Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Koszalin: MacSpotkanie

• Zamknięty Temat jest zamknięty
57 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Koszalin: MacSpotkanie (0 użytkowników oddało głos)

1. Piwnica Pod Baranami (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. Green Pub (1 głosów [5.26%] - Zobacz)

Procent z głosów: 5.26%

3. Oba mi pasują (5 głosów [26.32%] - Zobacz)

Procent z głosów: 26.32%

4. Spotkanie ma się odbyć 05.04.2008r (3 głosów [15.79%] - Zobacz)

Procent z głosów: 15.79%

5. Spotkanie ma się odbyć 12.04.2008r (0 głosów [0.00%])

6. Oba terminy mi poasują (4 głosów [21.05%] - Zobacz)

Procent z głosów: 21.05%

7. Spotkanie ma się odbyć o godzinie 17.00 (0 głosów [0.00%])

8. Spotkanie ma się odbyć o godzinie 19.00 (1 głosów [5.26%] - Zobacz)

Procent z głosów: 5.26%

9. Obie godziny mi pasują (5 głosów [26.32%] - Zobacz)

Procent z głosów: 26.32%

Głosuj

#26 midalist

midalist
  • 289 postów
  • SkądKoszalin, PL

Napisano 01 kwietnia 2008 - 21:30

Ja mam tylko iPhone i na pewno go wezmę. Jeżeli ktoś przyniesie swojego MacBooka to było by super. Pamiętam iż Authilius mówił iż przyniesie swój nowy nabytek MacBook Pro, na co mam wielką nadzieję. Jak będzie nas więcej to nie będzie chyba problemu, aby przynieść sprzęt, Na powrót zawsze będzie można wziąć taksówkę. Jutro zadzwonię do znajomego który mówił mi iż na kolejny zlot wpadnie z sprzętem. Mam również nadzieję iż przyjedzie z Darłowa.

#27 wasil16

wasil16
  • 541 postów
  • SkądMielno

Napisano 02 kwietnia 2008 - 12:14

Przychodzi ktos z dziewczyna?!? Czy to bedzie wyjatkowo meskie spotkanie!!!

#28 midalist

midalist
  • 289 postów
  • SkądKoszalin, PL

Napisano 02 kwietnia 2008 - 12:28

Proszę o wstawienie do pierwszej wiadomości w wątku Koszalin: MacSpotkanie informacji o dacie.

Po zapoznaniu się z odpowiedziami z ankiety, postanowiłem iż spotkanie odbędzie się w :
[
Sobotę 05.04.2008r. O godzinie 19.00 w Green Pub

Zapraszam Wszystkich Zainteresowanych.

@wasil16: Ja prawdopodobnie przyjdę sam. Aczkolwiek nie widzę żadnych przeciwwskazań aby ktoś przyszedł z dziewczyną. Na ostatnim spotkaniu Authilius przyszedł z dziewczyną i nie został (o ile dobrze pamiętam) wyklęty od czci i wiary.

#29 Authilius

Authilius
  • 144 postów
  • SkądSłupsk / Koszalin

Napisano 03 kwietnia 2008 - 09:21

heh tak przyjdę z dziewczyną i z MBP :) dziś sobie rowerkiem pojadę zobaczyć gdzie ten lokal się znajduje :)

#30 midalist

midalist
  • 289 postów
  • SkądKoszalin, PL

Napisano 03 kwietnia 2008 - 12:48

No to super. Mam nadzieje iż będzie można na chwilę położyć na Twoim MBP moje łapska :) W sumie to przy takiej cenie trochę bardzo się boje umoczyć kasy. Boję się iż będą to błędnie wydane pieniądze. Wolałbym móc jak najlepiej zapoznać się z tym systemem i sprzętem przed zakupem. Dobrze że zaczyna się tworzyć społeczność, bo każdy będzie się mógł zapoznać z sprzętem przed planowanym zakupem. PS. No i podczas remontu porysowałem sobie iPhone. Kurcze to jest dopiero ból.

#31 Authilius

Authilius
  • 144 postów
  • SkądSłupsk / Koszalin

Napisano 03 kwietnia 2008 - 13:08

spoko cały dysk mam zapchany wiec zobaczysz jak chodzi na jednej partycji z zawalonym po uszy hdd :)

#32 wasil16

wasil16
  • 541 postów
  • SkądMielno

Napisano 03 kwietnia 2008 - 13:52

Ja tez przyniose mojego Macbooka!!! Wiec bedziesz sie mogl na moim rowniez pobawic z Mac OS X.No no,jestem ciekawy jak to wszystko bedzie wygladac.Mam nadzieje,ze w Green Pubie bedzie spoczko atmosfera. Pozdrawiam

#33 Authilius

Authilius
  • 144 postów
  • SkądSłupsk / Koszalin

Napisano 03 kwietnia 2008 - 14:11

Moja dziewczyna chętnie go obejrzy bo ma zamiar w przyszłości takowego sobie sprawić :)

#34 midalist

midalist
  • 289 postów
  • SkądKoszalin, PL

Napisano 03 kwietnia 2008 - 14:30

Ja też mam nadzieje iż atmosfera dopisze. I będziemy mogli spędzić miło czas. Dodatkowo ostatnimi czasu pojawiło się sporo ciekawych tematów które będzie można omówić. No to do zobaczenia za 51h30m

#35 Authilius

Authilius
  • 144 postów
  • SkądSłupsk / Koszalin

Napisano 06 kwietnia 2008 - 09:12

I po spotkaniu :) frekwencja na +, sprzętu na spotkaniu więcej i lokal lepszy :) więc co spotkanie to co raz lepiej nam to idzie :D zobaczę później ft czy jakieś wyszły i wrzucę :)

#36 wasil16

wasil16
  • 541 postów
  • SkądMielno

Napisano 06 kwietnia 2008 - 09:36

Foty z tela napewno nie beda jakiejs super jakosci,ale cos tam pewnie bedzie widac ;-) Ja kilka razy budzilem sie w nocy,bo gardelko blagalo o wode ;-) Spotkanie na +,bylem pierwszy raz bylo milo,troszke rzeczy sie dowiedzialem,mozna bylo fajnie porozmawiac,wiec jest oki ;-) Dzis zapraszam do Mielna na latanie latawcem ;-) Pozdro!!!

#37 midalist

midalist
  • 289 postów
  • SkądKoszalin, PL

Napisano 06 kwietnia 2008 - 18:33

Podsumowując udane spotkanie. Było o czym porozmawiać. Było co pooglądać. Było co wypić. Przyszły 3 śliczne dziewczyny. Miejsce było fajne. ---> Czego chcieć więcej. Kto nie był niech żałuje :) PS. W przyszłym tygodniu założę kolejny wątek z ankietą. W sumie to trzeba było by ustalić tylko 2 lokale pod głosowanie.

#38 Authilius

Authilius
  • 144 postów
  • SkądSłupsk / Koszalin

Napisano 07 kwietnia 2008 - 10:47

teraz to słynna "piwnica pod baranami" + coś nowego :) co spotkanie to gdzie indziej, jak się skończą lokale to wybierzemy najlepszy :P może wtedy nasze grono będzie liczyło 20 osób ]:-> he he he ... tia :P PS stosuje waszą metodę odłączania od kabla i już mi nabiło 3 cykle od spotkania ;] to prawie tyle co przez mc na prawie nieodłączany kablu. Coś tu śmierdzi.

#39 midalist

midalist
  • 289 postów
  • SkądKoszalin, PL

Napisano 07 kwietnia 2008 - 16:25

Nie martw się za bardzo cyklami. Raczej Health tak jak rozmawialiśmy. Numerek ci nabija za każdym razem jak nabije Ci 100% ( naprzykład 100*1% lub 5*20%, 2x50%). Problemem jest pojemność baterii a nie ile dokładnie cykli będzie posiadała. Normalne że jak nie jedziesz na kablu to się cykle nabijają. Ale bateria pracując wolniej będzie traciła pojemność niż gdy będziesz jechał na kablu. Zresztą jak masz przedłużoną gwarancję to i tak gdzieś za 2 lata zjedzie Ci do 80% i wymienisz sobie na reklamacji.

#40 Authilius

Authilius
  • 144 postów
  • SkądSłupsk / Koszalin

Napisano 07 kwietnia 2008 - 19:15

ok :) BTW. dziś w naszej rodzinie pojawił się iPod shuffle 1GB pomarańczowy :) (Kobietka dostała zaległy prezent na urodziny :) ) rodzinka rośnie :)

#41 midalist

midalist
  • 289 postów
  • SkądKoszalin, PL

Napisano 07 kwietnia 2008 - 20:38

Hm. No to chyba na kolejnym spotkani nie zabłysnę :). Przy okazji dalej jestem pod wielkim wrażeniem matrycy. Po prostu latarka i tak równomiernie podświetlona. Trzeba będzie niedługo znowu zacząć kasę zbierać. Ale czuję iż jeszcze z 2 odświeżenia będą zanim się uzbiera. Ale najważniejsze to mieć cel. Przy okazji myślałem nad górą w Maredo jako 2 oprócz „Piwnicy pod Baranami”lokalu do wyboru. Jeżeli będzie ten lokal wam pasować to będziemy zakładać nowy wątek :)

#42 Authilius

Authilius
  • 144 postów
  • SkądSłupsk / Koszalin

Napisano 07 kwietnia 2008 - 21:03

mi tam obojętnie gdzie :) Dziś zauważyłem rysę/dziurę w powłoce matrycy ... :( myślałem ze to syf ale jednak jest wgłębieniem, jak od ziarenka piasku. nie wiem czy po spotkaniu czy ja coś walnąłem, paluchami nie dotykam do matrycy :(

#43 wasil16

wasil16
  • 541 postów
  • SkądMielno

Napisano 07 kwietnia 2008 - 21:33

To nie dobrze,ze cos tam jednak znalazles...ale jesli nie jest to zbyt widoczne,to lepiej daj sobie z tym spokoj!Ja tam na spotkaniu nie widzialem zadnych nieprawidlowosci w Twojej matrycy,wiec oznacza to,ze to ziarenko piasku nie powinno w niczym przeszkodzic!Jesli jednak bedzie to zbyt uciazliwe dla Ciebie to daj znac,a pomoge Ci z gwarancja bo mam juz w tym pewne doswiadczenie wiem co i jak :-) Ale mam nadzieje,ze jednak wszystko bedzie oki. Pogratuluj Patrycji pomaranczowej szufelki :-) Kurcze,tez bym chcial dostawac takie prezenty na urodziny :-) Ktore niedawno obchodzilem ;-) A jakby cos to ja mam na sprzedaz kapitalne sluchawki do takiej szufelki ;-) Pozdrawiam P.S. Dark jak tam moja sprawa w TP.SA?!? Mam nadzieje,ze cos sie tam ruszy!Ja jestem jak najbardziej za spotkanie w Maredo na drugim pietrze :-)

#44 quaint

quaint
  • 250 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 07 kwietnia 2008 - 21:33

strasznie to dziwne. moj poprzedni laptop oberwal takim zabawkowym kijem do bilarda prosto w srodek matrycy. laptop lezal na podlodze otwarty, kij obok, bratowa szla, kopnela niechcacy kij i trafila idealnie w srodek. na matrycy zostala spora krecha od tego kija (plastik sie starl), ale dalo sie ja doczyscic i nie bylo sladu. wniosek z tego taki, ze naprawde ciezko cos zrobic z matryca, wiec ciekawe co sie moglo stac z Twoja.

#45 Authilius

Authilius
  • 144 postów
  • SkądSłupsk / Koszalin

Napisano 07 kwietnia 2008 - 22:10

a czym to przeczyściłeś? aż tak bardzo nie przeszkadza. Sama matryca nie jest uszkodzona bo pixele tam wyświetlają normalnie. tylko mam na 2px w poziomie wgłębienie i nie wiem od czego. gwarancja w ogóle takie coś obejmuje? bo chyba nie?

#46 quaint

quaint
  • 250 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 07 kwietnia 2008 - 22:26

ja generalnie zdrapalem ten plastki paznokciem, dosc mocno sie przykladajac:) ale u Ciebie to chyba cos innego. nie mam pojecia jak jest z gwarancja.

#47 wasil16

wasil16
  • 541 postów
  • SkądMielno

Napisano 07 kwietnia 2008 - 22:26

Mozesz sprobowac z gwarancja!!! Nie wiem czy SAD ja uzna,ale warto sprobowac! Jesli chodzi o czyszczenie to idz chociazby do JKM-ki kolo Dubois i tam mozesz kupic specjalne lekko nawilzane szmatki do czyszczenia laptopa.Polo go na lozku,tak aby matryca lezala na lozku poziomo i dosyc mocnymi ruchami przetrzyj ekran kilkukrotnie.Nic komputerowi sie nie stanie,a moze cos z tym zrobisz...ale jednak jesli jest to wglebienie w matrycy to raczej to w niczym nie pomoze... mimo wszystko warto jednak sprobowac...

#48 Authilius

Authilius
  • 144 postów
  • SkądSłupsk / Koszalin

Napisano 08 kwietnia 2008 - 08:15

heh ok to w przyszłym mc idę o te szmatki :P w tym już mi ostatnia kasę zjadł shuffle :)

#49 wasil16

wasil16
  • 541 postów
  • SkądMielno

Napisano 08 kwietnia 2008 - 09:09

Ja mam cale pudelko takich szmatek,wiec moglbym Ci kilka pozyczyc,tylko nawet nie wiem jak mozna by to zrobic,zeby bylo to wykonalne.Takie szmatki to sa grosze :-) Dwa piwka mniej w barze i masz szmatki jesli dobrze pamietam! Pozdrawiam

#50 Authilius

Authilius
  • 144 postów
  • SkądSłupsk / Koszalin

Napisano 08 kwietnia 2008 - 09:29

spoko dzięki, ale jak na razie mówię nie jest to jakiś powalający problem. Ot myślałem ze to brudek a się okazało ze wgłębienie :) Pomyśle o jakiejś folii na matryce, ja zdolny jestem nie zdziwię się jak jej coś jeszcze zrobię :P Powracając do baterii to życie wróciło jej z 99 na 100%. Po testuje przez tydzień to odłączanie kabla :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych