Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[POKAŻ] Swoje autko czyli czar dwóch i czterech kółek

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1266 odpowiedzi w tym temacie

#1026 krisztof

krisztof
  • 213 postów
  • SkądOlsztyn/Warszawa

Napisano 15 lutego 2011 - 23:11

Tak czytając wasze posty ... jedna z moich czterech kółek - Madzia.

Dołączona grafika
i pupcia
Dołączona grafika

PS
Życie jest za krótkie, żeby jeździć Dieslem...

podobne autko miała chineczka w jednej z części "za szybcy za wściekli" - myślę jednak że gorsze od posiadania diesla jest jeździć najbardziej babskim autem na świecie... parafrazując Życie jest za krótkie, żeby jeździć babskim autem...

#1027 hubiii

hubiii
  • 1 341 postów
  • Skądwroclaw

Napisano 15 lutego 2011 - 23:39

podobne.... ale honda to honda :D

#1028 Yurek90

Yurek90
  • 958 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 15 lutego 2011 - 23:43

krisztof

To co powiesz o moim ? ;p
[ATTACH=CONFIG]8066[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]8067[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]8068[/ATTACH]

To nie ferrari, chociaż udaje i wielu się nabiera :cool: Dzieci robią sobie fotki, a mnie cieszy to jak one sie wtedy cieszą :D Daje rade, ze świateł często nawet imprezy STI maja problemy z moją czerwoną strzałą :-D

Ma ponad 15 lat, tone szpachli i włókna szklanego z Castoramy do naprawy łodzi, dziurę w dachu i fotelu, przypalony dywanik i 3 rożne odcienie czerwonego lakieru, odkupione za cenę prawie złomu, przy 3tys obrotów nie słychać już radia, jadąć obwodnica ponad 80km/h wewnątrz auta powstaje z zawirowań powietrza male tornado i śmiga jak pijany meserszmit ale i tak lubię je bardziej niż te wszystkie wasze nowe błyszczące kosztujące fortunę auta na kredyt bo ma dusze, a nie tylko chromowane przełączniki i silnik jak stodoła :)

#1029 www007

www007
  • 408 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 lutego 2011 - 00:20

Z tym znaczkiem to pojechałeś, fajne auto nawet w nowej serii topgear wystąpił wygrywając bezawaryjną jazdą z BMW z3 i mazdą mx5.

#1030 Yurek90

Yurek90
  • 958 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 16 lutego 2011 - 00:32

Z tym znaczkiem to pojechałeś, fajne auto nawet w nowej serii topgear wystąpił wygrywając bezawaryjną jazdą z BMW z3 i mazdą mx5.

Każdy ze swoim autem robi to co chce ;) Komplet znaczków 30zł, widok wszystkich dookoła podczas jazdy ze środka, bezcenny :D
Wczoraj skręcając w prawo na skrzyżowaniu na 2gim biegu po wyjściu z zakrętu przycisnąłem do 4tys obrotów, było dość głośno (wydech w 100% oryginalny, bez jakichkolwiek ingerencji), kątem oka widziałem w stojącym w korku w autku 3 osobową rodzinę, i głowę rodziny próbującego odpalić papierosa w samochodzie z zamkniętymi oknami (podwójne barbarzyństwo gdyż tylu jechało dziecko), swoim przejazdem obok nie tylko przyprawiłem go o obrócenie głowy o 180 stopni :lol: i zdziwienie na tyle, ze wypuścił z ust papierosa zanim zapalił :D
Ubaw miałem przez dłuższy czas :D
/Edit.
A za rok może przywitam Lotus Elise ;)

#1031 www007

www007
  • 408 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 lutego 2011 - 00:44

W swoim czasie marzył mi się taki fiacik, dużo fajniejszy niż te japońskie wirówki. Lotus to już prawdziwy sportowiec.

#1032 malynowsky

malynowsky
  • 706 postów
  • SkądWrocław

Napisano 16 lutego 2011 - 09:26

Komplet znaczków 30zł, widok wszystkich dookoła podczas jazdy ze środka, bezcenny :D

nie chce Ci nic mówić,ale to,że wszyscy sie na Ciebie patrzą,wcale nie oznacza,że podziwiają Twojego fiato-ferrari, ja gdybym zobaczył coś takiego to bym sie śmiał,bo to ostra wiocha. Nigdy nie zrozumiem naklejania na fiata znaczku ferrari, na bmw 318i z lgp naklejania znaczka M3, ale zrozumiem naklejenie na audi RS6 znaczka A6 2.0tdi, bądź na M5 znaczka 520d (po Wrocławiu jeździła nowa M5 z emblematem 520d - miny podjeżdżających buraczków z calibr próbujących swoich sił na światłach bezcenne). Ale nie w drugą strone, dla mnie to totalna wiocha. No ale kwestia gustu.

#1033 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 16 lutego 2011 - 14:58

nie chce Ci nic mówić,ale to,że wszyscy sie na Ciebie patrzą,wcale nie oznacza,że podziwiają Twojego fiato-ferrari, ja gdybym zobaczył coś takiego to bym sie śmiał,bo to ostra wiocha. Nigdy nie zrozumiem naklejania na fiata znaczku ferrari, na bmw 318i z lgp naklejania znaczka M3, ale zrozumiem naklejenie na audi RS6 znaczka A6 2.0tdi, bądź na M5 znaczka 520d (po Wrocławiu jeździła nowa M5 z emblematem 520d - miny podjeżdżających buraczków z calibr próbujących swoich sił na światłach bezcenne). Ale nie w drugą strone, dla mnie to totalna wiocha. No ale kwestia gustu.

no wiesz... nie jest to takie oczywiste, bo niestety dużo osób się nie zna na samochodach i rozróżniają/poznają je po znaczkach ;)

nie ulega to wątpliwości, że ja również bym się "uśmiechnął" na taki widok :)

BTW silnik 2.0d w BMW jest bardzo dobry - mimo małej pojemności i w sumie małej mocy auto świetnie ciągnie :)

#1034 malynowsky

malynowsky
  • 706 postów
  • SkądWrocław

Napisano 16 lutego 2011 - 15:09

BTW silnik 2.0d w BMW jest bardzo dobry - mimo małej pojemności i w sumie małej mocy auto świetnie ciągnie :)

nie mówie że nie, mimo, że to tylko 2 litry to wiem,że dużo te silniki potrafią. Jeździłem e90 320xd i bardzo ładnie ciągnęła. Jednak chodzi mi tu o kontrast m5 ze znaczkiem 520d,to jest kolosalna różnica,więc podejrzewam,że gdybym sie nie znał i nawet A6 3.0tdi bym wystartował do M5 z emblematem 520d,to byłbym 'nieco' ździwiony :P

#1035 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 16 lutego 2011 - 15:15

nie mówie że nie, mimo, że to tylko 2 litry to wiem,że dużo te silniki potrafią. Jeździłem e90 320xd i bardzo ładnie ciągnęła. Jednak chodzi mi tu o kontrast m5 ze znaczkiem 520d,to jest kolosalna różnica,więc podejrzewam,że gdybym sie nie znał i nawet A6 3.0tdi bym wystartował do M5 z emblematem 520d,to byłbym 'nieco' ździwiony :P

no wtedy pewnie tak :D

#1036 krisztof

krisztof
  • 213 postów
  • SkądOlsztyn/Warszawa

Napisano 17 lutego 2011 - 01:06

nie zrozumcie mnie źle jestem homofobem ale tym razem chyba mam rację twierdząc że mx5 i barchetto-ferrari to autka dla kobiet ewentualnie homoseksualistów, żeby nie było że zazdroszczę czy coś po prostu męskie auta to np Dyskoteka (RR Discovery), RR (Classic lub P38), Cherokee lub Grand Cherokee. Ale jak kto woli, wy macie fajne małe czerwone autka ja palącego 20 litrów potwora z V8 (Grand Cherokee '02):)

---------- Wpis dodano o 03:06 ---------- Poprzedni wpis dodano o 03:05 ----------

podobne.... ale honda to honda :D

nie wiem gdzie ty na tych fotkach hondę widzisz ale to pewnie prowokacja :)

#1037 MtK

MtK
  • 111 postów

Napisano 17 lutego 2011 - 02:34

Myślę że o "babskości" auta nie decydują gabaryty czy wygląd. Szczerze to nie rzadziej spotykam kobiety we wszelakich Discovery/X5/ML etc niż facetów. Kobiety wbrew pozorom lubią wielkie suvy bo czują się w nich bezpiecznie, zapakują dzieci i zakupy no i przestają myśleć o czymś takim jak dziura w drodze. Z resztą moja kobieta choruje na X5, tylko 3 lata już się za prawko zabiera więc ja przy jej tempie spokojnie przesiądę się do GT-Ra za 2-3 lata a ona dalej będzie tylko pasażerem, po mimo że Nintendo jest do ogarnięcia nawet dla niezbyt rozgarniętych driverów. Gdzie ja wsiadając pierwszy raz do GT-Ra robiłem to samo co swoim autem mimo że konkretny egzemplarz miał 140KM niż mam u siebie i sporo więcej Nm. Osobiście nigdy bym nie wsiadł do dwutonowej krowy gdyż preferuję lekkie, twarde i mocne, 4 napędowe ale z tym się nie będę ujawniał. Natomiast do wożenia dupy mam jak pisałem 2 strony dalej małe twingo RS, niby babskie ale szczerze, 3 kobiety próbowały nim jechać i zrezygnowały. Natomiast muły w Calibrach/e34/Golfach 3 robią oczka jak 5zł jak na światłach dostają w dupsko od auta, po którym spodziewali się max 60KM. Babskie to, to na pewno nie jest ;) Najbardziej lubię gdy dopadam kogoś na autostradzie a ten ma już 160-170 i auto pokroju passata/laguny/mondeo, uwielbiam jak zjeżdża z lewego pasa, obraca głowę i robi karpia ;)

#1038 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 17 lutego 2011 - 06:51

Myślę że o "babskości" auta nie decydują gabaryty czy wygląd. Szczerze to nie rzadziej spotykam kobiety we wszelakich Discovery/X5/ML etc niż facetów. Kobiety wbrew pozorom lubią wielkie suvy bo czują się w nich bezpiecznie, zapakują dzieci i zakupy no i przestają myśleć o czymś takim jak dziura w drodze

Moim zdaniem też nie ma takiego podziału. Bardzo często widzę kobiety w dużych suvach czy terenówkach. Nawet jak popatrzeć na filmy zaa oceanu to tam również często to właśnie kobiety zasiadają tego typu auta;)

#1039 Michał Kubowicz

Michał Kubowicz

MyApple Team

• 2 022 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 lutego 2011 - 08:15

Ja w tym momencie jeżdżę Grand Sceniciem 1,9dci 140KM z 2007 roku. Auto zdecydowanie dla mnie za duże i zbyt rodzinne. Już zaczynam rozglądać się za czymś mniejszym, myślałem może o Clio z fajnym silinkiem 1.2 TCE, może nowo Polo jak zrobia mu ładniej wyglądające wnętrze. W zeszłym tygodniu ogladałem Ibizę w wersji 3-drzwiowej, która bardzo mi sie podoba, jednak praca skrzyni biegów nie przypadła mi do gustu... Zdjęcia wrzucę jak zrobie ;)

#1040 cooper69

cooper69
  • 1 035 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 17 lutego 2011 - 08:43

Zgadzam się, że SAABy to piękne auta, szkoda że Generalna Motorówka zrobiła w pewnym momencie z niej taki szajs. Dzisiaj przyjmowałem na przechowanie SAABa 95 rocznik 2006. Wszystko super, piękna linia ale dlaczego jakość wykończenia jak w Chevrolecie Lacetti? Zegary niemal bliźniaczo podobne do Chevy Epica. Ogólnie to jak na markę aspirującą do segmentu premium strasznie schrzaniona sprawa.

@Cooper69
W nowych modelach poprawili to wnętrze jakościowo? Niestety nie miałem jeszcze z nimi do czynienia.

Trochę się poprawiło (testowałem nowe 9-5) z tym że dalej to nie jest to co np. w moim 9000 (pomimo tego że szpary większe wrażenie ogólne lepsze). Mają jeszcze poprawić materiały bo klienci narzekają.
9-5 poprzedniej generacji miało dużo lepsze materiały do rocznika 2004 (przed liftem na paskudę z chromami wokół lamp). Ale żeby nie było tak słodko to jechałem 3 letnim A4 i sporej różnicy (z mojego punktu widzenia) pomiędzy nim a paskudą 9-5 w jakości plastików nie było.
Kto chce zrozumieć o co mi chodzi niech pomaca skórę, welur auta premium z lat 80 początek 90-tych i materiały w rzeczonym Saabie czy np. Mercedesie W123 (tzw. beczka) lub W126 to poczuje różnicę i jak go ludki z marketingu i księgowi golą :(

#1041 malynowsky

malynowsky
  • 706 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 lutego 2011 - 09:06

nie zrozumcie mnie źle jestem homofobem ale tym razem chyba mam rację twierdząc że mx5 i barchetto-ferrari to autka dla kobiet ewentualnie homoseksualistów, żeby nie było że zazdroszczę czy coś po prostu męskie auta to np Dyskoteka (RR Discovery), RR (Classic lub P38), Cherokee lub Grand Cherokee. Ale jak kto woli, wy macie fajne małe czerwone autka ja palącego 20 litrów potwora z V8 (Grand Cherokee '02):)

Też kiedyś mieliśmy takiego grand cherokee'go 4.7 V8, smok niesamowity i 20 litrów spalania to chyba przy spokojnej jeździe:)
u mnie w domu same suvy,tzn tylko dwa,bo ja i ojciec mamy suvy, mama bez prawka. Suv fajne auto na miasto i do trasy, jednak wołałbym coś sportowego,małego - pokroju bmw e93 m3/335i, mam 21 lat więc jeszcze w głowie mi świrowanie autem. Najlepszą opcją by był dla mnie taki zestaw - Range Rover Sport i BMW M3. Rangem można by było pojechać w góry,podjechać pod krawężnik,a M3 typowo do zabawy i na trase.

Co do Range Rovera - na dole dam zdjęcia mojego wymarzonego Range'a - zrobionego przez Kahn Design, jedyne co bym zmienił to kolor felgi - dałbym w kolorze maski i dachu, najpiękniejszy range moim zdaniem..
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#1042 Alex007

Alex007
  • 820 postów

Napisano 17 lutego 2011 - 19:57

Fajne wnętrze bo pierwsze nie ładuje sie :) Co do denerwowania kolesi w calibrach to dziś Rxem spod świateł zawstydziłem jednego. Napis "Hybrid" prowokuje takich typów myślą, że auto "ekologiczne" jest wolne. Range Rover fajne auto szczególnie te w wersji Sport.

#1043 michalawr

michalawr
  • 46 postów

Napisano 17 lutego 2011 - 20:05

Ja się poruszam Suzuki Swiftem 1.3, całkiem przyjemne i zwinne auto do miasta, ma 93KM, więc nie jest strasznie wolne.

#1044 hubiii

hubiii
  • 1 341 postów
  • Skądwroclaw

Napisano 17 lutego 2011 - 20:28

edit:

txt do czerwnego Fia...rarri :D
@ jurek90
jakby nie bylo to i to włoskie :D taka ferarka w wersji dla biedniejszych .tez na F :D

---------- Wpis dodano o 20:28 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:23 ----------

Ja się poruszam Suzuki Swiftem 1.3, całkiem przyjemne i zwinne auto do miasta, ma 93KM, więc nie jest strasznie wolne.

jakbys mial wersje swifta 4x4 do dopiero wymiatacz:DDDD
na torze w głebokim sniegu mialem mozliwosc ogladac go w akcji

#1045 patromierz

patromierz
  • 16 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 lutego 2011 - 20:53

Witam wszystkich forumowiczów, po mojej dosyć długiej przerwie. Ja posiadam: -Chrysler Town&Country Touring 3.8l V6 2007r -Bmw e39 530i 2002r

#1046 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 17 lutego 2011 - 20:54

Witam wszystkich forumowiczów, po mojej dosyć długiej przerwie.
Ja posiadam:
-Chrysler Town&Country Touring 3.8l V6 2007r
-Bmw e39 530i 2002r

pierwszy post i długa przerwa :) ?

#1047 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 17 lutego 2011 - 20:56

Witam wszystkich forumowiczów, po mojej dosyć długiej przerwie.
Ja posiadam:
-Chrysler Town&Country Touring 3.8l V6 2007r
-Bmw e39 530i 2002r

temat brzmi [pokaż] ;)

#1048 hubiii

hubiii
  • 1 341 postów
  • Skądwroclaw

Napisano 17 lutego 2011 - 21:09

moze ban byl :D

#1049 SuwaQ_xD

SuwaQ_xD
  • 53 postów
  • SkądSzczecin, Poland

Napisano 17 lutego 2011 - 21:42

Cóż...Seat Toledo II, 1.9 TDI 110 KM, rocznik 2000 ;)
Jeżdże jak rodzice pozwolą ;DD

#1050 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 17 lutego 2011 - 21:59

nie chce Ci nic mówić,ale to,że wszyscy sie na Ciebie patrzą,wcale nie oznacza,że podziwiają Twojego fiato-ferrari, ja gdybym zobaczył coś takiego to bym sie śmiał,bo to ostra wiocha. Nigdy nie zrozumiem naklejania na fiata znaczku ferrari, na bmw 318i z lgp naklejania znaczka M3,

To niestety nadal jest dość modne chociaż chyba trochę mnie niż kilka lat temu gdzie co drugie BMW miało ///M na klapie.

ale zrozumiem naklejenie na audi RS6 znaczka A6 2.0tdi, bądź na M5 znaczka 520d (po Wrocławiu jeździła nowa M5 z emblematem 520d - miny podjeżdżających buraczków z calibr próbujących swoich sił na światłach bezcenne). Ale nie w drugą strone, dla mnie to totalna wiocha. No ale kwestia gustu.

Rozumiem kiedy na M5 ktoś naklei 520i ale nie 520d... bez jaj, że ktoś od razu nie zauważy, że coś tu nie tak brzmi ;)

nie mówie że nie, mimo, że to tylko 2 litry to wiem,że dużo te silniki potrafią. Jeździłem e90 320xd i bardzo ładnie ciągnęła

Tylko takie pierwsze wrażenie, że to ładnie ciągnie - po kilka dniach niestety mocy brakuje że aż boli (chyba że jest ślisko/mokro to jest OK)

Żeby Offtopa nie było - moje E91 320xd
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych