Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Dodawanie okładek "cover flow"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
69 odpowiedzi w tym temacie

#26 BasTomek

BasTomek
  • 7 postów

Napisano 08 września 2008 - 19:36

m3Tag dziala i ma sie dobrze. Okladki widziane w tym programie na pewno sa widoczne w iPhone 3G. W iRiverze tez ;) Jesli dodajemy okladki w mp3Tag, to trzeba jeszcze kliknac ikonke dyskietki= zapisz zmiany (lub: Plik -> zapisz znacznik). Mozna sie upewnic, czy wszystko poslzo dobrze wgrywajac do mp3Tag jeszcze raz ten sam folder/plik - jesli okladek nie widac, "a byly" to znaczy ze cos nie zostalo zrobione - 99%, ze nie zapisano wprowadzanych zmian.

#27 nihuyah

nihuyah
  • 20 postów
  • SkądChorzów

Napisano 09 września 2008 - 10:30

Ja dodam tak od siebie że okładki można dograć poprzez Windows Media Player 11. W bibliotece po wybraniu albumu wystarczy przeciagnac okladke na odpowiednie miejsce z napisem 'Wklej grafike tutaj'

#28 Brzuch

Brzuch
  • 32 postów
  • SkądPoznań

Napisano 09 września 2008 - 10:36

do ręcznego znajdywania okładek i informacji o artystach i ich dyskografi poleam strone :
Discogs (znani i mniej znani)

#29 szczerbet

szczerbet
  • 5 postów

Napisano 09 września 2008 - 16:30

bardzo pomocny temat :) dzieki!

#30 BasTomek

BasTomek
  • 7 postów

Napisano 09 września 2008 - 21:41

do ręcznego znajdywania okładek i informacji o artystach i ich dyskografi poleam strone :
[url=http://www.discogs.com]Discogs[/url] (znani i mniej znani)

mp3Tag pobiera dane rowniez z Discogs ;)

#31 paczor@expatpol.c

paczor@expatpol.c
  • 69 postów
  • SkądWa-wa

Napisano 11 września 2008 - 10:03

Dla działających na Mac OS X, automatyczne pobieranie okładek i tekstów utworów umożliwia darmowy plugin do iTunes: Gimme Some Tune (Eternal Storms Software - 404: File Not Found.
A jak nie znajdzie to pozostaje szukanie ręczne, a potem zaznaczenie utworów albumu, Command+i i wrzucenie okładki w odp. pole.

#32 rudasek

rudasek
  • 7 postów

Napisano 24 września 2008 - 20:19

Ja mam zupełnie inny problem... W niektórych utworach, po wejściu w Informacje - NIE POJAWIA SIĘ ZAKŁADKA "Grafika". Z czego to wynika i jak w takim razie dodać okładkę do takiego utworu??

#33 koralgol

koralgol
  • 160 postów

Napisano 29 września 2008 - 16:21

Ja mam zupełnie inny problem... W niektórych utworach, po wejściu w Informacje - NIE POJAWIA SIĘ ZAKŁADKA "Grafika". Z czego to wynika i jak w takim razie dodać okładkę do takiego utworu??

Jeśli tak się zdarzy, to nie wchodź w zakładkę "informacje", tylko w zakładkę "grafika" (pierwsza z prawej).

#34 Fazi

Fazi
  • 37 postów

Napisano 16 października 2008 - 17:18

zauważyłem jeszcze jeden problem, mianowicie nie znajdowanie okładek albumów, które a iStore są obecne... np Oasis "dig out your soule"... mam album w bazie, jest w istore w what's hot a mimo to itunes pisze mi, ze nie mogl znalezc okladki dla tego albumu. z czego to wynika ?

#35 maka75

maka75
  • 1 postów
  • SkądTychy

Napisano 16 października 2008 - 21:21

Okładki albumów najprościej znaleźć tak: odpalić google, przełączyć na grafika, wpisać zespół i tytuł płyty... i już... zapisać w katalogu danego albumu na kompie potem odpalić itunes , zakładam że dany album już jest w bibliotece itunes, kliknąć prawym na dany album, informacje, grafika, dodaj... i już mamy okładkę... :-D pozdrawiam...

#36 JEDI_V-03965dee98

JEDI_V-03965dee98
  • 2 630 postów

Napisano 17 października 2008 - 12:08

Jesli chodzi o okladki to polecam stronke [url=http://www.musiq.pl]musiq.pl[/url]

#37 Fazi

Fazi
  • 37 postów

Napisano 17 października 2008 - 12:38

Okładki albumów najprościej znaleźć tak: odpalić google, przełączyć na grafika, wpisać zespół i tytuł płyty... i już... zapisać w katalogu danego albumu na kompie potem odpalić itunes , zakładam że dany album już jest w bibliotece itunes, kliknąć prawym na dany album, informacje, grafika, dodaj... i już mamy okładkę... :-D pozdrawiam...

Tak, to oczywiste, że można dodać okładkę znalezioną gdziekolwiekbądź, tylko po co, skoro albumy są w iStore...pytane, czemu iTunes uważa, że ich nie ma, jak w moim przypadku. Mam kilkanaście takich płyt w bazie. Ktoś się z tym spotkał, znalazł rozwiązanie problemu?

#38 JEDI_V-03965dee98

JEDI_V-03965dee98
  • 2 630 postów

Napisano 17 października 2008 - 19:53

Masz gwarancje,ze wszytkie albumy sa w iTS?

#39 czaras

czaras
  • 371 postów

Napisano 18 października 2008 - 01:33

Wątek idealny do mojego pytania, sprawa wyglada tak: wgrywam kilkanascie pojedynczych utworow do biblioteki iTunes dodając przy tym do kazdego z nich inną grafikę, nastepnie zaznaczam je wszystkie i grupuje jako 1 album (wykonawcy albumu nie wpisuje). I na koniec chce dodac grafike dla calego albumu, aby korzystac z niej w trybie cover flow. I tu pojawia sie problem, bo zaznaczajac wszystkie utwory i wklejając ją w pole grafiki, wszystkie poprzednie z pojedynczych utworow zostają usuniete i zastapione grafiką albumu. Czy znacie sposob na cos takiego ?

#40 szwaglu

szwaglu
  • 95 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 19 października 2008 - 08:59

A ja mam inny problem. Mianowicie jak dodałem swoją pierwszą okładkę do jednego albumu, to pokazało się również przy kilku innych. Zrobiłem reset i w ogólem, i nic nie pomaga. Następnie pododawałem parę innych okładek i jest taka sytuacja, że przy tych co dodałem za drugim razem, jak są pokazane z boku to jest ukazana ta okładka, co się dodała do tych kilku innych (czyli pierwsza). A gdy na nią już najadę, to pokazana jest właściwa. W czym rzecz? Wiem, skomplikowanie napisane. ;>

#41 Fazi

Fazi
  • 37 postów

Napisano 21 października 2008 - 00:38

Masz gwarancje,ze wszytkie albumy sa w iTS?

mam, sprawdzalem przecież.

#42 pelamis

pelamis
  • 33 postów

Napisano 29 października 2008 - 22:30

Probowałem ręcznie ustawiać okładki ale napotkałem parę problemów 1) Ustawiłem dla jednej piosenki okładkę i było ok 2)Zrobiłem to samo dla drugiego utworu i.... najpierw okładka się nie pokazywała, więc ustawiłem ją w bibliotece iTunes i dopiero skopiowałem wtedy podziałało... ale znikła okładka ta ustawiła się i do 1 utworu chociaż jest z innego albumu 3) Usunąłem 2 okładkę i znikły mi wszystkie od różnych piosenek w iphone :((((( Ciężka sprawa z tymi okładkami, wyskakują mi same błędy Opcja "Pobierz grafikę dla albumu" nie działa pomimo, że iTunes wykonuje jakieś szukanie.

#43 marekcierpiol

marekcierpiol
  • 4 postów

Napisano 20 grudnia 2008 - 16:58

WItam Wkleilem grafike do albumów i na iTunes dziala wszystko jednak po synchronizacji nie mam tych okladek w iPhonie??!! iTunes Iphone 2G 2.2

#44 Alko

Alko
  • 15 postów

Napisano 14 stycznia 2009 - 23:33

A ja mam takie pytanie... Okładki, cover flow, dodawanie, itd. Wszystko pięknie. Pokazuje się i super. Lecz... jeśli będę chciała zmienić muzykę (w moim przypadku mowa o iPodzie 4g), czyli usunąć tą z dodaną grafiką i zastąpić nową. Czy istnieje jakiś sposób, by w momencie dodania ponownie albumów, do których dodałam wcześniej grafikę ręcznie pojawiła się ona znowu, by nie trzeba było robić tego ponownie...? Czy istnieje możliwość na stałe dodania grafiki do utworu, nie tylko w iTunes, ale na dysku. Oczywiście pytanie o macowski program. Ewentualnie przechowywanie plików mp3 w iTunes, gdzie grafika byłaby cały czas... Lub najlepiej sposób na przenoszenie stworzonych list w iTunes z iPoda do iTunes...

#45 michasz

michasz

• 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 stycznia 2009 - 15:31

a możecie mi powiedziec jak mozna zmniejszyc taka grafike do wlasnie 300x300? po ja nie potrafie :> dzieki :)

#46 knapior

knapior
  • 349 postów
  • SkądChojnice

Napisano 19 stycznia 2009 - 00:13

Te, mądrala, nie każdy słucha muzyki popularnej, która jest w iTunes... Połowy moich płyt nie znalazło.

Najwięcej albumów jest w Windows Media Store czy jakoś tak:D

#47 flash608

flash608
  • 217 postów
  • SkądToruń

Napisano 28 stycznia 2009 - 18:54

A ja od siebie dodam, że taki oto program, darmowy program "Album Cover Art Downloader" dostępny np. tutaj Pobieralnia.pl :: Album Cover Art Downloader 1.6.5 pobiera okładki automatycznie. W moim przypadku znalazł dużo więcej okładek niż iTunes. Jednak z polskimi utworami dalej jest problem, okładki trzeba wyszukiwać ręcznie.
A do edycji tag`ów bardzo dobry jest Mp3Tag.

#48 NiePyta

NiePyta
  • 551 postów
Napisano 08 lutego 2009 - 00:22

a ja jeszcze swoje 3 grosze. jak uzywalem xp to mialem problem z okladkami. dodwalem je w itunes i posynchronizacji nie bylo ich na iphonie. czasem nie moglem dodac okladki nawet w samy itunes. po przejsciu na maczka wszystko dziala znakomicie. dodaje okladki do itunes pbez problemu. czy je przeciagam czy zapisuje i dodaje recznie do itunes to potem po synchronizacji zawsze sa w iphonie. do szukanie okladek uzywam google , do edycji tagow mp3tag a co do znajdowania okladek przez itunes to dalem sobie spokoj. bo jesli nie sluchasz dzastyna timberlejka to raczje ci nie znajdzie :D

#49 wieczor79

wieczor79
  • 144 postów
  • SkądCz-wa

Napisano 01 marca 2009 - 10:53

A ja mam taki problem. Wrzucam mp3 do iphona pozniej zaznaczam te utwory lewy myszki -->informacjei dodaje okładkę. I wszystko niby pięknie ale niestety jest "ale". Pózniej na 10 wrzuconych płyt, kiedy je przeglądam w cover flow okładki pojawiają się tylko w 8. I co najlepsze to jednej w ogóle nie widać są tylko utwory i tytuł i nic natomiast kilka płyt dalej druga widać z "boku" ale kiedy już na nią przewinę to jest podobnie bo tylko tytuł płyty widać. Jak wcisnę utwory to w górnym prawym rogu widac miniaturkę okładki. Wiec w czym tkwi problem? Mieliście coś podobnego ? Wrzucałem kilka różnych okładek o róznej wielkości itd i ciagle to samo. Edit: Po odpaleniu każdego z utwórów z brakujacych okładek przez Itunes nagle okładki sie znalazły. Dziwne, że przy poprzednich płytach nie musiałem tak robić.

#50 ShaakTi1138

ShaakTi1138
  • 1 postów

Napisano 24 lipca 2009 - 18:05

A ja mam taki problem: jak dodaję grafiki do albumu z itunes, to część mi się wyświetla dobrze (mam ipoda nano 4g), a na niewielkiej części utworów widać czarne tło. Próbowałam wszystkiego, zmieniałam grafiki, rozmiar, wszystko...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych