Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[1.1.4] Pełne odblokowanie [iLiberty+] [Windows] [iPhone/iPod Touch]

• Please log in to reply
540 replies to this topic

#451 hasos

hasos
  • 2164 posts
  • SkądWrocław

Posted 21 July 2008 - 15:27

nic nie trzeba robić tylko restore, wyłącz fon, włącz itunes. trzymaj home pod ekranem cały czas aż się pokaże jabłko, wtedy trzymając nadal podłącz do kabla i trzymaj aż pokaze się kabele na ip. wtedy daj z shift restore i wybierz soft pobrany z poniższych linków. po restore sam uruchomi się bootneuter więc nic nie rób zanim nie pokaże się pulpit z ikonami. :

RapidShare: Easy Filehosting
RapidShare: Easy Filehosting

#452 Magemaster

Magemaster
  • 3 posts

Posted 22 July 2008 - 15:46

czy uzywajac programu iLiberty na iPodzie touch muszę mieć jakąśkonkretną wersję iTunes?

#453 Mateio

Mateio
  • 25 posts

Posted 25 July 2008 - 12:17

pomóżcie siema Zrobiłem jailbreaka tym sposobem i zainstalowalem installera i mam pytanie. W jaki sposób dodawac do niego jakies swoje aplikacje (oprocz tych ktore sa tam dostępne) i gdzie mozna znalezc jakies lepsze gry niz badziewny snake?? i jak uzywac emulatora gba? mam mnostwo pytan ;S moglby ktos napisac na gg? 9315277

#454 hasos

hasos
  • 2164 posts
  • SkądWrocław

Posted 25 July 2008 - 12:21

na nie wszystkie znajdziesz odpowiedź na forum. wystarczy w wyszukiwarce wpisać np. gba i będziesz miał tematy z tym związane.

#455 Mateio

Mateio
  • 25 posts

Posted 25 July 2008 - 12:29

Tak, ale nie znalazlem, jak obslugiwac installera tzn dodawac inne aplikacje aha i jeszcze jedno - jak moge przegladac katalogi w ipodzie po JB, na przyklad jesli chce wgrac w odpowiednie miejsce romy do emulatora?? bo komputer w ogole go nie wykrywa pomijajac itunes

#456 hasos

hasos
  • 2164 posts
  • SkądWrocław

Posted 25 July 2008 - 12:44

o obsłudze installera nikt nie pisze, bo samo przez się zrozumiała. do przeglądania użyj winscp lub total commander z wtyczką t-pot. tylko nie pytaj co to za programy - wsio na forum jest.

#457 Mateio

Mateio
  • 25 posts

Posted 25 July 2008 - 13:51

ale jak mam dodawac do installera jakies inne programy?z dysku komutera? przez wi-fi?

#458 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 July 2008 - 14:05

@Mateio: chciałbym podkreślić, że ten wątek jest o odblokowaniu 1.1.4 w iLiberty, a nie o dodawaniu źródeł do Installer'a!

http://www.myapple.p...sprawdzone.html

Włączasz Installer'a, wchodzisz w Sources/Źródła, klikasz Edit/Edycja>Add/Dodaj i wpisujesz dany link, po czym zatwierdzasz OK.

Koniec OT!

#459 Mateio

Mateio
  • 25 posts

Posted 25 July 2008 - 14:17

ok dzieki, poprzednie posty wykasujcie

#460 salamandra0903

salamandra0903
  • 3 posts

Posted 27 July 2008 - 07:59

cześć jeżeli ten wątek był już poruszany to przepraszam ale nie mogłam nigdzie znaleźć..... mam wielki problem gdzieś miesiąc temu zawiesił mi się Iphon... no to po przeczytaniu potraktowałam go iLiberty+ wszystko było okej. tylko pewnie nie potrzebnie ściągnęłam Clydie. pościągałam z tego gry itd. aż tu pewnego dnia iPhon ( a raczej dolna część panelu dotykowego) nie odpowiada. próbowałam włączyć i wyłączyć, ale mam pin.... który niestety ma takie cyfry które są na dole klawiatury. to przełożyłam karte do innego telefonu i zmieniłam pin. czytałam wszystkie fora chyba no i przywróciłam ustawienia fabryczne, ale ciągle wyświetla się ten kabelek i iTunes... teraz to nawet Liberty na niego nie działa... co mam robić? proszę o szybką odpowiedź, wyjeżdżam we wtorek a chciałabym go zabrać do Grecjii Wielkie dzięki

#461 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 July 2008 - 11:36

Jeśli przywracałaś ustawienia fabryczne bez klawisza Shift, to wgrał się soft 2.0. Czytanie nie boli - komunikaty zawsze informują o tym co nastąpi po danej akcji. Teraz odsyłam do FAQ i radzę przeczytać opis na downgrade do 1.1.4, lub na wgranie odblokowanego 2.0.

#462 salamandra0903

salamandra0903
  • 3 posts

Posted 28 July 2008 - 10:44

pojawia się po ściągnięciu iTunes 7.5. taka informacja : nie można było przeczytać pliku ,,iTunes Library.itl" gdyż został utworzony przez nowszą wersję iTunes. robiłam wszystko zgodnie z instrukcją. nadal jak włącze iPhona jest ten sam kabelek i iTunes ...

#463 janisz3a

janisz3a
  • 4 posts

Posted 02 August 2008 - 12:04

- var/mobile/Library/AddressBook -kontakty
- var/mobile/Library/SMS -sms'y
- var/mobile/Library/Notes -notatki
- var/mobile/Library/Calendar -kalendarz
- var/mobile/Media/DCIM -zdjęcia z aparatu

Dawno mnie nie było, własnie przystępuje do kopiowani i naprawy(wcześniej nie miałem czasu podczas próby kopiowania zauważyłem że u mnie wszystkie podane przez Ciebie ścieżki zaczynają sie od /private
np: /private/var/mobile/Library/Note
czy to normalne?
Jak skopiuje zawartość a póżniej wkleje po naprawie to też będę miał wszystkie stare dane??

#464 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 August 2008 - 13:45

Może już masz 2.0? :lol:

#465 janisz3a

janisz3a
  • 4 posts

Posted 02 August 2008 - 17:13

Mam już soft 1.1.4 i za nic nie mogę odblokować aplikacji z iphona(mapy notes pogoda itd)

Jak to zrobić
Szukałem na forum i nie mogę znależć

Jak próbuje dodać źródło ipodtouchmaster.com/files/repo.xml to wyskakuje mi "refresh Failed could not refresh sources!" i w instalkach nie pojawia się żaden soft ihona :-(

proszę pomóżcie wszystko zrobiłem tak jak w pierwszym poście

#466 machu

machu
  • 4 posts

Posted 06 August 2008 - 02:30

NO dobra, ja tez si echyba poddaje. Zrobilem blad - przyznaje sie - nie zauwazylem i zaktualizowalem iT do 7.71 (oczywiscie z softer 2.0). Ale czytajac wasze posty udalo mkis ie wrocic do iT 7.5 i zrestorowac iP 8GB do wersji 1.1.4. Nastepnie tak jak w instrukcji kolegow z tego linku odpalilem Liberty 1.3 - zaznaczylem: activate, Unlock, downgrade oraz Instlallera. Proces przebiegl ale w trakcie jesgo pracy na ekranie iP zauwazylem komentarz dla operacji unlock bootloader - failed. wersja bootloader 3.9_m3s2 Efekt telefon nie jest odblokowany. pozostale elementy dzialaja. nie jestem zbyt wprawny w takich cudach (choc czytac sie bardzo staram). Bede wdzieczny za pomoc (Wawa).

#467 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 August 2008 - 08:11

W FAQ, na samym dole, masz opis jak wrócić do basebandu 04.04.05_G (trzeba to zrobić przy pomocy KiPhone). Powodzenia.

#468 machu

machu
  • 4 posts

Posted 06 August 2008 - 09:18

Davvido, czegos tutaj nie rozumiem. Wydawalo mi sie, ze opisany przez was tutaj proces uzycia iLiberty (po restorze) jest swoistego rodzaju 'workflow'em' ktory zajmuje sie procesem przejecia kontroli (odblokowania) nad softem, aktywacji softu, unlock'iem karty SIM, downgradem booltoadera (BTW co to takiego i czemu sluzy), odblokowauje tenze baseband (BTW: rowniez pytanie co to jest) pozostawiajac iP gotowego do dzialania. Nie oszukujmy sie, instrukcja prawie idiot-proof. Ale jak widac jak tylko cos wypada poza worlfkow - juz sa duze problemy.

#469 imar

imar
  • 2 posts

Posted 06 August 2008 - 12:02

Nie mogę odblokować iphone programem iliberty co mam robić gdy na ekranie wyświetla się tylko kabel i logo itunes , przywróciłem soft 1.1.2 który miałem jak kupiłem iphone , a w itunes wyświetla mi się że mam nie taką kartę sim pomocy.

#470 melerek

melerek
  • 1 posts

Posted 06 August 2008 - 13:20

PROBLEM POMOCY!! Zrobilem odblokowanie iLiberty 1.3 mojego iPda Toucha... wszystko przebiegalo super, te napisy biale itd, w koncu na iLiberty wyswietlilo sie w statusie ready... czyli skonczyl... na ipodzie bylo Unpacking costam, w koncu sie uruchomil ponownie i mam teraz nie tapete a ekran startowy taki jak kupilem nowy:| => wtyczka na dole i ikonka iTunes nad nim... tak jakby wszystko bylo wykasowane:/ teraz nie weim co zrobic bo nie moge znow zainstalowac softa z iTunesa bo wyskakuje mi komunikat jak wlaczam iTunes "iTunes nie mógł połączyć się z iPodem .." z powodu nieznanego błędu (0xE8000022)"... co robic??

#471 machu

machu
  • 4 posts

Posted 06 August 2008 - 21:37

Davvido, sprobowalem juz chyba wszystkiego. probowalem uzyc tej opcji z KiPhone (ZiPhone) downgrade bootload. PRobowalem nawet uzyc takiej opcjiz Iliberty Reflash baseband to 04.04.05G i nadal nic. moze masz jakis inny pomysl - o Guru.

#472 ReXiO

ReXiO
  • 8 posts
  • SkądŚląsk

Posted 23 August 2008 - 00:03

zanim użyje iLiberty muszę wgrać sobie software 1.1.4 bo mam aktualnie 1.1.2. Tylko nie wiem jak to zrobić:D Sciągłem na kompa 1.1.4 ale jak je wgrać? a mój Itunes 7.7 proponuje updatować tylko do 2.0.2 co śmieszne (nie wiem czy 1.1.2 nie ma takiej opcji czy z moim fonem coś jest nie tak) ale zainstalowalem z Installera pare rzeczy i pojawily sie nowe ikonki na ekranie home (jak to zwykle bywa:P) i "zepchnęły" ikonę installera niżej i nie bardzo mogę sie do niego teraz dostać:D:D nie idze przewinąć home dalej ani właczyć kolejnego ekranu bo to mają następne filmware dopiero, nie?

#473 hasos

hasos
  • 2164 posts
  • SkądWrocław

Posted 23 August 2008 - 00:08

włącz i tunes, wciśnij shift i daj odtwórz (trzymając shift), wtedy otworzy ci okno i będziesz mógł wybrać 114 z dysku.

#474 ReXiO

ReXiO
  • 8 posts
  • SkądŚląsk

Posted 23 August 2008 - 08:01

aaa o to chodzi z tym shiftem:D wszyscy tu shiftują co moment a ja nie wiem o co chodzi;D no to juz wiem;p dzięki a mogę kliknąć odtwórz (bez shifta) i zrobić sobie tylko kopie, ale nie przywracać ust. fabrycznych? bo najpierw pyta czy chcesz kopię. Ale czy później pyta czy chcesz fabryczne? może jest lepszy program do robienia kopii? pewnie jest i napiszecie: "szukaj to nie boli":D hehe

#475 ozi8787

ozi8787
  • 5 posts

Posted 25 August 2008 - 19:58

Od dzisiaj mam ipoda i nie wszystko jeszcze wiem. Żeby pobierać i instalować pliki w installerze trzeba mieć połączenie z Internetem?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users