Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zarządzanie plikami na iPhone & iPod touch przez WinSCP

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
116 odpowiedzi w tym temacie

#51 Huczas

Huczas
  • 35 postów

Napisano 04 grudnia 2008 - 17:44

u mnie w szkole przy korzystaniu z win scp dzieje sie tak samo... kolega mówił mi ze to wina programu... sprawdzałeś puttym czy tak samo rozłącza co chwile?

#52 BigJeremy

BigJeremy
  • 2 postów

Napisano 04 grudnia 2008 - 17:59

Panowie do zarządzania plikami w iphone/ipode polecam następujące programy: DiskAid iFunBox

#53 kamila_2042

kamila_2042
  • 5 postów

Napisano 17 grudnia 2008 - 00:10

hey :)
mam problem, otoz mam iPhona od 3 dni wczesniej siostra zgrywala na niego muzyke normalnie ; podlaczajac do komputera i zgrywanie do "iPod". Kiedy podlaczam go na swojego kompa odczytuje go jako aparat i nie moge nic zgrac procz zdjec na kompa. chyba da sie to jakos zrobic bez iTunes ? ;(

PROSZE O POMOC I Z GORY DZIEKUJE ;*

---- Dodano 17-12-2008 o godzinie 04:30 ----
mam juz DiskAid ale gdzie przeniesc np.; muzyke ? wybaczcie, ale nie poznalam sie z tym do konca ...:(

:)

#54 Dudo23

Dudo23
  • 11 postów
  • SkądLubin

Napisano 17 grudnia 2008 - 22:35

Dzieki Robercie de Clair za cenne uwagi.
Podaczas polaczenia z WinSCP wyskakuje blad polaczenia ale to z powodu braku wlaczanego SSH na iPhonie.
Odszukalem w Cydie te instalki ale po zainstalowaniu BigBosa nie dodala mi sie zadna obcja w ustawieniach telefonu ani nigdzie. Po zainstalowaniu zrestartowalem telefon oczywiscie.
Nie wiem co robie zle
Dzieki

po zainstalowaniu BigBossa masz dodatkową ikonkę razem z innymi zainstalowanymi progsami
nie masz nic dodatkowow w ustawieniach

no chyba że instalacja się nie ukończyła, mnie się tak parę razy zdarzyło - mimo że na koniec było: Return to Cydia

#55 Peru

Peru
  • 9 postów

Napisano 21 grudnia 2008 - 18:41

CZy tel musi miec przeprowadzonego jailbreaka by mógł sie połączyć prze Winscp?? bo ja zrobiłem wszystko jak trzeba ale jak się łączy to wyskakuje mi komunikata czy załączyć jakiś klucz pamięci w komputerze bo jest nie rozpoznany i moge kliknąc tak ale nie chce bo nie wiem czy czegoś nie zepsuje. Ja nie mam jailbreaka wprowadzeonego do iphona a chciałem sobie gry gba powgrywać:)czekam na odp, pozdrawiam:)

#56 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 grudnia 2008 - 19:01

Musisz zrobić Jailbreak i musisz mieć SSH zainstalowane i aktywne.

#57 Peru

Peru
  • 9 postów

Napisano 21 grudnia 2008 - 20:19

ok dzieki za info:) szkoda bo myślałem że nie musze robić jailbreaka;/ a boje się że coś zwale podczas robienia,ale dzięki za odpowiedż.Moze kiedyś spróbuje,pozdrawiam:)

#58 Pieczur

Pieczur
  • 40 postów

Napisano 14 stycznia 2009 - 15:49

moze sciezki by ktos podsunąłczyli gdzie sie wrzuca pdf czy film tak zeby go widzial program

#59 primax

primax
  • 98 postów

Napisano 21 stycznia 2009 - 19:34

do pliku programu ;) Ja mam problem bo nie chce mi sie połączyć ;// mam ip 3g 16gb 2.2 JB ;] proszę o pomoc !! robie to bez BSD Subsystem ) może to jest powodem , ale niewime z kad to ściągnąć

---- Dodano 21-01-2009 o godzinie 22:41 ----
juz jest ok :)

#60 jujo

jujo
  • 9 postów

Napisano 08 lutego 2009 - 13:22

Witam. Nie mogę ściągnąć OpenSSH z Cydii, podczas ściągania ciągle wyskakuje mi błąd "catched failure" lub "connect timed out" proszę o pomoc. Mam najnowsza wersję softa.

#61 abart68

abart68
  • 3 postów

Napisano 18 lutego 2009 - 21:10

Mam taki problem po zrobieniu wszystkich rad na odblokowanie iphona działa on pięknie ale program itunes zgłasza że nie może zarchiwizować telefonu ponieważ został odłączony a bez tego niemogę zmienić oprogramowania, co z tym zrobić? please

#62 Kaśka1417244637

Kaśka1417244637
  • 7 postów
  • SkądŁódź

Napisano 23 lutego 2009 - 16:21

Witam, Ja mam nieco podobny problem. Zarchiwizowałam dane na swoim maczku przed zmianą oprogramowania ale nie mogłam zainstalować nowego softu, więc zrobiłam to z pc-ta z Windowsa. Jak się podłączyłam ponownie do itunes na mac, widzi iphona ale jako inny telefon i nie chce wgrać zarchiwizowanych plików. Czy jest jakaś metoda na przerzucenie tego np. ręcznie?

#63 iTelefon

iTelefon
  • 104 postów

Napisano 27 lutego 2009 - 15:26

mam problem, a mianowicie nie moge znalesc BSD Subsystem ani w Cydji ani w instalerze

#64 Kafar

Kafar
  • 44 postów

Napisano 28 lutego 2009 - 22:46

Witam. Tutorial naprawdę super, ale mam jeden malutki problem. Mianowicie, kiedy wchodzę na folder /Applications w WinSCP pojawia mi siębłąd: No such file or directory. Error code: 2 Error message from server: No such file Request code: 11 Nie mogę nic robić w tym folderze- nie widzę, żadnych folderów, a przecież mam zainstalowane aplikacje. Co może być tego powodem? Proszę o szybką pomoc!

#65 agaaro

agaaro
  • 13 postów

Napisano 08 marca 2009 - 00:36

witam zrobilem wszystko tak jak jest opisane na pierwszej stronie i niemoge sie polaczyc z IP mam taki komunikat Network error:Connection timed out. Poprosze o pomoc z gory dziekuje . pozdrawiam

#66 Swider505

Swider505
  • 6 postów
  • SkądBirmingham

Napisano 14 marca 2009 - 23:13

:)działa nadal:)

#67 mirmaxel

mirmaxel
  • 66 postów
  • SkądMazury

Napisano 15 marca 2009 - 12:24

witam

zrobilem wszystko tak jak jest opisane na pierwszej stronie i niemoge sie polaczyc z IP mam taki komunikat Network error:Connection timed out. Poprosze o pomoc z gory dziekuje .

pozdrawiam

mam ten sam problem ,proszę o pomoc

#68 golasz4

golasz4
  • 1 postów

Napisano 15 marca 2009 - 12:42

Witam. Tutorial naprawdę super, ale mam jeden malutki problem. Mianowicie, kiedy wchodzę na folder /Applications w WinSCP pojawia mi siębłąd:
No such file or directory.
Error code: 2
Error message from server: No such file
Request code: 11

Nie mogę nic robić w tym folderze- nie widzę, żadnych folderów, a przecież mam zainstalowane aplikacje. Co może być tego powodem?
Proszę o szybką pomoc!

Witam.

Kafar, i jak? Poradziłeś sobie z tym problemem? Bo u mnie też tak wyskakuje..

Edit:

Ajc, wystarczyło pogooglowac.. -_-

If your having this problem it should take you to this error message:
Error listing directory '/private/var/stash/Applications.XXXXXX'

No such file or directory.
Error code: 2
Error message from server: No such file
Request code: 11

go to to "/private/var/stash"

next Double-click the "Applications.XXXXXX" folder. It should take you to "/private/var/stash/Applications.XXXXXX"

Click the text "Applications.XXXXXX" in the "/private/var/stash/Applications.XXXXXX" in the picture above. It will open this dialogue box,
Copy the text. (Ctrl+C), then close the box. Navigate back to by clicking the "..." 4 times.
Right-Click "Applications" (Symlink). Click "Edit Link".Paste the link. (Ctrl+V).Press "Ok" and your done! Now when you double-click "Applications" it should take you to the right folder.

#69 DavidX_07

DavidX_07
  • 354 postów
  • SkądKościuszki

Napisano 19 kwietnia 2009 - 12:24

paczka którą dał #Kvczor działa fajnie (z ssh_no_wifi z rapida) ;) w iP zainstalowałem tylko openssh i bossprefs, podłączyłem przez usb do kompa, odpaliłem programik, kliknąłem login i wpisałem hasło i działa... nic więcej nie trzeba było

#70 borsuk1

borsuk1
  • 1 450 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 kwietnia 2009 - 20:34

A ja tam polecam szybsze i łatwiejsze połączenie PC-iPhone/iPod czyli iPhone Tunnel Suite ;)

Link do tutka by me xD [WinSCP via USB] [klik]

#71 troniu

troniu
  • 13 postów
  • SkądSerock, PL

Napisano 02 czerwca 2009 - 18:34

problem win SCP działa prawidłowo zrobiłem pokolei to,o czym była mowa w tutorailu ale jak teraz wrzucić gry do iPhona przez ten program?

#72 ed00c

ed00c
  • 2 404 postów
  • SkądKostrzyn Wlkp.

Napisano 02 czerwca 2009 - 20:33

Piractwa tutaj nie tolerujemy, użyj google ;] pozdrawiam, ed00c

#73 szymons12

szymons12
  • 198 postów
  • SkądLegnica

Napisano 18 czerwca 2009 - 20:21

Mam problem z winscp via usb. Zainstalowałem z cydii openssh+sbsettings do zarządzania ssh, odpalilem podane na 3 stronie programy, bawiłem się w wpisywanie danych, ale zawsze wywala mi błąd połączenia.

#74 ParaMonoV

ParaMonoV
  • 130 postów

Napisano 19 czerwca 2009 - 18:10

mam małą prośbę ...pomijając to że zaraz dostane cholery szukając repo z SBsetting i ogólnie bossprefsem :/ to ma ktoś może repo właśnie do SBsettings bo openssh już mam a tego nie moge znaleść i Bossprefsa też

#75 szymons12

szymons12
  • 198 postów
  • SkądLegnica

Napisano 20 czerwca 2009 - 09:32

Sbsettings jest w domyślnych repo cydii. Wejdź w szukaj, a potem wpisz sb i już powinieneś mieć.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych