Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Dodawanie okładek "cover flow"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
69 odpowiedzi w tym temacie

#1 kreon28

kreon28
  • 14 postów

Napisano 31 maja 2008 - 10:25

Jeśli w Itunes store nie możecie znaleźć okładki do swojego albumu oto sposób aby to zrobić :

1. Uruchamiamy Itunes. Do katalogu biblioteki/Muzyka wrzucamy nasz album.
2. W opcjach Widok wybieramy "zgrupowane wg grafiki" (środkowa ikonka)
Posted Image
3. Uruchamiamy przeglądarkę muzyki/video (taki trójkąt otoczony kwadratem) (w lewym dolnym roku programu Itunes)
Posted Image
4. Włączamy jakiś utwór z naszego dodanego albumu. Pojawi się nam w oknie odtwarzacza biała plama z napisem
Posted Image
5. Szukamy w necie (np. google.pl :)) okładki do naszego albumu. Zapisujemy plik graficzny na dysk
6. W mój komputer szukamy zapisanej okładki. Najeżdżamy na plik graficzny, prawy klawisz myszki i "kopiuj"
7. Wracamy do programu Itunes i katalogu Biblioteki/muzyka.
Tam w oknie odtwarzacza (patrz pkt.4 )gdzie mieliśmy tą biała plamę, klikamy prawym klawiszem myszki i wybieramy wklej. Teraz pojawi się tam nasza grafika.
8. Synchronizujemy katalog muzyka z naszych iphonem. Po zakończeniu synchronizacji uruchamiamy Ipod'a na iphonie i sprawdzamy w trybie cover flow jak pięknie wygląda nasza okładka :)

#2 monis

monis
  • 480 postów
  • SkądPoznań

Napisano 31 maja 2008 - 10:47

:) mozna tez dodac grafike bez odtwarzania danego utworu i do wielu naraz :) zaznaczasz wybrane utwory dla ktorych chcesz zmienic grafike, prawym przyciskiem myszy -> informacje -> grafika -> dodaj :) i juz masz plik z dysku Pozdrowienia

#3 nemesisss

nemesisss
  • 377 postów
  • SkądWrocław

Napisano 21 czerwca 2008 - 00:20

A czy nie ma programu, który może pobrać okładki automatycznie? w.

#4 iRADO

iRADO
  • 105 postów
  • SkądLublin

Napisano 21 czerwca 2008 - 00:48

ja osobiscie polecam program ID3 TagIt - jak sama nazwa wskazuje do zmiany TAGow (zarowno 1 jaki 2). Czasami jest tak, ze wrzucimy album na iPhon'a i pokazuje nam sie album np. w 3 czesciach - to jest spowodowane roznymi TAGami w pliku *.mp3 - w tym programie(ID3 TagIt) mozemy to wszystko zmienic, jak i wrzucic okladki danego albumu.

#5 M4v3R

M4v3R
  • 2 043 postów
  • Skąd/usr/pl/Konin

Napisano 21 czerwca 2008 - 07:36

iTunes pobiera okładki automatycznie, pod warunkiem że posiada się konto w iTunes Store.

#6 mateusz2142

mateusz2142
  • 101 postów
  • SkądOstrołęka

Napisano 21 czerwca 2008 - 19:25

Działa tylko musiałem je zmniejszyć żeby zadziałało 150 x 150

#7 Verminard

Verminard
  • 109 postów
  • SkądWawa

Napisano 22 czerwca 2008 - 11:00

Ja polecam mp3Tag.
Zaznaczamy pliki, przeciągamy grafikę wprost z przeglądarki (żadnego zapisywanie i kopiowania) na odpowiednie pole i klikamy zapisz. Żadnego otwierania menu i podmenu jak w iTunes. Działa z wszelkimi rozmiarami okładek, trzeba tylko pamiętać, że im większa, tym bardziej wzrośnie waga pliku. 300 na 300 spokojnie wystarcza do iPhone (fullscreen i coverflow).

#8 starsky

starsky
  • 31 postów

Napisano 22 czerwca 2008 - 19:42

Zaznaczamy pliki, przeciągamy grafikę wprost z przeglądarki (żadnego zapisywanie i kopiowania) na odpowiednie pole i klikamy zapisz.

Tak samo jak w iTunes. Wystarczy przeciągnąć plik graficzny na pole okładki.

#9 nan0

nan0
  • 2 postów

Napisano 27 czerwca 2008 - 19:38

Nie prościej sobie założyc konto na iTunes i uzywac opcji "Get album artwork" ? :D

[URL="http://www.winandmac.com/tips/free-itunes-account-no-matter-where-you-live/"]Klik[/URL]
Nie dziekujcie :D

#10 Verminard

Verminard
  • 109 postów
  • SkądWawa

Napisano 30 czerwca 2008 - 19:40

Nie prościej sobie założyc konto na iTunes i uzywac opcji "Get album artwork" ? :D

Klik
Nie dziekujcie :D

Te, mądrala, nie każdy słucha muzyki popularnej, która jest w iTunes... Połowy moich płyt nie znalazło.

#11 quest

quest
  • 248 postów
  • SkądTrójmiasto

Napisano 30 czerwca 2008 - 20:21

dokaldnie, mimo iz mam konto w iTunes to nie mam np okladki do plyty np VA RMF FM Najlepsze costam
nie ma.. i kropka nie mowiac o np zespole Hey itp
na 200 albumow mam moze z 30 okladek .. bo duzo mam polskiej muzyki jak i dosc 'specyficznej' czyt. malo popularnej.

#12 swobo

swobo
  • 41 postów

Napisano 26 lipca 2008 - 17:44

a wie może ktoś jak podmienić okładki? tzn zamienić grafikę która już jest "przyklejona" do pliku mp3.upuszczam na istniejącą i iTunes tego nie łyka.jakiś pomysł?

#13 kummer

kummer
  • 1 999 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 26 lipca 2008 - 18:42

Usuń starą i wklej nową.

#14 bobix

bobix
  • 493 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 sierpnia 2008 - 16:30

A czy te okładki wyświetlają sie w iPhonie niezależnie czy są ściągnięte z iTunes czy dodane ręcznie?

#15 skubielec

skubielec
  • 104 postów
  • SkądChoszczno

Napisano 07 sierpnia 2008 - 20:11

:)
mozna tez dodac grafike bez odtwarzania danego utworu i do wielu naraz :)
zaznaczasz wybrane utwory dla ktorych chcesz zmienic grafike, prawym przyciskiem myszy -> informacje -> grafika -> dodaj :)
i juz masz plik z dysku
Pozdrowienia

Dziewczynooo, ile ja się namęczyłem i naszukałem żeby zamienić okładkę ręcznie ... jestś boska !!!

#16 aerO

aerO
  • 24 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 12:29

Witam , zakladnie konta na iTunes jest darmo czy trzeba jakąś małą sumkę wpłacic czy ten numer karty kredytowej jest ewentulanie jakbym cos kupywal? chodzi mi o same konto wiem bo wiem ze za reszte trzeba placic ale samo konto jest darmowe?

#17 mariu

mariu
  • 44 postów
  • SkądGdynia

Napisano 11 sierpnia 2008 - 19:50

Czweść czy ktoś mógłby wskazać mi miejsce gdzie znajdę okładki? będę wdzięczny za linka i czy naprawdę nie ma możliwości przeniesienia okładki z oryginalnej płyty do iTunes a potem do iphone?

#18 skubielec

skubielec
  • 104 postów
  • SkądChoszczno

Napisano 11 sierpnia 2008 - 19:59

Witam , zakladnie konta na iTunes jest darmo czy trzeba jakąś małą sumkę wpłacic czy ten numer karty kredytowej jest ewentulanie jakbym cos kupywal? chodzi mi o same konto wiem bo wiem ze za reszte trzeba placic ale samo konto jest darmowe?

zakładanie konta jest "darmo" ... problem w tym, że niewielki procent kart akceptuje przy rejestracji :/

---- Dodano 11-08-2008 o godzinie 21:03 ----

Czweść
czy ktoś mógłby wskazać mi miejsce gdzie znajdę okładki? będę wdzięczny za linka
i czy naprawdę nie ma możliwości przeniesienia okładki z oryginalnej płyty do iTunes a potem do iphone?

Ja okładki pobieram sobie z:
CD Covers & DVD Covers Search
Po prawo u góry wybierasz "CD" i wpisujesz artyste albo tytuł albumu.
Polecam !!!

A co dodawania okładki oryginalnej okładki płyty to tez mozna :)
Trzeba mies JPG (wielkości 300x300 są idealne). W iTunes zaznaczasz cały album, potem prawym na zaznaczonym i na samej górze masz "Informacje" tam wklejasz obrazek :)

Pozdrawiam

#19 mariu

mariu
  • 44 postów
  • SkądGdynia

Napisano 11 sierpnia 2008 - 21:44

Skubielec, link rewelacja dzieki dzieki

#20 p22

p22
  • 3 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 22:07

a co zrobic, zeby okladka pojawiala sie w Iphonie? w iTunes kopiuje zgodnie z instrukcja powyzej i ok, ale po synchronizacji nie ma jej w Iphonie.

#21 mariu

mariu
  • 44 postów
  • SkądGdynia

Napisano 12 sierpnia 2008 - 12:11

p22 moze w iTunes nie zaznaczyłes wszystkich utworów z danej płyty do zmiany grafiki (miałem te objawy co Ty jak zaznaczylem tylko jeden utwór i z poziomu iTunes wydawało się wszystko oki)

#22 p22

p22
  • 3 postów

Napisano 12 sierpnia 2008 - 22:06

mariu miałeś rację, wielkie dzięki !

#23 BasTomek

BasTomek
  • 7 postów

Napisano 03 września 2008 - 16:52

wspomniany wczesniej mp3Tag umozliwia pelna kontrole nad tagami w plikach mp3 i oczywiscie jednoczesna zmiane w wielu plikach, w tym pobieranie okladki z bazy danych (np. Amazon.com, Amazon.de - wbrew pozorom zwracaja rozne wyniki) lub wklejenie jej z podanego przez nas pliku - wielkosc dowolna (w kazdym razie 500x500 tez przyjal). Zmiany sa w plikach mp3, wiec mozna je wykorzystac w dowolnych odtwarzaczu mp3 - byleby tylko odtwarzacz mial takie mozlwiosci ;)

#24 mamba4

mamba4
  • 201 postów

Napisano 07 września 2008 - 11:03

a ja mam tak jakos dziwnie z tymi okladkami :) Jak wklejam przez ten program Mp3tag to okladki na komputerze mam nawet jak uruchamiam przez inny program a jak wrzuce juz na iphone 3G to juz nie mam ich i tak samo mam jak zrobie to recznie tj przez informacje-grafika itd. Moze gdzies mam wylaczone okladki ??

#25 konradjakubczak

konradjakubczak
  • 45 postów

Napisano 07 września 2008 - 18:40

A moze ktos mi pomoze z moim problemem, sciagnalem z netu grafiki a iphone 3g ich nie chce lyknac, jak chce przeciagnac na iphona itunes mowi ze zly format a jest to jpg 300x300. Dzieki za pomoc

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych