Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[POKAŻ] Swoje autko czyli czar dwóch i czterech kółek

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1266 odpowiedzi w tym temacie

#701 sthEn

sthEn
  • 318 postów
  • SkądGdynia

Napisano 12 kwietnia 2010 - 12:28

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

A to się pochwalę skończonym liftingiem mojej VB - auto z 96 roku, wizualnie oczywiście jeszcze w poprzednim sezonie wyglądała jak typowy przedlift. Lekkie odświeżenie duuużo dało :) Jedyne co mi pozostało w niej wizalnie do zrobienia to jakiś ładny (aczkolwiek cichy) tłumik, i dystanse z tyłu - koła wysokie ET mają jak na 17stki, i muszę je troche "wypchnąć" bo za głęboko się chowają.

#702 szczottie

szczottie
  • 285 postów
  • SkądBielsko-Biała, Poland

Napisano 12 kwietnia 2010 - 12:35

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

A to się pochwalę skończonym liftingiem mojej VB - auto z 96 roku, wizualnie oczywiście jeszcze w poprzednim sezonie wyglądała jak typowy przedlift. Lekkie odświeżenie duuużo dało :) Jedyne co mi pozostało w niej wizalnie do zrobienia to jakiś ładny (aczkolwiek cichy) tłumik, i dystanse z tyłu - koła wysokie ET mają jak na 17stki, i muszę je troche "wypchnąć" bo za głęboko się chowają.

Ładnie, ładnie... Pozazdrościć tylko ;)

#703 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 13 kwietnia 2010 - 13:24

sthEn: bardzo ładna Vectra ;)

#704 AKURAT

AKURAT
  • 827 postów
  • Skądz tąd

Napisano 26 kwietnia 2010 - 09:30

mój nowy nabytek:
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#705 niou_ns

niou_ns
  • 60 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 kwietnia 2010 - 12:19

Coś niewielu motocyklistów tutaj na forum...

A oto mój dyliżans:

Dołączona grafika
Dołączona grafika

Honda Shadow American Classic Edition, '99, 750 w V2 - jest klimat!

#706 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 26 kwietnia 2010 - 12:26

No to ja też wrzucę świeższe fotki fioletowej strzały ;)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#707 niou_ns

niou_ns
  • 60 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 kwietnia 2010 - 17:38

Nie myślałeś o krótkiej, czarnej szybce do strzały ?;-) Byłaby bardziej klimatyczna!

#708 cooper69

cooper69
  • 1 035 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 26 kwietnia 2010 - 19:59

Moje ukochane auto to: Saab 9000 CSE 2.3 Turbo automat z 1994r Moc to skromne 200KM ograniczane przez skrzynię (ale jaki komfort) Wcześniej klasyczny Saab 900 (krokodyl) 2.0 Turbo 16 - od niego zaczęła się fascynacja tą marką i turbiną. Jeszcze przez parę tygodni po zakupie znajdowałem w nim inżynierskie "smaczki". Po prostu widać, że te auta projektowali inżynierowie a nie księgowi. Wcześniej 3 egzemplarze mojej pierwszej automobilowej miłości oryginalnego Austina Mini. Miałbym pewnie do dziś ale ponieważ jest to auto z zawieszeniem wczesnoporonnym ;) (nie posiada sprężyn tylko gumowe "gruszki" zamiast nich) padło właśnie na Saaba. Do tej pory nie jeździłem twardszym autem, a parę egzemplarzy w których podobno wypadają plomby :) badałem komfort. Mam nadzieję, że kiedyś wynajmę garaż i wtedy przygotuję Mini do rajdów w Mistrzostwach Polski Pojazdów Zabytkowych bo do wyścigów szczególnie po krętych dróżkach jest stworzony.

#709 AKURAT

AKURAT
  • 827 postów
  • Skądz tąd

Napisano 26 kwietnia 2010 - 20:50

Moje ukochane auto to:

Saab 9000 CSE 2.3 Turbo automat z 1994r
Moc to skromne 200KM ograniczane przez skrzynię (ale jaki komfort)

Wcześniej klasyczny Saab 900 (krokodyl) 2.0 Turbo 16 - od niego zaczęła się fascynacja tą marką i turbiną.
Jeszcze przez parę tygodni po zakupie znajdowałem w nim inżynierskie "smaczki". Po prostu widać, że te auta projektowali inżynierowie a nie księgowi.

Wcześniej 3 egzemplarze mojej pierwszej automobilowej miłości oryginalnego Austina Mini. Miałbym pewnie do dziś ale ponieważ jest to auto z zawieszeniem wczesnoporonnym ;) (nie posiada sprężyn tylko gumowe "gruszki" zamiast nich) padło właśnie na Saaba. Do tej pory nie jeździłem twardszym autem, a parę egzemplarzy w których podobno wypadają plomby :) badałem komfort.
Mam nadzieję, że kiedyś wynajmę garaż i wtedy przygotuję Mini do rajdów w Mistrzostwach Polski Pojazdów Zabytkowych bo do wyścigów szczególnie po krętych dróżkach jest stworzony.

zapodaj foty

#710 vendisse

vendisse
  • 1 190 postów

Napisano 26 kwietnia 2010 - 21:27

Macie gust blachary. Prawdziwe auta skonczyly sie dawno temu, zaden wspolczesny szmelc nie dorowna nawet Volkswagenowi z poczatku 90tych. Teraz to juz ciezko odroznic nawet mercedesa od jakiegos Daewoo. Auta roznia sie juz tylko znaczkiem na przedzie. Niestety. Liczy sie 4do setki i bajerancki kolor. Oceniac auto po przyspieszeniu to jak oceniac komputer po ilosci GB.

#711 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 26 kwietnia 2010 - 22:41

BMW E39

a tutaj zdjecia: BMW 520, 1999r., 1991cm3, 150KM - otoMoto

Link podany jest do ogloszenia gdyz sprzedaje auto i nie miejcie mi to za jakakolwiek reklame badz spamowanie

#712 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 27 kwietnia 2010 - 00:07

Nie myślałeś o krótkiej, czarnej szybce do strzały ?;-) Byłaby bardziej klimatyczna!

Myślałem o tym, ale widziałem taką na innej GS-ce i jednak standardowo wygląda najlepiej ;)

#713 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów
  • SkądZ brzucha:)

Napisano 27 kwietnia 2010 - 06:40

Subaru legacy 2.0 boxer diesel 150 km MY10

#714 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 maja 2010 - 01:11

To może mi coś zaproponujecie. Za niedługo będę stał przed wyborem pierwszego samochodu. Szukam samochodu do 15000zł. Chciałbym jakieś coupe, lub coś sportowego. Może być też cabrio. Fajnie by było gdyby miał automatyczną skrzynię biegów, ale manualem też nie pogardzę. Nie przeszkadza mi, że samochód jest dwumiejscowy. Nie zależy mi na ogromnej mocy silnika. Może być nawet diesel. Jestem otwarty na wszelkie propozycje. Z moich poszukiwań na otomoto wpadły mi w oko następujące samochody:
-Ford Cougar
-Alfa Romeo 147
-Alfa Romeo 156
-Peugeot 406 Coupe
-Mitsubishi Eclipse
-Mazda Mx-5
Z góry dzięki za propozycje.

No i po namiętnym oglądaniu samochodów przez weekend, kupiłem wczoraj Alfę Romeo 147 2.0 TwinSpark 150KM ze skrzynią Selespeed.
Wyposażona jest we wszystko co się da(dwustrefowa automatyczna klimatyzacja, audio Bose, wielofunkcyjna kierownica itp.). Kupiona w polskim salonie. Wszystkie naprawy są udokumentowane. Oczywiście bezwypadkowy.
Dołączona grafika Dołączona grafika
Dziś jeszcze nakleję jabłuszko na klapę :D
Muszę jedynie zmienić światła z tyłu bo te słabo świecą i mi się nie podobają. Dostałem w zestawie też oryginalne nowe lampy.

#715 owz

owz
  • 3 360 postów
  • SkądPoznań

Napisano 31 maja 2010 - 08:11

Auto spoko, tylko uważaj na zawieszenie bo na naszych gładkich jak stół drogach gumy szybko padają. Ale jak to mówią: każdy miłośnik motoryzacji powinien mieć chociaż przez jeden dzień Alfę ;)

#716 kojotek

kojotek
  • 112 postów
  • SkądPruszków

Napisano 31 maja 2010 - 08:44

Witam.

To może i ja się pochwalę... Na wstępie powiem, że ja niestety również jestem zwolennikiem starszych samochodów i podpisuję się pod stwierdzeniem, że obecne auta nie mają charakteru. No poza kilkoma wyjątkami.

Co to jest? VOLVO C70 2.3 T5 (HPT) 240 KM...
Minus? Napęd na przednią oś i spalanie...

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Tak wygląda w środku...

Dołączona grafika

To moja ulubiona fotka...

Dołączona grafika

#717 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 czerwca 2010 - 13:45

Po zmianie lamp wygląda o wiele lepiej:
Dołączona grafika

---------- Wpis dodano o 14:45 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:40 ----------

Auto spoko, tylko uważaj na zawieszenie bo na naszych gładkich jak stół drogach gumy szybko padają. Ale jak to mówią: każdy miłośnik motoryzacji powinien mieć chociaż przez jeden dzień Alfę ;)

O zawieszeniu wiem i się z tym liczę. Całe przednie zawieszenie było wymieniane w zeszłym roku razem z rozrządem. Z tyłu jak i z przodu żadnych niepokojących odgłosów nie słychać.

#718 iFilip

iFilip
  • 791 postów
  • SkądGarwolin

Napisano 01 czerwca 2010 - 17:43

Alfy to na prawdę ładne auta.

No i ma się dużo kumpli z serwisu :-D

---------- Wpis dodano o 18:43 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:40 ----------

Jak to mówią: Turbo pije - turbo żyje. :-D Ale coś za coś. Wrażenia z jazdy bezcenne. A napęd na przód przy mocy ponad 200KM, to rzeczywiście może okazać się kłopotliwe.

#719 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 01 czerwca 2010 - 17:57

to i ja sie dopisze - od pazdziernika 2008 woze sie "czerwonym fiacikiem" (Nuova Bravo Rosso Maraenllo w wersji limitowanej Tour de Pologne) :) oczywiscie turbo benzyna! :mrgreen:

Dołączona grafika

#720 razr

razr
  • 1 664 postów
  • SkądKatowice, SI

Napisano 01 czerwca 2010 - 18:19

Witam.

To może i ja się pochwalę... Na wstępie powiem, że ja niestety również jestem zwolennikiem starszych samochodów i podpisuję się pod stwierdzeniem, że obecne auta nie mają charakteru. No poza kilkoma wyjątkami.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Tak wygląda w środku...

Dołączona grafika

To moja ulubiona fotka...

Dołączona grafika

Chciałem mieć taki kolor, ale wybrałem czarny ;) Teraz żałuję. Ale musisz przyznać, że C70 mimo wieku dobrze się prezentuje ;)

#721 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 01 czerwca 2010 - 18:30

A to mój. Volvo V40 TD.

Dołączona grafika

I wnętrze:

Dołączona grafika

Śmiga aż miło :)

#722 kojotek

kojotek
  • 112 postów
  • SkądPruszków

Napisano 01 czerwca 2010 - 23:03

Chciałem mieć taki kolor, ale wybrałem czarny ;) Teraz żałuję. Ale musisz przyznać, że C70 mimo wieku dobrze się prezentuje ;)

A to może udzielasz się na forum Volvo? Może mieliśmy się okazję poznać a nawet o tym nie wiemy. ;) Kolor jest rewelacyjny. W słoneczny dzień nie ma piękniejszego lakieru od tego. :) Ale czarny również jest ciekawy. :)

Co do prezencji. Na serio! Często słyszę miłe słowo od obcych. Albo zachwalają cały samochód, albo właśnie kolor nadwozia. :) Dla dzieci najważniejsze są u mnie wycieraczki na reflektorach. :D

#723 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 02 czerwca 2010 - 15:59

A to może udzielasz się na forum Volvo?

A na jakim się udzielasz/udzielacie? Kiedyś wchodziłem na takie fajne forum o Volvo, ale chyba już tej strony nie ma, bo za cholerę nie mogę wygooglować :(

#724 kojotek

kojotek
  • 112 postów
  • SkądPruszków

Napisano 03 czerwca 2010 - 16:12

Za pozwoleniem... volvoforum.pl

#725 cepeen

cepeen
  • 133 postów

Napisano 07 czerwca 2010 - 14:55

Ja wożę dupę tym:
Dołączona grafika