Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

Klient torrent dla iPhone

• Zamkni臋ty Temat jest zamkni臋ty
55 odpowiedzi w tym temacie

#26 wotd

wotd
  • 115 post贸w

Napisano 03 stycznia 2009 - 19:52

jak zainstalowa膰 tego torrenta? Co i jak? Tutek by si臋 przyda艂. Kto艣 ju偶 ma torrent na iphonie? Dla mnie to zbawienie, postawiam go na noc na podstawce i torrent 艣miga. Wole miec to na iphone ni偶 kompa odpala膰 na ca艂膮 noc.

Z k膮d to dok艂adnie pobra膰? Bo z 1 postu, z linku ma艂o co wiem ;/ I jak to wgra膰? Jako aplikacje przez itunes? A trzeba do tego jeszcze co艣 mie膰?

Pytam, bo mam od kilku dni iphone, a bardzo bym chcia艂 miec taki program :)

Pozdro :)

---- Dodano 02-01-2009 o godzinie 18:14 ----
Mam iphone 2g 16gb,wersja 2.2

Taaak.... na pewno apple zgodzi艂oby si臋 na umieszczenie w appstore klienta torrent :) Cydia... It's a solution :)

#27 Soni

Soni
  • 20 post贸w

Napisano 03 stycznia 2009 - 21:37

To po grzyba taki temat....? A co do mojej pisowni, to chyba każdy ma się prawo pomylić, nie? Ja używam firefoxa i akurat tego mi nie podkreśliło, poza tym, każdy może się pomylić ;p Ale nie rozumiem tego popełniłem jeden błąd w mojej wypowiedzi i już na mnie wszyscy nalatują???

#28 paparazzi

paparazzi
  • 1聽006 post贸w

Napisano 04 stycznia 2009 - 21:05

Tutorial

mi sie sciagaja torrenty:
z Cydii:
-dTunes (chyba sie zainstaluje dodatkowo terminal- jeśli nie trzeba zainstalować)
-BossPrefs Safari DL
-Enhanced CTorrent(nie jestem pewny ale tez sie samo instaluje)

Teraz przez Safari wchodzimy na stronke z torrentami klikamy pobierz torrent, wyskoczy okienko Download,
następnie odpalamy program dTunes i w zakładce Browse klikamy na dany torrent i dajemy OK, zamykamy wchodzimy do terminala i wpisujemy:

./gettorrent

torrencik sie zaczyna ściągać :)
dodatkowo możemy ściągać też pliczki przez safari (tak jak to zrobilismy w przypadku pliku .torrent)

Pliki pobrane przez safari i Torrent są w:

\private\var\mobile\Library\Downloads

powodzenia ;)

#29 Soni

Soni
  • 20 post贸w

Napisano 05 stycznia 2009 - 07:25

No właśnie ja robie w podobny sposób:

trzeba mieć dTunes, reszta chyba się sama pobiera (terminal, ctorrent)

Wchodzę do dTunes, jest odrazu opcja wyszukaj torrentów i odrazu ta stronka. Wyszukujemy torrent, pobieramy, w zakładce browse klikamy na torrent i naciskamy OK, później wchodzimy do głównego menu i włączamy terminal, wpisujemy komende: ./gettorrent i pobiera.

Ale ja mam z tym taki problem że jak chcę coś dużego pobrać (5gb czy tam 3,5) to najpierw się długo to tworzy:
Creating ,,nazwa pliku"

A potem wyskakuje failed i tylko pisze: press h or ? for help.

Jak naciskam przykładowo h to pełno tekstu linijek i nic więcej. Ktoś może coś poradzić?

PS: jak dziś znajde czas to wstawie foto.

---- Dodano 05-01-2009 o godzinie 09:26 ----
PS2: Miejsce na iphonie oczywiście mam (ok 12gb wolnego)

#30 sensuel

sensuel
  • 23 post贸w

Napisano 06 stycznia 2009 - 09:40

bardzo fajny tutorial zna ktos moze liste komend wiem ze 12 to wznowienie sciagaia a jak je zatrzymac tzn dac pauze

#31 paparazzi

paparazzi
  • 1聽006 post贸w

Napisano 06 stycznia 2009 - 19:13

wcisnij sobie 'h' to się pokażą komendy ;) jak ktoś obczai jak zrobić żeby ustawić upload np na 10kB/s to niech napisze bo nie moge spobie poradzic :)

#32 savac

savac
  • 3 post贸w

Napisano 08 stycznia 2009 - 20:14

jeżeli ktoś chce cichy downloader do domu (dla mnie torrent na ip ma taki sens jak torrent w firmware lodówki) to polecam AirLive 6500FS (lub jego podobizny) To obudowa na dysk twardy z Linuksem (jest działąjący torrent, mozna dorobic praktycznie wszytsko co na linuksie wlacznie z baza i serwerem www), dysk do 1TB, wejscia usb, wif.koszt obudowy toi 350 zł. Do tego dysk jaki chcemy. Calosc jest bezglosna i moze stac gdziekowliek (ma wifi i nawet robi za AP) tak w ogóle sorry za OT :)

#33 Mixersky

Mixersky
  • 424 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 09 stycznia 2009 - 13:50

Czy mowa o tym? uTorrent WebAPP for iPhone - Search and Download torrents from your phone - Team Louish

#34 soczekpl

soczekpl
  • 3聽288 post贸w
  • Sk膮dWarszawa, PL

Napisano 09 stycznia 2009 - 16:42

Czy mowa o tym? uTorrent WebAPP for iPhone - Search and Download torrents from your phone - Team Louish

"This is NOT an iPhone only app. This will work on any cell phone (or desktop) web browser. This application allows you to search for torrents and send/push the torrent url to your uTorrent Web UI interface at your home or office. This is not "torrent for your phone". This simply lets you start downloading torrents remotely when you're away from home."

#35 Soni

Soni
  • 20 post贸w

Napisano 01 marca 2009 - 17:39

Czy zna kto艣 dobre strony dla torrenta, tak aby pasowa艂y do iphone? Bo np. Torrenty.org jak daje pobierz torrent, to pobiera co艣 innego i iphone tego nie akceptuje jako torrent.A na tym piratebay.org jest Ok, ale troche ma艂o jednak. Mam jeszcze par臋 pyta艅 co do samego torrenta, lub raczej terminala: 1. Czy jak wy艂膮czy si臋 iphone, albo to 艣ci膮ganie i zn贸w je za艂膮cz臋, to czy b臋dzie to od tego samego momentu? 2. Czy mo偶na robi膰 co艣 innego, lub w艂膮czy膰 w iphonie funkcje wygasania ekranu, czy b臋dzie si臋 to wtedy pobiera艂o? 3. Czy mo偶na pobiera膰 kilka rzeczy naraz? Bo jak na g贸rze si臋 kliknie, to wyskakuje nast臋pne okno (w sumie chyba 4), ale nie jestem pewien co do tego. 4. Jak dok艂adnie mam przerwa膰 i wznowi膰 艣ci膮ganie? 5. Czy to normalne, 偶e jak robie co艣 na iphonie, potem wchodz臋 do terminala to ekran jest czysty?(艣ci膮ga艂o si臋) 6. Jak co艣 sie niezbyt pobiera i chcemy to wy艂膮czy膰, wyczy艣ci膰 ekran, to co nale偶y zrobi膰? Bo jak daje clear to nic nie daje, ci膮gle to samo ;/ Ale najbardziej bym chcia艂 si臋 dowiedzie膰, czy s膮 jakie艣 inne strony z torrentami, gdzie by to chodzi艂o. Pozdro :)

#36 Eryk03

Eryk03
  • 9 post贸w

Napisano 16 pa藕dziernika 2009 - 20:28

te torrenty nie nadaj膮 si臋 jeszcze jakby mo偶na by艂o normalnie zatrzymywa膰 i kontynuowa膰 艣ci膮ganie i 偶eby mo偶na kilka na raz 艣ci膮ga膰, a tak to nic na iphonie w czasie 艣ci膮ganie nie mo偶na nic zrobi膰 i w og贸le.

#37 Shakal

Shakal
  • 753 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw/Krak贸w

Napisano 16 pa藕dziernika 2009 - 20:40

Do tego bardziej polecam dTunes i Terminal, mo偶na 艣ci膮ga膰 w tle ;)

#38 proxx

proxx
  • 1聽264 post贸w

Napisano 18 pa藕dziernika 2009 - 10:54

A z jak膮 predkoscia wam lec膮 torrenty ? zaleznie od predkosci wifi czy na iphonie b臋dzie to wi臋cej ?

#39 budzik1

budzik1
  • 347 post贸w

Napisano 18 pa藕dziernika 2009 - 12:13

Ja tam u偶ywam torrentulli kt贸ra ma backgrounding wbudowany zeby 艣ci膮ganie w tle sz艂o, mo偶na pauzowac, wznawiac itp. Do tego instalujesz jeszcze Insomnia 偶eby wifi dzia艂a艂o przy uspionym ekranie i jest bajka :)

#40 krzysiunio

krzysiunio
  • 9 post贸w

Napisano 24 listopada 2009 - 21:48

odgrzeje kotleta, mo偶e r贸wnie偶 mieli艣cie podobny problem mianowicie mam plugina do safari, i reszt臋 niezb臋dnych dodatk贸w, torrentula zaistalowa艂a si臋 chyba poprawnie bo dzia艂a, znaczy uruchamia sie i pokazuje wszelkie opcje ALE nie mog臋 pobiera膰 pliku *.torrent, przy klikni臋ciu na jakiejkolwiek stronie z torrentami pokazuje sie standardowe okno pluginu z opcj膮 "pobierz" lecz po pobraniu nie jest to plik torrent tylko jaki艣 "pobierz.php" lub inny lecz nie *.torrent. pobieranie samych plik贸w z innych stron, nie torrentowych, dzia艂a poprawnie, torrentula nie widzi plik贸w torrent wiec to jakie艣 nie wiem co sie pobiera ma kto艣 jaki艣 pomys艂 co z tym fantem mo偶na zrobi膰? dodam, 偶e strony z torrentami to normalne og贸lnie dost臋pne jaki mininova czy torrenty org, na ka偶dej ten sam problem dzi臋ki za pomoc

#41 Stivo

Stivo
  • 1聽232 post贸w
  • Sk膮dWarsaw, Poland, Poland

Napisano 18 marca 2010 - 00:28

Tez mam ten problem w dtunsie dlatego sciagam torrenty w Safari I mam pytanie jak ograniczy膰 upload do 10 a download do 100 bo co艣 nie wiem jak te komendy wpisa膰 po wcisnieciu "?"

#42 stepien1

stepien1
  • 47 post贸w
  • Sk膮dCieszyn

Napisano 26 stycznia 2011 - 22:59

Pr贸buj臋 zainstalowa膰 torrent plugin do safari. Umieszczony jest on domy艣lnie w Cydii w wersji 0.45.alfa. Po wprowadzeniu dodatkowego 藕r贸d艂a ze strony iPad/iPhone Torrent Client - How To Download Stuff For Free pojawia si臋 te偶 wersja 0.46.beta

Niestety w 偶adnej z nich 艣ci膮ganie nie wychodzi ponad "0%" (0 procent). W moim iPadzie mam oprogramowanie 4.2.1

Czy kto艣 z Was wie czy jest mo偶liwo艣膰 obej艣cia tego problemu ?

---------- Wpis dodano 27.01.2011 o 00:59 ---------- Poprzedni wpis dodano 26.01.2011 o 23:41 ----------

Zainstalowa艂em te偶 aplikacj臋 "torrentula". Niestety i tu 艣ci膮ganie nie chce ruszy膰 z miejsca :/

#43 Gmbt

Gmbt
  • 7 post贸w
  • Sk膮dS艂upsk

Napisano 29 marca 2011 - 12:22

Witam! poprosz臋 o pomoc w ustawieniu programu TorrentTRACK bardziej rozchodzi si臋 o kontrolowanie poprzez 3g ni偶 wifi

#44 Ziomex2073

Ziomex2073
  • 133 post贸w

Napisano 19 sierpnia 2011 - 12:24

Szukam torrenta na iP... Jaki program do torrent贸w polecacie? Bo torrentula jaka艣 kiepska albo nie umiem si臋 ni膮 obs艂ugiwa膰...;/ I czy jak si臋 艣ci膮ga przez jaki艣 program to czy telefon musi by膰 aktywny(tzn 偶e nie mo偶e by膰 czarnego ekranu) czy mo偶e by膰 wygaszony, w stanie spoczynku?

#45 HEJTERRR

HEJTERRR
  • 124 post贸w

Napisano 19 sierpnia 2011 - 13:16

czy uzywanie torrenta na iphonie jest dobre dla karty pamieci? kiedys czytalem ze takie cos zabija karte.

#46 zirk

zirk
  • 598 post贸w

Napisano 19 sierpnia 2011 - 13:29

czy uzywanie torrenta na iphonie jest dobre dla karty pamieci? kiedys czytalem ze takie cos zabija karte.

Jaja sobie robisz?

#47 Homer

Homer
  • 9聽977 post贸w
  • Sk膮dGda艅sk

Napisano 19 sierpnia 2011 - 13:32

W ajfonie nie ma kart pamieci. Pamiec jest NAND wlutowana :D

#48 HEJTERRR

HEJTERRR
  • 124 post贸w

Napisano 19 sierpnia 2011 - 14:54

to jest malo wazne co to jest, ale kiedys czytalem zeby nie uzywac torrenta na iphonie, bo czesty zapis niszczy zywotnosc tej pamieci flash

#49 tryt

tryt
  • 628 post贸w

Napisano 19 sierpnia 2011 - 15:27

bo czesty zapis niszczy zywotnosc tej pamieci flash

Nie niszczy, skraca. Ka偶dy no艣nik pami臋ci ma ograniczon膮 偶ywotno艣膰, ale nie s膮dz臋, by akurat torrenty mia艂y by膰 dla nich szczeg贸lnie szkodliwe - chodzi艂o zapewne o u偶ycie dysku w og贸le.
Nie zmienia to faktu, 偶e nowoczesne pami臋ci flash maj膮 na tyle du偶膮 偶ywotno艣膰, 偶e prawdopodobnie telefon si臋 pr臋dzej rozleci, ni偶 osi膮gni臋ty zostanie limit cykli zapisu/odczytu.

#50 HEJTERRR

HEJTERRR
  • 124 post贸w

Napisano 19 sierpnia 2011 - 15:31

Myslalem ze iphony maja pamiec podobna do tej z innych telefonow, czyli cale te microSD itp. a czytalem wlasnie ze to zabija zywotnosc (zaraz napsizesz ze nie zabija bo karty nie da sie zabic i pownienem napisac skraca...) Moj blad, w takim razie bede chyba uzywal iphona jako klienta torrent w nocy.

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 0

0 u偶ytkownik贸w, 0 go艣ci, 0 anonimowych