Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Zapowiadane gry napisane na SDK

• This topic is locked This topic is locked
227 replies to this topic

#151 cimonj

cimonj
  • 593 posts
  • SkądHorsham, UK

Posted 24 June 2008 - 02:41

..tu sie zgodze z Shadowriver.. dopoki nie beda ingerowac w hardware iPonga (ew. dokladka GPS albo 3G) ;) to telefon ma pelne predyspozycje zeby stac sie konsola do gier (warunek zainteresowania sie potencjalna platforma przez producentow gier). ...sterowanie jest kontrowersyjne.. ale przez accelerometer otwieraja sie inne mozliwosci (sposoby sterowania) a Wii jest tego najlepszym przykladem... czuje przez *upe ze WYJSCIE TV z iPonga niedlugo znajdzie o wiele powszechniejsze zastosowanie ;) ..wyobrazacie sobie?.. i Pong w lapie!... kabel do TV... i jazda!..

#152 szymons12

szymons12
  • 198 posts
  • SkądLegnica

Posted 24 June 2008 - 13:55

Ja stwierdziłem, że gdybym kupił sobie ipod'a touch to i tak bym z gier odpalał emulator do GBA. Co ważne DS jest pupilem LucasArts(Najnowsza wersja Star Wars:Clone Wars wyjdzie tylko na Wii oraz DS i dlaczego fifa street 3 wyszła na ds, a nie na PSP?) Wprawdzie grafika może nie jest zaskakująco-wodotryskowo-wciągająca, ale prostota i umiejętnośc zaprzyjaźniania się nintendo z innymi firmami jest ceniona przez bardzo wielu graczy. Moim zdaniem Apple albo jest nieśmiały, albo nieudolny(zdecydujcie sami), bo producentów trzeba zachęcać, a nie czekać aż sami przyjdą. Wrócę do tematu w lipcu, kiedy na targach E3 ma się pokazać nowa wersja przenośnej konsoli Nintendo (DS 2?). I jeszcze jedno- można mieć akcelerator w Nintendo DS(dostarczany z niektórymi grami), są też wstrząsy urządzenia i przeglądarka Opera:)

#153 ekhangel

ekhangel
  • 197 posts

Posted 24 June 2008 - 22:11

Operę to niedługo nawet wcisną do zegarka... ale mniejsza z tym - ja swojego zdania nie zmienię i nadal uważam, że na jabłkofona żadnych poważnych tytułów nie wrzucą... no chyba, że GTA I z 1/3 miasta i trzema samochodami to poważny tytuł ^^ Co do DS'a się nie wypowiem, dobrze, że zrobili chociaż tego lite'a, bo poprzednik wyglądał jak budzikokalkulatoroorganizery ze straganu mejd yn czajna za 19,99, tylko że ważył 2x więcej

#154 Shadowriver

Shadowriver
  • 1019 posts
  • SkądWrocław

Posted 24 June 2008 - 22:32

no chyba, że GTA I z 1/3 miasta i trzema samochodami to poważny tytuł ^^

iPhone/iPod touch może unieść nieskończoną ilość miasta :P pamiętaj że w GTA system otoczenia nie symuluje całego miasta na raz pracuje tylko w okolicy ciebie, tak było we wszystkich GTA :P przestrzeń może być ładowana w trakcie, nie ma problemu w klasycznej grafice GTA, przypomne też że w czasach kiedy robili GTA1 ledwo co wyszedł pierwszy akcelerator graficzny (3Dfx), GTA1 głównie pracował programowo :> trochę nie doceniasz twojego telefonu :P

Po drugie już zapowiedziano Spore który może wyglądać jak ten na DS:

YouTube - Spore DS: First Footage

#155 ekhangel

ekhangel
  • 197 posts

Posted 24 June 2008 - 23:43

Wiem, że jest generowana na miejscu, ale chodziło mi bardziej o pamięć :P Chociaż w sumie w GTA I cała gra to było 300 mb...

#156 mateusz2142

mateusz2142
  • 101 posts
  • SkądOstrołęka

Posted 25 June 2008 - 00:20

iPhone/iPod touch może unieść nieskończoną ilość miasta :P pamiętaj że w GTA system otoczenia nie symuluje całego miasta na raz pracuje tylko w okolicy ciebie, tak było we wszystkich GTA :P przestrzeń może być ładowana w trakcie, nie ma problemu w klasycznej grafice GTA, przypomne też że w czasach kiedy robili GTA1 ledwo co wyszedł pierwszy akcelerator graficzny (3Dfx), GTA1 głównie pracował programowo :> trochę nie doceniasz twojego telefonu :P

Po drugie już zapowiedziano Spore który może wyglądać jak ten na DS:

YouTube - Spore DS: First Footage

Spore to będzie świetna gra ;) Już czuje ten czas spędzony nad IP

#157 Shadowriver

Shadowriver
  • 1019 posts
  • SkądWrocław

Posted 25 June 2008 - 01:53

Dawni nie było żadnych zapowiedzi ale w końcu się jakaś pokazała :P znaczy bardzie jest to dopełnienie innej zapowiedzi ^^' Pamiętacie zapowiedz portu macowego Choppera, już są pierwsze wyniki prac

Chopper

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Jest to zmodernizowany klasyk Choplifter :P Startujmy helikopterem, trzeba wykonywać różnorakie misje i wylądować w bazie ^^' sterowanie przyspieszeniomierzem (ciekawe jak), no i premiera w dniu otwarcia cena nieznana :P screeny okazują aktualna produkcje, może się to nieco zmienić

#158 bushman.editing

bushman.editing
  • 4115 posts
Posted 25 June 2008 - 02:02

Grafika jakaś tandetna :P

#159 adrianopel

adrianopel
  • 1451 posts

Posted 25 June 2008 - 11:49

Może troche, oby grywalność była miodna :P

#160 AkD

AkD
  • 250 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 June 2008 - 17:31

tak sobie wszedłem na strone Gameloftu i drogą dedukcji przy przeglądaniu gier wpisałem:
Brain Challenge�

no i jak widać będzie 5 gier na naszego iphona ;)

A więc:
Chess & Backgammon w 3D (granie w poziomie)
Brain Challenge
Platinum Solitaire (granie w poziomie)
Platinum Sudoku
Bubble Bash

niestety wg mnie raczej nic ciekawego/innowacyjnego nie wprowadzą na obecną chwilę, może prób Bubble Bash, które wygląda fajnie ;)

#161 Shadowriver

Shadowriver
  • 1019 posts
  • SkądWrocław

Posted 25 June 2008 - 19:30

tak sobie wszedłem na strone Gameloftu i drogą dedukcji przy przeglądaniu gier wpisałem:
Brain Challenge�

no i jak widać będzie 5 gier na naszego iphona ;)

A więc:
Chess & Backgammon w 3D (granie w poziomie)
Brain Challenge
Platinum Solitaire (granie w poziomie)
Platinum Sudoku
Bubble Bash

niestety wg mnie raczej nic ciekawego/innowacyjnego nie wprowadzą na obecną chwilę, może prób Bubble Bash, które wygląda fajnie ;)

Wo dobre oko :P
Poradzicie sobie z angielskim czy mam t przetłumaczyć? ;>
Zauważcie że do każdej gry jest dokładna instrukcja ;]
Jak na razie ich sudoku jest najlepsze ze wszystkich 3 zapowiedzianych już ;] niezłe nabajerowali by pisać liczbę

#162 AkD

AkD
  • 250 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 June 2008 - 20:22

Wo dobre oko :P

niby takie proste a nie widziałem, żeby na innych stronkach o tym gdzieś pisali xD

Jednak bardziej podobają mi się szachy z opcją gry w 3D lub 2D :P
Mam nadzieję,że będzie też coś ala New York Nights 2: Friends for Life czy Lumines na iPhona bo bardzo przyjemnie grało mi się w te gierki kiedyś na SE ;)

#163 Shadowriver

Shadowriver
  • 1019 posts
  • SkądWrocław

Posted 25 June 2008 - 22:09

niby takie proste a nie widziałem, żeby na innych stronkach o tym gdzieś pisali xD

Przekazałem info do toucharcade i ipodtouchfans :P inne serwisy raczej o grach gadają na forum ^^'

#164 AkD

AkD
  • 250 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 June 2008 - 10:00

Oczywiście już http://www.gameloft.com/iphone-games/ nie działa :) chyba za duży ruch im się tam zrobił i zdjeli ;p

#165 Shadowriver

Shadowriver
  • 1019 posts
  • SkądWrocław

Posted 27 June 2008 - 23:41

Na szczęście panowie z toucharcade zdążyli zrobić kopie ^^

A Look at Five Upcoming iPhone Titles from Gameloft | Touch Arcade

Dodatkowo gameloft zapomniał usunąć z servera PDFy więc linki na toucharcde działają ;]

#166 cimonj

cimonj
  • 593 posts
  • SkądHorsham, UK

Posted 29 June 2008 - 08:28

"Thanks to a tip from Shadowriver, a Touch Arcade Forums member, (...)" ..no no chlopaki (shadow'n'AkD).. dobra robota!.. PiS (peace)

#167 Shadowriver

Shadowriver
  • 1019 posts
  • SkądWrocław

Posted 30 June 2008 - 15:17

Oto kolejny boom odczasu zapowiedzi Super Monkey Ball czy BioShock ^^ Vivendi da nam:

Crash Bandicoot Nitro Kart 3D

Dołączona grafika
Dołączona grafikaDołączona grafika
Dołączona grafikaDołączona grafika

Gra jest multiplatformowa więc screeny możliwe że nie są z iPhone

Video: YouTube - Crash Bandicoot Nitro Kart rulez the iPhone !!!!!!!!!!! : )

Stworek znany z hitów na PSX :P sama gra z tego co wiem oryginalnie wyszła na PSX :P
Jest to gra ala Mario Kart czyli jedziemy w małych wozikak i zbieramy pudełka z znakiem zapytania gdzie znajdują się power-up i inne dziwactwa :P wiadomo że będzie dostępne 12 kolorowych tras ;] No to szykuje się kolejny "Must have" AppStore :P Cena i premiera nie znana. Oficjalna strona: Polarbit | Crash Bandicoot Nitro Kart 3D

Zródło: TouchArcade

#168 AkD

AkD
  • 250 posts
  • SkądWarszawa

Posted 30 June 2008 - 15:37

Jakoś nie przemawia do mnie takie starowanie :( chociaż miło by było zobaczyć na iPhona np. którąś gre z serii Asphalt :P

#169 Shadowriver

Shadowriver
  • 1019 posts
  • SkądWrocław

Posted 30 June 2008 - 15:44

Gra ma zamierać konfigurowalną kontrole :> możliwe że pare trybów sterowania :P

#170 ekhangel

ekhangel
  • 197 posts

Posted 30 June 2008 - 21:16

Tak, to sterowanie jest raczej kiczowate. Mam nadzieję, że można będzie to zmienić.

#171 Shadowriver

Shadowriver
  • 1019 posts
  • SkądWrocław

Posted 30 June 2008 - 21:27

Możliwe że to jest ich rozwiązanie na problem horyzontu, po drugie przyspieszeniomierz traci wykrywanie rotacji w osi poziomej gdy jest w pełnej pozycji poziomej, ten system rozwiązuje ten problem ale znowu na innej pozycji nie będzie wykrywał ;p

#172 cimonj

cimonj
  • 593 posts
  • SkądHorsham, UK

Posted 01 July 2008 - 05:01

Mahjang Solitaire by SUNSOFT

YouTube - Mahjang Solitaire by SUNSOFT

strona producenta.. moze ktos cos jeszcze znajdzie ;) powodzenia!

サンソフト公式サイト「上海ゲーム」 SUNSOFT

#173 AkD

AkD
  • 250 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 July 2008 - 11:39

całkiem niegłupio prezentuje się ten Mahjang, ale to nie zmienia faktu, że to już 58 gra w ten deseń :( Kolejny pasjans, kolejny Mahjang, a ludziom Wormsów trzeba czy gier w stylu tego Monkey :P

#174 Shadowriver

Shadowriver
  • 1019 posts
  • SkądWrocław

Posted 01 July 2008 - 12:33

O Sunsoft :P pamietam zrobili parę tytułów na NeoGeo, w tym Waku Waku 7 :>
Dobre znalezisko ^^'

---- Dodano 01-07-2008 o godzinie 13:35 ----

kolejny Mahjang

Prawdziwego Mahjanga jeszcze nie było :P to jego pasjansowa wersja, oryginalna gra wygląda zupełnie inaczej :> a do tej pory powtarzał się tylko Sudoku XD

#175 AkD

AkD
  • 250 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 July 2008 - 14:28

ale chodzi mi o gry tego typu ;p takie hm.. statyczne :P

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users