zarabiać będzie na abonamencie i pewnie w nie wielkim stopniu z samej sprzedaży telefonu

---- Dodano 10-06-2008 o godzinie 14:12 ----

Ciekaw jestem co z tym BT ? Poprawili cos? A GPS wiedzialem, ze bedzie porazka - oparty na google maps bedzie wymagal jednoczesnie dostepu do neta :D Tylko amerykanie mogli takie cóś wymyslic. Chociaz mysle, ze TOM TOM sobie z tym poradzi - wazne ze jest GPS receiver - tylko ciekawe jakiej klasy jest to sprzet...

Może AutoMapa przygotuje aplikacje dla iPhone'a biorąc pod uwagę zainteresowanie tym telefonem odpuszczenie sobie takiego rynku było by głupotą

#80 jamesPL

jamesPL
  • 168 posts
  • Skądwlkp

Posted 10 June 2008 - 13:14

cholera wie co robic teraz? czy czekac na Pl premiere czy brac ze Stanow...

#81 syrakuz

syrakuz

Dr

• 1073 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 10 June 2008 - 13:27

nic specjalnego, prawda jest taka ze niczym nie zaskoczyli... :/

szkoda.

---- Dodano 10-06-2008 o godzinie 14:28 ----
cena niska bo aplikacje beda sprzedawaC

#82 kokosz

kokosz
  • 2 posts

Posted 10 June 2008 - 13:32

Ciekawi mnie jedna z aukcji na allegro o iphonie 3G ( [URL="http://allegro.pl/item380374263_najnowszy_apple_iphone_3g_wbudowany_gps_nowosc_.html"]zobacz[/URL] ) Jest tam napisane: Blokada simlock : Bez blokady.....
Czyżby już ktoś złamał silmocka na nowym iPhonie ;)
A propo ceny to narazie jest to licytacja a cena to : 1 125,00 zł... lekka przesada :/

#83 razr

razr
  • 1664 posts
  • SkądKatowice, SI

Posted 10 June 2008 - 13:36

Ciekawe czy będzie możliwość (Orange) przedłużenia umowy kilka miesięcy przed czasem :P :?:

#84 ento

ento
  • 2 posts

Posted 10 June 2008 - 13:37

Co z tego ze sam iphone bedzie tani jezeli minimalny abo bedzie sie zaczynal np. od 200zl/miesiac... (w ktorym to laskawie wrzuca z 50mb miesiecznie, powyzej wg ogolnych oplat). Mam nadzieje ze sie myle ale patrzac na obecna oferte orange i ery jakos w to watpie :(

#85 Moridin

Moridin
  • 600 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 June 2008 - 13:39

Skoro hackerzy juz scrackowali 2.0 beta to nie wierze ze nie rozwala 2.0 pelne. Ktos napisal ze jak kupisz bez aktywacji to bedziesz mial cegle -- bzdura bo jakos nie pamietam zebym aktywowal swoj. Wiec pytanie jest nastepujace: jak kupic gdziekolwiek bez podpisania umowy? Programy typu ziphone raczej nie znikna.

#86 goodboy

goodboy
  • 1611 posts
  • SkądKonstancin/W-wa

Posted 10 June 2008 - 13:45

Wiec pytanie jest nastepujace: jak kupic gdziekolwiek bez podpisania umowy?

Mieć znajomego który pracuje w Apple Store ;)

#87 ento

ento
  • 2 posts

Posted 10 June 2008 - 13:52

Wiec pytanie jest nastepujace: jak kupic gdziekolwiek bez podpisania umowy?

O2 w UK ma oferowac iphona w Pay & Go (czyli na karte, bez miesiecznego abo). Dodatkowo w wersji z abonamentem po 45 lub 75 funtow iphone bedzie za darmo (99 w abo za 35 i 30)

[url=http://www.o2.co.uk/iphone/paygo]Pay & Go - iPhone - O2[/url]
[url=http://www.o2.co.uk/iphone/paymonthly#]Pay Monthly - iPhone - O2[/url]

#88 siwyfbf

siwyfbf
  • 1 posts
  • SkądBardo

Posted 10 June 2008 - 14:03

Witam, mam pytanko, jest juz wiadomo czy mozna bedzie złamac locka ? wyjezdzam na wakacje do Dubaju i chcialem tam kupic nowego Fona... jeśli ktoś cos wie lub bedzie wiedzial to bylbym wdzieczny ;)

#89 Shadowriver

Shadowriver
  • 1019 posts
  • SkądWrocław

Posted 10 June 2008 - 14:15

Skoro hackerzy juz scrackowali 2.0 beta to nie wierze ze nie rozwala 2.0 pelne. Ktos napisal ze jak kupisz bez aktywacji to bedziesz mial cegle -- bzdura bo jakos nie pamietam zebym aktywowal swoj. Wiec pytanie jest nastepujace: jak kupic gdziekolwiek bez podpisania umowy?

Programy typu ziphone raczej nie znikna.

Nowy iPhone = Nowy sprzet, a przedewszystkim nowy modem do złamania który na pewno został pozbawiony was ze starego ;]

#90 Log4n

Log4n
  • 41 posts

Posted 10 June 2008 - 14:18

siwyfbf na 100% BEDZIE MOŻNA ZŁAMAĆ LOCKA :). Nie ma takiej opcji, żeby w tego typu telefonie (chodzi mi o popularnosc ) nie dali chlopaki rady go złamac.

Ehh.. biedni Ci wszyscy napaleni. Ja kupilem starego iP 3 miechy temu i jeszcze nie wyszedlem z podziwu i sie nie nacieszylem. Dzieki temu nie napalam sie na nowego.. minie troche czasu, emocje opadna wraz z cenami i jednoczesnie bedzie juz wszystko wiadomo - jak zlamac simlocka, jak to dziala, opinie, testy itp itd.

#91 devlin108

devlin108
  • 280 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 June 2008 - 14:20

Ale zauważ że przelicznik $1 - 1 euro jest już z wliczonym podatkiem ;)

Co do tego przelicznika $1 = 1€ nie byłbym już tak pewny:

MobileMe.

W USA cena $99 a tutaj już 79€ :)

#92 goodboy

goodboy
  • 1611 posts
  • SkądKonstancin/W-wa

Posted 10 June 2008 - 14:31

Co do tego przelicznika $1 = 1€ nie byłbym już tak pewny:

[URL="http://www.apple.com/pl/mobileme/pricing/"]MobileMe[/URL].

W USA cena $99 a tutaj już 79€ :)

Wow! :D
Może Apple powoli zmienia swoją strategię w Europie :)

#93 hasos

hasos
  • 2164 posts
  • SkądWrocław

Posted 10 June 2008 - 14:33

O2 w UK ma oferowac iphona w Pay & Go (czyli na karte, bez miesiecznego abo). Dodatkowo w wersji z abonamentem po 45 lub 75 funtow iphone bedzie za darmo (99 w abo za 35 i 30)

Pay & Go - iPhone - O2
Pay Monthly - iPhone - O2

czyli taka wersja pay and go w o2 to tak jak u nas tel. na kartę - nie trzeba tam podpisywać żadnych umów? czyli będzie można kupić sobie fon w uk w o2, zdjąć sima i już? tylko jaka będzie cena?

---- Dodano 10-06-2008 o godzinie 13:35 ----

Ciekawi mnie jedna z aukcji na allegro o iphonie 3G ( zobacz ) Jest tam napisane: Blokada simlock : Bez blokady.....
Czyżby już ktoś złamał silmocka na nowym iPhonie ;)
A propo ceny to narazie jest to licytacja a cena to : 1 125,00 zł... lekka przesada :/

no a ten fonik na allegor to niezła bujda. facet dał fotkę tylko z przodu, żeby nie było widać różnicy. swoją drogą to dziwne że nikt nie moderuje tych aukcji na allegro i ludzie wciskają taką ciemnotę - i jeszcze w dodatku ktoś to licytuje

#94 J A S I E K

J A S I E K
  • 37 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 June 2008 - 14:36

Strasznie mnie bawi fakt, że nie możecie doczekać się tego 11 lipca. I co z tego, że wyjdzie w lipcu, jak będzie trzeba czekać ze dwa miesiące aż ktoś go odblokuje? ;]

#95 cizu

cizu
  • 943 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 June 2008 - 14:37

Oby w polsce zrobili od 120 za free ;]

#96 władek

władek
  • 50 posts
  • Skądwwa

@ HASOS Jedna zostal;a juz usunieta. Ciekawe jak bedzie z ta...

#97 cizu

cizu
  • 943 posts
  • SkądWarszawa

Strasznie mnie bawi fakt, że nie możecie doczekać się tego 11 lipca.
I co z tego, że wyjdzie w lipcu, jak będzie trzeba czekać ze dwa miesiące aż ktoś go odblokuje? ;]

lol

#98 Tigro

Tigro
  • 70 posts

Posted 10 June 2008 - 14:41

Nowy iP mnie nie zachwycił, toteż chyba go nie kupię, ale z ceną nie byłbym takim optymistą. 199$ = 199E = 1000zł w Polsce :P

#99 ArturM

ArturM
  • 317 posts
  • SkądDublin, IE

Posted 10 June 2008 - 14:54

mi sie cos zdaje ze w polsce cena nie zejdzie poniżej 1000zl. Moze gdzies w USA bedzie mozna kupić za 199$ bez simlocka jak będzie sim to porażka :D nie będę specjalnie dla iP brał abonamentu w erze jak juz mam w play-u :D

#100 berko

berko
  • 1285 posts

Posted 10 June 2008 - 15:13

Hey, co oznacza ' -A-GPS - system lokalizacji oparty na mapach Google Maps '?. On ma normalnz modul GPS czy tez to jakis inny twor ?. Jaka to ma dokladnosc i czy jest dostepne albo czy bedze w Polsce. ?.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users