Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zarządzanie plikami na iPhone & iPod touch przez WinSCP

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
116 odpowiedzi w tym temacie

#101 rob_jensen

rob_jensen
  • 30 postów

Napisano 14 sierpnia 2009 - 21:49

JAILBREAKME.COM jest off, skąd wziąć wiec w takim razie Installera na swoim iP 3.0 3G? OpenSSH zainstalowalem, ale BSD Subsystem mozna tylko przez Installera, którego nie mam. dzieki

#102 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 sierpnia 2009 - 21:49

Na 2.0 i 3.0 nie ma ani Installera ani BSD Subsystem.

#103 rob_jensen

rob_jensen
  • 30 postów

Napisano 14 sierpnia 2009 - 21:53

Od kiedy zmieniłem z 2.2.1 na 3.0 nie moge się łączyć przez WINSCP.. Myslalem ze to przez brak czegos, ale kiedy wpisuje aktualne ip, login i haslo po prostu sie nie laczy i daje mozliwosc reconnecta, ktora nic nie daje..

#104 pablopavo92

pablopavo92
  • 52 postów

Napisano 29 sierpnia 2009 - 15:24

dziala elegancko ;] dzieki za ten tutek, jestes wielki

#105 RodiS

RodiS
  • 299 postów
  • SkądNiemcy

Napisano 10 listopada 2009 - 21:16

Wszystko śmiga jak powinno.

Mam tylko pytanie:

[QUOTE]
1. Wejdźcie do swojego iPhona przez WinScp
2. Wejdźcie w katalog private/var/mobile
3. Zmieńcie properties katologu Applications na 777. (w katalogu private/var/mobile)
4. Stwórzcie folder Documents i też zmieńcie properties na 777. (ma wygladać to tak private/var/mobile/Documents)
5. Wejdzcie w i tam w folder Applications.
6. Stwórzcie znowu folder Documents i zmieńcie properties tego folderu na 777 (ma wyglądać to tak Applications/Documents)
7. Wejdźcie w i wejdzcie w folder /System/Library/PrivateFrameworks/MobileInstallation.framework
8. Zmieńcie nazwe pliku MobileInstallation na MobileInstallation.bak
9. Ściągnijcie zpatchowany plik MobileInstallation i wrzućcie /System/Library/PrivateFrameworks/MobileInstallation.framework
10. Jeśli już to zrobiliście to zrestartujcie iPhona
11. Ściągnijcie byle jaką aplikacje z AppStore (może byc darmowa)

czy ten opis jest prawidłowy i może się tyczyć do Iphona Touch 1Gen?

Rozumiem że muszę zmienić wartość ósemkowa? Jeślii chodzi o punkt 3?

#106 santor

santor
  • 33 postów
  • SkądStolica

Napisano 16 listopada 2009 - 20:24

sciagnąłem sobie pare programów z internetu ,oczywiscie w formacie (.ipa) i do jakiego folderu mam je wrzucic zeby smigało na iphone?>

#107 vt9st

vt9st
  • 169 postów

Napisano 16 listopada 2009 - 21:14

Klikasz na nie.

#108 ssebal

ssebal
  • 990 postów

Napisano 03 marca 2010 - 20:18

Witajcie do jakiego folderu przez wincsp muzykę wgrać mogę bo itunes mi coś nie chce wykryć ip :/ a w wincsp nie mogę znaleźć..

#109 ed00c

ed00c
  • 2 404 postów
  • SkądKostrzyn Wlkp.

Napisano 03 marca 2010 - 20:21

To i tak ci nic nie da, bo w iPod'zie nie pokaże ci tej wgranej muzy. Jak masz JB to polecam program dTunes, piosenki wgrywasz do /var/mobile/Library/Downloads. pozdrawiam, ed00c

#110 mercii

mercii
  • 5 postów

Napisano 24 czerwca 2010 - 21:15

a do jakiego folderu wgrac pliki textowe?

#111 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 lipca 2010 - 21:00

PILNE! Wczoraj wróciłem z Grecji i okazało się, że popsuł mi się mój PC. Jako, że zrobiłem masę zdjęć na wyjeździe, zapchałem cały dysk i nie mam miejsca na nowe zdjęcia z wyjazdu który rozpocznę jutro. Chciałem więć zgrać owe zdjęcia przez WinSCP na kompa znajomego. Niestety po zainstalowaniu WinSCP i wpisaniu danych jak na popsutym PC-cie wyskakuje błąd połączenia. Co zrobić? Proszę o bardzo szybką odpowiedź.

#112 oskarinho11

oskarinho11
  • 1 postów

Napisano 07 sierpnia 2010 - 22:10

Witam.
Moj problem polega na tym ze gdy chce sie zalogowac przez winscp to pojawia mi sie okno abym wpisal jakies haslo, wpisywalem alpine lecz nie dziala, tak ono wyglada: [url=http://img651.imageshack.us/f/myapple.jpg/]Imageshack - myapple.jpg[/url]
Iphone 3G / 3.1.2/ OpenSSH jest
PROSZE O POMOC !

#113 KolczyQ

KolczyQ
  • 291 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 listopada 2010 - 16:53

W IP wpisujesz ip swojego ipka, w loginie root wpisujesz, a w haśle alpine. Powinno zadziałać...

#114 DrIfTsTyLe

DrIfTsTyLe
  • 1 084 postów
  • SkądPleszew, Poland

Napisano 25 listopada 2010 - 21:45

Wie ktoś może gdzie są save dokladnie ? Jak je przenoscic z jednego urzadzenia na drugie ? Wystarczy ze podacie nazwe gdzie sie znajuduja w jakim pliku. Bo foldery gier wiem gdzie są:P Zmianiam - Już znalazlem działa :DDD

#115 a_b_i_t

a_b_i_t
  • 55 postów

Napisano 28 grudnia 2010 - 00:31

Witam. Mam problem następującej natury: mam IP 3gs z os 4,0 i chciałem skopiować zdjęcia i jeden film z dysku na niego. Kopiowanie powodzi się ale problem jest taki że niema tych zdjęć. Nie wiem czy wrzucam to do dobrego katalogu, kolega powiedział abym skopiował to tu: "private/var/mobile/Media/DCIM". Prosił bym o pomoc i z góry dziękuje.

#116 steeler

steeler
  • 79 postów
  • SkądKielce, PL

Napisano 18 listopada 2011 - 22:58

Witam. Posiadam iPhone'a 3GS z iOS 5.0. Chciałbym uzyskać dostęp do plików przez kabel usb. Próbowałem już wszelkimi metodami i niestety żadne nie działają. Jakieś pomysły? Myślę, że przyczyną jest to, że programy nie obsługują iOS 5.0. Niestety brak możliwości na razie połączenia przez wifi.

#117 bielin

bielin
  • 653 postów

Napisano 22 listopada 2011 - 16:37

Aja jeśli można chciałem zapytać czy można jakoś w iPhonie4 sprawić by budzik raz tylko odegrał dzwonek i już więcej się nie powtarzał ? Chodzi o to aby nie musieć brać telefonu do rąk by wyłączyć alarm który bardzo długo sam gra. Czyli chodzi o samoczynne wyłączanie dzwonka w iPhonie, po jednorazowym odsłuchaniu go. Np. nokia, miała przynajmniej opcję że raz zagrał dzwonek, ( kilka sekund ) a potem telefon milczał przez 5 minut, po czym znów zagrał, ( oczywiście bez potrzeby dotykania telefonu na 5 minut gasł dzwonek ) Jeśli można to zrobić jakimś programem do zakupienia, równie bardzo proszę o podanie go. Dziękuję.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych