Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[POKAŻ] Swoje autko czyli czar dwóch i czterech kółek

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1266 odpowiedzi w tym temacie

#651 iFilip

iFilip
  • 791 postów
  • SkądGarwolin

Napisano 12 lutego 2010 - 13:51

Mój znajomy ma nowe Subaru i są problemy.

Ja mam stare, więc mam spokój.

#652 Thomaszek

Thomaszek
  • 220 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 14 lutego 2010 - 22:12

Mercedes 190 2.0D w kolorze fioletowy metalik ;) Do tego Cagiva SST 125ccm i Suzuki ZR 50 K. Ogólnie każdy z tych pojazdów ma swój niepowtarzalny klimat. Mercedes wozi mnie po Europie, Cagiva i Suzuki to typowe maszyny by poczuć wiatr we włosach i klimat Easy Rider'a. Ostatnio jednak stroją dość długo w garażu i trzeba je chyba przewietrzyć (o ile ten cholerny śnieg stopnieje).

#653 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 lutego 2010 - 22:52

To może mi coś zaproponujecie. Za niedługo będę stał przed wyborem pierwszego samochodu. Szukam samochodu do 15000zł. Chciałbym jakieś coupe, lub coś sportowego. Może być też cabrio. Fajnie by było gdyby miał automatyczną skrzynię biegów, ale manualem też nie pogardzę. Nie przeszkadza mi, że samochód jest dwumiejscowy. Nie zależy mi na ogromnej mocy silnika. Może być nawet diesel. Jestem otwarty na wszelkie propozycje. Z moich poszukiwań na otomoto wpadły mi w oko następujące samochody: -Ford Cougar -Alfa Romeo 147 -Alfa Romeo 156 -Peugeot 406 Coupe -Mitsubishi Eclipse -Mazda Mx-5 Z góry dzięki za propozycje.

#654 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 14 lutego 2010 - 22:53

zdecydowanie MX-5 :D

#655 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 lutego 2010 - 22:55

No jest na razie na szczycie mojej listy, ale nie wiem jak to się będzie sprawować w zimę. Ma ktoś z nią doświadczenie? Jak jest z izolacją dachu? Może warto zainwestować dodatkowo w hardtop?

#656 trzesiu

trzesiu
  • 31 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 lutego 2010 - 23:04

Zdecydowanie NIE Alfy ;) - chyba że lubisz poznawać nowych ludzi, szczególnie serwisantów ;)

#657 b.milewski

b.milewski
  • 4 486 postów
  • SkądGlasgow

Napisano 14 lutego 2010 - 23:38

Widzieliście nowe Volvo S60?
Volvo S60 1440 x 900 wallpaper
Rewelka jest :D Prześliczny moim zdaniem.

oooo kurde piekło zamarza! Volvo zawsze było kanciaste a tu takie jajo. Zdecydowanie nie!

Ja natomiast jestem wielkim fanem Saaba, za dwa miesiące sam stanę się w końcu posiadaczem tej marki. Najnowszy model Saab 95 sedan strasznie mi się podoba

http://www.moto24.tv...edan_2010_6.jpg

#658 luck1985

luck1985
  • 924 postów
  • SkądPoznań

Napisano 15 lutego 2010 - 00:28

Zdecydowanie NIE Alfy ;) - chyba że lubisz poznawać nowych ludzi, szczególnie serwisantów ;)

Zawieszenie jest wada - szczegolnie 156.
Ale same autko w sobie ma dusze sportowa i jest ten magnez co przyciaga......
Peugeota podobnie - tylnia belka , trzeba tego pilnowac , bo wyplate zostawisz pozniej i malo ktory mechanik umie to zrobic dobrze.
Ogolnie auta na F to jeden wielki szajs - Fordy i Francuzy , jezdze tym 2 .......

#659 franek_k

franek_k
  • 86 postów

Napisano 15 lutego 2010 - 00:39

u mnie ML 350,w163... chłapie jak smok (stad tez nazywamy ja smoczyca),25litrow w zimie w miescie nie jest problemem,za to w trasie udalo mi sie raz zrobic 10,5litra ( co jest niewatpliwym sukcesem) docelowo ML 63 amg...

#660 abs

abs
  • 39 postów

Napisano 15 lutego 2010 - 00:53

Volvo V70 z 2000 roku, nowa kasta, stary silnik volkswagenowski. Następny będzie XC 70 :)

#661 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 15 lutego 2010 - 09:23

oooo kurde piekło zamarza! Volvo zawsze było kanciaste a tu takie jajo. Zdecydowanie nie!

Volvo kanciaste to już od ponad 10 lat nie jest ;) Ta epoka się skończyła. Moja ocena wyglądu nowego S60: 9/10 :)

#662 iFilip

iFilip
  • 791 postów
  • SkądGarwolin

Napisano 15 lutego 2010 - 11:24

i jest ten magnez co przyciaga......

Jaki magnez, takie przyciąganie :-D

Tylnią belkę pozostawiam bez komentarza.

#663 owz

owz
  • 3 360 postów
  • SkądPoznań

Napisano 15 lutego 2010 - 13:06

To może mi coś zaproponujecie. Za niedługo będę stał przed wyborem pierwszego samochodu. Szukam samochodu do 15000zł. Chciałbym jakieś coupe, lub coś sportowego. Może być też cabrio. Fajnie by było gdyby miał automatyczną skrzynię biegów, ale manualem też nie pogardzę. Nie przeszkadza mi, że samochód jest dwumiejscowy. Nie zależy mi na ogromnej mocy silnika. Może być nawet diesel. Jestem otwarty na wszelkie propozycje. Z moich poszukiwań na otomoto wpadły mi w oko następujące samochody:
-Ford Cougar
-Alfa Romeo 147
-Alfa Romeo 156
-Peugeot 406 Coupe
-Mitsubishi Eclipse
-Mazda Mx-5
Z góry dzięki za propozycje.

Żaden z wymienionych. Wszystkie drogie w utrzymaniu a przy budżecie 15000 PLN nie masz co się spodziewać cudów. Chcesz dobre, pierwsze auto? Poszukaj sobie Hondy Civic Coupe, za tą kwotę będziesz mógł wybrzydzać a to diabelnie dobre auta są. Ewentualnie poszukałbym może Hondy CRX Del Sol - tylko to strasznie małe jest.

#664 adi3124

adi3124
  • 531 postów
  • SkądGdynia

Napisano 15 lutego 2010 - 13:51

del sol najlepszy ale jak posiadasz drugie auto w garażu np terenówkę albo chociaż takiego civica ...

#665 luck1985

luck1985
  • 924 postów
  • SkądPoznań

Napisano 15 lutego 2010 - 19:50

A mowia , ze w tym kraju sie mozna tylko garba dorobic - niektorzy tutaj wysoko stoja - temat w jakims stopniu sluzy do przylansowania sie.

Tylnią belkę pozostawiam bez komentarza.

Jakies doswiadczenia z beleczka ? Ja u mechanika zostawilem 1400zl :/ Ale mam spokoj na duzoooooo km ;]
Wielu mowi , ze to wada , a prawda jest taka ze trzeba tego przypilnowac co iles tys - wystarczy wymienic gumowe uszczelki na wahaczu ,ktore oslania lozysko. Guma kruszeje , peka i tam sie dostaje woda , lozysko od rdzy wrecz zanika i zamienia sie w pyl - u mnie dmuchnal mechanika i mowi - no , to tyle z lozyska :] Wymiana tych gumek i jezdzisz dalej na belce. Nikt o belce nie wie ,po jakims czasie ktos widzi ze ma krzywe kolo |----\ dopiero zaczyna sie dowiadywac o co chodzi - wielu mechanikow wymienia bezsensu zawieszenie , a kolo dalej krzywe ;) To tyle o belce.

#666 Thomaszek

Thomaszek
  • 220 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 15 lutego 2010 - 20:08

Co do tych Alf to na zimę kompletnie się nie nadają. Widać, że pierwsze auto i szukasz "lansu", bo każde z tych aut zdecydowanie więcej ma na zewnątrz niż wewnątrz. Od biedy (choć niekoniecznie na taką srogą zimę jak teraz) wybrałbym MX-5. Choć i tak to raczej jako drugie auto bardziej się nadaje. No i zależy gdzie parkujesz. Jak pod blokiem to tylko hardtop - jak masz garaż spokojnie wystarczy szmaciak.

#667 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 lutego 2010 - 20:21

Czemu Alfy się nie nadają na zimę? Chyba z tych wszystkich to najrozsądniejszy wybór. Nie chcę auta do lansu, ale samochód który mi się podoba. Po prostu nie podobają mi się te wszystkie szare i przeciętne samochody. Mam w rodzinie jeszcze Peugeota 806 więc duże auto mi nie potrzebne. Na awaryjność nie patrzę bo jak będzie miał się zepsuć to się zepsuje, nie ważne czy mazda czy alfa. Ten CRX del sol to naprawdę fajna opcja. Czy wszystkie wersje mają elektrycznie składany dach? Będę parkował pod blokiem i gdybym się decydował na Mazdę MX-5 to raczej hardtop bym kupił.

#668 adi3124

adi3124
  • 531 postów
  • SkądGdynia

Napisano 15 lutego 2010 - 22:17

mx5 świetne auto mało palący żwawy silnik no i napęd na tył :) w razie potrzeby na suchym idzie tym polatać ... a del sol'e bywają z ręcznie składanym dachem - ja takiego posiadam , może wygoda mniejsza ale samochód trochę lżejszy , do 15tys można już kupić zadbane vti czyli 1.6 160km a to już mały potworek . aha no i del sol to targa przez taką*konstrukcje przy 170 bez dachu nie czuć że tego dachu niema ...

#669 hubiii

hubiii
  • 1 341 postów
  • Skądwroclaw

Napisano 15 lutego 2010 - 23:29

poszukaj dobrej i zadbanej hondy :D jak adi pisze .. silniczek B16 jest cholernie wytrzymaly ale trzeba zakladac ze hondami ludzie zapieprzają i nawet mocne jednostki moga miec dosc. No i normą w hondach jest zwiekszone uzycie oliwy, szczegolnie gdy cisniesz na vtecu :D 1-2L na 1000KM co do madzi, nie wiem czy ten model... ona ma zawieszenie na poduszkach ( rover 111) na polskich drogach nie zdaje egzaminu, pęka i przecieka. moja grupa ziomow liczy juz ponad 100 hondziawek .. i rzadko z naszymi autkami sa problemy :D mam w planie jeszcze kupic civica lub itra :D czas pokaze ale pewnie skonczy sie na integrze

#670 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 lutego 2010 - 23:46

Chyba się skuszę na tego CRX del sol 1.6 160HP, to chyba najlepszy kompromis pomiędzy coupe, a cabrio. Sprawdzi się zarówno w zimę*jak i w lecie. A jak jest z zużyciem paliwa przy spokojnej jeździe? Myślę, że klima w tym aucie jest zbędna.

Co do mazdy to 15000 to chyba kwota niewystarczająca, a zwłaszcza że wolałbym 2. generację(NA mi się średnio podoba).

---- Dodano 15-02-2010 o godzinie 23:51 ----
Najpierw to ja jeszcze muszę prawko zdać :D Teraz muszę znaleźć jakąś dobrą szkołę jazdy. Samochodem umiem jeździć już od 5 lat(oczywiście uczyłem się na drogach niepublicznych ;)). Mam nadzieję, że mi to trochę pomoże i jakoś to przetrwam.
Samochodem się będę martwił dopiero w czerwcu, ale teraz chciałem zrobić wstępny research :)
Dzięki za pomoc.

#671 adi3124

adi3124
  • 531 postów
  • SkądGdynia

Napisano 16 lutego 2010 - 00:15

Spalanie ? posiadam wersje Esi czyli 125km silnik D16y8 w mieście przy sprawnej jeździe to około 7-8 /100 teraz w zime lekko ponad 10 ale przy ciężkiej nodze . no a 15k na mazde to jednak troche mało ... za taką kase można mieć zadbanego del sola , może i nawet na skórach , klima jest zbędna ... , za moją dałem 6500 ale trochę blacharki będzie do zrobienia a na lato nowy biały lakier :)

#672 Skala102

Skala102
  • 14 postów

Napisano 16 lutego 2010 - 01:18

Primera P10 około 250km jak Ci tatus kupic e90 .... to lepiej jedz na dupy. :D

#673 Thomaszek

Thomaszek
  • 220 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 16 lutego 2010 - 03:29

Czemu Alfy się nie nadają na zimę? Chyba z tych wszystkich to najrozsądniejszy wybór. Nie chcę auta do lansu, ale samochód który mi się podoba. Po prostu nie podobają mi się te wszystkie szare i przeciętne samochody. Mam w rodzinie jeszcze Peugeota 806 więc duże auto mi nie potrzebne. Na awaryjność nie patrzę bo jak będzie miał się zepsuć to się zepsuje, nie ważne czy mazda czy alfa.

Ten CRX del sol to naprawdę fajna opcja. Czy wszystkie wersje mają elektrycznie składany dach?

Będę parkował pod blokiem i gdybym się decydował na Mazdę MX-5 to raczej hardtop bym kupił.

Nie nadają się bo wszystko zaczyna się w nich po zimie sypać. Wiem właśnie z doświadczenia z 156 2.4JTD.

#674 hubiii

hubiii
  • 1 341 postów
  • Skądwroclaw

Napisano 17 lutego 2010 - 23:12

To ja zazdroszczę ;) Z wielką chęcią wybrał bym się na taki wypad deferenderem. Mimo, że range jest stworzony do jazdy poza drogami to szkoda mi nim wjeżdżać w takie gąszcze jakie panują w naszych lasach.

;) mam jakies fotki :DDDDD
Dołączona grafika
:)

#675 toki

toki
  • 1 211 postów
  • SkądPL

Napisano 20 lutego 2010 - 19:29

takie letnie wozidełko, jeździ tylko latem. Tego do codziennej jazdy nie wklejam bo nie ma się czym chwalić ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych