Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Dodawanie okładek "cover flow"

• Please log in to reply
69 replies to this topic

#51 ferrari

ferrari
  • 818 posts

Posted 25 July 2009 - 09:52

ja to robie tak. mam jakiś utwór. Przesłuchuje go shazam, wyświetla się nazwa albumu klikam ppm na dany utwór z wpisanym albumem i daje opcje pobierz okładkę do tego albumu czy jakoś tak.

#52 Rendex

Rendex
  • 8 posts

Posted 03 October 2009 - 18:50

Czemu w trybie cover flow pokazuje mi podwujnie okładke.. Chodzi o to ze powtarza sie okładka ...;/ A utworów w albumie jest wiecej...

#53 stabio

stabio
  • 9 posts

Posted 01 December 2009 - 15:57

Ja mam skolei taki problem, ze po dodaniu okladki w itunes poprzez zaznaczenie wszystkich plikow i uzyciu opcji informacje/dodaj okladke w cowerflow pojawia mi sie jakby kilka albumow z ta sama okladaka. W rzeczywistosci jest to jeden album tylko jakby powielony. Robi sie wtedy straszna kaszana. Jak temu zaradzic? Podejzewam, ze problem jest z tagami ale gdy nawet zmieniam wszystkie na taka sama nazwe to problem nie znika.

Posted Image

#54 iGor S.-8e6949e8a8

iGor S.-8e6949e8a8
  • 675 posts

Posted 01 December 2009 - 16:25

Ja mam z kolei taki problem, ze po dodaniu okladki w itunes poprzez zaznaczenie wszystkich plikow i uzyciu opcji informacje/dodaj okladke w cowerflow pojawia mi sie jakby kilka albumow z ta sama okladaka. W rzeczywistosci jest to jeden album tylko jakby powielony. Robi sie wtedy straszna kaszana. Jak temu zaradzic? Podejzewam, ze problem jest z tagami ale gdy nawet zmieniam wszystkie na taka sama nazwe to problem nie znika.

Posted Image

Pewnie masz sortowanie wg. nazw utworów ;) Zmień po prostu na sortowanie wg. nazwy albumu ;)

Mi często robi się w iTunes taka kaszana :D

#55 michasz

michasz

• 2914 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 December 2009 - 21:10

zaznacz w informacjach w każdej piosence z tego albumu opcję "Część składanki" ;)

#56 riffrav

riffrav
  • 30 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 December 2009 - 15:00

Faktycznie okładka albumu składankowego powiela się dla każdego wykonawcy w tym albumie. No ale ustawiając ,,część składanki" w albumie załóżmy ,,XYZ Mix" albo ,,ABC Mix" nie będzie widniał w Coverflow jako album na literę X albo A, tylko będzie w miejscu na ,,R" jako ,,Różni wykonawcy", natomiast w widoku pionowym owszem, będzie on na X albo A, natomiast mówię, porządek powinien być i w coverflow ;) Zatem liczę na rozwiązanie i tej jako takiej zagadki i pozdrawiam ;)

#57 Roberto

Roberto
  • 13752 posts
  • SkądWrocław

Posted 21 December 2009 - 15:47

coverflow sortuje albumy tak jak mu ustawisz - jeżeli chcesz żeby sortował albumy wg. wykonawcy - to tak ustaw

#58 riffrav

riffrav
  • 30 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 December 2009 - 22:06

no dobra. załóżmy sytuację. mam 20 utworów różnych wykonawców, ale chcę mieć dla nich jedną okładkę w coverflow. wpisałem dla nich jeden album, wgrałem jedną grafikę. ustawiłem sortowanie wg albumu ale nadal mam oddzielnie tę samą okładkę dla każdego wykonawcy oddzielnie. ?

#59 Roberto

Roberto
  • 13752 posts
  • SkądWrocław

Posted 21 December 2009 - 22:40

a ustawiłeś, że to składanka? inne tagi też się zgadzają? wykonawca albumu? tagi sortowania?

#60 riffrav

riffrav
  • 30 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 December 2009 - 23:19

Część składanki ustawiona na Tak wszystkie te piosenki mają wspólną nazwę albumu. wykonawcy albumu nie wpisałem, bo wykonawcy różni. (wpisać w tym polu nazwę albumu zatem?) a sortuje wg Albumu i też wpisałem ten sam album co w Informacje.

#61 Roberto

Roberto
  • 13752 posts
  • SkądWrocław

Posted 21 December 2009 - 23:30

hm, no nie wiem, mi tam nie rozbija składanek coś musisz mieć namieszane w innych tagach (sortowania, innych które się różnią)

#62 lodzio2341

lodzio2341
  • 84 posts
  • SkądWa-Wa

Posted 18 January 2010 - 20:11

Te, mądrala, nie każdy słucha muzyki popularnej, która jest w iTunes... Połowy moich płyt nie znalazło.

verminard zgadzam sie z tobą sam słucham jednej z najpopularniejszej muzyki czyli madonny i michaela jacksona i nie wynalazł mi ani jednej płyty:mad: a więc ten sposób jest do d**y

#63 Roberto

Roberto
  • 13752 posts
  • SkądWrocław

Posted 18 January 2010 - 23:39

lodzio2341 - może twoje tagi są 'do dupy'?

#64 michasz

michasz

• 2914 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 January 2010 - 21:06

verminard zgadzam sie z tobą sam słucham jednej z najpopularniejszej muzyki czyli madonny i michaela jacksona i nie wynalazł mi ani jednej płyty:mad: a więc ten sposób jest do d**y

no weź nie mów, że nie możesz znaleźć Madonny czy Michaela Jacksona.. :roll: wchodzisz na Wikipedię, wpisujesz to co potrzebne i masz :D a jak chcesz okładkę to wbijasz w google wykonawcę i nazwę albumu i znajdujesz jakąś ładną i tyle ;)

#65 wookie23

wookie23
  • 187 posts

Posted 12 March 2010 - 15:32

Polecam program CoverScount 3 - niestety płatny ale rewelacyjny Pobiera okładki z wielu serwerów i pozwala zaakceptować daną okładkę. Do tego dołączony jest program, SongGenie - autotager też bardzo poleca, Dzieko tym "nim" posegregowałem około 800 piosenek w jeden dzień.

#66 doco

doco
  • 1 posts

Posted 25 March 2010 - 09:21

pytanie Mam takie pytanie laika, dopiero zacząłem porządkować muzykę na dysku więc zbieram doświadczenie. Otóż gdy dodaje okładkę do jakiegoś albumu (itunes)robię to tak że zaznaczam z shiftem wszystkie utwory z danego albumu ->informacje->przeciągam grafikę i ładuje się do każdego utworu. Wszystko jest ok gdy jest to album jednego wykonawcy pokazuje się okłądka w coverflow i po kliknięciu linkuje mnie do albumu, ale problrmem są skłądanki (np. soundtrack do filmu, gdzie sią różni wykonawcy) jak zrobić by przy przeglądaniu okładek w coverflow nie pokazywało mi się 12 takich samych grafik do każdego utworu tylko jedna która uruchamiałaby cały album ? Z góry dziękuje za pomoc, doco

#67 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 25 March 2010 - 09:34

Albo zaznaczasz jako skladanke, albo w opcjach Sortowania wypelniasz wybrane pola tak samo dla wszytkich piosenek. Oczywiscie bylo to na forum nie raz. Glupio tak pierwszym postem od razu lamac regulamin...

#68 Sebosz

Sebosz
  • 4178 posts

Posted 13 June 2010 - 09:47

a ja zawsze robię tak: mam dwa konta w iT Store jedno polskie i jedno angielskie... gdy chcę mieć jakąś okładkę to loguję się na to konto wpisuję nazwę artysty i albumu i przepisuje oryginalne nazwy plików i albumu. Potem klikam prawym na wszystkie te utwory i wybieram "Pobierz okładkę albumu" dzięki temu pobiera się automatycznie :P i potem mogę przelogować się na swoje polskie konto ;]

#69 uzytkownik_

uzytkownik_
  • 1 posts

Posted 17 January 2011 - 00:26

Hej, Opisane metody pięknie działają z plikami z muzyką w formacie mp3. A co jeśli mam muzykę w formacie wav (importowałem CD przez iTunes)? Zupełnie nie kuma okładek.

#70 MacAdam

MacAdam
  • 7 posts
  • SkądŁódź

Posted 11 February 2011 - 12:05

Ja do dodawania okładek używam widget'a Amazon Album Art, którego ściąga się za free na dashboard ze strony Apple.

[URL="http://www.youtube.com/watch?v=kQlxZ-akpVM"]Tutorial na YT[/URL]

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users