Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[1.1.4] Pełne odblokowanie [iLiberty+] [Windows] [iPhone/iPod Touch]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
540 odpowiedzi w tym temacie

#401 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 czerwca 2008 - 13:39

Kończąc OT: przenoś same czcionki (Fonts), zajmują one ok. 85MB. Jeśli korzystasz z Kate to wyłącz opcję zmiany czcionek systemowych, bo inaczej po użyciu BossTool iPhone już się nie włączy. Zapraszam do wątku (którego link podaję niżej) w celu prowadzenia rozmów na temat BossTool i ogólnie przenoszenia danych na większą partycję.

Low disk space error [brak miejsca]

#402 merowing1978

merowing1978
  • 23 postów

Napisano 18 czerwca 2008 - 13:41

na malej partycji mam ok 20 MB a na duze tak z 7 gb ;)

---- Dodano 18-06-2008 o godzinie 12:42 ----
dzieki Davvido juz tam bylem. Tu chcialem dowiedziec sie cos o restor a boostool wyplynal prz okazji.

#403 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 18 czerwca 2008 - 13:43

już kończymy Davvido :). starczy, przenoś font :)

#404 merowing1978

merowing1978
  • 23 postów

Napisano 18 czerwca 2008 - 13:45

troche mnie uspokoiles. Dziekuje bardzo za podpowiedz.

#405 fred13

fred13
  • 57 postów
  • SkądPoznań

Napisano 18 czerwca 2008 - 14:55

Ja nie mam tego setup installer!!! CO mam zrobić. Mam tylko Jailbreak, Activate, Youtube fix, Unlock, Downloade bootlader from 4.6 to 3.9FakeBlank i Cydia. Mam iPoda touch i nie wiem które to ten Setup Installer

#406 szymons12

szymons12
  • 198 postów
  • SkądLegnica

Napisano 18 czerwca 2008 - 15:03

Już pytałem o to kilka postów wcześniej. Masz nowszą wrsję iliberty+.Jeśli dobrz zrozumiałem to robisz tak:Wchodzisz w zakładkę u góry Advance następnie w zakładkę na dole Available on Repo, szukasz i zaznaczasz installer'a, Sciągasz przez przycisk download, wchodzisz w zakładkę na dolę Local Payloads Zaznaczasz Installer, a dalej to co w instrukcji.

#407 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 21 czerwca 2008 - 00:20

dziwna rzecz - właśnie robiłem restore po isms :( i użyłem iliberty 1.3. Odblokowało wszystko ale nie wgrało installera - oczywiście zaznaczyłem. dopiero wersja 1.2 go wgrała. dlaczego?

#408 MPiron

MPiron
  • 34 postów
  • Skądszczecin

Napisano 21 czerwca 2008 - 08:32

Mam już odblokowany telefon i zainstalowaną na nim wersję 1.4, postanowiłem jednak nieco uporządkować oprogramowanie. Czy muszę zaznaczać opcję unlok robiąc restore? Może zapytam ogólnie. Które opcje powinienem zaznaczyć?

#409 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 czerwca 2008 - 12:26

Chyba napisałem w pierwszym poście co masz zaznaczyć! :roll: Teoretycznie jeśli już raz zaznaczyłeś Unlock, to po kolejnym Restore nie musisz tego robić, ale co Ci szkodzi?

@fred13: nie masz chyba jeszcze oczu... Przeczytaj cały pierwszy post!

@hasos: być może zaznaczyłeś do pobrania, a nie do instalacji podczas odblokowania. ;)

#410 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 21 czerwca 2008 - 12:29

no właśnie, że nie :). zaznaczyłem w adwenced, tam gdzie zaznacza się również inne rzeczy, m.in bds subs. wszytsko się zainstalowąło jak trzeba prócz installera, ale nie ważne. teraz będę używał 12 bo działa bez problemu. a w ogóle to następnym razem biorę się za winpwn bo wgrywanie wszystkiego za każdym razem to mordęga :) i jeszcze pytanko: pojawiła się tak rzecz - jak robiłem dfu to nie pojawił mi się na ekranie kabelek tylko cały czas był czarny ekran - ale itunes dał komunikat o trybie recovery. dlaczego nie było obrazka? dodam, że jak włączyłem iliberty do odblokowania to się pojawił.

#411 rolnikziom

rolnikziom
  • 20 postów

Napisano 22 czerwca 2008 - 20:50

mam pronlem ... robie wszystko co trzeba tylko nic nie dzieje sie z ipodem

#412 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 22 czerwca 2008 - 21:30

tzn?

#413 rolnikziom

rolnikziom
  • 20 postów

Napisano 23 czerwca 2008 - 09:41

po prostu podłączam ipoda robie to co trzeba ale nie ten program nie wykrywa ipoda ... błagam o pomoc ponieważ zaraz jak się wkurze to kupie od gościa na allegro bo męczę się z tym już od pół roku i nic ! Próbowalem wszystkich sposobow jakie są opisane na tej stronie ale nic mi nie działa .. Jak próbuje przegrać firmawe do 1.1.1 i wchodzę w safari i zaczynam sciagać to tylko na chwile robi się czarny ekran i nic ... jak próbuje przez ziphone to ten program ie chee mi się właczyć (do tego przez przypadek zrobiłem coś zle i przez tydzień nie miałem ipoda ) Ten sposób za to nic się nie dzieje z ipodem .. Wytłumaczy mi ktoś co robie źle ... Bedę bardzo wdzieczny ponieważ już powoli zamierzam kupić na allegro ...

#414 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 23 czerwca 2008 - 11:27

a robisz tak?: tryb dfu: podłączasz do kompa i włączasz itunes, włączony ipod, trzymasz home i sleep 10 s aż się ip wyłącz, kiedy się wyłączy wciąż trzymasz przycisk home aż na ekranie pojawi się kabel, wtedy w itunes dajesz restore i odtwarzasz soft 114 - zrób bez shift by ci pobrał nowy z apple. później używasz iliberty, zaznaczasz co trzeba (Jailbreak i Installer) i odblokowujesz.

#415 MPiron

MPiron
  • 34 postów
  • Skądszczecin

Napisano 25 czerwca 2008 - 21:02

Po restore zniknęła mi ikonka "kontakty" czy ktoś może mi powiedzieć co powinienem zrobić by sie pojawiła :) ?

#416 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 25 czerwca 2008 - 21:03

zainstaluj poof, włącz, daj hiden, odznacz, restart i będzie.

#417 MPiron

MPiron
  • 34 postów
  • Skądszczecin

Napisano 25 czerwca 2008 - 23:38

A to ciekawe.. Bardzo dziękuję. Nie mam pojęcia co i kiedy ukryło mi tę ikonę, ale odkąd zamieniłem Etena na iPhona nie dziwią mnie problemy z softem :). Przyznam szczerze, że tak upierdliwego systemu jeszcze nie widziałem, a miałem do czynienia już z wieloma urzadzeniami mobilnymi :).:roll:

#418 dywan

dywan
  • 41 postów
  • SkądPoznań

Napisano 26 czerwca 2008 - 12:00

odblokowalem mojego iPhona za pomoca iLiberty, po tym zminilem BL na 4.6, poprzenosilem fonty, ringtonsy i apps'y za pomoca bosstool'a i wszystko dziala wysmienicie:) dziekuje bardzo za tego tutoriala i mam nadzieje ze wszystko nadal bedzie dzialalo cacy...

#419 MPiron

MPiron
  • 34 postów
  • Skądszczecin

Napisano 26 czerwca 2008 - 21:41

Właśnie sprawdziłem iFixem (wreszcie nie wykazuje błędów) swojego loadera i okazuje się że mam 3_9_M3s2. Czy powinienem go zmienić na nowszą wersję, a jeśli tak to dlaczego?

#420 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 26 czerwca 2008 - 21:44

możesz ale nie musisz. nic to nie zmieni w działaniu twego fona. jak chcesz zmienić to aplikacja bootNeuter, trwa to jakieś 30 min - nie można przerwać tej procedury bo wtedy ip w kosz.

#421 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 czerwca 2008 - 11:03

trwa to jakieś 30 min - nie można przerwać tej procedury bo wtedy ip w kosz.

Co? :lol: Dobre, dobre. Trwa to kilka minut, przerywać nie radzę, ale bez przesady - nie od razu kosz. ;) Zalecam wyłączenie auto-blokady przed skorzystaniem z BootNeuter'a.

#422 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 27 czerwca 2008 - 12:19

tak gdzieś czytałem na forum, ale skoro tak nie jest, to sorki za błąd.

#423 janisz3a

janisz3a
  • 4 postów

Napisano 30 czerwca 2008 - 12:13

mam problem proszę o pomoc. Jestem posiadaczem ipod'a touch z oprogramowaniem 1.1.3(zaczynałem od fabrycznego 1.1.1 idąc aż do 1.1.3) do tej pory ten firmware mi wystarczał ale po pewnym czasie zaczął wyskakiwać mi błąd "my script execution file" parę razy to naprawiałem używając puffy ale problem się powtarza praktycznie 10 min po naprawie w czasie próby instalacji któregoś z kolei programu(ostatnio przy Mgadu), do tego w czasie próby każdej ponownej naprawy zawsze wyskakuje mi, że brak miejsca na dysku na instalera muszę więc wcześniej coś kasować i dopiero naprawiać błąd. Zacząłem więc zastanawiać się nad zmianą firma na 1.1.4 zastanawiam się tylko nad paroma ważnymi kwestiami: 1) czy mogę (i jak) przeprowadzić upgrade do 1.1.4 w czasie gdy wyskakuje mi błąd my script... 2) mam dużo zapisanych informacji w notatniku, kalendarzu itp czy po upgradzie ulegną one skasowaniu? Jeżeli tak to jak mogę je sachować Bardzo bym był wdzięczny gdyby ktoś pomógł mi krok po kroku naprawić mój "drugi mózg"

#424 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 czerwca 2008 - 12:17

Skopiuj sobie zawartość folderów:

- var/mobile/Library/AddressBook -kontakty
- var/mobile/Library/SMS -sms'y
- var/mobile/Library/Notes -notatki
- var/mobile/Library/Calendar -kalendarz
- var/mobile/Media/DCIM -zdjęcia z aparatu

Soft 1.1.4 wgraj przez iTunes klikając na Odtwórz/Restore. Gdy soft się wgra skorzystaj z iLiberty, by zrobić Jailbreak i wgrać Installer'a. To tyle. ;)

#425 wietrzyk90

wietrzyk90
  • 3 postów

Napisano 02 lipca 2008 - 19:27

wszystko ok, tylko włączam iLiberty, zaznaczam wszystko oprócz cydia ale go for it jest jakby nieaktywne. nie działa... co robić??:confused:

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych