Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[1.1.3/4] Odbezpieczenie i odblokowanie iPhone'a (PwnageTool)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
252 odpowiedzi w tym temacie

#126 Strusio

Strusio
  • 140 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 kwietnia 2008 - 18:17

Witam Poraz kolejny prosze o pomoc !!! Kolejny iPhone i kolejny raz przedstawiona metoda nie działa !! Wykonuję krok pierwszy i drugi ale przy trzecim gdy podłaczam iPhona do komputera iTunes wyswietla ekran odblokowania z siecia AT&T. Nie ma opcji odtwórz. Natomist gdy wprowadzę iPhona w tryb recovery nie przyjmuje on oprogramowania utworzonego Pwnage'em. Błąd 1600 CO ROBIE ZLE ??!!!???!?!!????!?!?! Prosze o pomoc

#127 kamilps3

kamilps3
  • 768 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 kwietnia 2008 - 18:39

Mi pomógł restart kompa.

#128 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 kwietnia 2008 - 19:30

A jak nie Tobie nie pomoże restart komputera, to olej Pwnage i odblokuj iPhone'a za pomocą iLiberty. ;) Chyba, że chciałeś wykorzystać Pwnage do czegoś, czego iLiberty nie potrafi. Ale i tak moim zdaniem Pwnage przyda się dopiero przy sofcie 2.0. Nie potrzebuje pliku *.ipsw - przyzwyczaiłem się do tradycyjnego odblokowania. :lol:

#129 Strusio

Strusio
  • 140 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 kwietnia 2008 - 20:35

kamilps3 Niestety restar kompa nie pomaga. Dziwi mnie dlaczego mój osobisty iphone za pierwszym razem poszedł bez problemu a wszystkie pozostałe nie ??!!!??? Oczywiście załatwiłem sprawę iLiberty ale męczy mnie ten problem i bardzo ciekawi. Czy to możliwe że Pwnage działa tylko raz i tylko z jednym iPhonem ????!!!!???

#130 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 kwietnia 2008 - 20:37

Czy to możliwe że Pwnage działa tylko raz i tylko z jednym iPhonem ????!!!!???

Raczej nie jest to możliwe. :lol:

#131 carnil

carnil
  • 153 postów
  • SkądPoznań/Bydgoszcz

Napisano 16 kwietnia 2008 - 21:37

Ja przez przypadek zrobilem pwnage z softem od iPod Touch i niestety mi przyjelo. Teraz na iPhone nic sie nie wyswietla. iTunes nie jest w stanie przywrocic oprogramowania iPhone podajac blad -5. Myslicie ze jest jakas szansa zeby przywrocic go do zycia?

#132 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 kwietnia 2008 - 22:08

Tryb DFU?

#133 carnil

carnil
  • 153 postów
  • SkądPoznań/Bydgoszcz

Napisano 16 kwietnia 2008 - 22:45

wlasnie nie chcial wejsc a jak juz wszedl to jako iPod Touch. Pomoglo podlaczenie do PC z Windowsem i starym iTunes i potem ponowne polaczenie z Mac. Wlasnie jest sliczne Applowskie logo i soft sie naprawia. Mam nadzieje, ze ruszy.

Rozwiazanie znalazlem tutaj [WARNING][SOLVED] Bricked my iPhone with PWNED iPod touch firmware - Hackint0sh

---- Dodano 16-04-2008 o godzinie 23:48 ----
iPhone zyje. Zrobie jeszcze raz pwnage tym razem z softem od iPhone i update do 2.0 :)

#134 chato.pl

chato.pl
  • 1 182 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 kwietnia 2008 - 05:53

Jest już udostępniona winpwn-0.99.1.8 BETA - podkreślam BETA (WARNING THIS IS ONLY FOR BETA TESTERS)
:arrow: Main Page - WinPwn

#135 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 kwietnia 2008 - 10:03

Ściągnę sobie, zobaczę jak to wszystko wygląda, ale z iPhone'm bawić się nie będę, bo mam pięknie działający 1.1.4 z BL 4.6 po iLiberty. :D

#136 piotrek_mag

piotrek_mag
  • 297 postów

Napisano 17 kwietnia 2008 - 14:29

Ale nie da sie zainstalować chyba 2.0 na tym

#137 chato.pl

chato.pl
  • 1 182 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 kwietnia 2008 - 14:33

Nawet na pewno: If you’re wanting to use winpwn for firmware 2.0 it’s been disabled for now.

#138 BobbyManifesto

BobbyManifesto
  • 261 postów
  • SkądKożuchów

Napisano 17 kwietnia 2008 - 16:03

Najwazniejsze że juz jest :D

#139 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 kwietnia 2008 - 17:26

Najwazniejsze że juz jest :D

Ale to nie jest oczekiwana wersja... No i nie od Dev'a.

#140 mysilverR1

mysilverR1
  • 73 postów

Napisano 18 kwietnia 2008 - 01:11

dzieki za swietnego tutoriala, dzisiaj rano odebralem swojego nowiutkiego iphone-a i wieczorem w pracy zapoznalem sie z naszym iMac-em. Strasznie ciezko nam szlo (zrozumiec jak dziala mac OS X) ale jakos dalismy rade ;) Nawet iPhone dal rade i smiga grzecznie w orange. iPhony juz jest i dziala, teraz pora na macbooka :D

#141 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 kwietnia 2008 - 22:46

Muszę się upewnić - czy jak mam zdjetego simlocka (odblokowany Baseband) to mogę w BootNeuter odznaczyc opcje Neut i Unlock? I nie odsylajcie mnie do FAQ - napiszcie "tak" lub "nie". ;)

Q: Do czego służy program BootNeuter i co to jest Neutering?
A: Jeśli czytałeś poprzednie pytanie, to wiesz już że iPhone posiada dwa Bootloadery. Neutering (dosł. kastrowanie ) wpływa na ten pierwszy (S-Gold Bootloader), dokonując następujących zmian:
- baseband (oprogramowanie modemu) nie jest już sprawdzane pod kątem autentyczności
- ograniczenia w związku z wgrywaniem poszczególnych wersji basebandu zostają zniesione
Oznacza to zarówno fakt, że nawet na Bootloaderze 4.6 można wgrać do telefonu najnowszy baseband, jak i fakt że można go na tym bootloaderze odblokować, gdyż nie dokonuje on już sprawdzenia jego poprawności.

Więc skoro mam odblokowany 04.04.05_G to opcję Neut mogę wyłączyć? ;)

#142 Babidi

Babidi
  • 330 postów
  • SkądJeżyce Terrorists

Napisano 23 kwietnia 2008 - 17:58

Ponawiam pytanko wyżej :) Jak ktoś ma 1.1.2 po starym dobrym Maverowskim Ziphonie :) to używając Pwnage można zaznaczyć wszystko by mieć 1.1.4 ? czy jak już nie mam sim locka to lepiej ponowne to odznaczyć czy nie ma róźnicy ? :) hehe

#143 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 kwietnia 2008 - 18:00

Maverowskim Ziphonie

Co? Maverowski ZiPhone? Mówisz o M4v3Rze z tego forum? On i ZiPhone? :lol:
Sorry za OT, ale bardzo mnie to zaciekawiło. :D

#144 maly00

maly00
  • 121 postów

Napisano 23 kwietnia 2008 - 19:31

Muszę się upewnić - czy jak mam zdjetego simlocka (odblokowany Baseband) to mogę w BootNeuter odznaczyc opcje Neut i Unlock? I nie odsylajcie mnie do FAQ - napiszcie "tak" lub "nie". ;)

Więc skoro mam odblokowany 04.04.05_G to opcję Neut mogę wyłączyć? ;)

Wlasnie sam "pwnowalem" swojego iphona i zaraz po instalacji wlasnego ipsw telefon byl odblokowany. Wczesniej uzywalem iliberty+. Na innym forum sie dowiedzialem ze baseband jest nieruszany podczas instalacji jesli aktualnie masz taka sama wersje. Majac juz odblokowany 04.04.05_G i instalujac 1.1.4 telefon nadal bedzie odblokowany.

#145 Babidi

Babidi
  • 330 postów
  • SkądJeżyce Terrorists

Napisano 23 kwietnia 2008 - 19:36

Co? Maverowski ZiPhone? Mówisz o M4v3Rze z tego forum? On i ZiPhone? :lol:
Sorry za OT, ale bardzo mnie to zaciekawiło. :D

Gdy tak każdy czekał na odblokowanie 1.1.2 i nadszedł ten piękny dzień ukazał się Ziphone jako jedyny program, który robił to w 5min. Pojawił się tutek i poprawki Mavera, bo coś tam program miał trochę namieszane.

Nigdy nie miałem z iPhonem problemów.

Potem powychodziły jakieś kolejne wersje ziphone b, c ,d 2,89 3,0 i co tam jeszcze no i inne programy o tej samej koncepcji jakieś iplusy, liberty nowe ziphony itd.

Nie interesowało mnie to więc się tak nie zagłębiałem. Jedynym godnym uwagi jest pwnage dlatego pytam bo wszsytko było ok :)

#146 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 kwietnia 2008 - 19:37

Ale... BootNeuter po zmianie jednej lub kilku opcji robi reflash Basebandu. Odznaczasz Unlock i robi się reflash, a potem już się nie odblokuje, bo przecież odznaczyłeś tą opcje. Wiem, bo sprawdzałem - miałem odblokowany, włączyłem BootNeuter, odznaczyłem Neut i Unlock i było tak jak by iP miał znowu SIM-locka. ;)

Jedynym godnym uwagi jest pwnage

Phi... iLiberty też jest godny uwagi. ;)

#147 Babidi

Babidi
  • 330 postów
  • SkądJeżyce Terrorists

Napisano 23 kwietnia 2008 - 19:45

Czyli co jak mam 1.1.4 OTB to nie ma problemu zaznaczam wszystko bez zmian (4,6 ani 3.9) i pach ! gra gitara, i rozumiem ze jak mam juz odblkowany 1.1.2 i nie mam smi-locka to lepiej zrobic to samo czyli tez wszystko :D iLiberty to tam moze wieszbyc w rezerwie jakby jakas byla jak to pani frauuu mowi APOKALIPSA i by akurat nie bylo pwnage ;)

#148 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 kwietnia 2008 - 19:47

Ale PWNAGE różni się od iLiberty tylko tym, że może zapisać odblokowany soft w plik *.ipsw i odblokować soft 2.0. Reszta to to samo. ;)

#149 Babidi

Babidi
  • 330 postów
  • SkądJeżyce Terrorists

Napisano 23 kwietnia 2008 - 19:52

Ale PWNAGE różni się od iLiberty tylko tym, że może zapisać odblokowany soft w plik *.ipsw i odblokować soft 2.0. Reszta to to samo. ;)

Ładniej wygląda i jest na Maca :D hehe

#150 BobbyManifesto

BobbyManifesto
  • 261 postów
  • SkądKożuchów

Napisano 10 maja 2008 - 13:44

Error: Couldnt find all required files.. please chceck instalation of this app. No i Bootneuter nie odpala (winPwn) cóz począć??

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych