Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

NOWE FORUM - wasze propozycje/opinie/uwagi

• This topic is locked This topic is locked
483 replies to this topic

#451 k-mile

k-mile
  • 39 posts

Posted 29 January 2007 - 23:26

sorry, znalazlem ;) Ciezko sie polapac z polskimi slowami technicznymi :D EDIT: Mozna ignorowac moje posty tutaj

#452 51m0n

51m0n
  • 6980 posts

Posted 30 January 2007 - 11:58

Ostatnio dzieje mi się coś takiego na Firefoxie, że jak piszę post i to jest post który ma być na nowej stronie jako pierwszy (w sensie jak go napiszę to przerzuci mi go na następną stronę), to mi się nie chce załadować forum. Dzieje się tak komuś jeszcze? Dałoby się to jakoś naprawić?

#453 tomasz

tomasz

• 10988 posts

Posted 30 January 2007 - 12:17

Ostatnio? Wcześniej było ok a teraz jest źle? Robiłeś może jaki upgrade ff lub instalowałeś jakieś pluginy?

#454 51m0n

51m0n
  • 6980 posts

Posted 30 January 2007 - 12:22

Właśnie nie. Może trochę przesadzam z tym ostatnio, bo to już dosyć długo tylko wiesz, po pierwsze sytuacja za często się nie zdarza, a po drugie to działo mi się tak najpierw na kompie w akademiku, a że to jest grat to się nie przejmowałem :) Ale w domu też mi się tak zrobiło, ostatnio właśnie :)

#455 51m0n

51m0n
  • 6980 posts

Posted 01 February 2007 - 16:13

Mam propozycję: mianowicie fajnie by było, gdyby po kliknięciu na "nowe posty" wyświetlały się one na takich paseczkach biało-niebieskich jak teraz podobne wątki na dole strony. Przydałoby się to, bo jak się wejdzie na forum raz dziennie na ten przykład to postów jest masę i po prostu poprawia to przejrzystość według mnie. Co wy na to? I przede wszystkim co na to nasz admin? :)

#456 Marcin_G

Marcin_G
  • 892 posts

Posted 03 March 2007 - 21:36

Czy jak się edytuje wpis, ewentualnie gdy zostaną połączone dwa wpisy (gdy były jeden po drugim) to wątek taki zostanie pokazany w "Nowych Postach"? Pytam bo dzisiaj rano dokonałem wpisu w tym wątku, wieczorem go edytowałem a godzina dodania wpisu na stronie głównej forum nadal jest z rana.

#457 tomasz

tomasz

• 10988 posts

Posted 03 March 2007 - 21:40

Nie nie zostanie pokazany w nowych postach.

#458 Marcin_G

Marcin_G
  • 892 posts

Posted 03 March 2007 - 22:34

Hmm, to co zrobić żeby się jednak pokazał? Jest jakaś sztuczka na to?

#459 tomasz

tomasz

• 10988 posts

Posted 04 March 2007 - 00:01

W nowych postach widać tylko nowe posty. Jeżeli dopiszemy coś po 24 godzinach wtedy posty nie zostaną połączone a wątek zostanie zaznaczony jako zawierający nowe posty.

#460 Marcin_G

Marcin_G
  • 892 posts

Posted 04 March 2007 - 00:41

Aaa, to taki numer. Dzięki za odpowiedź. Nie pozostało mi chyba nic innego jak liczyć na szczęście że ktoś zechce tam zajrzeć.

#461 Hex

Hex
  • 2660 posts
  • SkądGdańsk

Posted 04 March 2007 - 00:45

Kopiuj zawartość starego postu, usuń post, napisz nowy, i doklej co cie boli ;)
  • Marcin_G likes this

#462 Marcin_G

Marcin_G
  • 892 posts

Posted 04 March 2007 - 01:30

Kurcze, jakie to proste :) Dzięki Hex , nie wpadłbym chyba na to.

#463 marczynski

marczynski

• 1688 posts
  • SkądKonskie, Poland

Posted 21 March 2007 - 14:08

Szerokość kolumny FORUM Mam małą prośbę o zmianę szerokości kolumny Forum (ostatnia kolumna po wybraniu Nowe posty). Matryca w MB troszkę mała ;-)

#464 marczynski

marczynski

• 1688 posts
  • SkądKonskie, Poland

Posted 04 April 2007 - 13:04

Ja bym dodał opcję związaną z wyłączeniem wiadomości z pl.comp.sys.macintosh

#465 psajcho

psajcho
  • 1212 posts
  • SkądBiałystok

Posted 30 June 2007 - 07:55

zauważyłem pewien błąd. gdy przechodzimy do widoku wydruku naszym oczom ukazuje się logo aqua-soft.org a nie myapple.pl
od razu powiem, że to google mnie namówiło, żeby zobaczyć tę stronę :)
Posted Image

#466 banan

banan
  • 765 posts
  • SkądChi-Town, Rëmiô, Gotenhafen

Posted 19 July 2007 - 01:36

Znalazlem malego "buga" w momencie gdu chce edytowac swoj post, zamiast "zatwierdz" "wyslij" czy jakkolwiek to nazwiemy mam "glosuj" :)

#467 MacGyver

MacGyver
  • 1263 posts

Posted 19 July 2007 - 19:35

Popsułem forum. Przy poszczególnych wątkach zniknęły linki do osobnych stron.
Jak to naprawić?
[URL="[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bb38bdf52f376f6c.html]Posted Image[/URL]"][URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bb38bdf52f376f6c.html]Posted Image[/URL][/URL]

#468 maslaq

maslaq
  • 2389 posts
  • SkądTychy

Posted 15 September 2007 - 12:56

jest bug, jak sie wypelni pole other to wtedy nie wyswietla sie player jaki jest posiadany

#469 51m0n

51m0n
  • 6980 posts

Posted 15 September 2007 - 14:59

To jest tak, że wypełniasz to pole zamiast pola Player. Nie dopisałem tego tam :P Soreczka :)

#470 maslaq

maslaq
  • 2389 posts
  • SkądTychy

Posted 15 September 2007 - 15:52

aha

#471 Marcin_G

Marcin_G
  • 892 posts

Posted 14 February 2008 - 17:04

Po pojawieniu się ostatnio ikonki iPhona trochę się to wszystko u mnie rozjechało
Posted Image
dziwnie to teraz wygląda.

#472 PGC

PGC
  • 1023 posts

Posted 17 February 2008 - 14:09

Nie wiem czy było..
Proponuję dodać ikonkę (plik PNG) tzw WebClip, która się pojawi gdy dodamy forum MyApple do SpringBoard'u na iPhonie. Myślę że to nie jest wielki kłopot. Więcej o tym jak to zrobić znajduje się choćby tutaj.
Druga propozycja którą już poruszyłem w innym wątku, to taka by dodać jakiś szablon forum bardziej dostosowany do warunków iPhone i takowy szablon podpiąć pod już istniejącą ikonkę "iPhone".

#473 Jakub Nowaczyk

Jakub Nowaczyk

JSNspec

• 1376 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 24 February 2008 - 20:24

Piszę to z powodu, iż jest to chyba najodpowiedniejsze do tego miejsce, jakie znalazłem, a nie wiem czy opłaca się tworzyć nowy wątek. Proszę więc moderatorów, administratorów o ew. wyrażenie swojej opinii, uwag, lub sugetii na ten temat.
Oto moja propozycja wątku np. w dziale FAQ:

"Linki dla początkujących"

Wprawdzie czasami na forum można natknąć się na parę linków tego typu, (więc myślę, iż jest to zgodne z regulaminem) lecz są one chaotycznie porozmieszczane po najróżniejszych wątkach, często uniemożliwiając dotarcie do nich tym "najmłodszym". Tym samym, chcę zadedykować to wszystkim tym, którzy boją się w jakiś sposób "wejść" na forum i zadać swoje pierwsze pytanie, lub po prostu chcą się czegoś nauczyć, podszkolić, ale przerasta ich ogrom wiedzy zamieszczonej na forum.

Prośba
Mam również prośbę co do tego wątku, iż jeżeli w ogóle będzie się on rozwijał, to proszę wszystkich mających jakieś propozycje "szkoleniowe" dla najmłodszych użytkowników tego forum, aby zamieszczali linki oraz ich krótki opis, a z kolei tych "najmłodszych" o zbędnie nie dodawanie komentarzy, lecz uważne czytanie postów, i ewentualne przyznawanie pkt autorytetu! Chodzi mi o to, aby ten wątek stał się "skarbnicą do źródeł wiedzy", w którym to wszyscy by mogli umieszczać tutaj ciekawe odnośniki do stron, które polecają, aby każdy, niezależnie od swojego "doświadczenia makowego" mógł się czegoś nowego nauczyć lub dowiedzieć. Mile widziane są tutaj także odnośniki do wszelkich tutoriali, nad którymi ktoś się wysilił, i chciałby aby stały się one bardziej zauważone i docenione. Bo przecież ile razy widać, jak ktoś nieśmiale pyta o coś, i nawet nie otrzymuje odpowiedzi na swój post...

Do Juniorów!
Pamiętajcie o zasadach panujących na tym forum, ws. przyznawania punktów autorytetu! Szczegóły tutaj.

Do Moderatorów
Niczego podobnego na forum dotąd nie znalazłem, choć jeżeli już coś podobnego istnieje, to proszę szanownych panów moderatorów o kosz. Jak już wspomniałem pragnę poświęcić ten wątek bardzo początkującym użytkownikom systemu Mac OS X, jednocześnie dając nieco wytchnienia starszym (zaawansowanym) użytkownikom tego forum. Żywię nadzieję, iż jest to dobry pomysł, który nie przysporzy żadnym konfliktom i problemom.

Oto moje propozycje "tak na dobry początek":

Apple (Polska) - Wsparcie
Mac Szkoła — Lekcje wideo z obsługi systemu Apple Mac OS X
Mój pierwszy Mac
Zobacz Apple Polska - Artykuły o komputerach Apple Macintosh. Komputery Apple i Windows. iTunes i iPody

---- Dodano 24-02-2008 o godzinie 21:59 ----
Mam jeszcze dwie propozycję zmian: aby autorzy danego wątku mogli go zamknąć (tak jak to robią moderatorzy i administratorzy) po uzyskaniu satysfakcjonującej odpowiedzi.
A także propozycje aby rozwiązać problem, o którym była mowa tutaj: http://www.myapple.p...-1password.html

#474 tomasz

tomasz

• 10988 posts

Posted 25 February 2008 - 16:19

Piszę to z powodu, iż jest to chyba najodpowiedniejsze do tego miejsce, jakie znalazłem, a nie wiem czy opłaca się tworzyć nowy wątek. Proszę więc moderatorów, administratorów o ew. wyrażenie swojej opinii, uwag, lub sugetii na ten temat.

Jak będzie taka potrzeba to wydzielimy do osobnego tematu.

Oto moja propozycja wątku np. w dziale FAQ:

"Linki dla początkujących"

Wprawdzie czasami na forum można natknąć się na parę linków tego typu, (więc myślę, iż jest to zgodne z regulaminem) lecz są one chaotycznie porozmieszczane po najróżniejszych wątkach, często uniemożliwiając dotarcie do nich tym "najmłodszym". Tym samym, chcę zadedykować to wszystkim tym, którzy boją się w jakiś sposób "wejść" na forum i zadać swoje pierwsze pytanie, lub po prostu chcą się czegoś nauczyć, podszkolić, ale przerasta ich ogrom wiedzy zamieszczonej na forum.

Rzeczywiście spis takich linków bardzo by pomógł początkującym i nie tylko.
Kto podejmie się stworzenia takiej listy?

Prośba
Mam również prośbę co do tego wątku, iż jeżeli w ogóle będzie się on rozwijał, to proszę wszystkich mających jakieś propozycje "szkoleniowe" dla najmłodszych użytkowników tego forum, aby zamieszczali linki oraz ich krótki opis, a z kolei tych "najmłodszych" o zbędnie nie dodawanie komentarzy, lecz uważne czytanie postów, i ewentualne przyznawanie pkt autorytetu! Chodzi mi o to, aby ten wątek stał się "skarbnicą do źródeł wiedzy", w którym to wszyscy by mogli umieszczać tutaj ciekawe odnośniki do stron, które polecają, aby każdy, niezależnie od swojego "doświadczenia makowego" mógł się czegoś nowego nauczyć lub dowiedzieć. Mile widziane są tutaj także odnośniki do wszelkich tutoriali, nad którymi ktoś się wysilił, i chciałby aby stały się one bardziej zauważone i docenione. Bo przecież ile razy widać, jak ktoś nieśmiale pyta o coś, i nawet nie otrzymuje odpowiedzi na swój post...

Podpisuję się pod tą prośbą.

Do Juniorów!
Pamiętajcie o zasadach panujących na tym forum, ws. przyznawania punktów autorytetu! Szczegóły tutaj.

Trzeba to napisać wyraźnie - nie przyznawajcie punktów za nic - będzie się to wiązało z kasowaniem takich punktów i ostrzeżeniem.

Do Moderatorów
Niczego podobnego na forum dotąd nie znalazłem, choć jeżeli już coś podobnego istnieje, to proszę szanownych panów moderatorów o kosz. Jak już wspomniałem pragnę poświęcić ten wątek bardzo początkującym użytkownikom systemu Mac OS X, jednocześnie dając nieco wytchnienia starszym (zaawansowanym) użytkownikom tego forum. Żywię nadzieję, iż jest to dobry pomysł, który nie przysporzy żadnym konfliktom i problemom.

Oto moje propozycje "tak na dobry początek":

Apple (Polska) - Wsparcie
Mac Szkoła — Lekcje wideo z obsługi systemu Apple Mac OS X
Mój pierwszy Mac
Zobacz Apple Polska - Artykuły o komputerach Apple Macintosh. Komputery Apple i Windows. iTunes i iPody

---- Dodano 24-02-2008 o godzinie 21:59 ----
Mam jeszcze dwie propozycję zmian: aby autorzy danego wątku mogli go zamknąć (tak jak to robią moderatorzy i administratorzy) po uzyskaniu satysfakcjonującej odpowiedzi.
A także propozycje aby rozwiązać problem, o którym była mowa tutaj: http://www.myapple.p...-1password.html

Chyba jednak trzeba będzie wydzielić do osobnego tematu ;)

#475 Krzysiek

Krzysiek
  • 4184 posts

Posted 25 February 2008 - 20:44

Trzeba to napisać wyraźnie - nie przyznawajcie punktów za nic - będzie się to wiązało z kasowaniem takich punktów i ostrzeżeniem.

tylko dla kogoś jedna informacja bedzie przydatna a dla drugiego nie. np. podanie linku do jakiegos rozwiazania itd

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users