Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[1.1.3/4] Odbezpieczenie i odblokowanie iPhone'a (PwnageTool)

• Please log in to reply
252 replies to this topic

#101 M4v3R

M4v3R
  • 2043 posts
  • Skąd/usr/pl/Konin

Posted 12 April 2008 - 11:29

Z jednej strony tak, z drugiej patrząc po stronach projektu wnioskuję że w ten weekend wreszcie ujrzymy WinPwn'a ;).

#102 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 April 2008 - 11:51

Mam nadzieję, że w najbliższym czasie ujrzymy także tutorial. :lol: Wielu osobom może się przydać. ;)

#103 Kvczor

Kvczor
  • 1468 posts

Posted 12 April 2008 - 12:37

jak będzie WinPwn to mogę się podjąć zadaniu, w końcu to nie jest jakiś skomplikowany program w obsłudze :P

#104 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 April 2008 - 12:39

Ja też mogę napisać, tyle, że ja już mam na koncie tutorial do iLiberty. :lol:

#105 Kvczor

Kvczor
  • 1468 posts

Posted 12 April 2008 - 12:46

A ja ZiPhone :P

#106 M4v3R

M4v3R
  • 2043 posts
  • Skąd/usr/pl/Konin

Posted 12 April 2008 - 13:08

Er... Tutorial już jest, w pierwszym poście tego tematu :). Co prawda do wersji na Mac, ale z tego co widzę to wersja na Windows jest niemal identyczna, więc dopiszę tylko do istniejącego tutka dopisek "Win" i dodam linka do wersji na Windows.

#107 Kvczor

Kvczor
  • 1468 posts

Posted 12 April 2008 - 13:18

Zobaczymy jak wyjdzie na Winde :P Będą nowe funkce, wymagające opisania i pokazania na iPodzie/iPhonie :P Zresztą.. Mogę zrobić Tutka do iToucha :P

#108 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 April 2008 - 13:21

M4v3R, leniu. :lol: Z pewnością będzie się czymś różnił. :lol:

#109 M4v3R

M4v3R
  • 2043 posts
  • Skąd/usr/pl/Konin

Posted 12 April 2008 - 13:58

http://iphonelinux.org/winpwn1.png

Jak widać jedyna różnica to checkbox'y między przyciskami których na dobrą sprawę i tak nie trzeba ruszać. No i logo w about ;).

#110 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 April 2008 - 15:07

Q: Mam odblokowanego iPhone'a (przy użyciu ZiPhone/iPlus/iLiberty lub inaczej). Czy potrzebuję tego programu?
A: Nie. Jeśli masz sprawnie działający telefon to nie musisz w tej chwili używać PwnageTool'a. Nie musisz, ale możesz, by w przyszłości, gdy będziesz chciał aktualizować oprogramowanie np. do 2.0 nie martwić się o to.

Czyli jak w czerwcu wyjdzie 2.0, a ja wcześniej nie użyje PwnageTool'a to nie będę mógł go wgrać? Czy to się tyczy tylko wersji "nieoficjalnych", a ta z iTunes wejdzie bez problemu? :lol:

#111 makówka

makówka
  • 4 posts

Posted 12 April 2008 - 20:40

odblokowanie iPhona - pomocy Bardzo was proszę, pomóżcie mi w dokończeniu odblokowania. Doszłam momentu gdy uruchomiłam Pwnage Tool, wybrałam opcje i pojawił się problem przy próbie zapisu oprogramowania z programu Pwnage Tool. Otóż po wciśnięciu IPS BUILDER i wybraniu opcji Bootloader 4.6 image lub opcji 3.6 odmawia mi zapisu pliku. Opcja OK jest nieaktywna!:sad: nie wiem o co chodzi. Co mogę z tym zrobić?? Jak dalej ruszyć?? pozdrawiam Makówka

#112 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 April 2008 - 20:42

Może nie masz Bootloader'a na dysku?

4. Możesz zostać poproszony o wybranie plików z Bootloaderami. Pobierz je tutaj.

#113 makówka

makówka
  • 4 posts

Posted 12 April 2008 - 21:06

Mam, kliknęłam też na bootloader.rar bo to ściągnęłam i odp. była, że "sorry, it doesn't appear to be a proper file". Przyznaję, że robię to mechanicznie, jak zostało podane, no ale mimo wszystko chyba powinno zadziałać. Przerwać i jeszcze raz?? Czy coś inaczej zrobić? Makówka

#114 marco1958

marco1958
  • 96 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 April 2008 - 21:45

Ale ten plik bootloader trzeba rozpakować i wtedy dopiero wskazać do pobrania. Powodzenia

#115 M4v3R

M4v3R
  • 2043 posts
  • Skąd/usr/pl/Konin

Posted 12 April 2008 - 21:53

Czyli jak w czerwcu wyjdzie 2.0, a ja wcześniej nie użyje PwnageTool'a to nie będę mógł go wgrać? Czy to się tyczy tylko wersji "nieoficjalnych", a ta z iTunes wejdzie bez problemu?

Nie wiemy dokładnie co przyniesie oficjalne 2.0. Moim zdaniem najlepiej od razu odbezpieczyć iPhone'a i mieć spokój, a jak wyjdzie 2.0 to czekać cierpliwie na informacje co dalej.

#116 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 April 2008 - 21:56

Czyli odbezpieczam iP, a nie soft na nim? Jak teraz odbezpiecze 1.1.4 i zejde na 1.1.3 to nadal bedzie odbezpieczony? :lol:

#117 M4v3R

M4v3R
  • 2043 posts
  • Skąd/usr/pl/Konin

Posted 12 April 2008 - 22:15

Przeczytaj FAQ do tutka a się dowiesz ;). Hint: Nie.

#118 makówka

makówka
  • 4 posts

Posted 13 April 2008 - 09:07

Moi drodzy, Głupio mi się przyznać, ale nawet nie wiem jak to rozpakować ... Czy mogę przerwać ten proces i użyć innego narzędzia do zdjęcia simlocka? Pewnie moja niewiedza w tym temacie jest dla was porażająca, ale jestem z innej branży i sprawy oprogramowania są dla mnie czarną dziurą. No tak czy inaczej patrzę na to nieczynne cacko i strasznie stresuję się Proszę powiedzcie jaki mam zrobić następny krok aby kompletnie nie rozwalić... a może można jeszcze prościej?

#119 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 13 April 2008 - 09:11

Trzeba bylo dac iP komus kto zna sie choc troche... :roll:

#120 piotrek_mag

piotrek_mag
  • 297 posts

Posted 13 April 2008 - 11:25

Czemu jeszcze nie ma tej wersji dla Windy... Szlag powoli trafia wrrr.

#121 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 13 April 2008 - 12:06

I'm trying to resolve one last issue with the partition
information in the disk images. Seems that some times it gets corrupted and i have no idea why. As soon as this is fixed you
shall see a release.

Poradzi sobie z informacjami o partycjach i będziemy mieli na Windowsa. :lol:

#122 smugipl

smugipl
  • 25 posts
  • SkądSłubice, Poland, Poland

Posted 13 April 2008 - 19:27

Cześć jestem tu nowy wiec na początku wszystkich pozdrowię:

POZDRAWIAM WSZYSTKICH ! ! !

A teraz pytanko(z objaśnieniem)
Zakupiłem na eBay.de iPhone'a (komplet) za kilka setek (PLN) jako uszkodzony.
Sprzedającemu nie udał się upgrade(1.1.4) iPhona i postanowił go sprzedać

I pytanie brzmi czy tym softem jestem w stanie odblokować/odtworzyć/ogólnie naprawić
iPhona i go u nas uruchomić???

Opis na aukcji mówił że iPhone przestał sie ładować z sieci i miał problemy z połączeniem z iTunes
Jak go na dniach dostane to będę wiedział(chyba) więcej

Za odpowiedź serdecznie dziękuję

#123 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 13 April 2008 - 20:01

Da się go naprawić, o ile problem tkwi w sofcie. Wprowadza sie w tryb Recovery (wtedy iTunes go wykryje) i robi się Restore (wgrywa się soft na nowo). Wszystko znajdziesz na forum, ja Ci tylko mówię, że da się to naprawić. ;)

#124 Strusio

Strusio
  • 140 posts
  • SkądWarszawa

Posted 13 April 2008 - 20:30

Witam Wszystkich Dziś próbowałem kolejny raz odblokować iPhona i tu niespodzianka. iPhone nie chce odtworzyć oprogramowania utworzonego Pwnage'em. wyskakuje błąd 1600. Oryginalny soft łyka bez problemu. Ktoś wie o co chodzi ?

#125 PolonusTM

PolonusTM
  • 64 posts
  • SkądSzczecin

Posted 14 April 2008 - 05:33

Polski Restore prawie prawie

Posiedziałem trochę nad Pwnage Tool przez niedzielę. Modyfikując pliki z katalogu core oraz skrypt patchujący z Pwnage udało mi się umieścić w restore:

- BSD Subsystem 2.1
- Boss Prefs
- Boss Tool (żeby sobie wygodnie od ręki od razu miejsce na programy zrobić)

(powyższe z odpowiednimi wpisami w Installer, żeby można było updatować/usuwać)

- spatchowany AppSupport
- spatchowany UIKit
- spatchowany carrier.plist
- spatchowany info.plist z Contacts (żeby się pojawiał na Spring Boardzie)
- spatchowane Preferences, żeby pokazywały wszystkie regiony
- polskie tłumaczenie

Nie weszły mi tylko pliki słownikowe klawiatur (najwyraźniej patchowany obraz dysku jest mniejszy niż się spodziewaliśmy. Teraz kombinuje jak wrzucić tam te słowniki i / lub polskie tłumaczenia jako archiwum zip i rozpakować spod LaunchDaemons - jak się uda, będziemy mieć "polskie rozblokowanie wash & go" :D

Paweł

---- Dodano 15-04-2008 o godzinie 00:48 ----
Nowa wersja Pwnage pokazuje się jako update po uruchomieniu wersji 1.0.

No i na nic moje boje z wersją 1.0. Przy użyciu nowej wersji zrobiłem paczuszkę restore, która budzi się z pełną polską, odblokowaną wersją i paroma rzeczami jeszcze na dokładkę. Miodzio!!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users