Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[POKAŻ] Swoje autko czyli czar dwóch i czterech kółek

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1266 odpowiedzi w tym temacie

#1051 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 17 lutego 2011 - 22:03

był obrót czy sprostowałeś? ;)

a propos BMW

Dołączona grafika

...może wkrótce :cool:

#1052 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 17 lutego 2011 - 22:08

a propos BMW

Dołączona grafika

przydało by mi się takie...:)

#1053 malynowsky

malynowsky
  • 706 postów
  • SkądWrocław

Napisano 18 lutego 2011 - 00:51

To niestety nadal jest dość modne chociaż chyba trochę mnie niż kilka lat temu gdzie co drugie BMW miało ///M na klapie.

w Polsce jeździ więcej Mpowerek niż wyprodukowano na cały świat :D

Rozumiem kiedy na M5 ktoś naklei 520i ale nie 520d... bez jaj, że ktoś od razu nie zauważy, że coś tu nie tak brzmi ;)

To juz bez znaczenia czy 'd' czy 'i' - w pierwszej chwili mina byla by taka sama :)

Tylko takie pierwsze wrażenie, że to ładnie ciągnie - po kilka dniach niestety mocy brakuje że aż boli (chyba że jest ślisko/mokro to jest OK)

Pewnie tak, ja jako pierwsze auto dostałem mitsubishi outlandera,którym jeżdże do dziś, na początku przesiadka z Lki do 140koni to był kosmos, jak już zrobiłem troche kilometrów i w pełni ogarnąłem auto zrobiłem chipa, na początku przesiadka jak do nowego auta 'wow ale ma kopa teraz' jednak po jakimś czasie i to jest za mało. Jednak nigdy nie zapomne wrażeń z subaru imprezy sti zrobioną na ok.700koni, po prostu wzór..

a propos BMW

Dołączona grafika

naprawde bardzo przyjemna i wygodnia bawarka, jeździłem jako pasażer taką 530d ze skrzynią DKG, krótkie biegi,ale ciągnie bardzo ładnie i pali tyle co nic. W środku też bardzo ładna. I nie pisze tak dlatego,że jestem zwolennikiem nowych beemek, tylko naprawde auto godne polecenia.

#1054 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 18 lutego 2011 - 22:44

To fotka z 5-cio godzinnej jazdy - działo się całkiem sporo.
http://www.youtube.com/watch?v=IBl-Y1Atf3I
http://www.youtube.com/watch?v=tVNe5cYm10s

A F10 niczego sobie :)

#1055 citanek

citanek
  • 582 postów
  • SkądBełchatów, PL

Napisano 18 lutego 2011 - 22:53

[ATTACH=CONFIG]8104[/ATTACH]

...
często nawet imprezy STI maja problemy z moją czerwoną strzałą :-D
...

Mogę zapytać, co tam siedzi, że STI często mają problemy? ;)

Żeby nie było OT, dołączam zdjęcie.

#1056 IPablus

IPablus
  • 93 postów

Napisano 19 lutego 2011 - 17:03

Dołączona grafika

#1057 czaras

czaras
  • 371 postów

Napisano 21 lutego 2011 - 14:09

nie chce Ci nic mówić,ale to,że wszyscy sie na Ciebie patrzą,wcale nie oznacza,że podziwiają Twojego fiato-ferrari, ja gdybym zobaczył coś takiego to bym sie śmiał,bo to ostra wiocha. Nigdy nie zrozumiem naklejania na fiata znaczku ferrari, na bmw 318i z lgp naklejania znaczka M3, ale zrozumiem naklejenie na audi RS6 znaczka A6 2.0tdi, bądź na M5 znaczka 520d (po Wrocławiu jeździła nowa M5 z emblematem 520d - miny podjeżdżających buraczków z calibr próbujących swoich sił na światłach bezcenne). Ale nie w drugą strone, dla mnie to totalna wiocha. No ale kwestia gustu.

A tu musze sie zgodzic z przedmowca w calej rozciaglosci ;)

#1058 Yurek90

Yurek90
  • 958 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 22 lutego 2011 - 17:46

[ATTACH=CONFIG]8104[/ATTACH]
Mogę zapytać, co tam siedzi, że STI często mają problemy? ;)

Żeby nie było OT, dołączam zdjęcie.

Nic specjalnego, 1.8 16V 135KM jednak przy masie 1000kg to jest całkiem wystarczająco ;) Niby w przeliczaniu na tone to sti ma lepiej, ale przecież moc to nie wszystko, jeszcze zależy od tego jak się pojedzie. Tak ze świateł do 75-80 mam przeważnie przewagę, później to już nie przyspieszam bo jest ograniczenie do 70 a staram się jeździć zgodnie z przepisami ;) Chwile później ta sama sti wyprzedza mnie zagłuszając przy okazji radio :) Hm, a może po prostu przeważnie mam farta?

#1059 Hex

Hex
  • 2 660 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 22 lutego 2011 - 19:05

I liczy się trakcja i wiele innych czynników, napęd itd. Ale nieważne.
Z tą STI też się ścigałeś ? YouTube - Kruk - Subaru Impreza STI
135KM na 1000kg? to nic nadzwyczajnego, wystarczy ze w Czwartek o 22 podjedziesz do Oliwy na MC i parę aut zakończy twój szczęśliwy łańcuszek fartów ;)
I tu masz jeszcze golfa 2, twoja kategoria. YouTube - SUBARU IMPREZA 550+PS VS RENNER PL
Tak żebyś się mógł przygotować.
Ja swojego auta nie pokażę, bo jest w stanie odbudowy, a tym co aktualnie jeżdżę to za bardzo nie ma się co chwalić.

#1060 malynowsky

malynowsky
  • 706 postów
  • SkądWrocław

Napisano 22 lutego 2011 - 19:35

golf zapierdziela ladnie, jednak wolalbym subarynke sti ;)

#1061 stojak1030

stojak1030
  • 2 186 postów
  • SkądŻary, Poland

Napisano 22 lutego 2011 - 19:45

A ja mam takie pytanie ;) Niedługo kupuje swoje pierwsze autko. Co będzie najlepszym wyborem do 5500PLN? Corsa, Fiat Bravo, może jeszcze jakieś inne?

#1062 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 22 lutego 2011 - 20:01

myślę, że Bravo/Brava będzie trafnym wyborem ;)

#1063 abs

abs
  • 39 postów

Napisano 22 lutego 2011 - 20:10

A ja mam takie pytanie ;) Niedługo kupuje swoje pierwsze autko. Co będzie najlepszym wyborem do 5500PLN? Corsa, Fiat Bravo, może jeszcze jakieś inne?

Szukaj VW lub Toyoty.

#1064 razr

razr
  • 1 664 postów
  • SkądKatowice, SI

Napisano 22 lutego 2011 - 20:11

Może jakaś Alfa, szybko tracą na wartości, ale nie jestem pewny czy znajdziesz coś w tym przedziale cenowym.

#1065 6000F

6000F
  • 25 postów
  • SkądMielec

Napisano 22 lutego 2011 - 20:23

Alfe za 5500,- niebardzo znajdziesz, chyba, że np. Delte albo 146. GTV to co najmniej 7k -> poczytaj sobie o niej bo spoko autko, ostatnio w Motorze był artykuł. Pomyśl o Golfie 3, bo to trwała konstrukcja. Uważaj, bo bardzo ciężko znaleźć coś w dobrym stanie.

#1066 malynowsky

malynowsky
  • 706 postów
  • SkądWrocław

Napisano 22 lutego 2011 - 20:33

i Alfą chyba rzadko będziesz z warsztatu wyjeżdżał..

#1067 citanek

citanek
  • 582 postów
  • SkądBełchatów, PL

Napisano 22 lutego 2011 - 20:41

Hm, a może po prostu przeważnie mam farta?

FWD z 8.6s do "setki" (sprawdziłem na wiki) vs odpychające się na 4 łapy STI z ~5s do "setki". Waga ma tutaj znaczenie drugorzędne. ;)

Ale auto masz bardzo fajne i oryginalne.

#1068 Yurek90

Yurek90
  • 958 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 23 lutego 2011 - 06:51

@Hex To sa jakieś subarowe spoty w 3mieście? :D Bo tak się składa, ze nasz "rodzinny wehikuł" to forester ;) A co do możliwości imprez to naprawdę nie musisz wysyłać gdyż z racji tej, że mamy subaraka jetem dość obeznany, poza tym choćby ze zlotu plejad w 2010 podczas którego była konkurencja na torze w Kielcach miałem okazje widzieć na żywo co potrafią niektóre naprawdę ładnie przerobione imprezki i nie tylko bo forestery sti też się trafiały chodź to rzadki widok :)

#1069 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 23 lutego 2011 - 07:56

w Polsce jeździ więcej Mpowerek niż wyprodukowano na cały świat :D

To juz bez znaczenia czy 'd' czy 'i' - w pierwszej chwili mina byla by taka sama :)

Pewnie tak, ja jako pierwsze auto dostałem mitsubishi outlandera,którym jeżdże do dziś, na początku przesiadka z Lki do 140koni to był kosmos, jak już zrobiłem troche kilometrów i w pełni ogarnąłem auto zrobiłem chipa, na początku przesiadka jak do nowego auta 'wow ale ma kopa teraz' jednak po jakimś czasie i to jest za mało. Jednak nigdy nie zapomne wrażeń z subaru imprezy sti zrobioną na ok.700koni, po prostu wzór..

naprawde bardzo przyjemna i wygodnia bawarka, jeździłem jako pasażer taką 530d ze skrzynią DKG, krótkie biegi,ale ciągnie bardzo ładnie i pali tyle co nic. W środku też bardzo ładna. I nie pisze tak dlatego,że jestem zwolennikiem nowych beemek, tylko naprawde auto godne polecenia.

Wszystko fajnie niby jezdzi wiecej Bet ze znaczkiem M na klapie ale pamietajcie ze w salonie za doplata jest taka opcja opakietowania auta w sportowe ubranko czyli, zderzaki przod i tyl oraz progi, koncowka wydechu, oraz w srodku kierownica i lewarek ze znaczkiem M. I to ze ktos ma na klapie naklejone M nie oznacza ze ma pod maska 5.0 V10 i 507 koni w przypadku E60/E61 i reszty E90/E92 tylko ma pakiet stylistyczny. M powery maja przetloczenie na blotnikach przednich z kratka oraz 2 wydechy zazwyczaj z 4 koncowkami. Do tego dochodza jeszcze felgi sygnowane pod wersje M.

Co do nowej F10 to autka naprawde super jak ktos nie potrzebuje ciut wiecej miejsca w 7 to brac 5. Silniki te same a buda lzejsza i zestrojenie silnika 3.0 albo 3,5 ktory na klapie ma oznaczenie 540d i 306 to czyni rakiete z tego auta, naprawde wartosc momentu jak i elastycznosc tego silnika mowi samo za siebie. A spalanie po miescie 10-11 litro to nic. Tyle mi pali 181konny Renault Vel Satis 3.0dCi przy spokojnej jezdzie po miescie :)

Co do wrazen z subaru to sie zgodze silnik brzmi super :) ale nadal wole BMW 5 G Power Huricane z 800 konnym motorem na zamowienie

---------- Wpis dodano o 07:56 ---------- Poprzedni wpis dodano o 07:52 ----------

Też kiedyś mieliśmy takiego grand cherokee'go 4.7 V8, smok niesamowity i 20 litrów spalania to chyba przy spokojnej jeździe:)
u mnie w domu same suvy,tzn tylko dwa,bo ja i ojciec mamy suvy, mama bez prawka. Suv fajne auto na miasto i do trasy, jednak wołałbym coś sportowego,małego - pokroju bmw e93 m3/335i, mam 21 lat więc jeszcze w głowie mi świrowanie autem. Najlepszą opcją by był dla mnie taki zestaw - Range Rover Sport i BMW M3. Rangem można by było pojechać w góry,podjechać pod krawężnik,a M3 typowo do zabawy i na trase.

Co do Range Rovera - na dole dam zdjęcia mojego wymarzonego Range'a - zrobionego przez Kahn Design, jedyne co bym zmienił to kolor felgi - dałbym w kolorze maski i dachu, najpiękniejszy range moim zdaniem..
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Fakt super autko:) zadko spotykane jak rowniez Infinity FX 50S II generacja

#1070 cooper69

cooper69
  • 1 036 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 23 lutego 2011 - 08:25

Pomyśl o Golfie 3, bo to trwała konstrukcja. Uważaj, bo bardzo ciężko znaleźć coś w dobrym stanie.

No to żeś kolego doradził.
Golf 3 to najgorszy jakościowo model w historii. Rdzewieje jak włochy i francuzy z początku lat 90-tych!

Przy takim budżecie bierz coś popularnego z tanimi częściami bo to że będziesz musiał auto doinwestować jest pewne jak amen w pacierzu. Żaden właściciel (mały promil wyjątków) nie inwestuje w auto przed sprzedażą więcej niż to żeby się koło nie urwało.
No i podstawowa rada!
Nie kupuj auta na rocznik (to nie wino) tylko na stan w jakim się znajduje

#1071 owz

owz
  • 3 360 postów
  • SkądPoznań

Napisano 23 lutego 2011 - 09:33

W tych pieniądzach to Astrę I w świetnym stanie kupisz. Owszem mają trochę problemów z korozją ale moja kupiona za 3000 zł ma lat 13 i ani grama rdzy ;). Bardzo wdzięczne auto, tanie w utrzymaniu:)

#1072 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 lutego 2011 - 12:10

Alfa 145/146 to świetny wybór, jeśli chcesz długo pojeździć za niewielką kasę to kup jakąś z małym silnikiem Twin Spark 16V(1.4;1.6) lub boxerem 1.4. Najblardziej niezawodnymi silnikami w alfach są v6 i Twin Spark 8V(te zaś były montowane najczęściej w 155). 155 też jest dobrym wyporem i mieście się w budżecie. Alfy które wymieniłem mają dość proste zawieszenie i są generalnie tanie w utrzymaniu. 147, 156 i 166 to już inna bajka, te mają zawieszenie wielowahaczowe które jest dość drogie. Generalnie mit o awaryjności alf można sobie wsadzić w... Sam jeżdżę swoją już prawie rok jestem bardzo zadowolony. Polecam lekturę forum alfaholicy.org. Zdradzę również, że jeden z naszych moderatorów właśnie jest na etapie kupowania Alfy(przechodzi z obozu VW) ;)

---------- Wpis dodano o 13:10 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:03 ----------

Alfe za 5500,- niebardzo znajdziesz, chyba, że np. Delte albo 146. GTV to co najmniej 7k -> poczytaj sobie o niej bo spoko autko, ostatnio w Motorze był artykuł. Pomyśl o Golfie 3, bo to trwała konstrukcja. Uważaj, bo bardzo ciężko znaleźć coś w dobrym stanie.

W GTV zjedzą go koszty utrzymania, koszt wymiany rozrządu z wariatorem(wymiana co 60kkm lub co 3 lata) to koszt około 1250zł w silniku 2.0 TS. 155/145/146 będą lepszym wyborem.

#1073 citanek

citanek
  • 582 postów
  • SkądBełchatów, PL

Napisano 23 lutego 2011 - 15:01

Jeździłem jakiś czas Clio z 94r (1.2 RN - o ile dobrze pamiętam pojemność i oznaczenie). Jakoś super oszczędny w spalaniu nie był, ale bardzo miło wspominam, zero problemów, dobra widoczność i nawet ciekawe wyposażenie jak na rocznik (elektryczne szyby, wspomaganie), reszta też całkiem całkiem jak za te pieniądze.

#1074 Hex

Hex
  • 2 660 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 23 lutego 2011 - 18:42

@Hex
To sa jakieś subarowe spoty w 3mieście? :D Bo tak się składa, ze nasz "rodzinny wehikuł" to forester ;) A co do możliwości imprez to naprawdę nie musisz wysyłać gdyż z racji tej, że mamy subaraka jetem dość obeznany, poza tym choćby ze zlotu plejad w 2010 podczas którego była konkurencja na torze w Kielcach miałem okazje widzieć na żywo co potrafią niektóre naprawdę ładnie przerobione imprezki i nie tylko bo forestery sti też się trafiały chodź to rzadki widok :)

Nie subaru, ale ogółem wszystkiego co szybkie ;)
Forek? Też mam w garażu, kupiony za śmieszne pieniądze, jak nazwa modelu mówi do jazdy po lesie, nad jezioro i w ogóle. Frajdy z jazdy po mieście nie daję bo ociężały a wpieprza ilości benzyny nieproporcjonalne do osiągów.
for.jpg
Grill namalowany w Photoshopie, bo mam czarny plaster a szukam wersji US i zaszła potrzeba sprawdzenia wirtualnie.;)

#1075 Quuba777

Quuba777
  • 979 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 25 lutego 2011 - 00:03

@up, cóż za HDR ; ) a ta meganka to w jakim silniku, i.. dobrze się sprawuje? bo zastanawiam się nad takim kombi.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 8

0 użytkowników, 7 gości, 0 anonimowych

Bing (1)