Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPod Touch vs. iPhone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
77 odpowiedzi w tym temacie

#26 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 maja 2008 - 14:57

To ma być dobre też dla iPhone'a, a ZiPhone nie jest dla niego dobry. To tak jak wlać najtańszy olej do swojej maszyny. ;) Korzystaj z iLiberty. :D

#27 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 09 maja 2008 - 14:58

To co jest w końcu lepsze iLiberty czy ZiPhone bo niedługo swojego będę odblokowywał. Co jest lepsze dla pana wygodnego, który chce odblokować i powgrywać parę gier/aplikacji?

Ja polecam ZiPhone, ale zaraz odezwie się Davvido i stwierdzi, że ZiPhone jest kiepskie :D
Ja miałem restore 5 razy i zawsze bezproblemowo wszystko działało...
Osobiście mogę polecić;)

#28 questionmaker

questionmaker
  • 364 postów

Napisano 09 maja 2008 - 15:35

To ma być dobre też dla iPhone'a, a ZiPhone nie jest dla niego dobry. To tak jak wlać najtańszy olej do swojej maszyny. ;) Korzystaj z iLiberty. :D

Ok iliberty, ale z tego co czytałem to wolałbym mieć installera - bo sprawia mniej kłopotów. pozatym byłobo mi niezmiernie milo jakbym mógł zainstalować tam sobie te słynne muzyczne sprawy np tą drummaszynę czy gitakę :D
interere mnie też wysyłanie mmsów (słyszałem że się można zakręcić a się nie udaje)
oczywiście zdjęcie z iphoto i najważniejsze czyli ipod. A propos widziałem na screenach że ludzie miewają aplikację ipod - to jest jak rozumiem miejsce w którym można sobie włączyć musykę tak? czy to jest jakiś booster?
Dalej, WiFi - tylko z hotspotów i mojej osobistej neozdradki.
Chciałbym też móc wgrać swoje kontakty ze starej karty bo słyszłąem ze do tego też trzeba mieć oddzielny soft.

i najważniejsze, czy przed odblokowaniem mam wkłądać sima do iTela?

EDIT: wszyscy o tym restore, tzn że iPhone musi być strasznie kaszaniasty że go Ciągle trzeba przeinstalowywać ;/

#29 Brzoza1530

Brzoza1530
  • 196 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 09 maja 2008 - 15:37

No dobra, sorry, zapomniałem napisać, żeby nie zaznaczył cydii :D Ale trzeba się uczyć na błędach, ja też się pierwszy raz wpakowałem w cydie :P

#30 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 maja 2008 - 15:37

Ja nie powiedziałem, że iLiberty nie daje Installera - powiedziałem, że jak zaznaczysz wszystko w pierwszej zakładce to go nie będziesz miał. A co zrobić, by go mieć?

SPOSÓB NA INSTALLER-a W iLIBERTY 1.3 [NIE TRZEBA INSTALOWAĆ CYDII]

1. Otwórz iLiberty 1.3.
2. Wejdź w zakładkę Advanced i poniżej Available On Repo.
3. Kliknij Refresh.
4. Z zakładki Available On Repo pobierz Installera.
5. W zakładce Local wybierz Installera.
6. W zakładce Standard zaznacz wszystko oprócz Cydii.

#31 questionmaker

questionmaker
  • 364 postów

Napisano 09 maja 2008 - 15:51

Spytam jeszcze, wszystkie łatki i inne instaluje przez maczka czy z poziomu iP?

#32 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 maja 2008 - 15:52

Installer w iPhonie jest od tego. ;) To najłatwiejszy i najprzyjemniejszy sposób. ;)

#33 questionmaker

questionmaker
  • 364 postów

Napisano 09 maja 2008 - 15:54

a co z tymi rzeczami o które pytałem dwa posty temu? te wszystkie pierdółki.

#34 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 maja 2008 - 15:58

interere mnie też wysyłanie mmsów (słyszałem że się można zakręcić a się nie udaje)

App - SwirlyMMS.

oczywiście zdjęcie z iphoto i najważniejsze czyli ipod. A propos widziałem na screenach że ludzie miewają aplikację ipod - to jest jak rozumiem miejsce w którym można sobie włączyć musykę tak? czy to jest jakiś booster?

iPod jest wbudowany (mówię o aplikacji). W nim jest muzyka, filmy itp. Zdjęcia są w innym miejscu.

Chciałbym też móc wgrać swoje kontakty ze starej karty bo słyszłąem ze do tego też trzeba mieć oddzielny soft.

App - SIMPort.

czy przed odblokowaniem mam wkłądać sima do iTela?

Nie.

wszyscy o tym restore, tzn że iPhone musi być strasznie kaszaniasty że go Ciągle trzeba przeinstalowywać ;/

Bzdura. iPhone sam z siebie się nie psuje. My po prostu w nim grzebiemy, instalujemy różne aplikacje, czasami nie wiemy co robimy i tak jakoś wychodzi, że po wyłączeniu już się nie włącza. :lol: Ahh, pamiętam te czasy, kiedy to codziennie się Restore robiło, bo codziennie się coś schrzaniło. :D :lol:

#35 questionmaker

questionmaker
  • 364 postów

Napisano 09 maja 2008 - 16:04

czyli najpierw go załatwiam iliberty, potem łąduję aplikacje, a potem wkłądam kardę i dzwonię itp itd, tak? a jak jest z konfiguracją wi-fi (chodzi mi głównie o neo:/ czyli czy klucz wep normalnie wpisuję jak w maczki i jadę, czy jest to jakaś grubsza akcja)?

#36 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 maja 2008 - 16:07

W ustawieniach jest zakładka od Wi-Fi. Wchodzisz, on znajduje sieci, klikasz na swoją, wpisujesz klucz i klikasz na Join/Dołącz (przed kliknięciem na to kliknij na przycisk REG w Liveboxie, o ile masz Liveboxa). ;)

#37 questionmaker

questionmaker
  • 364 postów

Napisano 09 maja 2008 - 16:15

ok, czyli standard. Dzięki.
za jakiś czas znowu pewnie zasypię was toną pytań, ale tymczasem Davvido - masz u mnie piwo bo pkt do klikania jak widzę zniknęły.

---- Dodano 10-05-2008 o godzinie 12:07 ----
No i chyba sprawa się rypła. za iP można w iSpocie płacić tylko kartą? a czy jak zapłącę swoją zwykłą nie kredytową z Pko to mi dużo dowalą za obsługę innej waluty?

#38 questionmaker

questionmaker
  • 364 postów

Napisano 10 maja 2008 - 17:16

ok, czyli standard. Dzięki.
za jakiś czas znowu pewnie zasypię was toną pytań, ale tymczasem Davvido - masz u mnie piwo bo pkt do klikania jak widzę zniknęły.

---- Dodano 10-05-2008 o godzinie 12:07 ----
No i chyba sprawa się rypła. za iP można w iSpocie płacić tylko kartą? a czy jak zapłącę swoją zwykłą nie kredytową z Pko to mi dużo dowalą za obsługę innej waluty?

Edit 2:

Czy jak juz go odblokuje iliberty to jaką wesję softu będę miał? i jeśli nie będzie to 1.1.4. to jak dalej upgrade'ować?

#39 Kvczor

Kvczor
  • 1 468 postów

Napisano 10 maja 2008 - 17:42

Najprawdopodobniej będzie to 1.1.4 Bo już trochę czasu minęło od wprowadzenia 1.1.4 Ale jak byś miał coś innego to klikasz na "sprawdź uaktualnienia" i iTunes ściągnie ci. W necie też są linki ( szybszy transfer niż w iTunes)

#40 questionmaker

questionmaker
  • 364 postów

Napisano 10 maja 2008 - 17:44

ale jeśli będę uaktualniał przez iT to nie zablokuje mi iP? i czy wiecie coś może odnośnie pytania z poprzedniego posta nt. płatności?

#41 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 maja 2008 - 18:07

Zablokuje i wtedy go odblokujesz za pomocą iLiberty. ;)

#42 Kvczor

Kvczor
  • 1 468 postów

Napisano 10 maja 2008 - 18:07

Zrobisz aktualizację do 1.1.4 i potem znowu użyjesz iLiberty+ Albo WinPWN, który jest równie dobry (albo nawet lepszy)

#43 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 maja 2008 - 18:09

Warto wspomnieć, że WinPwn tworzy odblokowany i skonfigurowany przez nas soft, który potem tylko się wgrywa, a iLiberty ma za zadanie odblokować już wgrany soft. Myślę, że dla początkującego lepszym wyjściem jest iLiberty. :) Sam używam WinPwn, ale jak już napisałem - to może być za trudne dla zielonych. ;)

#44 questionmaker

questionmaker
  • 364 postów

Napisano 10 maja 2008 - 18:22

ale, czyli co? chodzi o to że iliberty włącza wszystko a w tym drugim można sobie pogrzebać tak? ale nie znaczy to że telefon odblokowany iLiberty bedzie wollllny i nie za bardzo wydajny?

#45 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 maja 2008 - 18:38

Nie ma różnicy w działaniu iPhone'a. Chodzi o to, że iLiberty odblokuje wgrany soft na iPhonie, a WinPwn stworzy już odblokowany soft, który wystarczy wgrać.

#46 questionmaker

questionmaker
  • 364 postów

Napisano 11 maja 2008 - 11:10

Słuchajcie, że za iP w iSpotach w usa trzeba płacić kartą już wiem, a za inne sprzęty? no za toucha?

#47 Kvczor

Kvczor
  • 1 468 postów

Napisano 11 maja 2008 - 11:40

W USA nie ma iSpotów :P Jest Apple Store i tam właśnie kupujesz wszystko oprócz iPhone(płacąc gotówką). Można iTelefon znaleźć w salonie AT&T.

#48 questionmaker

questionmaker
  • 364 postów

Napisano 11 maja 2008 - 12:27

a czy w tymże salonie AT&T mozna gotówką?

#49 Kvczor

Kvczor
  • 1 468 postów

Napisano 11 maja 2008 - 13:11

No właśnie nie :(

#50 questionmaker

questionmaker
  • 364 postów

Napisano 11 maja 2008 - 13:25

czyli lipa. bo jak mi naliczą podatek i opłatę za korzystanie z karty Pko to się nie wypłacę....

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych